Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

Neberandu pacituoti posto,bet šiandien (pirmąkart gyvenime) kepiau pagal vienos forumietės receptuką grybukus ir išėjo thumbup.gif .Iš jos pateiktos normos gavosi 80 grybukų,kuriuos vaikai jau baigia "patvarkyti" smile.gif

Receptukas būtų:

5 kiaušiniai,
200g sviesto,
200 g grietinės,
nubrauktas šaukštelis sodos,
stiklinė cukraus,
truputis druskos,
vanilinio cukraus,
miltų (kad gautųsi labai tirštos kaimiškos grietinės konsistencijos tešla),
aliejus keptuvės patepimui

Viską dariau taip pat,tik kiaušinių baltymus atskyriau ir prieš sudėdama išplakiau iki standžių putų.
Pirmas blynas,bet nesigavo prisvilęs smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 14 gegužės 2011 - 20:52
[quote=egesichora,2011 05 14, 21:29]
Neberandu pacituoti posto,bet šiandien (pirmąkart gyvenime) kepiau pagal vienos forumietės receptuką grybukus ir išėjo thumbup.gif .Iš jos pateiktos normos gavosi 80 grybukų,kuriuos vaikai jau baigia "patvarkyti" smile.gif

Receptukas būtų:

5 kiaušiniai,
200g sviesto,
200 g grietinės,
nubrauktas šaukštelis sodos,
stiklinė cukraus,
truputis druskos,
vanilinio cukraus,
aliejus keptuvės patepimui

Viską dariau taip pat,tik kiaušinių baltymus atskyriau ir prieš sudėdama išplakiau iki standžių putų.
Pirmas blynas,bet nesigavo prisvilęs smile.gif

a,kiek miltu? hihihi.gif
Atsakyti
Kam tie miltai ? hihihi.gif

Jau pataisiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 14 gegužės 2011 - 20:54
QUOTE(Tepaluota @ 2011 05 14, 13:51)
Aš turiu kankorėžių keptuvę, tai pagudrauju - į raudoną kremą, padarau žalius lapelius, ir niekas nepastebi  smile.gif

jums gerai kad turit tokia keptuve ax.gif noreciau ir as tokios. ax.gif
kazka reiks sumastyt nes labai noriu suneliui gimtadieniui prikepti braskyciu. blush2.gif
gal dar kas zinote kaip iskepti graziuos formos kukuruzus? doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiogo_sese @ 2011 04 26, 19:41)
Pasirodau su savo Velykinemis vaisemis smile.gif

o pagal koki recepta kepta voveraites?

ieskau voveraiciu recepto kur dedama grietine(norisi trapesniu)

ir dar norejau paklausti kas kepat su senovinem grybuku formom,kiek laiko kepa grybukai?kaip zinoti kada jie iskepa?galima atidarinet keptuve?
aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziaugsmelis7x7: 16 gegužės 2011 - 11:16
as vakar pirma karta kepiau riesutelius, skonis geras, tik va man noretusi minkstesniu, o kokie jie turi but is tikro g.gif pas mane gavosi kietoki, bet trapus. Ir dar, is kokios mases padaryt butu galima riesuteliams lapukus g.gif
va mano pirmas blynas
user posted image
as tepiau kondensuotu pienu, viriau 2,5 val, o RuDudu tepant reikia ji virti ar ne?
Atsakyti
QUOTE(miskininkele @ 2011 05 16, 11:53)
as tepiau kondensuotu pienu, viriau 2,5 val, o RuDudu tepant reikia ji virti ar ne?

RUDUDU, tai jau isvirtas kondensuotas pienas 4u.gif Bet man skaniau pacios virtas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiogo_sese @ 2011 04 26, 19:41)
Pasirodau su savo Velykinemis vaisemis smile.gif

user posted image

Labukas 4u.gif
paskaitinėjau Jūsų temutę ir susigundžiau išsikepti voveruškų ax.gif tik niekaip neišeina jų nuimti nuo tos kepimo formelės doh.gif schmoll.gif gal galėtumėt pasidalinti patirtimi, kaip nuimti gražiai, man jos prikimba verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 05 16, 11:37)
o pagal koki recepta kepta voveraites?

ieskau voveraiciu recepto kur dedama grietine(norisi trapesniu)

ir dar norejau paklausti kas kepat su senovinem grybuku formom,kiek laiko kepa grybukai?kaip zinoti kada jie iskepa?galima atidarinet keptuve?
aciu 4u.gif

