Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 12

QUOTE(Gorada @ 2011 03 17, 12:18)
o prie ko tada tvirtinamas apvadas? apacioj - gerai, palange gaunasi, o sonuose? prie tos lentos? langa idejus tarpelis vistiek makrofleksu sandarinasi tai kaip ji paslepti?

platesnis apvadas tvirtinasi priepacios dezutes soniniu lentu,jokiu pastorinimu ar praplatinimu nereik smile.gif

geriau parasyk,jei nesunku-apie tai ar padeda zidinys sildantis elektra? ir ar butini tie ortakiai,jei ir taip 1 auksta atviraerdve i antra auksta ir taip pateks ta siluma,ar kaip ten? nes ir mes jau nusprendem sildymo buda-geotermini-tai ,kad kaip ir elektra tik 5 kart pigiau,sake pagal griztama is kambariu temp. tas silumos siurblys maziau el. naudos,jei zidinys bus-bet gi kazi kaip skirsis su zidiniu temperaturos tarp 1 ir 2 auksto? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2011 03 17, 12:49)
platesnis apvadas tvirtinasi priepacios dezutes soniniu lentu,jokiu pastorinimu ar praplatinimu nereik smile.gif

geriau parasyk,jei nesunku-apie tai ar padeda zidinys sildantis elektra? ir ar butini tie ortakiai,jei ir taip 1 auksta atviraerdve i antra auksta ir taip pateks ta siluma,ar kaip ten? nes ir mes jau nusprendem sildymo buda-geotermini-tai ,kad kaip ir elektra tik 5 kart pigiau,sake pagal griztama is kambariu temp. tas silumos siurblys maziau el. naudos,jei zidinys bus-bet gi kazi kaip skirsis su zidiniu temperaturos tarp 1 ir 2 auksto? g.gif

apie zidini vleiau, nelabai turiu laiko. sudas - sildymasis zidiniu, nebent kaip kazkas papildomo.

neatsakei - tai kaip atrodys ta spats kampukas kur langas jungiasi prie lentos?
ten bus tarpelis, plasmasiukai, dar tokios metalines juosteles tvirtinimui, kaip viska paslepsit jeigu nebus platinimu?
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 03 17, 13:11)
apie zidini vleiau, nelabai turiu laiko. sudas - sildymasis zidiniu, nebent kaip kazkas papildomo.

neatsakei - tai kaip atrodys ta spats kampukas kur langas jungiasi prie lentos?
ten bus tarpelis, plasmasiukai, dar tokios metalines juosteles tvirtinimui, kaip viska paslepsit jeigu nebus platinimu?

apvadais mirksiukas.gif
Atsakyti
arbu mes nesusikalbam, arba nezinau smile.gif

daba ziurek kairej pusej, tas raudonas tai apvadas kuris tvirtinsis prie tos 23cm lentos taip supratau? tai kaip tu uzsandarinsi apvadu melynom rodyklem pazymeta tarpa?

desinej as papaisiau zaliai praplatinima, kuris kaip tik ta kampa ir uzdengia, ant ptaplatinimo jau dedasi apvadas, paslepia ta lenta 23cm.

Papildyta:
Aistuzka - jus is to krasto, gal uzmatysit:

QUOTE(aldarija @ 2011 03 16, 14:36)
DINGO KAUNE VOKIEČIŲ AVIGANIS!!!
2011 kovo 12d., apie 18val iš Smiltynuose (netoli Lapių) įsikūrusio žirgyno dingo jaunas Vokiečių Aviganių veislės šuo. Juodas su ryškiu įrudžiu ir mėlynu antkakliu. Pasak žmonių, pradžioje jis buvo pastebėtas vienoje iš sodų bendrijų, o vėliau šuo nubėgo į laukus. Jei matėte, pastebėjote ar bent kažkuo galite pagelbėti lauksim bet kokios informacijos!! Atsilyginsime!

Tel.: 862780273 (Eglė), 868233822 (Dominykas)

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gorada: 17 kovo 2011 - 13:10
QUOTE(Gorada @ 2011 03 17, 10:01)
as tai nelabai supratau apie kokia dezute cia kalba eina. kas taupiau? cia ant tos vienos lentos 23cm sutaupymas ar kaip?
gali gal papaisyti man? nesupratau apie kuria tu ten vietele rasai. gal ir mes kamsem  g.gif

va:

