Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Nerutė @ 2011 01 25, 22:19)
keistuole  wub.gif 

vien foto nepakaks wink.gif receptas ploja.gif ploja.gif


pagal Nataliunciko receptą kepiau, tik pagal save kiekius ir susireguliavau

http://nataliuncik.b...iniu-raugu.html

aš dedu taip:
40 g salyklo
30 g kmynų
70 g viso grūdo ruginių miltų
530 g verdančio vandens
(viską palieku ataušti)
16 g druskos
30 g cukraus
40 g medaus
400 g pasijotų ruginių miltų
310 g I rūšies kvietinių miltų (812D)
400 g ruginio raugo (vanduo su miltais vienodom dalim)

gaunasi du kepaliukai po 800 g
Atsakyti
NAUJAS, O GAL IR NE smile.gif RADAU KAZKOKIAM SENAM ZURNALIUKE...

DUONELE SU CUKRAUS SIRUPU IR MORKOMIS

150ML avizu dribsniu;
625ml rugiu ir kvieciu miltu misinio I LOVE ECO;
200ml smulkiai tarkuotu morku;
2 a.s sodos;
1 a.s druskos;
125 ml cukraus sirupo DAN SUKKER;
500ML kefyro.


orkaite ikaitinti iki 150l/t (naudoti terminio griliaus rezima).morkas sutarkuoti.Viename inde sumaisome miltus, avizas, druska, tuometsudeti morkas. Kitame inde sumaisome kefyra su soda...tuomrt sodos ir kefyro misini supilti i pirmaji inda, viska ismaisome.supilame sirupa ir vel ismaisome. Kepimo forma sutepti sviestu. Sudeti mase, kepti 1,5val. apatineje orkaites dalyje, skanu su sviestu valgyti.
Skanaus... 4u.gif

pati dar nebandziau, bet siaip man gal labiau pyraga primena, bet radau ir idedu... blush2.gif


Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 26, 21:21)
nu jo, ką tik paėmiau užsilikusi 2kg pakelį, tai ten parašyti tik skaičiukai(nors ant maišo užrašyti), bet žemiau parašyta, kad šie miltai tinka pyragėliams, blynams...tai sprendžiant iš šio, tai yra C

Manau,kad beveik ant visų tas pat rašoma...nors gal ir klystu- niekad neatkreipiau dėmesio g.gif blush2.gif
Jei būtų lietuviški miltai,tai būtinai dideliu šriftu būtų užrašyta,kad tai geresnės kokybės miltai biggrin.gif Dabar jau mada atėjo ir receptus ant pokelio parašyt bigsmile.gif


Merginos tai atsakykit man-ar be salyklo įmanoma juodą duoną išsikept? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 26, 22:40)
NAUJAS, O GAL IR NE smile.gif RADAU KAZKOKIAM SENAM ZURNALIUKE...

625ml rugiu ir kvieciu miltu misinio I LOVE ECO;


O kuom galima pakeist si misini?
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 01 26, 21:44)
Manau,kad beveik ant visų tas pat rašoma...nors gal ir klystu- niekad neatkreipiau dėmesio  g.gif  blush2.gif 
Jei būtų lietuviški miltai,tai būtinai dideliu šriftu būtų užrašyta,kad tai geresnės kokybės miltai  biggrin.gif  Dabar jau mada atėjo ir receptus ant pokelio parašyt  bigsmile.gif
Merginos tai atsakykit man-ar be salyklo įmanoma juodą duoną išsikept?  g.gif

įmanoma biggrin.gif anksčiau dėdavo obuolių marmeladą, kavą, kakavą, skystą salyklą, molasą(paplitę UK, USA, LT galima rast Mark&Spenser)
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 26, 22:29)
įmanoma  biggrin.gif anksčiau dėdavo obuolių marmeladą, kavą, kakavą, skystą salyklą, molasą(paplitę UK, USA, LT galima rast Mark&Spenser)

4u.gif
Atsakyti
blink.gif unsure.gif kąąą daryt, kad duona lipa per viršų unsure.gif unsure.gif
darau paprastą su 500 g tamsiai duonai miltų ir 200 g kvietinių pagal whole wheat programą kaip rašė knygutėj, dėjau šviežias mieles, nei kad įprastai suasas, nu bet gramai kaip ir rašo, o jau dabar iki stiklo prilipo doh.gif unsure.gif tai pradariaau suglosčiau sukrito biški, nes kitaip tai bus amen, nu bet tai ką daryt, dėl ko ji taip, nėr taip buvę (nu tiesa, nesu kepus su šv. mielėm mašinoj, gerai kelia matyt), bet tai turi būt paskaičiuota kiek reikia tokiam kiekiui unsure.gif
Atsakyti
vakar bendradarbei nunesiau iskepus savo duonele,tai sake ketvirti be nieko ,tik su arbata suvalge,pagyre ,kad nerealus skonis blush2.gif ,siandien vel is pacio ryto kepiau,nes iki sestadienio reik iskept tris kepalus,o kadangi dirbu,tai tesla uzmaisau eidama gult ir keliuos anksciau,kad spet iskept rolleyes.gif mergaites tik jau kelinta kart plutele vietomis atsoka ir nesuprantu kodel,kepu duonyte jau senai ir taip nebudavo, del to nesuprantu kodel?
Atsakyti
Mergytės, žinau kad aš visai žalia, turiu klausimuka, tikrai pripažinsiu, kad visų temų neperskaičiau, bet ateity pažadu tai padaryti. kepiau jau kelias duoneles duonkepėje pagal jūsų receptus, pavyko puikiai.
Klausimas toks, ar įmanoma duonkepėj iškepti duoną su raugu? 4u.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laperik @ 2011 01 27, 09:06)
Mergytės, žinau kad aš visai žalia, turiu klausimuka, tikrai pripažinsiu, kad visų temų neperskaičiau, bet ateity pažadu tai padaryti. kepiau jau kelias duoneles duonkepėje pagal jūsų receptus, pavyko puikiai.
Klausimas toks, ar įmanoma duonkepėj iškepti duoną su raugu? 4u.gif
Ačiū 4u.gif


taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 27, 00:11)
O kuom galima pakeist si misini?

nezinau, bet as manau maisyciau paprastus kvietinius ir ruginius miltus... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 26, 22:24)
pagal Nataliunciko receptą kepiau, tik pagal save kiekius ir susireguliavau

http://nataliuncik.b...iniu-raugu.html

aš dedu taip:
40 g salyklo
30 g kmynų
70 g viso grūdo ruginių miltų
530 g verdančio vandens
(viską palieku ataušti)
16 g druskos
30 g cukraus
40 g medaus
400 g pasijotų ruginių miltų
310 g I rūšies kvietinių miltų (812D)
400 g ruginio raugo (vanduo su miltais vienodom dalim)

gaunasi du kepaliukai po 800 g


man šita duona irgi wub.gif

tik aš kepus su rupiais kvieitniasi ir kvietiniais miltais, ir rupiais ruginiais. (reiks kvietinių nusipirkti nerupių)

beje, vakarykštė duona - pasakiška wub.gif kadangi neturiu salyklo, įpilu giros skystymo (kur patiems reikia pasidaryti)

gavosi labai skani, tik kepant šonai praplyšo... kepiau apie valandą, vis pašlakstydama vandeniu. Pluta gavosi nestora, labai skani wub.gif
Gavau leidimą iš MB, tolimesniam duonos kepimui cool.gif

vakar vienas bakaniukas dingo akyse, kito pusę liko... doh.gif

Ryt planas= duona ir batonas cool.gif
Atsakyti