Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 16, 16:23)
Buvo jau rasyta, bet as pati kol kas tik matematikos stadijoj biggrin.gif Zinau tik tiek, kad raugas turi sudaryti 30 proc. miltu ir vandens svorio. Kad miltus reik mazint 2/3 raugo svorio, vandeni 1/3 raugo svorio. man tamsus miškas kol kas ax.gif
naudojant kai kuriuos raugus, nieko perskaiciuot nereikia, kaip pvz. nataliuncik kvietini rauga. Kituose receptuose ir raugas ir mieles dedasi.
As kaip pradedancioji kepiau plikyta "mamytes", bet gavosi ne is pirmo karto.
nataliuncik Elementari duona dar  turetu pavykt ax.gif


taip dažniausiai būna, kai dedamas sausas raugas.
O šiaip jei raugas geras mielių tikrai nereikia, nes jos atlieka tą pačią funkciją kaip ir jūsų pasigamintas raugas.
Atsakyti
Mergaitės, gal kas gali man pagelbėt,
turiu kenwood MB 450 ir noriu tik užminkyt ir pakildinti tešlą, bet nieko nesuprantu, nes instrukcijoje nieko apie tai nerašo, tiksliau siūlė naudot 8 programą, finalas iškepė tešla.
Ačiū už pagalbą
4u.gif
Atsakyti
labas kepėjėlės smile.gif
jungiuosi į Jūsų būrelį nes duoną kepu namuose, duonkepėje. Kažkuri minėjo, kad norėtų šokoladinės duonos, galiu pasakyti, esu kepusi ir laaabai skani gavosi.
O vakar kepiau ruginę su raugu. Viskas kaip ir gerai gavosi, duona iškepė, iškilusi pakankamai, tačiau skonis.... rūgštis. nelabai galima valgyti, gal žinote kodėl taip nutiko ir ką daryti eteityje, kad išvengti to ?
Papildyta:
ŠOKOLADINĖ DUONA

850g. kepaliukui, duonkepėje kepti

Pienas 273ml
Margarinas arba sviestas 2 v.š.
Druska 1,5 a.š.
Cukrus 4 v.š.
Kvietiniai miltai pyragams 418g.
Šokoladas 100g. (aš dėjau Karūnos pienišką)
Sausos mielės 1,5 a.š.


Ingredientus į duonkepės indą sudėti recepte nurodyta tvarka, pradedant nuo pieno ir baigiant miltais. Miltuose padaryti duobutę taip, kad į ją neprasiskverbtų pienas ir ten pilti mieles. Nustatyti programą "saldi duona" (SWEET) ir šviesų plutos apskrudinimą. Po signalo, kad dėti priedus, sudėti laužytą šokoladą.
Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo foox: 16 sausio 2011 - 18:56
QUOTE(foox @ 2011 01 16, 19:04)
labas kepėjėlės smile.gif
jungiuosi į Jūsų būrelį nes duoną kepu namuose, duonkepėje. Kažkuri minėjo, kad norėtų šokoladinės duonos, galiu pasakyti, esu kepusi ir laaabai skani gavosi.
O vakar kepiau ruginę su raugu. Viskas kaip ir gerai gavosi, duona iškepė, iškilusi pakankamai, tačiau skonis.... rūgštis. nelabai galima valgyti, gal žinote kodėl taip nutiko ir ką daryti eteityje, kad išvengti to ?


aš ir vargau su rūgščia duona, tai dabar taip darau, išssimu savo raugą iš šaldytuvo maždaug šaukštą (labai pilną), po valandėlės pamaitinu, kai matau, kad labai jau daug oro tarpu (paprastau po kokių 6 - 7 val) vėl pamaitinu, tada vėl palieku pastovėt panašiai (na žiūriu, kad min 4 val praeitų) ir užmaišau tešlą. Kildinu per naktį. Ir nebesigauna rūgšti. Ai dar visad dedu šaukštą cukraus, net jei ir nepriklauso pagal receptą (na čia kaip apsidraudimui biggrin.gif )

Kitas variantas raugo nedėt į šaldytuvą, o kasdien vis maitint, bet aš tada nespėju sukept, o išmest gaila.
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2011 01 16, 19:04)
ŠOKOLADINĖ DUONA

Ačiū 4u.gif Reikia pabaigt prancūzišką, tada šokoladinę bandysim smile.gif O jeigu pas mane yra tik 500g, 750g ir 1kg, tai kokį kiekį nustatyt? Į didžiąją pusę - kilogramą?
Atsakyti
Ačiū už patarimą dėl raugo, o tą šaukštą raugo kokiu kiekiu pamaitinti?
o dėl duonos svorio, tai reikia apskaičiuoti tiksliai proporcijas, negalima rinktis kepaliuko 1kg., jei receptūra 850 g.


