QUOTE(rabelkyte @ 2011 01 21, 00:12)
iskepiau, gavos stai tokia

Papildyta:
o sakykit, ta tosterine duona tik duonkepej galima iskept? As neturiu duonkepes, kepu orkaitej - elektrine pas mane

Papildyta:
o sakykit, ta tosterine duona tik duonkepej galima iskept? As neturiu duonkepes, kepu orkaitej - elektrine pas mane
manau ir orkaitej issiketum...
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 20, 23:06)
per pora dienu
o as ir vel susinervinus
QUOTE(sssagis @ 2011 01 21, 10:54)
per pora dienu
o as ir vel susinervinus
nesigavo vel duona su raugu
su mielem iseina, nu bet su raugu niekaip 
o as ir vel susinervinus
o kas nesigavo si kart ?
Su raugu kepiau tik Borodino duona, bet taip kaip aprasiusi nataliuncik, nors mano duonkepej yra rupiu miltu programa, bet nedrisciau kept. prisiskaiciau, kad geriausiai gaunasi su raugu kepant kai raugas ne ka tik pagamintas, o subrandintas ir kad tesla su raugu reikia ilgai kildint. Netgi siek tiek mieliu galima idet. As mieliu nedejau bet kioldinau ilgai- daugiau kaip 4 valandas.
o is delonos savaite jau laukiu po apmokejimo
sveikutes, netycia uzklydau i sia temute, noriu pasidalinti receptuku pagal kuri as kepu duonele, gal patiks ir jums, jei jau buvo ideta labai atsiprasau
DUONA
0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
1. Raugą išimti iš šaldytuvo truputį anksčiau, kad būtų kambario temperatūros. Sudėjus produktus, užminkyti tešlą. Tešla minkoma 15-20 minučių. Atsidėti pusę puslitriuko raugo kitam kartui.
2. Tešlą dėti riebalais ištepton arba ruginiais miltais pabarstyton skardon, suformuoti duonos kepalą, pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti sausu rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti 6 valandoms. Kartu dedam ir stiklainiuką su raugu...
3. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 80 minučių, likus kepti 10-15 minučių, karštį prisukti iki 180 laipsnių.
4. Išimti duonytę, uždengti šlapiu rankšluosčiu, kad būtų minkštesnė pluta. Pjaustyti atvėsusią...
5. Raugą stiklainyje sekančiam kepimui laikyti šaldytuve (ne ilgiau dviejų savaičių)
Skanaus

DUONA
0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
1. Raugą išimti iš šaldytuvo truputį anksčiau, kad būtų kambario temperatūros. Sudėjus produktus, užminkyti tešlą. Tešla minkoma 15-20 minučių. Atsidėti pusę puslitriuko raugo kitam kartui.
2. Tešlą dėti riebalais ištepton arba ruginiais miltais pabarstyton skardon, suformuoti duonos kepalą, pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti sausu rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti 6 valandoms. Kartu dedam ir stiklainiuką su raugu...
3. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 80 minučių, likus kepti 10-15 minučių, karštį prisukti iki 180 laipsnių.
4. Išimti duonytę, uždengti šlapiu rankšluosčiu, kad būtų minkštesnė pluta. Pjaustyti atvėsusią...
5. Raugą stiklainyje sekančiam kepimui laikyti šaldytuve (ne ilgiau dviejų savaičių)
Skanaus

QUOTE(neramuole @ 2011 01 21, 12:22)
sveikutes, netycia uzklydau i sia temute, noriu pasidalinti receptuku pagal kuri as kepu duonele, gal patiks ir jums, jei jau buvo ideta labai atsiprasau
DUONA
0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
1. Raugą išimti iš šaldytuvo truputį anksčiau, kad būtų kambario temperatūros. Sudėjus produktus, užminkyti tešlą. Tešla minkoma 15-20 minučių. Atsidėti pusę puslitriuko raugo kitam kartui.
2. Tešlą dėti riebalais ištepton arba ruginiais miltais pabarstyton skardon, suformuoti duonos kepalą, pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti sausu rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti 6 valandoms. Kartu dedam ir stiklainiuką su raugu...
3. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 80 minučių, likus kepti 10-15 minučių, karštį prisukti iki 180 laipsnių.
4. Išimti duonytę, uždengti šlapiu rankšluosčiu, kad būtų minkštesnė pluta. Pjaustyti atvėsusią...
5. Raugą stiklainyje sekančiam kepimui laikyti šaldytuve (ne ilgiau dviejų savaičių)
Skanaus

