labas mergaites... klausimukas.. sita as nerandu cia salyklo.. o vyras praso juodos duonos.. ar imanoma iskepti be salyklo juoda duona.. tokie lietuviska
bandysiu kepti paprasta batona siand dar.. eisiu receptuku paieskoti
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 01 27, 10:48)
labas mergaites... klausimukas.. sita as nerandu cia salyklo.. o vyras praso juodos duonos.. ar imanoma iskepti be salyklo juoda duona.. tokie lietuviska
bandysiu kepti paprasta batona siand dar.. eisiu receptuku paieskoti 
juoda del spalvos imanoma..nudazyti galima arbata ar kakava, bet skonis bus kitoks..salyklas suteikia savo skoni ir aromata
QUOTE(Margareta @ 2011 01 27, 12:53)
juoda del spalvos imanoma..nudazyti galima arbata ar kakava, bet skonis bus kitoks..salyklas suteikia savo skoni ir aromata 
neiseis mam juoda duonyte... reikia atsiusti is lt salyklo..o kur lt jo galima nusipirkti? mamos parasyciau kad nupirktu.
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 01 27, 13:00)
neiseis mam juoda duonyte... reikia atsiusti is lt salyklo..o kur lt jo galima nusipirkti? mamos parasyciau kad nupirktu.
www.delona.lt
QUOTE(aksomke @ 2011 01 27, 08:13)
mergaites tik jau kelinta kart plutele vietomis atsoka ir nesuprantu kodel,kepu duonyte jau senai ir taip nebudavo, del to nesuprantu kodel?
atšoksta dažniausia dėl to kad perkepėt, dar būna dėl to, kad ne iki galo iškilo ir pastatėt kept
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 01 27, 11:00)
neiseis mam juoda duonyte... reikia atsiusti is lt salyklo..o kur lt jo galima nusipirkti? mamos parasyciau kad nupirktu.
galima iš pačio gamintojo, žymiai pigiau išeis, ir manau rasit su kuo pasidalint tuos 25kg
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 01 27, 12:00)
neiseis mam juoda duonyte... reikia atsiusti is lt salyklo..o kur lt jo galima nusipirkti? mamos parasyciau kad nupirktu.
Gira (kur reikia sumaišyti su vandeniu, būna prie Žele, kepimo miltelių, - tam skyriuje)
Mano ruginis raugas sugedo
turiu kvietinio, kaip su juo išsikepti
QUOTE(akvadigi @ 2011 01 27, 11:46)
Gira (kur reikia sumaišyti su vandeniu, būna prie Žele, kepimo miltelių, - tam skyriuje)
į ją įeina salyklas.
Mano ruginis raugas sugedo
turiu kvietinio, kaip su juo išsikepti
Mano ruginis raugas sugedo
turiu kvietinio, kaip su juo išsikepti
tai dėkit kvietinį arba pamaitinkit kvietinį raugą su ruginiais miltais po dviejų kartu bus ruginis raugas
QUOTE(@asta @ 2011 01 26, 21:44)
Manau,kad beveik ant visų tas pat rašoma...nors gal ir klystu- niekad neatkreipiau dėmesio
Jei būtų lietuviški miltai,tai būtinai dideliu šriftu būtų užrašyta,kad tai geresnės kokybės miltai
Dabar jau mada atėjo ir receptus ant pokelio parašyt
Merginos tai atsakykit man-ar be salyklo įmanoma juodą duoną išsikept?
Jei būtų lietuviški miltai,tai būtinai dideliu šriftu būtų užrašyta,kad tai geresnės kokybės miltai
Merginos tai atsakykit man-ar be salyklo įmanoma juodą duoną išsikept?