1kg. bus:

pienas 325 ml.
cukrus 5 v.š.
miltai 480g.
o visų kitų produktų tiek pat kiek buvau rašiusi

gal kuri galit parašyti skanios ruginės duonos receptą kepti duonkepėje 850g. svorio?

nes esu dar naujokė ir nelabai suprantu, kaip apskaičiuoti pagal jūsų receptus, ten tikrai dedasi didesni kiekiai produktų negu man reikia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2011 01 16, 20:48)
Ačiū už patarimą dėl raugo, o tą šaukštą raugo kokiu kiekiu pamaitinti?
o dėl duonos svorio, tai reikia apskaičiuoti tiksliai proporcijas, negalima rinktis kepaliuko 1kg., jei receptūra 850 g.
1kg. bus:

pienas 325 ml.
cukrus 5 v.š.
miltai 480g.
o visų kitų produktų tiek pat kiek buvau rašiusi

gal kuri galit parašyti skanios ruginės duonos receptą kepti duonkepėje 850g. svorio?

nes esu dar naujokė ir nelabai suprantu, kaip apskaičiuoti pagal jūsų receptus, ten tikrai dedasi didesni kiekiai produktų negu man reikia  verysad.gif


Nu nzn,as niekada receptu pagal svori neperskaiciuoju,pasirenku artimiausia ir tiek ax.gif ir visada gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2011 01 16, 19:48)
Ačiū už patarimą dėl raugo, o tą šaukštą raugo kokiu kiekiu pamaitinti?
o dėl duonos svorio, tai reikia apskaičiuoti tiksliai proporcijas, negalima rinktis


aš žiūriu pagal receptą, kiek man raugo reiks. Jei pvz 300 g, tai maitinu dėdama po 75 g miltų ir vandens. Jei 400g, tai po 100 g ir t.t.
Atsakyti
na, gaminuosi raugą ir toks klausimas iškilo: jei aš ji suvyniosiu į rankšluostį ir padesiu ant šildomų grindų, ar jam nebus per šilta? blush2.gif blush2.gif ten temperatūra man atrodo virš 30 laipsnių ax.gif
nepykit jei mano klausimai kvaili, noriu kad viskas pavyktų iš pirmo karto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2011 01 16, 21:32)
Nu nzn,as niekada receptu pagal svori neperskaiciuoju,pasirenku artimiausia ir tiek  ax.gif  ir visada gaunasi  thumbup.gif


jau minėjau, kad esu naujokė, todėl su receptūra neeksperimentuoju kol kas ax.gif ir bijodama sugadinti visad darydavau tiksliai pagal svorį. bet jei sakote, kad nesigadina, tai tik geriau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2011 01 16, 22:02)
aš žiūriu pagal receptą, kiek man raugo reiks. Jei pvz 300 g, tai maitinu dėdama po 75 g miltų ir vandens. Jei 400g, tai  po 100 g ir t.t.

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 01 17, 09:41)
na, gaminuosi raugą ir toks klausimas iškilo: jei aš ji suvyniosiu į rankšluostį ir padesiu ant šildomų grindų, ar jam nebus per šilta?  blush2.gif  blush2.gif ten temperatūra man atrodo virš 30 laipsnių  ax.gif 
nepykit jei mano klausimai kvaili, noriu kad viskas pavyktų iš pirmo karto  biggrin.gif

dėkit drąsiai
Atsakyti
as irgi toki kvaila klausima paklausiu,nes nu pirma kart bandysiu tai kad nepridirbciau nesamoniu lotuliukas.gif doh.gif
as pasidarysiu rauga (nu jai gausis biggrin.gif ) tada ten ta tesla,tada ten ja reik palikt 12 valandu tai tada ta pasilikt kitam kartui ar ta rauga pasilikt kur pasidarys po 5 dienu g.gif
Atsakyti