Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *48 Namučiai...

QUOTE(Dorifore @ 2011 01 20, 17:26)
Fati, turiu tau klausimą. Noriu nusipirkt kelias angliškas knygas, bet amazon.com nesiunčia į LT nors tu ką  doh.gif  Kur dar galėčiau rast? Tu vistiek gi dažniau perki angliškas knygas


kaip keita,esu iš čia atsisiuntus unsure.gif
O šiaip amazon.co.uk siunčia tikrai
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 01 20, 19:19)

Labai noriu šitos knygos smile.gif Bet aš ir pirmos neturiu, skaičius tik ištraukas, tai pirmiausia pirmą įsigysiu biggrin.gif



aš abi Anglijas žadu VKM įsigyti ax.gif

Stikliuk, aš jos nevarčiusi, bet įsivaizduoju, kad patiktų wub.gif
Atsakyti

QUOTE(Finna @ 2011 01 20, 19:19)
user posted image

Nuostabi knyga. Viena iš tų, kurias drąsiai traukiu į mėgstamiausių/įdomiausių kada nors skaitytų sąrašą. Labai gera citata buvo ant knygos viršelio, kad tai knyga apie "vilties ir nevilties ribas". Dar galėčiau pridurti, kad ji yra apie ribas, kiek daug gali ištverti žmogus. Neišpasakytai džiaugiuosi, kad gyvename normalioje šalyje, kur norint išeiti į gatvę, nereikia vyro, kuris lydėtų, nes kitaip gali būti sumušta ir parsiųsta namo, kur vyrai negali turėti kelių žmonų, kur nėra "tik šeimos reikalas", kad vyras kone negyvai sumuša žmoną ir apie bausmę ar pasiskundimą kažkam net nėra kalbos, kur moteris yra žmogus, kur nevyksta karas... Knyga siaubingai žiauri ir turbūt patvirtinanti tą populiarų posakį, kad žmogui duota tiek, kiek jis gali ištverti unsure.gif Skaitėsi labai įdomiai, greitai ir lengvai. Sužavėjo, kad nėra nuspėjama, buvo netikėtų posūkių, kad aprašoma ne viena problema, ne vieno žmogaus gyvenimas ir viskas taip gražiai persipynę, susiję ir, kad pabaigoj neliko neatsakytų klausimų smile.gif
drinks_cheers.gif Pati geriau nepasakyčiau, labai tikslus, taiklus ir gražus atsiliepimas wub.gif Tai šį kartą tik paantrinsiu jam ir savo nerašysiu, nes labai panašias mintis sukėlė.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 20, 14:03)
Atrodo sunkus klausimas  g.gif Juk retai dabar, kad klasiką tik pernai pirmą kartą būtų išleidę. Bet pagalvokim broliai kurmiai  g.gif Aš manau, kad tiktų šios knygos:
R. Gary "Aitvarai" (nes jo 2009m leista "Moters šviesa" priskirta klasikai)
J.D. Salinger „Aukščiau gegnes, dailidės. Susipažinkite: Simoras“ (anskčiau tikrai nebuvo leista)
Elias Canetti „Išgelbėtas liežuvis: vienos vaikystės istorija“ (Kaip Nobelio laimėtojas, žinomas rašytojas, spėju traukiamas jau prie klasikos)
Fernando Pessoa "Poezijos rinktinė" (daug kam dar nežinomas, bet garsus rašytojas,  lietuviškai jo poezija išleista tikrai pirmą kartą)
Jose Saramago "Evangelija pagal Jėzų Kristų"
Fiodoras Dostojevskis "Apysakos 1 dalis"
Lucijus Anėjus Seneka "Apie pyktį"

Čia tik mano pamąstymai  g.gif

Ai dar galėtų tikti "Venecijos pirklys" Šekspyro, kurią išleido 2010m, bet žiūriu, kad pirmas jos leidimas buvo 1928m, tai gal netinka  g.gif

Ačiū, pasinaudosiu šia informacija. O Šekspyro Venecijos pirklys išleistas lietuviškai 1928 m., ar originalas išleistas tais metais buvo?
Atsakyti

QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 20, 19:07)
tas geras dar naujas Basanov su Giedre...o kaip jums RyRalio DJs Sultry Blue (Radio edit) ir 
Rui Da Silva - On My Mind (Justin C & Justin Xara Edit) - man šitie superiniai, na ir su SEL labai draugauju bigsmile.gif thumbup.gif
Irgi klausomos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2011 01 20, 20:26)
Ačiū, pasinaudosiu šia informacija. O Šekspyro Venecijos pirklys išleistas lietuviškai 1928 m., ar originalas išleistas tais metais buvo?


originalas šiek tiek anksčiau, 1600-aisiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2011 01 20, 20:26)
Ačiū, pasinaudosiu šia informacija. O Šekspyro Venecijos pirklys išleistas lietuviškai 1928 m., ar originalas išleistas tais metais buvo?

