QUOTE(keistuole @ 2011 01 26, 22:24)
pagal Nataliunciko receptą kepiau, tik pagal save kiekius ir susireguliavau
http://nataliuncik.b...iniu-raugu.html
aš dedu taip:
40 g salyklo
30 g kmynų
70 g viso grūdo ruginių miltų
530 g verdančio vandens
(viską palieku ataušti)
16 g druskos
30 g cukraus
40 g medaus
400 g pasijotų ruginių miltų
310 g I rūšies kvietinių miltų (812D)
400 g ruginio raugo (vanduo su miltais vienodom dalim)
gaunasi du kepaliukai po 800 g
man šita duona irgi
tik aš kepus su rupiais kvieitniasi ir kvietiniais miltais, ir rupiais ruginiais. (reiks kvietinių nusipirkti nerupių)
beje, vakarykštė duona - pasakiška

kadangi neturiu salyklo, įpilu giros skystymo (kur patiems reikia pasidaryti)
gavosi labai skani, tik kepant šonai praplyšo... kepiau apie valandą, vis pašlakstydama vandeniu. Pluta gavosi nestora, labai skani
Gavau leidimą iš MB, tolimesniam duonos kepimui
vakar vienas bakaniukas dingo akyse, kito pusę liko...
Ryt planas= duona ir batonas