Nusprendžiau ir aš prisijungti prie šios temos, nes tik ką pati praėjau visas gartraukio pasirinkimo "kančias".

Iš pat pradžių nusprendžiau, kad gartraukiui pinigų tikrai negailėsiu, nes mūsų virtuvė sujungta su svetaine.
Baldus virtuvei suprojektavom, viskas lyg ir ok brėžiniuose atrodė, su dizainere išsiplanavom kiekvieną centimetrą(nes virt. siena-tik3.30m.).Liko tik pasirinkt techniką.
Va čia ir prasidėjo visi ypatumai
Pagal sienos plotį pas mus teišeina dėti tik 60cm pločio garttraukį.O tokio pločio galingų gartraukių praktiškai kaip ir nėra...Pas mus plotas-30kv.m., taigi reikia gero, o visi gerai traukiantys-tik 90pločio.

Jau galvojau "pjauti" pakabinamas spinteles, bet tada jos atrodytų kaip "nei velnias, nei gegutė", labai susidarkytų bendras vaizdas.Labiausiai svetainėje nenorėjau "bliūdo" tipo gartraukio- tik T formos. Aiškinausi per kelis kpnsultantus, tai štai ką man pavyko sužinot:
1. T formos gartr. trauka silpnesnė, nei "bliūdų", nes dėl jo formos prisideda papildomas oro pasipriešinimas, ypač jei tai yra 60cm pločio.
2.AEG firmos gartraukiai yra vieni tyliausių ir geriausių, bet ir brangiausių(kaip ir visa gera vokiška buit. technika)
3.Praktiškai dauguma gartraukių yra surinkinėjami Italijoje, jų kokybė perdaug nesiskiria.Net ir garsių firmų gartraukiai taip pat gaminami daugiausiai ten, taigi klientas, pirkdamas pvz.Gorenje gartraukį mažiausiai 300Lt sumoka vien už firmos pavadinimą... kai reali prekės kokybė yra "a la italiano"
4.Dar l.svarbu, kad būtų pakankamai platus traukimo angos skersmuo, nes kitaip gartr. dirba garsiau ir tuščiom apsukom.
Taigi mano pasirinkimas iš 60cm buvo toks- arba bliūdas, arba už tą pačią kainą įmontuojamas, su ištraukiamais filtrais T formos gartr. Kankinausi kankinausi ir pasirinkau "bliūdą"

, nes kas man iš to grožio, jei svetainė bus pilna dūmų...
Išbandysiu tik po mėnesio, kai turėsiu virtuvę.Įdomu būtų sužinoti specialistų nuomonę- mano "bliūdas" Jetair Miami PS 60 INX, trauka 700m3.