Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Paskambinau į Kauno grūdų firminę parduotuvę - kitą savaitę kelia miltų kainas doh.gif
Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 04 vasario 2011 - 14:34
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 14:46)
iš vakaro užmaišau su raugu, o ryte dažniausia jau pilnai iškilo

dar galima dali užraugint, o likusius miltus ryte sudėt, išmaišyt ir dar pakildint, o tada jau kept. Man dabar taip ir paprasčiau ir jei su grūdais darau, jie pilnai išbrinksta, prisigeria to raugo ir labai geras kepaliukas gaunasi

O koks skirtumas tarp teslos,laikomos saldytuve ir kambario temperaturoje g.gif As kildinu duona per nakti kambari(22-23 laipsniai) ir neblogai iskyla
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 04, 13:27)
Aš taip kepu grynai ruginukę su raugu mirksiukas.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 13:39)
aš darau taip, tada duona nespėja perrūgt, bet gerai iškyla

Kitą kepimą pabadysiu ir aš,nes dabar duonelė kyla įprastu būdu,už kelių valandų kepsiu wub.gif

QUOTE(laukinukė @ 2011 02 04, 14:34)
Paskambinau į Kauno grūdų firminę parduotuvę - kitą savaitę kelia miltų kainas doh.gif
Kur jūs laikote, kas perkate dideliais maišais miltus? Gi reikia, kad nesudrėktų g.gif

doh.gif Kažin labai stipriai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 04, 15:33)
O koks skirtumas tarp teslos,laikomos saldytuve ir kambario temperaturoje g.gif As kildinu duona per nakti kambari(22-23 laipsniai) ir neblogai iskyla

šaldytuve sulėtėja, bet nesustoja rūgimas, dėl to tešla nebūna l.rūgšti(čia aktualu kas nemėgsta rūgščios)

pas mane tiesiog tokia pat temp., bet jau po trijų val. jau iškilusi, o jei palaikyčiau ilgiau, tai neįmanoma valgyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 13:46)
iš vakaro užmaišau su raugu, o ryte dažniausia jau pilnai iškilo

dar galima dali užraugint, o likusius miltus ryte sudėt, išmaišyt ir dar pakildint, o tada jau kept. Man dabar taip ir paprasčiau ir jei su grūdais darau, jie pilnai išbrinksta, prisigeria to raugo ir labai geras kepaliukas gaunasi

ir aš iš vakaro užmaišau (kokia 12 val), o ryte 7-8 kepu, bet kažkaip palieku kambario temperatūroj, man baisoka, kad šaldytuve neiškils. Pas mane kai nakčiai atsijungia šildymas, tai ir šiaip vėsoka būna.

QUOTE(Luana @ 2011 02 04, 14:26)
Sveikutes kepejeles 4u.gif

Šiandien pas mus kepimo diena, nes važiuojam į svečius tai duonelės užsisakiusių eilė biggrin.gif , dabar duonkepėj ruginė duonytė kepa, o ryte sastingio batoniukas garavo, ai tiesa aš sastingio batona kepu su pienu, ta prasme vieoj vandens visada piena pilu, su vandeniu nė karto nė nebandžiau, taip man atrodo kad skaniau blush2.gif

man be pieno skaniau unsure.gif
man pienas labai specifinį kvapą duoda

QUOTE(laukinukė @ 2011 02 04, 14:34)

malsena irgi sakė, kad nuo vasario 1 brangsta
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 04, 18:31)
ir aš iš vakaro užmaišau (kokia 12 val), o ryte 7-8 kepu, bet kažkaip palieku kambario temperatūroj, man baisoka, kad šaldytuve neiškils. Pas mane kai nakčiai atsijungia šildymas, tai ir šiaip vėsoka būna.
man be pieno skaniau  unsure.gif
man pienas labai specifinį kvapą duoda
malsena irgi sakė, kad nuo vasario 1 brangsta

o pas mus atvirkščiai, nakčiai dar karštesni radiatoriai, tai miegamajam su atidaryta orlaidė tenka miegot doh.gif dėl to ir nepalieku niekad nakčiai

ir man be pieno skaniau drinks_cheers.gif

doh.gif su tais pabrangimais tai net žodžių trūksta
Atsakyti
nataliuncik dekui 4u.gif

Siandien minkau vakare duonele,tai bamdysiu i saldytuva det(juk visaip reikia isbandyti blush2.gif )

Tiesa,o ryte istraukus is saldytuvo nereikia palaikyti,kad susiltu iki kambario temp.
Ar is karto i orkaite galima saut?
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 04, 18:53)
nataliuncik dekui 4u.gif

Siandien minkau vakare duonele,tai bamdysiu i saldytuva det(juk visaip reikia isbandyti blush2.gif )

Tiesa,o ryte istraukus is saldytuvo nereikia palaikyti,kad susiltu iki kambario temp.

aš palaikau apie pusvalandi, nes darau viską stiklinei formoj(ir kildinu), tai bijau kad neskiltu
Atsakyti
Noriu konsultaciju, gal kas kepet pagal si recepta? nes man gavosi skysta, nors saukstu kabink g.gif , tai pridejau dar koki 100 g miltu, taip norejau ciabata issikepti ir se tau kad nori, nezinia kas daba gausis, o gal zinot koki gerai isbandyta Ciabatos recepteli?:
Ciabatta

Raugas
200 g miltų
200 ml vandens
½ a. š. sausų mielių

Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 - 24º C) laikyti 4 val.

Papildomi ingredientai
200 g miltų
100 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½ a. š. medaus ar cukraus
1 – 1,5 a. š. druskos

Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 min. Pridengti ir pakildinti 30 min.
Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 min.
Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 min., ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Neduska @ 2011 02 04, 17:23)
Noriu konsultaciju, gal kas kepet pagal si recepta? nes man gavosi skysta, nors saukstu kabink g.gif , tai pridejau dar koki 100 g miltu, taip norejau ciabata issikepti ir se tau kad nori, nezinia kas daba gausis, o gal zinot koki gerai isbandyta Ciabatos recepteli?:
Ciabatta

Ciabata ir yra skystos tešlos duona wink.gif Aš esu kepus pgl kitokį rec, tai ten ji tokia visa limpanti ir tasi be galo.....ant stalo reikejo laabai daug miltu, kad greit suformuot kepaliuka....
Atsakyti
Netycia uzmaciau kad kalbat apie ciabata. Zodziu, skystas teslas nereikia minkyti o geriausia per keturis kokius kartus perlankstyti. T.y. kildinam, perlankstom uz kampu, kildinam, perlankstom ir t.t. gaunas liuks viskas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 04, 18:53)

butinai reikia, bent 25 min o geriausia 1 val. tesla turi aklimatizuotis, t.y. igauti kambario tempr.
na man niekad nesigauna jos taip isildyti bet laikau saziningai 1 val mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 04 vasario 2011 - 23:57
As ant stalo neformuoju kepaliuko, vietoj sito iskart pilu tesla i forma ir ten kildinu. smile.gif
Atsakyti