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 01 27, 10:48)
labas mergaites... klausimukas.. sita as nerandu cia salyklo.. o vyras praso juodos duonos.. ar imanoma iskepti be salyklo juoda duona.. tokie lietuviska
bandysiu kepti paprasta batona siand dar.. eisiu receptuku paieskoti 
puslapiu atgal buvo atsakymas
as vakar issikepiau duona tik is rugiu ir gavosi tikrai tamsi. nereikia jokiu priedu
QUOTE(laimiene @ 2011 01 27, 14:09)
puslapiu atgal buvo atsakymas
as vakar issikepiau duona tik is rugiu ir gavosi tikrai tamsi. nereikia jokiu priedu
as vakar issikepiau duona tik is rugiu ir gavosi tikrai tamsi. nereikia jokiu priedu
Nereikia čia raudoninti ir per kaktą daužyti
Skanios tau duonelės
QUOTE(@asta @ 2011 01 27, 15:00)
Nereikia čia raudoninti ir per kaktą daužyti
Tema skaitoma ir sekama,jei nekiltų klausimų,tai niekas nieko ir neklausinėtų.
Skanios tau duonelės
Skanios tau duonelės
tai jei sekama tema, kodel praeitam puslapi nepastebeta tokio pat klausimo ir atsakymo ? nereikia teisintis.
QUOTE(laimiene @ 2011 01 27, 16:09)
puslapiu atgal buvo atsakymas
as vakar issikepiau duona tik is rugiu ir gavosi tikrai tamsi. nereikia jokiu priedu
as vakar issikepiau duona tik is rugiu ir gavosi tikrai tamsi. nereikia jokiu priedu
jetau...
kepu belenkokia... dedu ka turiu...pakolaks gavosi va nieko.. antra karta kepiau.. su bananais daba kazkokia... tik karsta dar...
nesuprantu.. nusipirkau ruginius miltus.. o ten ne miltai o tokie net nzn..kokie ... miltai sumaisyti su kazkokiais stambiais miltais.. tokie juodi kazkokie... kazin ar iseis man kas..
aciu uz pagalba merginos
Papildyta:
QUOTE(laimiene @ 2011 01 27, 16:09)
as vakar issikepiau duona tik is rugiu ir gavosi tikrai tamsi. nereikia jokiu priedu 
o receptukas yra kuriam puslapyje
Papildyta:
dar toks klausimas... ar galima issimti duona kai jau iskepa... bet atrodo programa raso,kad vesina..
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 01 27, 15:38)
o receptukas yra kuriam puslapyje
as visada saugojuosi patikusi recepta, tai cituoju (vietoj kvietiniu miltu, dejau visus ruginius, pamaisiau smulkesnio - stambesnio malimo):
"jei susiruosete kepti duona, tai paimate raugo (mazdaug 1 stikline), beriate 2 stiklines ruginiu miltu ir pilate kambario temperaturos, ar kiek siltesnio vandens ir maisote ar minkote, gausis tokia siek tiek lipni mase. Tada ja uzdengiate ir pastatote siltai 12 val. Po 12val. pamatysite, kad ta mase vel siek tiek paskystejusi, pakilusi, pilna oro burbuliuku. Is sitos mases vel galima atsideti 1/5 stiklines raugo i saldytuva, kad turetumete kitam kartui.
Tada i ta parugusia tesla beriu 2 stiklines rupaus malino kvietiniu miltu ir vandens (jei nenorite maisyti su kvieciais, berkite ir toliau ruginius), beriu 1 ar 1,5 a.s. druskos, galima siek tiek cukraus (bet nuo jo tik labiau rugsta, nei pasaldeja) gera sauksta kmynu, sualegrazu, linu semenu ar dar ko nors, kuo noriu praturtinti duona. Vandens pilu apie stikline, bet reikia ziureti tiesiog pagal poreiki. Minkau vis paslapindama rankas vandenyje, taip tesla ne taip limpa prie ranku ir lengviau issiminko. Aisku, nereikia per daug slapinti, nes gausis per skysta tesla. Na va, kai jau viska suminkau, tada formuoju kepaliuka, dedu ji i tokia duonos-kekso formele (galima ir paprasciausiai deti i skarda) ir laikau siltai 3 valandas, kad pakiltu. Kai iskyla mazdaug dvigubai, tada kepu mazdaug 180C temperaturoje apie 40min, na tiesiog reikia ziureti, ar jau iskepe. Paprastai krastai buna rusvi, atsoke nuo skardeles. Iskepusia karsta duona isverciu ant madines lenteles ir perbraukiu per virsu su slapiu delnu (kas bijote nudegti, galite perbraukti dregnu ranksluostuku), kad nugaruotu, tada plutele nebus kieta."






