QUOTE(Olesta @ 2011 02 09, 08:18)
o kam į sviestinį kremą želatina??? kremas standus, tai kam ta želatina ten reikalinga

nei standiklio nei želatinos ten nereikia, receptas verstas iš rusų kalbos, Rusijoj gal grietinėlė kokia skystesnė ar ką, tai to standiklio ten papiešta, nežinau, man jis visai nebūtinas, išsiplaka viskas ir be jo...
penktadienis gal kiek ankstoka Rafaelui
Biskvitui vien tikrai nieko nenutiks. Nes ji ir klause del biskvito. O va suteptt penktadieni nerizikuociau.
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2011 02 09, 08:45)
Kepiau Rafaelo - degustacijai

Turėjau būrį skanautojų
Dariau- kepiau iš karto. Biskvitas laaabai minkštutis - į 4 dalis neperpjaut nieeekaip
Kremą dariau be standiklio - viskas puikiai gavosi
Įspūdžiai - visiem pasirodė per švelnus ir tuo pačiu per rūgštus

Kitą kartą dėsiu 1 didesnę citriną. Visi draugiškai nutarė, kad /kaip rusai sako/ trūksta tortui kažkokio "vinies"

... Sulapnojo visą ir nesuprato ar valgė ...

Ištirpo burnoj... Visi truputį nusivylė, kad "Rafaelo", o migdolų nerasta
Taip kad kitą kartą biskvitus laistysiu su 1 citrina /gal dar kokio amareto skonio

/ ir būtinai pabandysiu dėti migdolų
Sorry, puošt nepuošiau, nes čia buvo tik degustacinis

...
O man persipjauna i 4 dalis kuo puikiausiai, ir dar galeciau penkta "isstenet"

24 cm formoj. O citrinos aisku ten ryskiai perdaug, as is puses citrinos sulciu, vandenuko ir cukriuko siek tiek pasidarau suliejima. Ir aisku biskvite kepimo milteliu recepte nereikia viso pokelio, dedu du nubrauktus saukstelius. I krema jokiu zelatinu, standikliu nereikia.