Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių muzikantai: tradiciniai ir nelabai- III

QUOTE(Pasaulisgrazus @ 2011 06 02, 13:29)
Na argi tik "jonikoj" problema? ...

Problema, be abejo, ne vien jonikoj, bet pats fanieros naudojimo faktas - jau problema. Gero produkto iš to nebus, ir būti negali, nes negalima naudoti plastmasės ten, kur reikalingas metalas - pageidautina, taurus ir brangus. Taip, profesionalai tai daro, bet stengiasi apie tai garsiai nesipasakoti - taigi, vargu ar didžiuojasi tokia veikla...

O dėl kriterijų Jums visiškai pritariu - neverta imti kažką tik dėl to, kad neva parodytum lygį ar būtum originalus. Man nė klausimas nekilo, ką kviesti į savo vestuves, nes visus man patinkančius bandus esu gyvai girdėjusi po N sykių, pažįstu juos, bendrauju, ir mintyse pasidariau nemenką atranką. O kviesti gyvą grupę jos negirdėjus nė sykio būtų tikra avantiūra, ne kitaip.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 06 02, 21:46)
Taip, profesionalai tai daro, bet stengiasi apie tai garsiai nesipasakoti - taigi, vargu ar didžiuojasi tokia veikla...

Nežino tie, kurie visiškai nesupranta. Kurie supranta - tokiems pasakot nereikia. Akivaizdu...

ir, beje, jei dirbtumėte tokį darbą, suktumėtės toj srity daug metų, diskusijų nekiltų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 02 birželio 2011 - 21:50
QUOTE(solo @ 2011 06 02, 22:46)
nu kas yra fonograma? jūs pati komentavote grupės "sing" nuorodą, kad jie jums patinka. Jie tokie patys fonogramčikai, manau, nereikia aiškinti, kas yra fonograma? Yra dvi kategorijos muzikantų - TIK DVI - tai gyvos grupės, grojančios gyvai instrumentais arba fonogramčkai. Jei man reiktų pasirinkti gyvai grojančią folk grupę ar pasaulinius kūrinius atliekančius fonogramčikus - pasirinkčiau pastaruosius.

Susižavėjimo grupe "Sing" aš nereiškiau, tiesiog bendrame kontekste - šiek tiek skoningesnis skambesys, ir tiek. O aš nesirinkčiau tarp gyvai grojančios liaudies kapelos ir "pasaulinius" popso hitus atliekančių poros jaunuolių su fonograma.

Žinau, ko noriu, ir kviečiu, ką noriu, nes apsilankymas gyvo garso koncerte yra man kasdienybė ir net nematau reikalo žvalgytis po "vestuvinę" rinką, aš žvelgiu į muzikinę.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 06 02, 21:54)
Žinau, ko noriu, ir kviečiu, ką noriu, nes apsilankymas gyvo garso koncerte yra man kasdienybė ir net nematau reikalo žvalgytis po "vestuvinę" rinką, aš žvelgiu į muzikinę.

Žvelkite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2011 06 02, 22:48)
Nežino tie, kurie visiškai nesupranta. Kurie supranta - tokiems pasakot nereikia. Akivaizdu...

ir, beje, jei dirbtumėte tokį darbą, suktumėtės toj srity daug metų, diskusijų nekiltų wink.gif

Žinoma, kad dirbantieji tokį darbą randa šimtus paaiškinimų, kodėl jie taip dirba. Taip yra tiesiog lengviau. Ką čia bediskutuoti.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 06 02, 22:39)
Bijau, mudu muziką suprantame skirtingai... Jūs taip išdidžiai kalbate "fonograma", o man tai yra iš esmės pigiausias tiek finansine, tiek menine prasme akomapnimentas...

juk vestuves ne eurovizija visos renkames pagal -pinigus,rekomendacijas,kazkiek pagal balsa nes aranzuotes dazniausiai tokios pacios is tu paciu portalu parsiustos(ne sukurtos ir ne grojamos gyvai),o atmosfera kuria ne muzikantai o pulkas ....sutikime kad vienoj vestuveje pagal lambada visi soks ir kvailios o kitoje lauzysis ir lauks stebuklo...todel vis daugiau renkasi dj vietoj vestuviu muzikanto nors daina girdisi be akcento ir originaliai (neturiu minty tu profu gyvai grojanciu uz 4000)
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 06 02, 22:00)
Žinoma, kad dirbantieji tokį darbą randa šimtus paaiškinimų, kodėl jie taip dirba. Taip yra tiesiog lengviau. Ką čia bediskutuoti.

