Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Nelabai į temą gal blush2.gif , bet gal kuri žinot per kiek prekes pristato iš http://www.delona.lt/ g.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 01 21, 00:12)
iskepiau, gavos stai tokia
user posted image
Papildyta:
o sakykit, ta tosterine duona tik duonkepej galima iskept? As neturiu duonkepes, kepu orkaitej - elektrine pas mane  blush2.gif

manau ir orkaitej issiketum... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 20, 23:06)
Nelabai į temą gal blush2.gif , bet gal kuri žinot per kiek prekes  pristato iš http://www.delona.lt/  g.gif

per pora dienu mirksiukas.gif

o as ir vel susinervinus verysad.gif nesigavo vel duona su raugu doh.gif su mielem iseina, nu bet su raugu niekaip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 21, 10:54)
per pora dienu  mirksiukas.gif 

o as ir vel susinervinus  verysad.gif  nesigavo vel duona su raugu  doh.gif su mielem iseina, nu bet su raugu niekaip unsure.gif


o kas nesigavo si kart ? g.gif as per trumpa duonos kepimo praktika pastebejau, kad vis tik miltai labai daug lemia, net tos pacios rusies, tos pacios firmos, buna skirtingi. Pvz pirkau FAVORIT, kiek is ju kepiau, net ir blynai "smirda" biggrin.gif jei taip galima pavadint, miltais blink.gif nemoku to kvapo nusakyt, bet labai jau stiprus miltu skonis ir kvapas. Labai patinka Šiauliu miltai thumbup.gif , bent kol kas.
Su raugu kepiau tik Borodino duona, bet taip kaip aprasiusi nataliuncik, nors mano duonkepej yra rupiu miltu programa, bet nedrisciau kept. prisiskaiciau, kad geriausiai gaunasi su raugu kepant kai raugas ne ka tik pagamintas, o subrandintas ir kad tesla su raugu reikia ilgai kildint. Netgi siek tiek mieliu galima idet. As mieliu nedejau bet kioldinau ilgai- daugiau kaip 4 valandas.

o is delonos savaite jau laukiu po apmokejimo g.gif
Atsakyti
sveikutes, netycia uzklydau i sia temute, noriu pasidalinti receptuku pagal kuri as kepu duonele, gal patiks ir jums, jei jau buvo ideta labai atsiprasau 4u.gif

DUONA

0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo


1. Raugą išimti iš šaldytuvo truputį anksčiau, kad būtų kambario temperatūros. Sudėjus produktus, užminkyti tešlą. Tešla minkoma 15-20 minučių. Atsidėti pusę puslitriuko raugo kitam kartui.
2. Tešlą dėti riebalais ištepton arba ruginiais miltais pabarstyton skardon, suformuoti duonos kepalą, pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti sausu rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti 6 valandoms. Kartu dedam ir stiklainiuką su raugu...
3. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 80 minučių, likus kepti 10-15 minučių, karštį prisukti iki 180 laipsnių.
4. Išimti duonytę, uždengti šlapiu rankšluosčiu, kad būtų minkštesnė pluta. Pjaustyti atvėsusią...
5. Raugą stiklainyje sekančiam kepimui laikyti šaldytuve (ne ilgiau dviejų savaičių)

Skanaus 
user posted image
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2011 01 21, 12:22)
sveikutes, netycia uzklydau i sia temute, noriu pasidalinti receptuku pagal kuri as kepu duonele, gal patiks ir jums, jei jau buvo ideta labai atsiprasau  4u.gif

DUONA

0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
1. Raugą išimti iš šaldytuvo truputį anksčiau, kad būtų kambario temperatūros. Sudėjus produktus, užminkyti tešlą. Tešla minkoma 15-20 minučių. Atsidėti pusę puslitriuko raugo kitam kartui.
2. Tešlą dėti riebalais ištepton arba ruginiais miltais pabarstyton skardon, suformuoti duonos kepalą, pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti sausu rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti 6 valandoms. Kartu dedam ir stiklainiuką su raugu...
3. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 80 minučių, likus kepti 10-15 minučių, karštį prisukti iki 180 laipsnių.
4. Išimti duonytę, uždengti šlapiu rankšluosčiu, kad būtų minkštesnė pluta. Pjaustyti atvėsusią...
5. Raugą stiklainyje sekančiam kepimui laikyti šaldytuve (ne ilgiau dviejų savaičių)

