QUOTE(Kozete @ 2006 04 10, 12:42)
Nors ištekėjusi esu beveik jau 2m., bet vis neapleidžia mintis nubraukti nuo galūnės -ienė, o palikti, tik -ė.
Bet vis dar nesikeičiu, turbūt, jei pastočiau ir žinočiau, kad bus mergaitė, tai tikrai pasikeisčiau.
Gal žinote kaip tai daroma, kai pavardė dabar -ienė, o norėčiau pasikeisti į -ė?
Kozete, aš tą pavardės keitimą procedūrą praėjau prieš porą mėnesių, tad galiu trumpai papasakoti.
Mano skirtumas tik toks, kad aš po vestuvių likau -aitė.Kadangi daug laiko praleidžiu užsienyje, tai dabar, būdama Lietuvoje nutariau numesti priesagą -aitė ir tapti -ė, kad mano pavardė užsienyje būtų trumpesnė ir suprantamesnė.
Pirmas dalykas, ką turi padaryti-turi nueiti į savo civilinės metrikacijos skyrių pagal savo registracijos vietą.Turi nusinešti porą nuotraukyčių.Ten užpildai prašymą dėl pavardės keitimo.Jame turi įrašyti motyvą, kodėl nori tai padaryti.Aš parašiau, kad nenoriu, kad iš mano pavardės spręstų apie mano socialinę padėtį.Maždaug už 2-3 sav. iš Teisingumo ministerijos gauni laišką, kad tau leidžiama pasikeisti pavardę.Su tuo laišku grįžti į zaksą, vėl užpildai porą dokumentų.Gauni pavardės pakeitimo liudijimą, su juo eini į policiją ir pasikeiti visus dokumentus.Ir viskas.Man tas dalykas užtruko apie mėnesį laiko.
Sėkmės.