Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

O aš tai būsiu TIK -ienė rolleyes.gif
Man labai patinka vyro pavardė, todėl net negalvojau apie jokį kitą variantą.
Beje, ir vyrelis mano pareiškė norintis, kad būčiau -ienė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(belisime @ 2006 03 13, 11:15)
As tai nenoriu galunes -iene...
Yra tokie variantai:
Iprastinis tradicinis - vyro pavarde su galune iene
Naujas: vyro pavarde tik galune e,pvz:Petraitis ir petraite.
Visiskai analogiska vyro pavarde:tam reikalingi teismai.

As noreciau trecio varianto blush2.gif ...Uzsienyj normaliau ziuri...nes su tom iene ir aite...tai tikras marazmas...
  Taciau teismams nebus laiko tai nors tada galune "e" pasirinksiu... wub.gif

nu man kazkaip tos "e" galunes nelabai.esu -iene ir taip jauciuosiu artimesne su vyru.man atrodo kad seima turi buti su vienodom pavardem.
Atsakyti
Tai kas nors pasakykit, ar istekejusi uzsienyje, Lietuvoje galesiu pasikeisti pavarde i tokia pacia kaip vyro (jis t.p. lietuvis). Nes gyventi Lietuvoje nesiruosiu ir pavarde man patinka vyro ir siaip cia ji labiau pripazistama be jokiu galuniu.
padekit!!! surrender.gif
Atsakyti
QUOTE(nefertite2006 @ 2006 03 14, 07:47)
nu man kazkaip tos "e" galunes nelabai.esu -iene ir taip jauciuosiu artimesne su vyru.man atrodo kad seima turi buti su vienodom pavardem.

drinks_cheers.gif man irgi ta e tai nepatinka..as norejau grynai pailkt tokia pacia kaip vyro..be to jo baigias su a..tai kaip gramatiskai ir taisiklinga butu...bet deje...dabar busiu iene ir visai dziaugiuos del to!

QUOTE(viketorija @ 2006 03 14, 16:33)
Tai kas nors pasakykit, ar istekejusi uzsienyje, Lietuvoje galesiu pasikeisti pavarde i tokia pacia kaip vyro (jis t.p. lietuvis). Nes gyventi Lietuvoje nesiruosiu ir pavarde man patinka vyro ir siaip cia ji labiau pripazistama be jokiu galuniu.
padekit!!!  surrender.gif

taip galima..tikrai zinau..bet tuoktis turi uzsienyje...
Atsakyti
na man tai iene grazu na bent jau maniske bus grazi visai blush2.gif
Atsakyti
O gal kas galit patart ka man daryti blush2.gif Pareiskimus jau senokai nunese i santuoku rumus, bet nelabai senai sugalvojau, kad nenoriu buti as ta -iene, noriu buti - e, bet irasius registravimo dokumente -iene. Ar reikia vaziuoti ir prasyt, kad pakeistu ar uzteks vestuviu diena pasakyti?
Atsakyti
Apie tai reikia pranešti nuvažiavus į CMB, ten pakoreguosi prašymą, ne vėliau kaip 2 savaitės iki vestuvių dienos 4u.gif
Atsakyti
Jau prisibuvau ir -yte, ir -iene, todel daugiau nebekeisiu pavardes ir pasiliksiu ta, kuria gavau po istuokos - be priesagos, su galune -e thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziv: 15 kovo 2006 - 20:14
QUOTE(LEDUTIS @ 2006 03 15, 19:10)
Apie tai reikia pranešti nuvažiavus į CMB, ten pakoreguosi prašymą, ne vėliau kaip 2 savaitės iki vestuvių dienos 4u.gif

aciu Leduti, tu mano gelbetoja smartass.gif O jei ne paslaptis, ka tu su pavarde darai?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(belisime @ 2006 03 13, 11:15)
As tai nenoriu galunes -iene...
Yra tokie variantai:
Iprastinis tradicinis - vyro pavarde su galune iene
Naujas: vyro pavarde tik galune e,pvz:Petraitis ir petraite.
Visiskai analogiska vyro pavarde:tam reikalingi teismai.

As noreciau trecio varianto blush2.gif ...Uzsienyj normaliau ziuri...nes su tom iene ir aite...tai tikras marazmas...
  Taciau teismams nebus laiko tai nors tada galune "e" pasirinksiu... wub.gif

Aš norėjau imti vyrišką pavardę tačiau man metrikacijoj pasakė, kad negalima, nes įstatymas neleidžia, o pasirodo per teismus išsikovot galima blink.gif Na man nebeliko kitos išeities ir greitai būsiu -ienė, nes su galūne -e labai nekaip skamba.
Atsakyti
Nors ištekėjusi esu beveik jau 2m., bet vis neapleidžia mintis nubraukti nuo galūnės -ienė, o palikti, tik -ė.
Bet vis dar nesikeičiu, turbūt, jei pastočiau ir žinočiau, kad bus mergaitė, tai tikrai pasikeisčiau.
Gal žinote kaip tai daroma, kai pavardė dabar -ienė, o norėčiau pasikeisti į -ė?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 04 10, 12:42)
Nors ištekėjusi esu beveik jau 2m., bet vis neapleidžia mintis nubraukti nuo galūnės -ienė, o palikti, tik -ė.
Bet vis dar nesikeičiu, turbūt, jei pastočiau ir žinočiau, kad bus mergaitė, tai tikrai pasikeisčiau.
Gal žinote kaip tai daroma, kai pavardė dabar -ienė, o norėčiau pasikeisti į -ė?

Kozete, aš tą pavardės keitimą procedūrą praėjau prieš porą mėnesių, tad galiu trumpai papasakoti. smile.gif
Mano skirtumas tik toks, kad aš po vestuvių likau -aitė.Kadangi daug laiko praleidžiu užsienyje, tai dabar, būdama Lietuvoje nutariau numesti priesagą -aitė ir tapti -ė, kad mano pavardė užsienyje būtų trumpesnė ir suprantamesnė.
Pirmas dalykas, ką turi padaryti-turi nueiti į savo civilinės metrikacijos skyrių pagal savo registracijos vietą.Turi nusinešti porą nuotraukyčių.Ten užpildai prašymą dėl pavardės keitimo.Jame turi įrašyti motyvą, kodėl nori tai padaryti.Aš parašiau, kad nenoriu, kad iš mano pavardės spręstų apie mano socialinę padėtį.Maždaug už 2-3 sav. iš Teisingumo ministerijos gauni laišką, kad tau leidžiama pasikeisti pavardę.Su tuo laišku grįžti į zaksą, vėl užpildai porą dokumentų.Gauni pavardės pakeitimo liudijimą, su juo eini į policiją ir pasikeiti visus dokumentus.Ir viskas.Man tas dalykas užtruko apie mėnesį laiko.
Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti