Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *48 Namučiai...

Labos 4u.gif
Vis karts nuo karto paskaitau jusu atsiliepimus 4u.gif Bet kartais liezuvis paniezta isiterpti, jei nesupyksit kartais isiterpsiu blush2.gif 4u.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 20, 14:47)
Labas 4u.gif
Pasirodau, kad jau gyva smile.gif Ačiū visoms už gerus žodžius 4u.gif
Šįkart skaitau vienu metu dvi knygas - Elizabeth Kostova "Istorikė" bei Claire Goll "Vaikantis vėją".
Galiu pasakyti, kad "Istorikė" man  baisiausia pastaraisiais metais skaityta knyga doh.gif  Joje perteikta tokia nuotaika, kad brrr.... , pasijuntu kaip siaubo filme. Būtent tokio pobūdžio baisumai man baisūs, matyt, sugebu labai įsijausti į tokias istorijas. Jei gyvenčiau viena, naktį tikrai negalėčiau šios knygos skaityti. O kaip istorija ši knyga parašyta labai įdomiai, patraukliai, skaitosi labai greitai. Tik tiek, kad visgi jos skaitymą normuoju.

Man "Istorike" patiko smile.gif bet kazkaip nebuvo labai baisi...Va, kai pagalvoju apie baisiausias savo skaitytas knygas, tai pries akis iskyla dvieju knygu virseliai: Kingo "Naminiu gyvuneliu kapines" ir William Peter Blatty "Egzorcistas". Vat po to tikrai buvo baisus visko blush2.gif
O siaip smalsu kokia knyga ir kitoms skaitytojoms buvo pati baisiausia? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2011 01 20, 13:07)
Man "Istorike" patiko smile.gif bet kazkaip nebuvo labai baisi...Va, kai pagalvoju apie baisiausias savo skaitytas knygas, tai pries akis iskyla dvieju knygu virseliai: Kingo "Naminiu gyvuneliu kapines" ir William Peter Blatty "Egzorcistas". Vat po to tikrai buvo baisus visko blush2.gif
O siaip smalsu kokia knyga ir kitoms skaitytojoms buvo pati baisiausia? blush2.gif  4u.gif

Mat aš knygų su siaubo elementais kokie 15 jei ne daugiau metų neskaičiusi, tai man visgi baisu unsure.gif Be to siaubo filmų/knygų temomis aš turiu labai ryškią vaizduotę, tai mane asmeniškai tokie dalykai neitin gerai veikia. Nors kartu velniškai traukia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 20 sausio 2011 - 13:11
Sveikos 4u.gif

Ateinu vėl su perskaityta knyga, jeigu taip kasnakt, tai tuoj lentynos bus tuščios biggrin.gif Perskaičiau jau V. Swarup "Lūšnynų milijonierius". Pirmiausiai, jeigu kas pirkisis šią knygą, tai geriau imkit su kitu viršeliu, ir kitų pavadinimu. Nepatiko man šitos knygos "naujas rūbaS", net viršelis atrodo nesiderino schmoll.gif
Knyga kabinanti, skaitosi greit, lengvas rašymo stilius. Tikrai skiriasi nuo filmo, pabaiga visai kitokia, mažiau tos meilės seilės ir gal net žiauresnė vietomis. Bet negalėčiau sakyt, kad geresnė nei filmas, man jie pasirodė lygiaverčiai, ne kaip atskiros istorijos, nes visgi pastatytas pagal knygą, bet nenusivyliau nei tuom, nei tuom. Didelės literatūrinės vertės knyga neturi, toks skaitalas porai vakarų, į geriausias netraukiu, bet atsipalaidavimui (kiek tai įmanoma skaitant tokią istoriją) rekomenduoju 4u.gif

Ir aš sakiau, kad šiemet nepirksiu knygų, bet pamiršau pažadą, kai pamačiau pas Papūgėlę norimą knygą biggrin.gif Ačiū tau, gavau jau šiandien 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 20 sausio 2011 - 13:19
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 20, 11:47)
Pasirodau, kad jau gyva smile.gif Ačiū visoms už gerus žodžius 4u.gif

Šįkart skaitau vienu metu dvi knygas - Elizabeth Kostova "Istorikė" bei Claire Goll "Vaikantis vėją".

