Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 7

QUOTE(AboveStars @ 2011 01 24, 23:35)
Baisu, kad bloga mano klausa (beda ta, kad girdziu, bet nesuvokiu garso) dar labiau apsunkins musu mokymasi.. sad.gif

Man tokia pat bėda, o ką darysi, raminuosi, kad šalia būna ir kitų žmonių - vyras, kartais kiti artimieji, galų gale surdopedagogas, kurių ir paklausiu, kaip vienu ar kitu atveju ištarė garsą mažylis.
Gaila, kad toks didelis gerų surdopedagogų trūkumas, o jie taip reikalingi mūsų vaikams, ir tuo pačiu mums ( na, aš jaučiuosi morališkai stipriau, kai žinau, kad mano vaikai patikimose rankose ir rezultatai kaip ant delno ir pati turiu aiškų pavyzdį kaip dirbti su jais namie). Žodžiu klausk, jei kas neaišku, neramina, čia visada bus, kas atsakys, pasidalins savo patirtimi.
Labai nustebau dėl logopedo, ar gerai supratau, kad tokį kūdikį jau nešite pas logopedą? Neįsivaizduoju, ką jis darys ( nebent jis turi surdopedagoginių žinių, tada taip). Šiaip vaikus logopedai priima nuo trijų, o tokiais atvejais kaip mūsų, nuo dviejų, nes vaikas jau turi suprasti, ko iš jo norima. Na, gal kokius tada veido raumenų masažus darys ? Bet nepaisant to reikia viską išbandyti, kad jaustumeisi dėl vaiko padaręs viską.
Atsakyti
QUOTE(AboveStars @ 2011 01 24, 23:35)
Belekur, oj aciu uz patarimus, issamu apibudinima to kas musu laukia..
Kas link surdopedagogo, tai Siauliuose is tikro problema. Yra vos du!!! Bent tiek pavyko surasti man paciai ir tuos pacius pasiule gydytoja. Apie viena ju neblogai atsiliepia ir Gradauskiene. Pas ta surdopedagoge ir lankiausi, bet yra beda - jauniausias jos pacientas buvo 10 men. ir su juo dirbo lb trumpai. Pagrinde pas ja lankosi mokyklinukai. Bet ji sutiko mus priimti, kai priprasim prie aparateliu.. Siandien ji dave tik tiek nurodymu, kuriuos minejau anksciau.. Juos nuosekliai vykdom. Ziuresim, kas is to iseis. Zinau, kad rezultatai nepaimatys per savaite. To reikes laukti menesius.. Bet tikiu, kad mums pavyks. smile.gif Beje, pradesim lankytis ir pas logopeda. ZInau, kad tai kiek kitos srities spec, bet ir jis tikrai nepakenks smile.gif
Su mazyle sneku nuolat ir kas svarbiausia - ji i ta kalbejima stulbinamai reaguoja!!! Net surdopedagoge buvo nustebusi, kaip pakalbinta mazyle ima judinti lupytes, leisti ivairius garsus, kas rodytu, jog jos klausa lyg ir geresne, nei kad rodo tyrimai. Kaskart pakalbinta dukryte atsako sypsena, kokiu nors garsu.. Kas link garsu, tai ji dbr ju taria visai nemazai: ai, au, nea, ve, fi, kazkas su ss ir šš.. bei kitus, kuriu del savo sutrikusios klausos ir suvokimo nlb suprantu..Baisu, kad bloga mano klausa (beda ta, kad girdziu, bet nesuvokiu garso) dar labiau apsunkins musu mokymasi.. sad.gif

Sveika,labai įdomu pas kokią surdopedagogę Šiauliuose lankotes?Mano sūnus lanko Sutrikusios klausos ugdymo centrą Šiauliuose ax.gif Suprantu,kad pavardes minėti neetiška,bet gal susirašytume į až biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(est @ 2011 01 25, 11:18)
Sveika,labai įdomu pas kokią surdopedagogę Šiauliuose lankotes?Mano sūnus lanko Sutrikusios klausos ugdymo centrą Šiauliuose  ax.gif Suprantu,kad pavardes minėti neetiška,bet gal susirašytume į až  biggrin.gif