[attachmentid=211052]
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2011 03 17, 15:18)
va:

daba pagavau esme, mes gaila nedejom, kai dejom lenta, o tik paskui is sono prikamsem. nu ne tas pats - bet geriau negu nieko, seip buzom apvada nueme jokio traukimo nesijaucia tai gal gerai
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 03 17, 13:38)
daba pagavau esme, mes gaila nedejom, kai dejom lenta, o tik paskui is sono prikamsem. nu ne tas pats - bet geriau negu nieko, seip buzom apvada nueme jokio traukimo nesijaucia tai gal gerai

vienam lange patingėjau tai pasipisliavot (virtuvėj), tai dabar pridėjus ranką prie apvado jaučiasi. na ne dabar, bet žiemą jautėsi, ypač kai vėjas iš tos pusės. Aš net nekamšiau kai kaliau apvadus. Reikės vasarą lupt apvadus ir langą normaliai sutvarkyt. Galiu pasakyti, jog ta lipni juosta, kuri dedasi tarp lentos/makroflekso/lango labai padeda. Gal prisimeni, buvo fotkė albume, kur langas dar be apvadų (o gal nedėjau fotkės), tai toj vietoj šaltis nepraeina ir palangė bei apvadas šilti. Ten kur nedėjau arba tvarkydamas nuplėšiau, tai žiemą pastebėjau, jog palangė šalta ir apvadai žiauriai šalti... Beje, kai tvirtinau palangę, jos nekišau iki pat lango pabaigos (ten kur turi įsiremti), palikau 0,5 cm ir purškiau makrofleksą. Taip padariau perskaitęs kažkuriam forume dėl šalčio tilto. Turbūt pasiteisino...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 17 kovo 2011 - 13:55
oi kaip as svajoju apie rastinuka wub.gif rastiniai namai turi kazka tokio... mano svajoniu "paveiksliukas" : sedziu terasoje, geriu metu arbata, plepu su draugem. pirtis kieme ruksta... dar koks suniukas kiema saugo smile.gif idile tiesiog... bet dar sklypo neturim, uztatat jau turiu kas man rastini nama statys ( www.pusinisnamas.lt ) biggrin.gif draugam jie state. ir net projekta jau nusiziurejau (butinai su terasa). bet kad sklypa taip sunku susirast unsure.gif
Atsakyti
reklama kvepia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazutepukute @ 2011 03 21, 23:43)
oi kaip as svajoju apie rastinuka  wub.gif  rastiniai namai turi kazka tokio... mano svajoniu "paveiksliukas" : sedziu terasoje, geriu metu arbata, plepu su draugem. pirtis kieme ruksta... dar koks suniukas kiema saugo  smile.gif idile tiesiog... bet dar sklypo neturim, uztatat jau turiu kas man rastini nama statys ( www.pusinisnamas.lt )  biggrin.gif draugam jie state. ir net projekta jau nusiziurejau (butinai su terasa). bet kad sklypa taip sunku susirast  unsure.gif

busiu naivus ir patikesiu kad cia nera reklaminis spamas smile.gif Tai va. Del sklypo. Jei esi is Vilniaus ir TIKRAI statysi rastini nama, o ne betonini bunkeri, tada galiu tau parduot 11 aru pusyne, prie ezero, 8 km iki Vilniaus centro. Visi 2 kaimynai (iskaitant mane) su rastiniais namais . Rasyk AZ jei nori.
Atsakyti
sveikuciai, pamenat apie permanchinka diskutavom ir jo pakaitalus galimus. Tai va - yra cekiskas analogas. Pigesnis nei amerikonishkas. http://www.woodchink.eu tai klausimas visiem - gal ka girdejot ? gal kas bandete ? gal zinote kazka daugiau apie si daigta ? as mastau , jei tai nera taoip brangu, tai gal paimt ir iskart pastacius nutepliot visa nama ir apskritai pamirst visas galimas busimas problemas del plysiu galimu.
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2011 03 23, 18:16)
sveikuciai, pamenat apie permanchinka diskutavom ir jo pakaitalus galimus. Tai va - yra cekiskas analogas. Pigesnis nei amerikonishkas. http://www.woodchink.eu  tai klausimas visiem - gal ka girdejot ? gal kas bandete ? gal zinote kazka daugiau apie si daigta ? as mastau , jei tai nera taoip brangu, tai gal paimt ir iskart pastacius nutepliot visa nama ir apskritai pamirst visas galimas busimas problemas del plysiu galimu.

vienareiksmiskai NE
1. tu nezinai kas cia per Š
2. tavo namas bus kokybiskas ir pusti tikrai nepus. veinintelis dalykas - is isores kur pasieks paukstukai papesios vata, nu ir seip man siules atrodo estetiskiau, kai jos uzteptos.
Bet tepti siulyciau tik Energy Seal hermetiku (tos pacios firmos Perma Chink man viduj kai kur sutruko, jis ne toks elastingas). ir tai gal net po keliu metu kai namas pases. pas mane tepta is karto ir ES niekur nesutruko. bet gal as apsidrausciau. ir tai sakyciau is isores tikslinga tepti - nu dregme niekur jau i nama nepapuls. ar verta tepti is vidaus - nezinau, skonio reikalas.
tik nerizikuok ir viso namo nenutepk nezinomu marmalu. paskui mes tyliai juoksimes is taves kai su peiliuku gramdysi nes sutrukinejo atsilupo ar dar kas pasidare blush2.gif
jei labai norisi pigiau (nors lyginant su namo samata nezinau ar papildomi keli tukstanciai taip jau daug) tai kai pastatys nama, kur nors neatsakingoj vietoj patepliok sito hermetiko. ir palik keliem metam. va tada ir galesi spresti ar verta juo nama visa tepti. tik nepaskubek
Atsakyti