Sveika sugrįžus 4u.gif Labai smagu, kad jau pasveikai

na o šios abi manęs vis dar laukia smile.gif

QUOTE(zis @ 2011 01 20, 12:07)
O siaip smalsu kokia knyga ir kitoms skaitytojoms buvo pati baisiausia? blush2.gif  4u.gif

Prieš 13 metų skaičiau vieną tokią knygelę, kad net į tualetą nakti bijojau eiti, net naktimis jos neskaitydavau, nes tuomet kiekvienam tamsesniam kampe vis kas nors vaidendavosi lotuliukas.gif Nors aš esu tikrai labai stiprių nervų žmogus ir siaubo filmus su malonumu žiūriu. Bet ši knyga paveikė. Dabar tikrai neprisiminsiu nei pavadinimo, nei autoriaus, bet tai buvo labai seno leidimo, berods pilku viršeliu, mistinių ir siaubo apsakimų rinktinė.
Atsakyti
Stikliuk, ar ne Tu ieškojai "Mikrobų medžiotojo"? Yra čia

Ingėnai, sudominai su tomis knygomis, reiks įsitraukti į norimų sąrašą. Bet ar ne Tu nemėgdavai skaityt kelias knygas iš karto?
Atsakyti
Laba diena,

Aš damušinėju Ledi Čaterli meilužį vis dar

Ir noriu paprašyti pagalbos, gal kas iš čia esančių galėtumėt padėti dėl
* rekomenduojamų klasikos ir kitų laiko išbandymą atlaikiusių, 2010 m. lietuviškai pirmąsyk išleistų verstinių knygų sąrašo.

Nežinau apie šitą punktą visai nieko
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2011 01 20, 13:41)
Ir noriu paprašyti pagalbos, gal kas iš čia esančių galėtumėt padėti dėl
* rekomenduojamų klasikos ir kitų laiko išbandymą atlaikiusių, 2010 m. lietuviškai pirmąsyk išleistų verstinių knygų sąrašo.

Atrodo sunkus klausimas g.gif Juk retai dabar, kad klasiką tik pernai pirmą kartą būtų išleidę. Bet pagalvokim broliai kurmiai g.gif Aš manau, kad tiktų šios knygos:
R. Gary "Aitvarai" (nes jo 2009m leista "Moters šviesa" priskirta klasikai)
J.D. Salinger „Aukščiau gegnes, dailidės. Susipažinkite: Simoras“ (anskčiau tikrai nebuvo leista)
Elias Canetti „Išgelbėtas liežuvis: vienos vaikystės istorija“ (Kaip Nobelio laimėtojas, žinomas rašytojas, spėju traukiamas jau prie klasikos)
Fernando Pessoa "Poezijos rinktinė" (daug kam dar nežinomas, bet garsus rašytojas, lietuviškai jo poezija išleista tikrai pirmą kartą)
Jose Saramago "Evangelija pagal Jėzų Kristų"
Fiodoras Dostojevskis "Apysakos 1 dalis"
Lucijus Anėjus Seneka "Apie pyktį"

Čia tik mano pamąstymai g.gif

Ai dar galėtų tikti "Venecijos pirklys" Šekspyro, kurią išleido 2010m, bet žiūriu, kad pirmas jos leidimas buvo 1928m, tai gal netinka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 20 sausio 2011 - 14:19
Sveikos,

Labai dėkui Daitei už pagalbą vakar. Išgelbėjo mane.

Po truputį skaitau „Pavojinga meilė“, įdomiai, bet tikrai netraukia taip, kaip pirmoji dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 20 sausio 2011 - 15:19
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 20, 14:17)
Ir aš sakiau, kad šiemet nepirksiu knygų, bet pamiršau pažadą, kai pamačiau pas Papūgėlę norimą knygą  biggrin.gif  Ačiū tau, gavau jau šiandien  4u.gif

drinks_cheers.gif Ačiū, kad pirkai 4u.gif smile.gif

Labas visoms, Laikykites visos kas sergat, o sveikosios dar labiau, kad nesusirgtumet 4u.gif
Baisu, dukra serga.. unsure.gif

Dorifore, pritariu tau, mano knyga storu virseliu ir vadinasi "Gyvenimo losimas" Puikus viršelis, toks indiškas. wub.gif Ner ka lygint su tokiu kičiniu atrodanciu "Lusnynu milijonierium" schmoll.gif

O as skaitau Suada "Sudeginta gyva", nezinau net ka sakyt, esu taip sukresta, galvojau kad bus baisu, bet kad tokie dalykai verysad.gif Siaubas, pranoksta n kartu ir "Prarastos nekaltybes kelia" ir panasias knygas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papugele: 20 sausio 2011 - 15:28
QUOTE(Papugele @ 2011 01 20, 15:13)
drinks_cheers.gif Ačiū, kad pirkai 4u.gif  smile.gif  unsure.gif

Ko vartais akis? Dėl to, kad dar nesumokėjau? biggrin.gif tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 20, 16:15)
Ko vartais akis? Dėl to, kad dar nesumokėjau?  biggrin.gif  tongue.gif 

Nejuokauk, nezinau kaip ta nereikalinga sypsenele ten atsidure doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnė @ 2011 01 20, 13:33)
Ingėnai, sudominai su tomis knygomis, reiks įsitraukti į norimų sąrašą. Bet ar ne Tu nemėgdavai skaityt kelias knygas iš karto?

Taip, aš smile.gif Na bet kol pabaigsiu "Istorikę" taip ir skaitysiu visąlaik po dvi (nes vėlyvo vakaro skaitymą užbaigti su "Istorike" man kažkaip labai jau nejauku unsure.gif ).
Atsakyti