QUOTE(smth1 @ 2011 03 03, 18:54)
Kai isigilini, tai net ir tvoros funkcija lieka visai neaiski.
gal miško žvėreliai - kiškiai, stirnos?
QUOTE(žvaigždžiukė @ 2011 03 03, 19:15)
Nesinori nuo tos pusės prašalaičių akių todėl norisi jį apželdinti kol suaugs dar tik iki kelių esantys krūmeliai - medeliai. Žodžiu painiava su ta mano tvora bet nuo to planai kuo nors ją užleisti nesikeičia
tik paantrinsiu kitų merginų nuomonei - neverta jos kažkuo dabar slėpti, laikas paslėps

Besitvarkant kitas sodybos dalis nė nepastebėsit, kaip po kelių metų jau pasodinti augalai sudarys nemenką priedangą (žinoma, jei sodinote "normalius", t.y. ne žemaūgius).
QUOTE(Nuk @ 2011 03 03, 13:59)
1 - leliumai, žaviuosi, kaip aiškiai moki dėstyti mintis ir sukurti augalynai pasakiški
2 - na ir kaip čia padarius, kad 'skylę' po juodalksniu užkišus? Norisi kažkuo visžaliu dar papildyti kompoziciją. Gal kokia egle neaukšta (iki 1,5-2m)

Bet vėl labai išsiplečia augalų sąrašas
1 - ačiū už komplimentus, bet apie augalynus išgirdus nuraustu - jie dar per jauni, kad matytųsi bendras vaizdas ir jaučiu prisidariusi pradinuko klaidų su per didele įvairove...

2 - pagal dirvožemį tiktų eglutės ir kukmedžiai (pvz. 'Dovastoniana' ar kiti, plačiai nesiplečiantys), bet kaip jau merginos ir pastebėjo, kukmedžiui pietinė pusė ne itin. Mano tėvai tokių besikerojančių šiaurinėje namo pusėje pasisodinę - išaugo tikri gražuoliai (pavėsiukas, drėgnokas priemolis). Gal tikrai verta pasidomėt eglių kultivarais?
Man gal kiek užkliuvo sidabrakrūmiai: jie sausamėgiai-šviesomėgiai, o pas Tave veik gautųsi kitų krūmų šešėlyje. Tėvai turi pasisodinę panašioje situacijoje, kur krinta šešėlis - žydi labai skystai ir pats krūmas nelabai grožiu trykšta. Nors turiu pastebėti pas mane saulėkaitoje priesmėlyje irgi ne kaip išrodo - kažkaip mano giminei nesiseka su sidabrakrūmiais

Gal dirvos ph visai nepatinka?
Minėjai žemas geltonlapes lanksvas - aš atsisakyčiau, kažkaip per smulkios atrodo kietiems augalams į kompaniją.
Mačiau pas Tave dar su klaustuku krūmas prie medlievos - gal tiktų pvz. kokia hortenzija ('Annabelle')?
O šiaip super pasistūmėjai
Papildyta:
QUOTE(pucukelis @ 2011 03 03, 19:11)
Situacija: sodyboje norime apzeldinti vakarine sklypo riba. Salygos: zeme priesmelis, vieta sausa, dalis krumu patektu i jau auganciu liepos ir klevo pavesi, dalis saulekaitoj. Noretume, kad uzauge krumai butu apie 3 m aukscio (na 2-4 ribose

), pakankamai tankus (kitapus kaimynai

). Na dar turbut viena svarbesniu salygu
atsparus salciui
jei atsidurtų krūmai po liepos ar klevo laja ar netoli jos - skurstų.
Pagal žemę tiktų tokie krūmai - lanksvos (niponinė, vanhuto), sedulos, pūsleniai, jazminai, veigelės (dėl veigelių atsparumo šalčiui vėjuotoj vietoj nesu tikra)...