QUOTE(Luana @ 2011 01 21, 14:37)
Kokių skanių duonelių jūs čia pridėjusios
, net seilė tyyyyyysta
Mano miltai 405C, skaičiau ir išskaičiau kad čia geriausi miltai tai kažkaip ties tais ir apsistojau, gal negerai

Mano miltai 405C, skaičiau ir išskaičiau kad čia geriausi miltai tai kažkaip ties tais ir apsistojau, gal negerai

Ziurint kokiems kepiniams naudosite tokius miltus.
Kuo skaicius yra mazesnis, tuo miltai daugiau apdirbti, labiau isvalyti, baltesni. Kuo mazesnis glitimo kiekis, tuo ju kokybe prastesne.
Geriausi yra maziausio peleningumo bei daugiausia glitimo turintys miltai- tai kvietiniai miltai, ant kuriu pakuociu parasyta 405 A, bet tokios kokybes lietuvisku miltu nera.
Jei kam naudinga:
Peleningumo reiksmes:
405- 0,5 %
550- 0,51-0,63 %
812- 0,64-0,9 %
1050- 0,91-1,2 %
1600- 1,21-1,8 %
1700- 1,8- 2,1 %
Glitimo reiksmes:
A- ne maziau kaip 33%
B- 31-32 %
C- 28-30 %
D- 25-27 %
E- 22-24 %
F- 19-21 %
G- 15-18 %