Nu čia tai prajuokinai. lotuliukas.gif Nors, pagalvojus, būna, kad tik po rašytojo mirties kūrinys išleidžiamas.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 01 20, 18:50)
Dorifore, o ko tu nori?  ax.gif

Garsiai nesakysiu biggrin.gif

QUOTE(Mona187 @ 2011 01 20, 19:26)
Ačiū, pasinaudosiu šia informacija. O Šekspyro Venecijos pirklys išleistas lietuviškai 1928 m., ar originalas išleistas tais metais buvo?

Bet tai kainos didelės. Jeigu man ten už 4dolerius išeina, o čia kokie 10-15 svarų biggrin.gif

QUOTE(katilina @ 2011 01 20, 19:30)
Nu čia tai prajuokinai.  lotuliukas.gif  Nors, pagalvojus, būna, kad tik po rašytojo mirties kūrinys išleidžiamas.

Būna ir dar kaip, juk greit Sellingerio romaną leis, kuris dar nebuvo publikuotas, esant jam gyvam, o dabar giminės jau sutiko. Nors jis ir mirė neseniai tik. Kažin, ar yra kokio Šekpsyro dar neišleista kas, per tiek laiko g.gif

Mona, lietuvių kalba buvo išleista 1928m. Ir tik dabar naujas leidimas, tai ir nežinau, ar tau tinka, nes faktiškai tai kaip ir nepirmas, nors ir po daug metų.
Atsakyti
Dorifore, garsiai nesakyk, bet tyliai parašyk biggrin.gif siųsdinkis per tarpininkes.
Atsakyti

Kaip bebūtų keista, šiuo rašytoju susidomėjau gulėdama Egipto paplūdimyje. Kuomet susipažinau su viena lietuvių dailininke ir ji, prigulusi šalia mano krėslo, atsivertė "Kelias atgal" ir pradėjo pasakoti apie nuostabias jo knygas. Tuo metu dar nesirgau ūmia knygų liga ir nesupratau, ko čia visi su tuo Remarku "suskydo". Tuomet pažadėjau sau, kad perskaitysiu ir aš nors vieną jo knygą, pažiūrėsiu, kur jo tas "gerumas". Pažintį pradėjau nuo tikriausiai garsiausios ir labiausiai skaitomos knygos "Vakarų fronte nieko naujo". Pamenu perskaičiau per porą vakarų, likau tokia sužavėta, kad nutariau skaityti visas jo knygas.
Kai eilėje laukia galybė knygų, tai antrą pasimatymą rašytojui paskyriau tik šiemet. Ir likau šiek tiek nuvilta. Keletą kartų jau norėjosi knygą atidėti, kartais jau skaitydavau tik tam, kad neliktų "graužtuko". Kodėl? Nes ši knyga pasirodė per daug melancholiška, per daug rami ir liūdna. Nors kitąvertus, ar Remarkas galėtų rašyti kitaip?
Pagrindinė knygos tema - lenktyninko Klerfė ir džiova sergančios Lilianos meilės istorija. Skaudi, kantri, pamokanti ir mirtį nešanti istorija. Būtent mirtis kartu su veikėjais keliauja per visą knygą ir kelia gyvenimo vienatvės, prasmės, egzistencijos, meilės klausimus.

"Mes pasmerkti mirčiai. Bet ne tik mes. Ir kiti taip pat! Visi! Visi! Tik mes žinome tai, o kiti dar ne"


Užliūliuojanti knyga, kartais raminanti, verčianti plaukti pasroviui kartu su veikėjais. Kur gyvenimas vyksta "ten žemai" arba "ten aukštai", kur kartais geriau slapčia išlenkti stikliuką, nei gulėti lovoje, kaip liepė slaugytoja. Ar leisti pingius gražiausiom retro suknelėm, nei taupyt senatvej.
Dar vienas pastebėjimas, jog skaitant kitas knygas, visada matau galvoje vaizdą. Matai veikėjus, vietas, spalvas, kartais net užuodi kvapą. O šioje knygoje, kad ir kaip stengčiaus, vaizduotėje nesugebėjau pamatyt nei vieno veikėjo, jokių detalių, jokio vaizdo. Niekaip negalėjau net suprast, kiek veikėjams buvo metų (kažkodėl man atrodė, kad tai svarbu).
Perskaičius knygą, skyriau jai 3 balus, tačiau praėjus kuriam laikui ištaisiau į 4. Už pabaigą, už nuoširdumą ir tikrumą, kad ir kokia melancholiška ji bebūtų. Ir pažado skaityti kitas jo knygas nelaužysiu, lentynoje ilgai jau stovi "Trys draugai".
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 01 20, 20:19)
Labai noriu šitos knygos smile.gif Bet aš ir pirmos neturiu, skaičius tik ištraukas, tai pirmiausia pirmą įsigysiu biggrin.gif

As dabar pirmos ieskau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 01 20, 19:22)
aš abi Anglijas žadu VKM įsigyti  ax.gif


Ar ten bus pigiau?
Apšvieskit mane blondinę kas nors apie knygų mugę biggrin.gif Nei kart nebuvau, nežinau ar važiuot, kas ten tokio būna? blush2.gif lotuliukas.gif

QUOTE(adžani @ 2011 01 20, 20:26)
As dabar pirmos ieskau. biggrin.gif


Deficitas? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 20 sausio 2011 - 21:40