Mielosios, stiprybes ir sveikatos visoms.
Anksciau uzklysdavau vis pas jus paskaitinet, nes mano mama sirgo.
Tikrai daug rasdavau ir naudingu patarimu ir paguodos bei padrasinimo. Aciu.
Deja, mamyte mus paliko rudeni.
Atliko kazkiek vaistuku, tai noriu paklaust, gal kam nors praverstu:
Zofran 5 ampules po 4 ml - galioja iki 2013-02
Metoclopramid 5 ampiles 10mg\2ml - galioja iki 2011-11 (viso 2 dezutes)
Kiek zinau, abu vaistai nuo pykinimo. Tik Zofrana gydytoja leisdavo chemoterapijos metu, o Metoclopramida po chemoterapijos siule vartoti, kai pykina.
Dar yra Befungino (berzo grybo) 3 ar 4 buteliukai like. Visa laika buvo saldytuve.
Viska tiesiog atiduociau, jei kam reikia. Esu Vilniuje.
QUOTE(rasų lanka @ 2011 02 06, 11:48)
Džiaugiuosi, kad esi stipri ir jau palaikai kitus.
Mano mamytė gėrė daug vandenuko, Hepatyl vaistukus ir Balvočiūtės arbatėlę Nr.5 kepenų darbui ...

Mano mamytė gėrė daug vandenuko, Hepatyl vaistukus ir Balvočiūtės arbatėlę Nr.5 kepenų darbui ...
Kažkaip sugrįžau į vėžes.. O gal dėl to, kad mamai gerai, tuomet ir aš laiminga

QUOTE(sume @ 2011 02 06, 18:31)
Taip , mergaitės, ir laikykitės...

Per LNK žinias rodė reportažą, kad britų mokslininkai jau išrado , kaip kovoti su vėžiu... Šis atradimas labai pasitarnaus ir Lietuvos mokslininkams...

straipsnelis
Papildyta:
QUOTE(Ellfė @ 2011 02 06, 15:09)
Tikiuosi dar kas nors bruksteles cia man ka nors apie ta Tamoxina ir herciptina.
Tamoksifenas skiriamas gydyti krūties ligelę po chemoterapijų, švitinimų ar operacijų. Tai hormoninis vaistas - ką gali žinoti, gal padės. Herceptinas skiriamas tam tikrais atvejais, ne visoms jis tinkamas. Turi būti ištirtas augliukas - ar jis hormoninės kilmės , ar ne ir dar daug kitų faktorių... Lietuvoje jo reikia apie 250 moterų. Deja - gauna ne visos...

QUOTE(Ellfė @ 2011 02 06, 14:09)
Tikiuosi dar kas nors bruksteles cia man ka nors apie ta Tamoxina ir herciptina.
Jei vartojat Tamoxifeną, štai tokį dalyką kartą yra parašęs mūsų forume Vaistininkas:
"Reikalas toks - juodžolė ne tik panaikina klimakso pojūčius, bet kartu su tamoksifenu padidina tamoksifeno priešvėžinį poveikį. Štai kur šuo pakastas - mažos dozės gal ir padeda geriau jaustis, bet poveikio į krūtis, manau, neturės. Vartojant ne homeopatines juodžolės dozes nušaunate du zuikius - slopinate klimaso pojūčius ir dar labiau sustiprinate tamoks. poveikį. Tai gera alternatyva, kam netinka tamoksifenas - juodžolės mažins vėžio augimo tikimybę (tai nėra priežastis atsisakyti tamoksifeno, jei gyd. jums jį paskyrė!!!)".
QUOTE(sume @ 2011 02 06, 11:20)
Geriausias patarimas būtų gyventi šia diena ir nesistengti žiūrėti į ateitį... Tegul pageria raminamųjų, jei nerimauja ji taip. Juk visa liga priklauso ir nuo mūsų smegenų. Kažkur skaičiau, kad kuo žmogus daugiau jaudinasi, tai labiau veikia blogąsias ląsteles skatinant jas daugintis, todėl reikia savo emocijas nuteikti teigiamai, aišku tai be galo sunku, nes kankina ta nežinomybė, bet, mano Mama visad sako, kad dabar kai jai nieko neskauda, ji tikrai nesijaučia serganti kažkuom ir viskas yra pamirštama, aišku tos sveikatėles nėra, bet kartais net pamiršta, kad negalima jai kelti nieko sunkaus
Reiktų su ja kuo daugiau bendrauti, nuraminti, kad viskas bus gerai, juk žmonės po ne vieną chemo. atlaiko ir gyvena daug metų. 
Papildyta:
Nebepamenu ar jau klausiau (turbūt, kad taip
), bet jei ką dar pasikartosiu, ar valote KEPENIS po chemoterapijos?

