Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *48 Namučiai...

QUOTE(muminukas @ 2011 01 20, 18:50)


ir dar šitos labai noriu
user posted image

Sita jei noretum galiu gauti,pas mus ji 99kr. kainuoja,tai butu kazkas apie 43-44 lt. smile.gif Del tos pirmos reiktu geriau paieskoti,gal ir rasciau,greitom paziurejau,tai neradau,yra kitokiu,bet butent Australijos nesimate.
Papildyta:
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 20, 19:07)
1...o kaip jums RyRalio DJs Sultry Blue (Radio edit) ir 
Rui Da Silva - On My Mind (Justin C & Justin Xara Edit) - man šitie superiniai, na ir su SEL labai draugauju bigsmile.gif  thumbup.gif

bet didelis knygų brangumas užsieny, norėjau knygą vyrui parsiųst apie maorių tatoo, tai 200 psl, iliustracijų yra, bet ne per daugiausia ir šiek tiek jau padėvėta- 120 lt su siuntimu doh.gif  rolleyes.gif o skundžiamės, kad LT brangios cool.gif




1.nieko ir sitos mirksiukas.gif ,tik man SEl tai ne,as lietuvisku isvis nemegstu ax.gif
2.sita ir pas mus brangi 196kr. apie 86 lt.
Atsakyti
luiziana, o ji angliškai?
Atsakyti
Na ir papylėt čia atsiliepimų. Fati, tingiu ir aš žinok labai ten gilintis. Sutinku, kad tokios tematikos knyga negali būti linksma, bet gal aš ne tuo laiku paėmiau ją skaityt, kai pačios gyvenime per daug tos melancholijos yra. nėra ji prasta, bet "VFNN" man padarė žymiai didesnį įspūdį. O dabar labai noriu perskaityt "Trys draugai", vakar net žadėjau imti iš lentynos, bet galvoju, gal per greit vėl jį skaityt.

SS, šiąnakt tave sapnavau su perigoro piršliu prieš aky biggrin.gif

O aš vakar pradėjau Ch. Bukowski "Arklienos kumpis", galvojau paskaitinėsiu šiek tiek, pažiūrėsiu, kaip patiks, tai atsitraukiau po 180psl, pusę knygos jau perskaičiau. Kadangi žinojau jo stilių, tai nebestebino knygoj nei vulgarybės, nei keiksmažodžiai. Šiandien bandysiu užbaigt.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 01 21, 13:09)
luiziana, o ji angliškai?

jo smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 21, 00:43)
Tai užsimaniau dabar perskaityti Bruno Schulz 'Cinamonines krautuvėles'.

Aš turiu tą "Cinamono krautuvėlės", tai per kitą mytą galėčiau paskolinti mirksiukas.gif
Rašei apie vabalų fobijas. Aš pati šlykščiuosi daugeliu vabalų, kirmėlių (tarp jų, žinoma, ir tarakonais). Bet pati kažkodėl galvoju, kad ta fobija gyvenime (o gal mano atveju tai ne fobija, tiesiog pasišlykštėjimas g.gif ) ir literatūroje gali labai skirtis. T.y. pati nematau priežasčių, kodėl turėčiau baidytis tokių knygų g.gif

QUOTE(Fairyland @ 2011 01 21, 09:43)
Labas 4u.gif Registruojuosi su puse Arundhati Roy Mazmoziu Dievas 4u.gif Patinka labai, bet skaitosi letokai g.gif Lyg ir laiko yra, bet nzn, cia gal del knygos-tikrai nera koks lengvas skaitaliukas smile.gif

Na čia jau tikrai ne skaitaliukas. Tai rimta literatūra mirksiukas.gif
Kad patinka, tai džiaugiusi 4u.gif


Vakar toliau skaičiau "Istorikę". Jau kaip žaviai Stambulo vaizdai joje aprašyti bigsmile.gif wub.gif Laabai įsinorėjau į tokį Stambulą rolleyes.gif Pati knyga labai mano skonio, tikrai sunku man nuo jos atsiplėšti. Tik dar sugebu save šiek tiek kontoliuoti, nes atsitraukus reikia laiko išsklaidyti tai baimės nuotaikai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 20, 13:47)

Šįkart skaitau vienu metu dvi knygas - Elizabeth Kostova "Istorikė" bei Claire Goll "Vaikantis vėją".
Galiu pasakyti, kad "Istorikė" man  baisiausia pastaraisiais metais skaityta knyga doh.gif  Joje perteikta tokia nuotaika, kad brrr.... , pasijuntu kaip siaubo filme. Būtent tokio pobūdžio baisumai man baisūs, matyt, sugebu labai įsijausti į tokias istorijas. Jei gyvenčiau viena, naktį tikrai negalėčiau šios knygos skaityti. O kaip istorija ši knyga parašyta labai įdomiai, patraukliai, skaitosi labai greitai. Tik tiek, kad visgi jos skaitymą normuoju.



