
labai jau gražios ir skaniai atrodo Jūsų duonelės... mmmm, mano tai irgi skani buvo bet kažkodėl truputį pasmenga i kepimo pabaigą
įdomu kodėl...perrūgsta kaip kažkas sakė? bet nuo ko? gal per daug raugo dedu? nors duonos skonis tai labai geras...

QUOTE(foox @ 2011 01 19, 22:51)
labai jau gražios ir skaniai atrodo Jūsų duonelės... mmmm, mano tai irgi skani buvo bet kažkodėl truputį pasmenga i kepimo pabaigą
įdomu kodėl...perrūgsta kaip kažkas sakė? bet nuo ko? gal per daug raugo dedu? nors duonos skonis tai labai geras...

Va va pas mane irgi taip būna



Ai o dar, sastingio laiku batonas tikrai skanus gavos, pusė kol šiltas dar buvo išgaravo

QUOTE(Luana @ 2011 01 19, 22:53)
Va va pas mane irgi taip būna
, ta prasme duona nesukrinta bet tas grazus kauburiukas, kuris būna kepant, - dingsta ,ciuciut pasmenga kaip ir tu sakai, tokia sukritus viršutinė plutelė gaunas
, nu nežinau ar ką supratot iš mano rašliavos
Ai o dar, sastingio laiku batonas tikrai skanus gavos, pusė kol šiltas dar buvo išgaravo



Ai o dar, sastingio laiku batonas tikrai skanus gavos, pusė kol šiltas dar buvo išgaravo

Sveikos, kepejos,
Luana, toks pats variantas yra nutikes ir man pora kartu, kol supratau kame esme. Kepu duona tik duonkepej ir tik su sausom mielem. Naudojant dalinai netgi ruginius miltus (720- raideles nera, nes miltai pirkti PL) su kvietiniais (550D) viskas gaudavosi. Jei tik vietoj 550D naudojau 812D (nesvarbu ar su ruginiais, ar vien kvietiniai 812D)- visada kepaliukas buna su idubimu...
QUOTE(Calaquendi @ 2011 01 19, 20:23)
Sudėjom visus produktus į duonkepę, nustatėm programą, svorį, plutą (kaip visada) ir paspaudėm kept. Bet niekas nepasidarė
Nepradėjo maišyti. Galvojom, gal taip turi būti, tai palikom, kaip yra. Bet per 15 min taip ir nepradėjo maišyt..

Manau, kad viskas gerai su programomis, tiesiog paprastai jos prasideda nuo 'pasiruosimo' ('rest', kuri trunka 60-90 minuciu, greitos programos apie 15 minuciu) minkymui, kildinimui ir kepimui.



QUOTE(yerena @ 2011 01 19, 23:33)
Sveikos, kepejos,
Luana, toks pats variantas yra nutikes ir man pora kartu, kol supratau kame esme. Kepu duona tik duonkepej ir tik su sausom mielem. Naudojant dalinai netgi ruginius miltus (720- raideles nera, nes miltai pirkti PL) su kvietiniais (550D) viskas gaudavosi. Jei tik vietoj 550D naudojau 812D (nesvarbu ar su ruginiais, ar vien kvietiniai 812D)- visada kepaliukas buna su idubimu...
Luana, toks pats variantas yra nutikes ir man pora kartu, kol supratau kame esme. Kepu duona tik duonkepej ir tik su sausom mielem. Naudojant dalinai netgi ruginius miltus (720- raideles nera, nes miltai pirkti PL) su kvietiniais (550D) viskas gaudavosi. Jei tik vietoj 550D naudojau 812D (nesvarbu ar su ruginiais, ar vien kvietiniai 812D)- visada kepaliukas buna su idubimu...
anot literatūros tie skaičiai parodo miltų šviesumą, o kilimui reikšmės turi raidelės, kurios abiejų jūsų paminėtų miltų yra vienodos. Dėl to lyg ir turėtų būt dar kita priežastis