Aš tai tik sudedu tešlą į GERAI ĮKAITUSIĄ keptuvę ir iškart apverčiu. Truputį palaukite ir jau galite darinėti bei tikrinti mirksiukas.gif Jie labai greitai iškepa,tik spėk suktis.Kai jau labai įkaista,dar labiau primažinti viryklės karštį. Kavos negerkite,nes sudeginsite mirksiukas.gif

O aš dar užvakar išbandžiau vietoje sviesto dėti aliejų ir tešlą ne rutuliojamą,bet vos vos skystesnę dariau,kad vos nuo šaukštelio nukristų(draugė taip daro).Viskas išėjo,tik man jie labai jau minkštučiai,lengvučiai gavosi. schmoll.gif
Aišku,vaikams suėjo per vakarą (kur jiems tiek telpa) doh.gif lotuliukas.gif
Beje,anksčiau kai pirkdavau parduotuvinius,tai nelabai jų ir valgydavo.

Miškininkėle,mažiau miltų manau reikia dėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 17 gegužės 2011 - 08:17
QUOTE(žemaitikė @ 2011 05 16, 17:08)
Labukas  4u.gif
paskaitinėjau Jūsų temutę ir susigundžiau išsikepti voveruškų ax.gif tik niekaip neišeina jų nuimti nuo tos kepimo formelės doh.gif  schmoll.gif gal galėtumėt pasidalinti patirtimi, kaip nuimti gražiai, man jos prikimba verysad.gif

As tai pasiimu koki nors pagaliuka, pvz dantu krapstuka ir su juo stumtelnu smile.gif
Atsakyti
visu temu nespeju perskaityti. Kiek maciau - lyg ir nera kalbeta apie grybuku kepima be formines keptuves. Grybuku labai noriu, bet tos keptuves neturiu ir kogero greit neturesiu - baisiai brangu jas siustis is Lt. blush2.gif

Kaip butu galima issikepti grybuku be formines keptuves??? 4u.gif
g.gif
Ir kastonu, ir riesutuku nooooooooooriu... verysad.gif neturiu keptuviu.

Yes, kazka jyg ir gero radau - pries paskutinis sakinys is straipsnio:
,,Iš tos pačios tešlos galima kepti sausainukus orkaitėje (kas neturi formelių)"
straipsnis CIA.
thumbup.gif
gAL DAR IDEJU? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 17 gegužės 2011 - 20:12
p Raganyte , pradžiai istvatinsiu tamstai rūrą
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , kad neskaitai ankstesnių temų, jų netiek ir daug tik 3 . Tikrai buvo kabėta, ne kartą ir ne du, kaip iskepti grybukus be keptuvės.

Na o dabar ką man pavyko per 20 min (tikrai neatima daug laiko) tau rasti :
Rimami foto kaip iškepti grybukus be keptuvės http://www.supermama...?...ukai&st=192 zinutė 199 nr.

O cia mano grybukai kepti iš meduolinės tešlos be keptuvės http://www.supermama...?...5546&st=552
Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami į skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje (arba galima kotelius kepti iš dviejų dalių ir suklijuoti jas po to i kotelį) apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute. jei neklystu dziaugsmelis7x7 grybukai tirgi taip kepti user posted image

Yra ir daugiau mergaičių, kurios grybukus kepa be keptuve, gal parašys kuri nors, dar kokią protingą mintį.
Papildyta:
VA dar pirmam puslapyje viskas labai aiškiai surašyta, tik reikia skaityti skaityti

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 15, 14:41)
Grybukai, eziukai ir kt.( kepama orkaitej)
100gr medaus
100gr cukraus
100gr margarino
1 kiausinis
1arb.š. nugesintos sodos
miltu,kad butu minkoma tešla....tik nepadauginkit,kad paskui nebutu kieti....

margarina išlydom,pilam y medaus,cukraus kiausinio,cinamono mase....gerai išmaišome,supilame nugesinta soda ir gerai ismaisome...dedame miltus ir minkome tešla.....

iš tešlos susukame norimo dydzio grybuku galvutes ir kotelius arba ežiukus...praktiškai ežiukai ir grybuku koteliai tokios pat formos.....kepame apie 180 temp apie 10 min...kepimo laikas priklausys nuo dydzio,kokio suformuosim ežiukus......

jeigu darome grybukus,tada iskeptoms karštoms galvutems yduriame skylute,yspaudziame tirpinto šokolado arba aisingo(cukraus pudros,baltymo ir citr.rugšt. plakinys) ir ydedame kotely...paliekame ,kad sudžiutu....

ežiukus ymerkiame y tirpinta šokolada,išimame ir paliekame kad nudžiutu,po to puošiame,darome spygliukus iš aisingo.....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 18 gegužės 2011 - 08:02