Dėl logopedo pagalbos-mano atveju,logopedas nieko nepadėjo,gaišau laiką veltui,o logopedas su gailesčiu žiūrėjo į mano vaiką ir kalbino!!! jį schmoll.gif ,po trijų vizitų jo "pagalbos"atsisakiau dideliam ankstyvos reabilitacijos pediatro pykčiui.Mūsų logopedas nedarė jokių pratimėlių ar liežuvėlio masažo,žodžiu,jis neturėjo net pačių menkiausių žinių ,kaip reikia teikti pagalbą klausos negalę turinčiam žmogeliui,o kartu ir jo tėveliams.
Žinau gerą posakį"Geriausias patarimas neduoti patarimo,kai jo niekas neprašo",bet mano patarimas-apsiriboti surdopedagogo užsiėmimais,patikėkit tikrai turėsite ką veikti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(belekur @ 2011 01 25, 10:09)

Labai nustebau dėl logopedo, ar gerai supratau, kad tokį kūdikį jau nešite pas logopedą? Neįsivaizduoju, ką jis darys ( nebent jis turi surdopedagoginių žinių, tada taip). Šiaip vaikus logopedai priima nuo trijų, o tokiais atvejais kaip mūsų, nuo dviejų, nes vaikas jau turi suprasti, ko iš jo norima. Na, gal kokius tada veido raumenų masažus darys ? Bet nepaisant to reikia viską išbandyti, kad jaustumeisi dėl vaiko padaręs viską.

Na taip.. jau eisim pas logopeda.. karta jau lankemes kai mergyte buvo triju menesiu, bet ten del pakirpto pasaitelio reikejo lavinti burnos raumenukus..
Siuo atveju vel bus lavinama burnyte, bei mokomasi tarimo, aisku neisivaizduoju kaip ji ta darys.. Bet manau nenusivilsiu..

QUOTE(est @ 2011 01 25, 11:28)
Sveika,labai įdomu pas kokią surdopedagogę Šiauliuose lankotes?Mano sūnus lanko Sutrikusios klausos ugdymo centrą Šiauliuose  ax.gif Suprantu,kad pavardes minėti neetiška,bet gal susirašytume į až  biggrin.gif
Papildyta:

Dėl logopedo pagalbos-mano atveju,logopedas nieko nepadėjo,gaišau laiką veltui,o logopedas su gailesčiu žiūrėjo į mano vaiką ir kalbino!!! jį schmoll.gif ,po trijų vizitų jo "pagalbos"atsisakiau dideliam ankstyvos reabilitacijos pediatro pykčiui.Mūsų logopedas nedarė jokių pratimėlių ar liežuvėlio masažo,žodžiu,jis neturėjo net pačių menkiausių žinių ,kaip reikia teikti pagalbą klausos negalę turinčiam žmogeliui,o kartu ir jo tėveliams.
  Žinau gerą posakį"Geriausias patarimas neduoti patarimo,kai jo niekas neprašo",bet mano patarimas-apsiriboti surdopedagogo užsiėmimais,patikėkit tikrai turėsite ką veikti. 4u.gif

Del surdapedagogo, tai cia jokia paslaptis, kadangi siauliuose dvi ir tera, tai mes pas Janusiene lankemes, sutarem kad vel eisim pas ja kai turesim aparatelisu ir busim pilnai prie ju priprate.. Mus pas logopeda ir siuncia AR.. o jus cia centre ar dainu p-oj ejote?? zinau, kad centre yra ir surdopedagogas, bet sia info gavau per velai ir nebera galimes persirasyti sad.gif kaip suprantu ir siauliuose lankotes ar ne??

Oj Jusma saunuoliai jus.. Daugiau tokiu zmoniu reikia, nes is tikro vienas pries veja nepapusi.. teks suktis paciam nesulaukiant jokios pagalbos..
Atsakyti
P.S. mielos mamos, gal galit pasakyti kokiais garsais ivardinate butinius prietaisus, pvz. skalbimo masinas, saldytuvus, fenus, tv?? mano chaose skendinti galva siuo metu nieko neismato apart uu, ššš, brr, bet juk vienodais garsais visko nevadinsi..
Atsakyti
AboveStars,mes lankemes savo rajone sad.gif .O buitiniai prietaisai-tai man buvo ir telefonas,ir dulkiu siurblys,ir virtuvinis kombainas,net duru skambutis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AboveStars @ 2011 01 25, 15:31)
P.S. mielos mamos, gal galit pasakyti kokiais garsais ivardinate butinius prietaisus, pvz. skalbimo masinas, saldytuvus, fenus, tv?? mano chaose skendinti galva siuo metu nieko neismato apart uu, ššš, brr, bet juk vienodais garsais visko nevadinsi..

Ne tiek svarbu tuos garsus įvardinti, kiek rodyti jų šaltinį ir aiškinti : girdi ( rodyti į ausį), vanduo bėga, tildyti ir sakyti : nėra ( vėl rodyti į ausį ir į čiaupą ). Taip su kitais garsais, visada atkreipti į naują garsą ir aiškinti, kur jis. Barbenk duris ir sakyk : girdi bar bar, durys, nėra ( kai nustoji barbenti). Ir taip su visais kitais garsais.
Jei tau būtų naudinga ir įdomu, galiu aprašyti daugiau pratimų, kaip mes, konsultuojant surdopedagogei, dirbom nuo pradžių ( penkių mėnesių pradėjom nešioti aparatėlius, šešių lankėmės pas surdopedagogę).
Atsakyti
QUOTE(AboveStars @ 2011 01 25, 13:45)
Mus pas logopeda ir siuncia AR.. o jus cia centre ar dainu p-oj ejote?? zinau, kad centre yra ir surdopedagogas, bet sia info gavau per velai ir nebera galimes persirasyti sad.gif kaip suprantu ir siauliuose lankotes ar ne??

Dėl AR ir logopedo - mes pasakėm, kad mums nereikia, nes vaikštom pas surdopedagogą ir niekas nieko... ir nėjom ax.gif Manau, kad tokiam vaikiukui tikrai užtenka suropedagogo pamokėlių. O dėl persirašymo vienur ar kitur - aš manau, kad tokia galimybė tikrai yra - tai jūs renkatės, kur jums geriau, patikimiau, patogiau ir visaip kaip "-iau". Nueikit, pakalbėkit, pažiūrėkit kur jums labiau patinka, ten ir lankykitės.

Papildyta:
QUOTE(AboveStars @ 2011 01 25, 13:45)
teks suktis paciam nesulaukiant jokios pagalbos..

Na ne visai jau taip vienai... smile.gif
Dar yra ir Pagava - asociacija tėvų, auginančių klausos sutrikimų turinčius vaikelius. Asmeniškai man jie labai patinka - visuomet siunčia visokią info (ypatingai aktualu teisinė informacija), organizuoja renginius vaikučiams ir t.t. Žinoma, nori dalyvauk, nori ne, bet pasidomėti verta kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(belekur @ 2011 01 25, 16:54)
Ne tiek svarbu tuos garsus įvardinti, kiek rodyti jų šaltinį ir aiškinti : girdi ( rodyti į ausį), vanduo bėga, tildyti ir sakyti : nėra ( vėl rodyti į ausį ir į čiaupą ). Taip su kitais garsais, visada atkreipti į naują garsą ir aiškinti, kur jis. Barbenk duris ir sakyk : girdi bar bar, durys, nėra ( kai nustoji barbenti). Ir taip su visais kitais garsais.
Jei tau būtų naudinga ir įdomu, galiu aprašyti daugiau pratimų, kaip mes, konsultuojant surdopedagogei, dirbom nuo pradžių ( penkių mėnesių pradėjom nešioti aparatėlius, šešių lankėmės pas surdopedagogę).

Oj buciau nepaprastai dekinga uz pratimelius nes kolkas mes esam nukreiptos visai kita linkme..Nesuprantu kodel surdopedagogai taip skirtingai dirba.. g.gif

QUOTE(Edutė @ 2011 01 25, 18:47)
Dėl AR ir logopedo - mes pasakėm, kad mums nereikia, nes vaikštom pas surdopedagogą ir niekas nieko... ir nėjom  ax.gif  Manau, kad tokiam vaikiukui tikrai užtenka suropedagogo pamokėlių. O dėl persirašymo vienur ar kitur - aš manau, kad tokia galimybė tikrai yra - tai jūs renkatės, kur jums geriau, patikimiau, patogiau ir visaip kaip "-iau". Nueikit, pakalbėkit, pažiūrėkit kur jums labiau patinka, ten ir lankykitės.

