Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvo pūtimas

Pūtimas gali būti nuo blogųjų bakterijų.
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif

Aš su obuoliais pastebėjau tokį dalyką - nuo jų pilvą pučia, jei neseniai būnu valgiusi kažką baltyminio (jogurto, kavos su pienu ir panašiai..). Kai tai pastebėjau, stengiuos išvengt tokių situacijų ir nuo obuolių pilvo nebepučia bigsmile.gif Gal čia tik man taip.. O šiaip dėl pilvo pūtimo ir kitų virškinimo problemų labai patariama rytais išgerti šaukštą linų sėmėnų aliejaus. Nuo ryt ir aš šitą gėrį bandysiu. Toks jau tas aliejus išliaupsintas ir nemanau, kad be reikalo.. Ir grožiui, ir sveikatai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo october: 01 kovo 2011 - 15:59
QUOTE(cup_of_coffee @ 2011 01 13, 09:37)
kad manau kad pusryciams obuoliukas, bananas, liesas jogurtas, pietums normalios sriubytes nedidele lekstute  neturetu skatinti to. tikrai ziuriu ka valgau .

Obuoliai ir rauginti pieno produktai (jogurtas, kefyras) pučia vidurius.
Papildyta:
QUOTE(cup_of_coffee @ 2011 01 13, 20:49)
nu tiksliau tai taip vidurius. bet kad net ir nuo tu paciu ryziu ispucia, nuo visko viska ka suvalgau sad.gif
o tas labai jau nemalonu ir nepatogu. net valgyti nebesinori kai taip...

Ryžiai taip pat skatina vidurių pūtimą smile.gif.
Taip išeina, kad būtent vidurius pučiančius produktus ir valgai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krištolinė Orchidėja: 24 kovo 2011 - 19:13
Pilvo putimas gali buti del keliu priezasciu: maisto netoleravimas, pvz. laktozes arba glitimo turinciu produktu (yra tokia liga celiakija) arba rimtos ligos padarinys, pvz. opinio kolito.
Atsakyti
QUOTE(chikyta @ 2011 02 24, 10:24)
Labuka!
OO, va sita problema ir mane kankina, nebezinau jau ka daryt labai pucia pilva, vienu metu jau kolege darbe pagalvojo, net kad necia, labai nepatogu sad.gif ir pilvas kietas kietas, geriau cinamono ir medaus "arbatytes" kas ryta, nepadejo, neseniai pradejau gert "lepicol" miltelius, tai savaitele kaip ranka nueme problemele, bet dabar vel pilvas issipute, net nzn kokiu dar budu imtis  unsure.gif  Tarp kitko, butent obuoliuku pavalgius ir issipute db pilvukas, klaida suprasta, obuoliuku reiks privengt nuo siol, net kaip ta pilveli atpalaiduot tai jau neisivaizduoju :/ Gal dar kokiu recepteliu zinot?


Iš tikrųjų galiu ir aš (ne)pasigirti šia bėdele... mane irgi dažnai tokios problemos kamuoja... sad.gif Ir blogiausia, kad mėgstu visokį maistą, sunku atsisakyti mėsytės arba obuoliuko... Bet nutariau savaitę pagyventi be pilvą pučiančių produktų ir gerti kefyrą, valgyt jogurtukus. Labai mėgstu pasukas. Dabar eksperimentuoju – atsisakiau obuolių, gazuotų gėrimų, batono, grūdinės duonos (nors, sakoma, kad ji kaip tik labai sveika).

Kadangi naršiau šia tema, radau straipsnį, kur viena pakankamai žinoma dietologė pavardijo tinkamus ir netinkamus valgyti produktus (būtent dėl pilvo pūtimo)

http://www.alfa.lt/s...11-04-15_11-09/

Čia, beje, ir tyrimą apie pilvo pūtimą aprašo, kaip lietuviai reaguoja į tai, kam tai kenkia ir pan. smile.gif

Be to - vaisius/uogas geriausia nulupti, vyšnias, vynuoges, netgi apelsina valgyti kaip greipfrutą, slyvas.. Nes nuo tų odelių pučia pilvuką... Problema yra ir tikrai nemaža, gal kas daugiau dar nesidalinot patarimais, o jų turit?
http://www.supermama...rmama1102721007

Atsakyti
Sveikos,
as anksciau kaip balionelis vaiksciodavai iki pietu...... Paskui , jau tai tapo tokia kankyne, kad pradejau ieskoti priemoniu- vaistu. Mano teta farmacininke tai pas ja pirma ir klausiau kokius vaistus pirkti. O paklausinejo ka as ryte valgau... Pasakiau, kad geriu kava....Tai ji man ir paaiskino , kad kava kelia rukstinguma...o po to tas visas negerumas nuslenka zarnomis.... Nustojau gerti kava rytais .....akyse sviesiau bigsmile.gif Taip pat nevalgau maisto, kuris kelia rusktinguma - man ryte labai netinka varske , jogurtas....

Tai man padejo... 4u.gif
Atsakyti
Kamuoja ir mane šita problema, atrodo niekas gyvenime nepasikeitė, na dabar darbas daugiau sėdimas, bet problemą turėjau dar prieš šį darbą, dabar tik sustiprėjau. Atsisakiau obuolių, kviečių, pieno, na kavos ir taip negėriau. Valgau tik kartą -du dienoje, tikrai nepersivalgau, neskubu. Ir tiek ryte,o ypač vakare išsipučia pilvas, būna, kad raižo, bet ką bevalgyčiau, ar nevalgyčiau, vistiek pučia pilvą. Nebežinau ko griebtis, ankščiau turėjau plokščią pilvuką, o dabar pastovų balioną. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
http://www.medicinav...t...Å«timo.html

cia visai aiskiai trumpai pasakyta ko nevalgyti ir dar tokie poros dienu dieta kaip pasitvarkyti ta putima
Atsakyti
as turiu ta pacia problema, todel nuolat vartoju probiotikus, gerasias bakterijas, jeigu valgau vaisius tai tik ant tuscio skrandzio ir tik paskui valgau kazka rimciau po vaisiu smile.gif padeda, dar stengiuos kuo maziau vartoti angliavandeniu ir saldumynu, baltos duonos smile.gif padeda smile.gif
Atsakyti