mmmm... nu aišku
Tiesiog niekad taip nebuvo pasitaikę, kad nepradėtų maišyti iš karto. Basic White Bread, French Bread, Dough programos iškart viską daro. Ir tik jas iki šiol naudojom (tešlą šiandien tik pabandymui užleidom norėdami patikrinti, ar su duonkepe viskas tvarkoj
). Tad kai Whole Wheat programa, ją paleidus, nieko nepradėjo daryti, išsigandom, kad kažkas ne taip...
Tai va, jau iškepė mums ta duona. Vos šoko negavom, kai pamatėm rezultatą
Recepte buvo parašyta, kad gausis 1 pound loaf (~450 g), tai ir nustatėm 500 g kepaliuko programą. O išėjo kilograminės duonos dydžio
O šiaip graži, minkšta
Tik jaučiasi mielės. Galbūt jų buvo per daug?
O receptas toks:
Medaus duona
1 1/8 puodelio šilto vandens -- (110 laipsnių)
3 valg. š. medaus
1/3 arb. š. druskos
1 1/2 puodelio nesijotų kvietinių miltų
1 1/2 puodelio duonos miltų (bread flour)
2 valg. š. augalinio aliejaus
1 1/2 arb. š. sausų mielių
Neturėjau jokių nesijotų miltų bei duonos miltų (net nežinau, kokie Lietuvoj tokie galėtų būti), tai dėjau, ką turėjau: 550C ir (tikriausiai) 405D (Malsenos Eksta pyragams). Ir dėjau Vilniaus margariną kepimui, o ne aliejų.

Foto tamsi, nes su telefonu paveikslavau


Tai va, jau iškepė mums ta duona. Vos šoko negavom, kai pamatėm rezultatą



O receptas toks:
Medaus duona
1 1/8 puodelio šilto vandens -- (110 laipsnių)
3 valg. š. medaus
1/3 arb. š. druskos
1 1/2 puodelio nesijotų kvietinių miltų
1 1/2 puodelio duonos miltų (bread flour)
2 valg. š. augalinio aliejaus
1 1/2 arb. š. sausų mielių
Neturėjau jokių nesijotų miltų bei duonos miltų (net nežinau, kokie Lietuvoj tokie galėtų būti), tai dėjau, ką turėjau: 550C ir (tikriausiai) 405D (Malsenos Eksta pyragams). Ir dėjau Vilniaus margariną kepimui, o ne aliejų.

Foto tamsi, nes su telefonu paveikslavau

QUOTE(laurechka @ 2011 01 19, 20:35)
Pas mane beveik visos programos 30min šildo viską ir nieko net nemaišo....


QUOTE(Calaquendi @ 2011 01 20, 00:39)
jamu pusryciams


o as prisiklausius jusu pagyrimu sastingio batonui issikepiau irgi



siandien bandysiu vel kept juoda duona su raugu, gal sikart bus valgoma


skaniai atrodo duonele
balta puri tokia matosi....
aš galvoju, gal kad ruginiai miltai tai ir pakrenta viduriukas, nes aplink kraštus tai viskas gerai, vakare pabandysiu įkelti foto, labai juokingas tas mano kepalas gavosi, kepant su mielėmis visad būdavo gerai...
Bet dėl tokios smulkmenos kaip netaisyklingas kepalas tai duona nesuprastėja ir manau kepsiu ir toliau tokią

aš galvoju, gal kad ruginiai miltai tai ir pakrenta viduriukas, nes aplink kraštus tai viskas gerai, vakare pabandysiu įkelti foto, labai juokingas tas mano kepalas gavosi, kepant su mielėmis visad būdavo gerai...
Bet dėl tokios smulkmenos kaip netaisyklingas kepalas tai duona nesuprastėja ir manau kepsiu ir toliau tokią

Noreciau issikept Sastingio batona su raugu.Gal galit pasakyt,kie jo det?
200g uztenka?
200g uztenka?
QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 20, 13:41)
Noreciau issikept Sastingio batona su raugu.Gal galit pasakyt,kie jo det?
200g uztenka?
200g uztenka?
150-200g, žiūrint kiek raugui laiko
turiu molases siurpo, ar panasus tai dalykas i salykla, ar galeciau receptuose ji naudoti vietoje salyklo