Papildyta:

Na ne visai jau taip vienai... smile.gif
Dar yra ir Pagava - asociacija tėvų, auginančių klausos sutrikimų turinčius vaikelius. Asmeniškai man jie labai patinka - visuomet siunčia visokią info (ypatingai aktualu teisinė informacija), organizuoja renginius vaikučiams ir t.t. Žinoma, nori dalyvauk, nori ne, bet pasidomėti verta kas ir kaip.

Labai dėkui uz info apie sia asociacija.. reikes placiau pasidometi ja..
Atsakyti
uzejus net nesupratau ar cia papuoliau,gavot spyri ir susitikima organizuot pradejot ir kiek patarimu naujam mazyliui atsirado: kaip lavinti, kur kreiptis , asmenine patirtim dalinates.tiek ir tereikrjo,kad atsibustumet mirksiukas.gif sekmes dalinantis .

P.S. nauja mama tik irodo kaip truksta informacijos is realios aplinkos,kad ir kaip tai neigtumet
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liomi: 26 sausio 2011 - 00:12
QUOTE(liomi @ 2011 01 26, 01:10)
uzejus net nesupratau ar cia papuoliau,gavot spyri ir susitikima organizuot pradejot ir kiek patarimu naujam mazyliui atsirado: kaip lavinti,  kur kreiptis , asmenine patirtim dalinates.tiek ir tereikrjo,kad atsibustumet  mirksiukas.gif sekmes dalinantis .

P.S. nauja mama tik irodo kaip truksta informacijos is realios aplinkos,kad ir kaip tai neigtumet

O, sveika sugrįžusi, LIOMI 4u.gif šis tavo komentaras visiškai ne į temą. Jei tu perskaitytum visas ankstesnes temas, suprastum, kad tu čia nė prie ko - čia jau seniai diskutuojama, dalinamasi savo patirtimi, kai iškyla kam klausimų. Esu ir aš davusi ne vieną patarimą kaip ir tu į AŽ, dėl to ne visada reikia spręsti iš to, kas matoma.
Vyk šalin tą pyktį ir pagiežą, kuri tavyje nepagrįstai susikaupė, tai neatneša nusiraminimo nei tau nei aplinkiniams. Sėkmės tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 01 26, 02:10)
uzejus net nesupratau ar cia papuoliau,gavot spyri ir susitikima organizuot pradejot ir kiek patarimu naujam mazyliui atsirado: kaip lavinti,  kur kreiptis , asmenine patirtim dalinates.tiek ir tereikrjo,kad atsibustumet  mirksiukas.gif sekmes dalinantis .

na tikrai,Liomi,neteisi esate.Lankausi šiame forume jau trejetą metų,ir tikrai visuomet visos čia dalinosi įvairia informacija.tiesiog,prisijungus naujam žmogui,daliniesi vėl iš naujo.ne gi kasdien tą patį rašysi
Atsakyti
QUOTE(belekur @ 2011 01 26, 09:40)
O, sveika sugrįžusi, LIOMI  4u.gif šis tavo komentaras visiškai ne į temą. Jei tu perskaitytum visas ankstesnes temas, suprastum, kad tu čia nė prie ko - čia jau seniai diskutuojama, dalinamasi savo patirtimi, kai iškyla kam klausimų. Esu ir aš davusi ne vieną patarimą kaip ir tu į AŽ, dėl to ne visada reikia spręsti iš to, kas matoma.
Vyk šalin tą pyktį ir pagiežą, kuri tavyje nepagrįstai susikaupė, tai neatneša nusiraminimo nei tau nei aplinkiniams. Sėkmės tau  4u.gif

QUOTE(taputapu @ 2011 01 26, 11:22)
na tikrai,Liomi,neteisi esate.Lankausi šiame forume jau trejetą metų,ir tikrai visuomet visos čia dalinosi įvairia informacija.tiesiog,prisijungus naujam žmogui,daliniesi vėl iš naujo.ne gi kasdien tą patį rašysi

thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif Aš čia turbūt jau nuo 2007 m.
Atsakyti