Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų
                Paskambinau į Kauno grūdų firminę parduotuvę - kitą savaitę kelia miltų kainas 
 
Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų
                
                                    
                
                
                
            Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 14:46)
iš vakaro užmaišau su raugu, o ryte dažniausia jau pilnai iškilo 
dar galima dali užraugint, o likusius miltus ryte sudėt, išmaišyt ir dar pakildint, o tada jau kept. Man dabar taip ir paprasčiau ir jei su grūdais darau, jie pilnai išbrinksta, prisigeria to raugo ir labai geras kepaliukas gaunasi
dar galima dali užraugint, o likusius miltus ryte sudėt, išmaišyt ir dar pakildint, o tada jau kept. Man dabar taip ir paprasčiau ir jei su grūdais darau, jie pilnai išbrinksta, prisigeria to raugo ir labai geras kepaliukas gaunasi
O koks skirtumas tarp teslos,laikomos saldytuve ir kambario temperaturoje
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 04, 13:27)
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 13:39)
aš darau taip, tada duona nespėja perrūgt, bet gerai iškyla
Kitą kepimą pabadysiu ir aš,nes dabar duonelė kyla įprastu būdu,už kelių valandų kepsiu
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 04, 14:34)
Paskambinau į Kauno grūdų firminę parduotuvę - kitą savaitę kelia miltų kainas 
 
Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų
Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 04, 15:33)
O koks skirtumas tarp teslos,laikomos saldytuve ir kambario temperaturoje 
 As kildinu duona per nakti kambari(22-23 laipsniai) ir neblogai iskyla
šaldytuve sulėtėja, bet nesustoja rūgimas, dėl to tešla nebūna l.rūgšti(čia aktualu kas nemėgsta rūgščios)
pas mane tiesiog tokia pat temp., bet jau po trijų val. jau iškilusi, o jei palaikyčiau ilgiau, tai neįmanoma valgyt
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 13:46)
iš vakaro užmaišau su raugu, o ryte dažniausia jau pilnai iškilo 
dar galima dali užraugint, o likusius miltus ryte sudėt, išmaišyt ir dar pakildint, o tada jau kept. Man dabar taip ir paprasčiau ir jei su grūdais darau, jie pilnai išbrinksta, prisigeria to raugo ir labai geras kepaliukas gaunasi
dar galima dali užraugint, o likusius miltus ryte sudėt, išmaišyt ir dar pakildint, o tada jau kept. Man dabar taip ir paprasčiau ir jei su grūdais darau, jie pilnai išbrinksta, prisigeria to raugo ir labai geras kepaliukas gaunasi
ir aš iš vakaro užmaišau (kokia 12 val), o ryte 7-8 kepu, bet kažkaip palieku kambario temperatūroj, man baisoka, kad šaldytuve neiškils. Pas mane kai nakčiai atsijungia šildymas, tai ir šiaip vėsoka būna.
QUOTE(Luana @ 2011 02 04, 14:26)
Sveikutes kepejeles 
 
Šiandien pas mus kepimo diena, nes važiuojam į svečius tai duonelės užsisakiusių eilė
 , dabar duonkepėj ruginė duonytė kepa, o ryte sastingio batoniukas garavo, ai tiesa aš sastingio batona kepu su pienu, ta prasme vieoj vandens visada piena pilu, su vandeniu nė karto nė nebandžiau, taip man atrodo kad skaniau 
Šiandien pas mus kepimo diena, nes važiuojam į svečius tai duonelės užsisakiusių eilė
man be pieno skaniau
man pienas labai specifinį kvapą duoda
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 04, 14:34)
Paskambinau į Kauno grūdų firminę parduotuvę - kitą savaitę kelia miltų kainas 
 
Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų
Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų
malsena irgi sakė, kad nuo vasario 1 brangsta
QUOTE(keistuole @ 2011 02 04, 18:31)
ir aš iš vakaro užmaišau (kokia 12 val), o ryte 7-8 kepu, bet kažkaip palieku kambario temperatūroj, man baisoka, kad šaldytuve neiškils. Pas mane kai nakčiai atsijungia šildymas, tai ir šiaip vėsoka būna.
man be pieno skaniau
 
man pienas labai specifinį kvapą duoda
malsena irgi sakė, kad nuo vasario 1 brangsta
man be pieno skaniau
man pienas labai specifinį kvapą duoda
malsena irgi sakė, kad nuo vasario 1 brangsta
o pas mus atvirkščiai, nakčiai dar karštesni radiatoriai, tai miegamajam su atidaryta orlaidė tenka miegot
ir man be pieno skaniau
                nataliuncik dekui 
 
Siandien minkau vakare duonele,tai bamdysiu i saldytuva det(juk visaip reikia isbandyti
 )
Tiesa,o ryte istraukus is saldytuvo nereikia palaikyti,kad susiltu iki kambario temp.
Ar is karto i orkaite galima saut?
                