Skanaus 
user posted image

Aš irgi pagal šį receptą darau labai puiki duona gaunasi. Tik aš kildinu šiek tiek ilgiau 8 - 12 val. Pagal šį receptą galimą ir saldžią duoną padaryt, tik reikia įdėt razinų, papajų, ananasų džiovintų smile.gif Aišku, jeigu patinka smile.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
vakar kepiau duonelę, iš viso tik ketvirtoji duona kol kas, bet aktyviai tobulinu igudžius biggrin.gif
recepto tikslaus pasakyt negaliu, nes nesugebu daryt visko pagal lentelę, darau apytiksliai, prisiskaičiau jūsų receptų ir iš kelių padariau vieną tinkantį man smile.gif džiaugiuosi, kad yra tokia temutė 4u.gif



user posted image


user posted image
Atsakyti
Sveikos, ar yra tarp visų receptų bandelių su dešrelėm koks skanus receptukas? Prie ko reiktų ieškoti, prie batonų?
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 20, 14:33)
kokia kepi? rolleyes.gif


Atvirai pasakius kepu ne pagal tikslų receptą, dedu stiklinę ruginio raugo, ruginių miltų, vandens, cukraus, druskos. Po to beriu saulėgrąžų, sezamų, linų sėmenų... bet kaskart vis kaip kitaip, kartais tik kmynų dedu. kepu duonkepėje, tai kai pradeda maišyti tešlą, matau ko dadėti ar vandens ar miltų. Gaunasi tikrai labai skani, deja neįkėliau foto nes dar man i kompiuterį neperkėlė blush2.gif

Kepu 3 programa rupiai duonai, mano duonkepė tai iškart pradeda maišyti... po to aišku šildo ir t.t. iš viso trunka 3,40 min prieš tai nei minkau papildomai nei kildinu....
Atsakyti
Kokių skanių duonelių jūs čia pridėjusios bigsmile.gif , net seilė tyyyyyysta

QUOTE(yerena @ 2011 01 20, 00:33)
Sveikos, kepejos,

Luana, toks pats variantas yra nutikes ir man pora kartu, kol supratau kame esme. Kepu duona tik duonkepej ir tik su sausom mielem. Naudojant dalinai netgi ruginius miltus (720- raideles nera, nes miltai pirkti PL) su kvietiniais (550D) viskas gaudavosi. Jei tik vietoj 550D naudojau 812D (nesvarbu ar su ruginiais, ar vien kvietiniai 812D)- visada kepaliukas buna su idubimu...


Mano miltai 405C, skaičiau ir išskaičiau kad čia geriausi miltai tai kažkaip ties tais ir apsistojau, gal negerai g.gif

QUOTE(akvadigi @ 2011 01 20, 23:04)
Dabar raugą darausi pati pagal šį receptą http://www.mamyciukl...-duona-su-raugu

Ačiū už nuorodą 4u.gif , pasidariau ir aš šiandien pagal šį receptą raugą žiūrėsim kas gausis g.gif (pirmą kart raugą darau ax.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luana: 21 sausio 2011 - 14:38
QUOTE(foox @ 2011 01 21, 12:31)

Kepu  3 programa rupiai duonai, mano duonkepė tai iškart pradeda maišyti... po to aišku šildo ir t.t. iš viso trunka 3,40 min prieš tai nei minkau papildomai nei kildinu....

O kokia duonkepė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 21, 11:09)
o is delonos savaite jau laukiu po apmokejimo g.gif

uzsakiau ir apmokejau 18d, o siandien pasiemiau siuntinuka thumbup.gif dar vakar i e-pasta gavau laiska su kodu 4u.gif pasitikrink savo pasta arba skambink i delona g.gif
Atsakyti