Na, kurie dirba, gal ir ieško. Kiti dirba, džiaugiasi ir užsidirba. Nepatinka jums - patiks kitam. Ir ačiū Dievui, kad visi mes skirtingi.
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2011 06 02, 21:46)
Jei man reiktų pasirinkti gyvai grojančią folk grupę ar pasaulinius kūrinius atliekančius fonogramčikus - pasirinkčiau pastaruosius.

o jei man reiktų rinktis tarp pasaulinius kūrinius atliekančius fonogramčikus - ar gyvai grojančią metalo grupę, tai pasirinkčiau pastarąją biggrin.gif

QUOTE(vylabusle @ 2011 06 02, 21:46)
Man nė klausimas nekilo, ką kviesti į savo vestuves, nes visus man patinkančius bandus esu gyvai girdėjusi po N sykių, pažįstu juos, bendrauju, ir mintyse pasidariau nemenką atranką. O kviesti gyvą grupę jos negirdėjus nė sykio būtų tikra avantiūra, ne kitaip.

o jei ne paslaptis, kokia grupė gros jūsų vestuvėse ir už kiek ? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,

Kvepia neužilgo vestuvėmis, o muzikantų dar neturime. Nesinori visai armonikų ir sintezatoriu. blink.gif Norėtųsi kažko acoustic, su gitara/-om. Pirmai daliai vakaro maloniam fonui tarp kalbų ir užkandų ar minimaliem, lengviem pasisokimam (ne polkuciu tipo). rolleyes.gif Gal kas ka galetu patarti, rekomenduoti? smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jaunoji2010 @ 2011 06 02, 23:54)
juk vestuves ne eurovizija visos renkames pagal -pinigus,rekomendacijas,kazkiek pagal balsa

Yra juk kažkoks minimalus estetinis kriterijus. Juk visi kasdienybėje klausomės daug muzikos - kas per įrašus, kas ir gyvus koncertus lanko. Kodėl vestuvinė muzika turėtų būti šimteriopai žemesnio lygio? O standartinė vestuvinių muzikantų kaina yra nepagrįstai aukšta, galima rasti tikrų profesionalų už lygiai tuos pačius pinigus. Žinoma, jie negros kiaurą naktį, rytą ir dar kitą vakarą, bet per savo programos laiką bent nedraskytų ausų.

nes aranzuotes dazniausiai tokios pacios is tu paciu portalu parsiustos(ne sukurtos ir ne grojamos gyvai),

tų, kas dirba vien tik vestuvėse - gal ir taip. Bet žmonių, kurie apskritai profesionaliai užsiima muzika, o ne vestuvėse uždarbiauja, repertuaras skiriasi kardinaliai.

o atmosfera kuria ne muzikantai o pulkas ....sutikime kad vienoj vestuveje pagal lambada visi soks ir kvailios o kitoje lauzysis ir lauks stebuklo...

Atmosferą kuria daug kas, ir muzikai tenka didžiulis vaidmuo. Pigi muzika - pigios vestuvės, nesvarbu, kiek ten bekainuotų limuzinas ir kepsniai.

todel vis daugiau renkasi dj vietoj vestuviu muzikanto nors daina girdisi be akcento ir originaliai (neturiu minty tu profu gyvai grojanciu uz 4000)

Na, aš sakyčiau, kad 4000 už muziką nėra daug, jeigu bendras šventės biudžetas siekia 20 tūkst. ir daugiau. Taupiajam vestuvių variantui tai ju būtų gal ir per daug. Bet šiaip DJ rinkimasis vietoje prastų muzikantų man atrodo žymiai gailestingesnis svečių, turinčių šiokį tokį skonį, atžvilgiu. Be abejo, nuo DJ parenkamo repertuaro taip pat daug priklauso. Kaip gera muzika gali užvežti, taip neskoninga gali tiesiog nužudyti.

Bent jau man vulgari muzika gadina savijautą ilgam. Aš netgi kai kuriose kavinėse vengiu lankytis vien dėl to, kokį šlamštą leidžia.