DUONA
0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
1. Raugą išimti iš šaldytuvo truputį anksčiau, kad būtų kambario temperatūros. Sudėjus produktus, užminkyti tešlą. Tešla minkoma 15-20 minučių. Atsidėti pusę puslitriuko raugo kitam kartui.
2. Tešlą dėti riebalais ištepton arba ruginiais miltais pabarstyton skardon, suformuoti duonos kepalą, pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti sausu rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti 6 valandoms. Kartu dedam ir stiklainiuką su raugu...
3. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 80 minučių, likus kepti 10-15 minučių, karštį prisukti iki 180 laipsnių.
4. Išimti duonytę, uždengti šlapiu rankšluosčiu, kad būtų minkštesnė pluta. Pjaustyti atvėsusią...
5. Raugą stiklainyje sekančiam kepimui laikyti šaldytuve (ne ilgiau dviejų savaičių)
Skanaus

Aš irgi pagal šį receptą darau labai puiki duona gaunasi. Tik aš kildinu šiek tiek ilgiau 8 - 12 val. Pagal šį receptą galimą ir saldžią duoną padaryt, tik reikia įdėt razinų, papajų, ananasų džiovintų
sveikutės
vakar kepiau duonelę, iš viso tik ketvirtoji duona kol kas, bet aktyviai tobulinu igudžius
recepto tikslaus pasakyt negaliu, nes nesugebu daryt visko pagal lentelę, darau apytiksliai, prisiskaičiau jūsų receptų ir iš kelių padariau vieną tinkantį man
džiaugiuosi, kad yra tokia temutė

vakar kepiau duonelę, iš viso tik ketvirtoji duona kol kas, bet aktyviai tobulinu igudžius
recepto tikslaus pasakyt negaliu, nes nesugebu daryt visko pagal lentelę, darau apytiksliai, prisiskaičiau jūsų receptų ir iš kelių padariau vieną tinkantį man
Sveikos, ar yra tarp visų receptų bandelių su dešrelėm koks skanus receptukas? Prie ko reiktų ieškoti, prie batonų?
QUOTE(sssagis @ 2011 01 20, 14:33)
Atvirai pasakius kepu ne pagal tikslų receptą, dedu stiklinę ruginio raugo, ruginių miltų, vandens, cukraus, druskos. Po to beriu saulėgrąžų, sezamų, linų sėmenų... bet kaskart vis kaip kitaip, kartais tik kmynų dedu. kepu duonkepėje, tai kai pradeda maišyti tešlą, matau ko dadėti ar vandens ar miltų. Gaunasi tikrai labai skani, deja neįkėliau foto nes dar man i kompiuterį neperkėlė
Kepu 3 programa rupiai duonai, mano duonkepė tai iškart pradeda maišyti... po to aišku šildo ir t.t. iš viso trunka 3,40 min prieš tai nei minkau papildomai nei kildinu....
Kokių skanių duonelių jūs čia pridėjusios
, net seilė tyyyyyysta
Mano miltai 405C, skaičiau ir išskaičiau kad čia geriausi miltai tai kažkaip ties tais ir apsistojau, gal negerai
Ačiū už nuorodą
, pasidariau ir aš šiandien pagal šį receptą raugą žiūrėsim kas gausis
(pirmą kart raugą darau
)
QUOTE(yerena @ 2011 01 20, 00:33)
Sveikos, kepejos,
Luana, toks pats variantas yra nutikes ir man pora kartu, kol supratau kame esme. Kepu duona tik duonkepej ir tik su sausom mielem. Naudojant dalinai netgi ruginius miltus (720- raideles nera, nes miltai pirkti PL) su kvietiniais (550D) viskas gaudavosi. Jei tik vietoj 550D naudojau 812D (nesvarbu ar su ruginiais, ar vien kvietiniai 812D)- visada kepaliukas buna su idubimu...
Luana, toks pats variantas yra nutikes ir man pora kartu, kol supratau kame esme. Kepu duona tik duonkepej ir tik su sausom mielem. Naudojant dalinai netgi ruginius miltus (720- raideles nera, nes miltai pirkti PL) su kvietiniais (550D) viskas gaudavosi. Jei tik vietoj 550D naudojau 812D (nesvarbu ar su ruginiais, ar vien kvietiniai 812D)- visada kepaliukas buna su idubimu...
Mano miltai 405C, skaičiau ir išskaičiau kad čia geriausi miltai tai kažkaip ties tais ir apsistojau, gal negerai
QUOTE(akvadigi @ 2011 01 20, 23:04)
Ačiū už nuorodą
QUOTE(foox @ 2011 01 21, 12:31)
Kepu 3 programa rupiai duonai, mano duonkepė tai iškart pradeda maišyti... po to aišku šildo ir t.t. iš viso trunka 3,40 min prieš tai nei minkau papildomai nei kildinu....
O kokia duonkepė?
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 21, 11:09)
uzsakiau ir apmokejau 18d, o siandien pasiemiau siuntinuka