Papildyta:
Nebepamenu ar jau klausiau (turbūt, kad taip

ACIU LABAI visoms .......Jus neisivaizduojat, kaip man padejot........O kaip mama prma chemo avastinas?
Tiesa, gal gali kas duoti gyd. Cesnavicienes tel. yra gryzus dukterecia is UK tai noretumem abi kuo gerciau papulti......Gal priimtu be eiliu.......
QUOTE(A. Oželis @ 2011 02 05, 02:09)
Ir dar to Art., to sume.
Penktadienio vakaro pamąstymai išgėrus penki bokalus alaus. Ne sulčių.
Kalbėsiu (rašysiu) retoriškai, nes atsakymų nesitikiu.
Penktadienio vakaro pamąstymai išgėrus penki bokalus alaus. Ne sulčių.
Kalbėsiu (rašysiu) retoriškai, nes atsakymų nesitikiu.
Turiu pasakyti ir draugiškai patarti remdamasis savo asmenine patirtimi, kad 5 bokalai penktadieniais yra laaabai negerai. 2, na tiek to 3, bet 6 litrai alaus yra pusė kibiro...
Būsit storas, sunkus, dideliu pilvu... Atsiprašau, čia ne šito forumo tema.
O Jūsų paliestas klausimas dėl sulčių iš tikro yra klausimas dėl autoritetų. KAžkuo turi tikėt, kažkuo reikia remtis. SAvo patirties neturi... gydytojai patys sako mes ne visagaliai... Aplinkui pilna nevienareikšmės informacijos. Tiesą sakant buvau pas Ruolią du kartus ir nepatikėjau juo, nei aš nei žmona. Informacija jo pateikiama priimam, bet kai kalbėjome asmeniškai ir paskyrė mums savo gydymą tikėjimo juo pritrūko.
Balvočiūtė labai tiko mums... bet ji nieko ir nežadėjo.
QUOTE(ligita123 @ 2011 02 06, 23:54)
ACIU LABAI visoms .......Jus neisivaizduojat, kaip man padejot........O kaip mama prma chemo avastinas?
Leidžia pirma dieną Avastiną, o kitą dieną guldo chemoterapijai. Va kaip tik šiandien nuvežiau ir suleido, o ryt vėl ilgadienės.... nors prieš tai gyd. sakė, kad chemo. leis tik kas 3 savaites... pasirodo tiek ilsėtis neleidžia ir viskas kas 2.
Apskritai, man šis skyrelis kaip dienoraštis, bet tai dar geriau, nes jis dar ir į mano klausimus atsako, paaiškina ir be abejo nuramina ar paguodžia

Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2011 02 06, 11:48)
Džiaugiuosi, kad esi stipri ir jau palaikai kitus.