Papildyta:
QUOTE(mafijozė @ 2011 06 03, 10:55)
o jei ne paslaptis, kokia grupė gros jūsų vestuvėse ir už kiek ? blush2.gif

Gros Andrej Polevikov su kvartetu, projektas "Ella Fitzgerald Tunes". Vokalistė bus arba Vytautė Pupšytė (iš Jing a Ling), arba Kristina Žaldokaitė (iš Sounds in G). Draugiškai sutarta labai iš anksto kaina - 2000 lt.
Papildyta:
QUOTE(insomnia11 @ 2011 06 05, 13:28)
Sveikos,

Kvepia neužilgo vestuvėmis, o muzikantų dar neturime. Nesinori visai armonikų ir sintezatoriu.  blink.gif Norėtųsi kažko acoustic, su gitara/-om. Pirmai daliai vakaro maloniam fonui tarp kalbų ir užkandų ar minimaliem, lengviem pasisokimam (ne polkuciu tipo). rolleyes.gif Gal kas ka galetu patarti, rekomenduoti? smile.gif  smile.gif

Insomina11, nerealus gitaristas yra Artūras Chalikovas! Pagooglinkite, nu tiesiog pasaulinės klasės lietuvių gitaristas, kažkas toookio!

Bet, ko gero, honoraro jis prašytų taip pat solidaus. Dar nuoširdžiai galiu rekomenduoti Saulių Križinauską, Saulių Lipčių - pirmasis yra džiazmenas, antrasis - klasikos gitaristas, bet abu turi platų repertuarą. Nežinau, kiek jie užsiprašo - abu vaikinai su rimta koncertine patirtimi. Beje, Saulius groja Baltijos gitarų kvartete - jeigu lėšos leistų, tai iš viso nuostabiai skambėtų. Tik su visais šiais muzikantais kiltų pavojus, kad svečiai pamirštų kramtyti ir bendrauti biggrin.gif

O šiaip, manyčiau, tarp jaunųjų bardų galima rasti to, ko jums reikia. Pagooglinkite, pilna juk jų, visokių jaunuolių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 06 05, 14:14)
Gros Andrej Polevikov su kvartetu, projektas "Ella Fitzgerald Tunes". Vokalistė bus arba Vytautė Pupšytė (iš Jing a Ling), arba Kristina Žaldokaitė (iš Sounds in G). Draugiškai sutarta labai iš anksto kaina - 2000 lt.

Koks geras pasirinkimas thumbup.gif Mes jų irgi labai norėjome (tiksliau Andrejaus, jis taip skambina pianinu wub.gif ir kokios nors grupės-projekto), bet matyt pasirinksime kitus muzikantus. Gera, kokybiška muzika kainuoja labai daug, suprantama, kad ne visi gali mokėti 3-5 tūkst. už kelias valandas, ir dar be vakaro vedimo (žaidimų, juokų, itt.). Kas daro tradicines vestuves, jie net nesvarsto tokių variantų. Bet man tai buvo vienas iš prioritetų, kaip ir graži šventės vieta, gražios nuotraukos, nes noriu svečiams (ne tik sau) paruošti mažą šventę. Ir tikrai žinau, kad ne visi supras mūsų pasirinkimą (ir kainą, nes ji yra 4500tūkst.), bet aš tikrai manau, kad mes patys didžiuosimės ta diena ir savo švente.
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2011 06 05, 15:28)
Koks geras pasirinkimas  thumbup.gif Mes jų irgi labai norėjome (tiksliau Andrejaus, jis taip skambina pianinu  wub.gif  ir kokios nors grupės-projekto), bet matyt pasirinksime kitus muzikantus. Gera, kokybiška muzika kainuoja labai daug, suprantama, kad ne visi gali mokėti 3-5 tūkst. už kelias valandas, ir dar be vakaro vedimo (žaidimų, juokų, itt.). Kas daro tradicines vestuves, jie net nesvarsto tokių variantų. Bet man tai buvo vienas iš prioritetų, kaip ir graži šventės vieta, gražios nuotraukos, nes noriu svečiams (ne tik sau) paruošti mažą šventę. Ir tikrai žinau, kad ne visi supras mūsų pasirinkimą (ir kainą, nes ji yra 4500tūkst.), bet aš tikrai manau, kad mes patys didžiuosimės ta diena ir savo švente.

smile.gif Nina_del_viento, o ką pasikvietėte? Jeigu nesinori viešai, mielai prašau rašyti į privatą smile.gif Kaip džiugu, kad yra daugiau žmonių, kurie neina į kompromisus dėl muzikos!
Atsakyti