Kaip tik baigiau skaityt Istorikę. Man labai patiko. rolleyes.gif Mėgstu istorijas apie Drakulą ir tuos senovės vampyrus. blush2.gif Tik pabaiga man kažkaip nelabai. g.gif Beje, baigiau skaityt naktį, kai viena namie miegojau, tai vai vai, nesaldu buvo, kai kas sukrebždėdavo. lotuliukas.gif

Dabar skaitau Geišos gyvenimą Pradžioj buvo lyg ir įdomu, bet dabar kažkodėl netraukia skaityt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fairyland @ 2011 01 21, 11:43)
Labas 4u.gif Registruojuosi su puse Arundhati Roy Mazmoziu Dievas

oi sita labai labai labai wub.gif turiu ja, po kiek laiko skaitysiu antrakart butinai smile.gif
Atsakyti

Nesvietiškai noriu miegelio user posted image Naktį tik pusantros valandos tekliuvo, tai jau smegenys atsijunginėja biggrin.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 01 21, 12:28)
SS, balionas už naują temą 4u.gif
Ačiū mirksiukas.gif Jamu ir rišu prie lovos biggrin.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 01 21, 13:17)
SS, šiąnakt tave sapnavau su perigoro piršliu priešaky biggrin.gif
Nu nieko sau biggrin.gif Ir kur aš su ta knyga priešaky ėjau?biggrin.gif
Atsakyti
user posted image
V. Woolf "Savas kambarys"

"Jaunos moterys - pasakyčiau aš, ir prašom susikaupti, nes pradedu savo moralą, - jūs, mano manymu, esate tiesiog apgailėtinos neišmanėlės. Nė sykio nesate padariusios bent kiek reikšmingesnio atradimo. Nesugriovėte nė vienos imperijos, nė karto nevedėte karių į mūšį, Shakespeare'o dramas parašėte ne jūs ir nė vienai barbarų rasei nenešėte civilizacijos šviesos. Kuo gi galėtumėt pasiteisinti?"

Tikrai, ką mes, moterys, tokio jau padarėm? Ar laimėjom daugiau Nobelio premijų nei vyrai, ar parašėm žymesnių romanų nei vyrai, ar palikom žymesnį įspaudą istorijoje nei vyrai? NE, tikriausiai atsakytų ne tik XVII - XXa gyvenę, bet ir šių laikų vyrai.
Bet ar turėjo moteris galimybių visa tai padaryti? Ar moteriai buvo atvertos visos kūrybos durys? Tai būtent ir bando atskleisti V. Woolf savo knygoje. Apie moterį, kuriančią moterį ir su kokiomis kliūtimis jai reikėjo susidurti įvairių amžių sandūroje.
"Moteris ir literatūra"- tokia šios esės tema. Kokios tos moterys yra arba kokią literatūrą jos kurią, arba kokia yra literatūra apie jas? Kaip teigia V. Woof "grožinėje literatūroje, ji valdė karalių ir užkariautojų likimus, o iš tikrųjų - tapdavo verge kiekvieno vaikėzo, kurio tėvai prievarta užmaudavo žiedą jai ant piršto. Knygose jos lūpos taria poetiškiausius žodžius, išsako tauriausias mintis; o iš tikrųjų ji vos tepaskaitė, vargiai mokėjo rašyt ir buvo savo vyro nuosavybė".
Iš tikrųjų, kokias galimybes turėjo moteris tais laikais? Kai visas jos darbas buvo auginti vaikus, sėdėti namie, ruošti maistą vyrui. Savų pinigų gali turėti tik tiek, kiek duos vyras. XIX a. pra. vidurinio luomo šeima teturėdavo tik vieną kambarį - svetainę. Moteris rašytoja būdavo priversta kurti bendroje svetainėje, sėdėdama kartu su vaikais. J. Austen slėpė savo rankraščius net nuo artimiausių žmonių, dangstė juos sugeriamojo popieriaus lapais. Ir koks požiūris buvo į kuriančią moterį? Knygoje paminėta viena kunigaikštienės knyga, apie kurią Dorothy Osborne atsiliepia: "Akivaizdu, kad ši vargšė moteris truputį nesveiko proto, antraip jai į galvą nešautų rašyti knygų ir eilių; aš ir dvi savaites nemiegojusi nieko panašaus nesugalvočiau".
Bet ar viskas buvo taip jau blogai? J. Austen, seserys Brontės parašė genialius ir puikius romanus, žinomus ir skaitomus ir šiais laikais. Nors Woolf knygoje pakritikuoja Ch. Bronte už per pigiai parduotą romano rankraštį ir jeigu ji būtų geriau pažinusi judrųjį pasaulį, miestus, sukaupusi daugiau gyvenimiškos patirties, turėjusi galimybė plačiau bendrauti su žmonėmis, būtų parašiusi dar geresnį romaną.
Kas būtų jei apverstume visą tai iš kitos pusės ir moterų vietoje pastatytume vyrą? Tarkim L. Tolstojus būtų "užsisklendęs nuo likusio pasaulio" ir drauge su ištekėjusio moterim apsigyvenęs vienuolyne, pavyzdžiui, gal ir būtų patyręs kokią prasmingą gyvenimo pamoką, bet kažin, ar būtų parašęs "Karas ir taika". Arba sužinotume, kad Shakespear'as iš tikro buvo visai ne talentingas, o už jį romanus parašė sesuo (tokia galimybė būtų, jei jo sesuo nebūtų anksti mirusi).
"Moterys , kaip ir vyrai, turi daugiau interesų - ne vien amžinąjį rūpinimąsi namais" - argi šios citatos mes nepritaikome sau ir šiais laikais? Kaip teigia Woolf "duokite jai kambarį ir penkis šimtus svarų per metus, suteikite jai galimybę sakyti, ką galvoja, ir praleisti maždaug pusę to, apie ką ji dabar rašo, ir vieną gražią dieną ji sukurs nepalyginamai geresnę knygą".
Nuostabi knyga, nemoralizuojanti, nemokanti, o bandanti į viską pažiūrėti humaniškai. Rekomenduoju šią knygą perskaityti visiems ir visoms. O į užduotą klausimą, pradžioje paminėtoje citatoje, kuo gi galėtumėt pasiteisinti, taikliau autorė atsakyti ir negalėjo:

"Jeigu ne mes (moterys), niekas neplaukiotų šitomis jūromis ir nedirbtų šių derlingų žemių. Mums teko pagimdyti ir ligi kokių šešių ar septynių metų maitinti, prausti ir mokyti tuos visus tūkstantį šešis šimtus dvidešimt tris milijonus žmogiškų būtybių, kurios, kaip teigia statistika, šiuo metu gyvena pasaulyje. o tam reikia laiko, net jeigu kas nors ir padeda."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 21 sausio 2011 - 16:10

Dori liuks atsiliepimas 4u.gif ir knyga atrodo įdomi bigsmile.gif Tik aš tokios neskaityčiau, nes labai pradedu pykti tada ant vyrų ir darosi baisiai abydna, kad moterims tiek visko buvo uždrausta, tiek visko negalima doh.gif
Atsakyti
Gal ne į temą, bet... smile.gif jei sudomins - į AŽ

Išparduodu savo knygas:

Coelho Paulo Penktasis kalnas - 4 Lt
Hiam Alexander Marketingas žaliems - 4 Lt
Schwob Marcel Monelės knyga. Vaikų kryžiaus žygis - 4 Lt
Remarkas Erichas Marija Dangus neturi išrinktųjų - 4 Lt
Ute Ehrhardt Kaip tapti bloga mergaite - 4 Lt
Hermann Hesse Stepių vilkas - 4 Lt
Marguerite Duras Meilužis - 4 Lt

Ricardas Bachas Dzonatanas Livingstonas Žuvėdra - 5 Lt

Daiva Vaitkevičiūtė Noriu kito vyro - 7 Lt

Ricardas Bachas Iliuzijos - 8 Lt
Candace Bushnell Lūpdažiu džiunglės - 8 Lt
John Mariotti Protinga rinkodara - 8 Lt

Michalas Tombakas Kaip sveikai gyventi 150 metų - 9 Lt (rezervuota)
Agatha Christie Tai daroma su veidrodžiais - 9 Lt
Haruki Murakami Avies medžioklė - 9 Lt
Süskind Patrick Pono Zomerio istorija - 9 Lt

Guerra Isabel Vidinės ramybės knyga: piešiniai ir mintys - 16 Lt

Erlickas Juozas Mano meilė stikliniais kaliošais - 19 Lt

Aidietė Rima Dekupažo magija - 29 Lt
May Rollo Meilė ir valia - 30 Lt
Clarissa Pinkola Estes Bėgančios su vilkais - 34 Lt
Atsakyti
Labas,

QUOTE(Dorifore @ 2011 01 21, 15:58)
V. Woolf "Savas kambarys"


Jei atvirai, pačią knygą gal ir tingėčiau skaityti...
Na bet atsiliepimas tai nerealiai sudomino. Su įkvėpimu čia pavarei smile.gif
4u.gif
Atsakyti