                
            Siandien minkau vakare duonele,tai bamdysiu i saldytuva det(juk visaip reikia isbandyti
Tiesa,o ryte istraukus is saldytuvo nereikia palaikyti,kad susiltu iki kambario temp.
Ar is karto i orkaite galima saut?
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 04, 18:53)
nataliuncik dekui 
 
Siandien minkau vakare duonele,tai bamdysiu i saldytuva det(juk visaip reikia isbandyti
 )
Tiesa,o ryte istraukus is saldytuvo nereikia palaikyti,kad susiltu iki kambario temp.
Ar is karto i orkaite galima saut?
Siandien minkau vakare duonele,tai bamdysiu i saldytuva det(juk visaip reikia isbandyti
Tiesa,o ryte istraukus is saldytuvo nereikia palaikyti,kad susiltu iki kambario temp.
Ar is karto i orkaite galima saut?
aš palaikau apie pusvalandi, nes darau viską stiklinei formoj(ir kildinu), tai bijau kad neskiltu
                Noriu konsultaciju, gal kas kepet pagal si recepta? nes man gavosi skysta, nors saukstu kabink 
 , tai pridejau dar koki 100 g miltu, taip norejau ciabata issikepti ir se tau kad nori, nezinia kas daba gausis, o gal zinot koki gerai isbandyta Ciabatos recepteli?:
Ciabatta
Raugas
200 g miltų
200 ml vandens
½ a. š. sausų mielių
Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 - 24º C) laikyti 4 val.
Papildomi ingredientai
200 g miltų
100 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½ a. š. medaus ar cukraus
1  1,5 a. š. druskos
Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 min. Pridengti ir pakildinti 30 min.
Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 min.
Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15  17 min., ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.
                
                                    
                
                
                
            Ciabatta
Raugas
200 g miltų
200 ml vandens
½ a. š. sausų mielių
Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 - 24º C) laikyti 4 val.
Papildomi ingredientai
200 g miltų
100 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½ a. š. medaus ar cukraus
1  1,5 a. š. druskos
Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 min. Pridengti ir pakildinti 30 min.
Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 min.
Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15  17 min., ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.
QUOTE(Neduska @ 2011 02 04, 17:23)
Noriu konsultaciju, gal kas kepet pagal si recepta? nes man gavosi skysta, nors saukstu kabink 
 , tai pridejau dar koki 100 g miltu, taip norejau ciabata issikepti ir se tau kad nori, nezinia kas daba gausis, o gal zinot koki gerai isbandyta Ciabatos recepteli?:
Ciabatta
Ciabatta
Ciabata ir yra skystos tešlos duona
                Netycia uzmaciau kad kalbat apie ciabata. Zodziu, skystas teslas nereikia minkyti o geriausia per keturis kokius kartus perlankstyti. T.y. kildinam, perlankstom uz kampu, kildinam, perlankstom ir t.t. gaunas liuks viskas  
Papildyta:
butinai reikia, bent 25 min o geriausia 1 val. tesla turi aklimatizuotis, t.y. igauti kambario tempr.
na man niekad nesigauna jos taip isildyti bet laikau saziningai 1 val
                
                                    
                
                
                
            Papildyta:
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 04, 18:53)
Tiesa,o ryte istraukus is saldytuvo nereikia palaikyti,kad susiltu iki kambario temp.
Ar is karto i orkaite galima saut?
Ar is karto i orkaite galima saut?
butinai reikia, bent 25 min o geriausia 1 val. tesla turi aklimatizuotis, t.y. igauti kambario tempr.
na man niekad nesigauna jos taip isildyti bet laikau saziningai 1 val
                As ant stalo neformuoju kepaliuko, vietoj sito iskart pilu tesla i forma ir ten kildinu. 
                
                                    
                
                
                
            
    