šį kartą kažkaip (?) nespėjom susigriebti ir panaudoti ką nors kepenims (na, dar manėm, kad dar laisvą visą savaitę turim), tai dabar po šios chemoterapijos reikės būtinai ką nors panaudoti.
QUOTE(sume @ 2011 02 07, 13:31)
Leidžia pirma dieną Avastiną, o kitą dieną guldo chemoterapijai. Va kaip tik šiandien nuvežiau ir suleido, o ryt vėl ilgadienės.... nors prieš tai gyd. sakė, kad chemo. leis tik kas 3 savaites... pasirodo tiek ilsėtis neleidžia ir viskas kas 2.
Tai gal išsiaiškinot/išsiaiškinsit, kokią schemą gaunat? FOLFOX? FOLFIRI?
Labas
Prisiruošiau parašyti apie vėžio profilaktikai naudojamą auksą.
Gryną auksą 5 gr panardinti į vanden-200 ml .Puodas emaliuotas, stiklinis , keramikinis.Virti kol nugaruos pusė vandens.Arba stikliniame inde 100 ml vandens , laikyti 5 gr gryno aukso saulės apšviestoje vietoje.Auksinį vandenį vartoti 10 dienų po 1-3 valgomus šaukštus per dieną.
Neturint gryno aukso , kuo aukštesnės prabos dirbinius, jie su vario ir sidabro priedais, prieš virinimą reikia pamirkyti acto esencijoje.Taip paruošti reikia prieš kiekvieną virinimą.
Naudoti nuo vėžio suaugusiems 100 ml, vaikams -30 ml.Vartoti periodiškai 10-12 dienų, pertrauka 20 dienų.
Šaltinis laikraštis "Medicina ir dar kai kas visiems" Nr1 /401/
Aukso kainos
http://www.9999.lt/i...o...3&Itemid=24
Čia labai brangu.Reiktų draugo juvelyro, kad neišdurintų.
Prisiruošiau parašyti apie vėžio profilaktikai naudojamą auksą.
Gryną auksą 5 gr panardinti į vanden-200 ml .Puodas emaliuotas, stiklinis , keramikinis.Virti kol nugaruos pusė vandens.Arba stikliniame inde 100 ml vandens , laikyti 5 gr gryno aukso saulės apšviestoje vietoje.Auksinį vandenį vartoti 10 dienų po 1-3 valgomus šaukštus per dieną.
Neturint gryno aukso , kuo aukštesnės prabos dirbinius, jie su vario ir sidabro priedais, prieš virinimą reikia pamirkyti acto esencijoje.Taip paruošti reikia prieš kiekvieną virinimą.
Naudoti nuo vėžio suaugusiems 100 ml, vaikams -30 ml.Vartoti periodiškai 10-12 dienų, pertrauka 20 dienų.
Šaltinis laikraštis "Medicina ir dar kai kas visiems" Nr1 /401/
Aukso kainos
http://www.9999.lt/i...o...3&Itemid=24
Čia labai brangu.Reiktų draugo juvelyro, kad neišdurintų.
QUOTE(Edmė @ 2011 02 07, 15:51)
Įdomiai čia su tuo auksu. O tai kažin kas ten si tuo vandeniu pasidaro? Čia, turbūt, panašiai kaip ir su sidabru į vandenį? Kažką esu girdėjus viena ausim ? 

Sidabras pasižymi antibakterinėmis savybėmis.
Kiek aš įsivaizduoju, tai verdant auksas kažkiek tirpsta, o straipsnyje rašo , kad stiprina imuninę sistemą.
Dar esant mažam kraujospūdžiui auksinį žiedą nešioti ant dešinės rankos vidurinio piršto, vyrams ant kairės vidurinio piršto.
laba diena

retas svecias cia as. buvau berods pries kelis metus klausinetis

ar teko kam nors gauti gydyma rituximabu prie ne hodzkino limfomos?
kokie salutiniai poveikiai isryskejo? ar gali po pirmo seanso dvi savaites laikytis auksta temperatura, ar cia tiesiog sutapimas ( persalimas). Bet jei tai persalimas, tai jis jokiems antibijotikams kazko nepasiduota- ju sugerta maximaliai- daugiau net nebegalima. bet temperatura vis 37,5- 39. diena dienon- be jokiu pagerejimu