Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

user posted image

Simptomai
*Skausmas šlapinantis
*Kraujas šlapime
*Skausmingos mėnesinės
*Skausmingas tuštinimasis mėnesinių metu
*Nevaisingumas
*Gausios mėnesinės
*„Šokoladinės” išskyros kelias dienas prieš mėnesines ir po jų
*Nereguliarios mėnesinės
*Maudžiantis skausmas pilvo apačioje
*Skausmingi lytiniai santykiai
*Dubens skausmas

Atsiradimo priežastys
Tai nuo moteriškų lytinių hormonų priklausanti liga. Ligos priežastys nėra visiškai aiškios. Vyrauja kelios teorijos, aiškinančios jos atsiradimą.

Realiausia yra implantacinė teorija, kuri teigia, kad dėl įvairių priežasčių per mėnesines dalis atsisluoksniuojančios gimdos gleivinės ląstelių iš gimdos ertmės su krauju pro kiaušintakius patenka į pilvo ertmę ir implantuojasi kiaušidėse, kiaušintakiuose, gimdos raiščiuose, pilvaplėvėje, ant plonųjų ir storųjų žarnų.
Pagal kitą – embrioninę teoriją endometriozė atsiranda dėl įvairių pokyčių embrioniniu vystymosi laikotarpiu.
Trečioji – metaplazijos teorija teigia, kad endometriozės židiniai atsiranda tada, kai pilvaplėvė ir kiti audiniai, veikiami hormonų estrogenų, uždegimo metu susidarančių medžiagų prostaglandinų, mechaninių traumų, virsta audiniais, panašiais į gimdos gleivinę.

Didžiulę reikšmę endometriozės išsivystymui turi genetinis polinkis ir paveldimumas: jeigu artimiausios giminės (motina, seserys) serga endometrioze, tai rizika susirgti šia liga padidėja 7 kartus.
Visos moterys, sergančios endometrioze, turi imuninės sistemos defektų: sumažėja natūralių imuninių ląstelių – žudikų – aktyvumas, todėl organizmas nebeįstengia apsivalyti nuo gimdos gleivinės ląstelių, mėnesinių metu patekusių į pilvo ertmę, ir jų nesunaikina. Endometriozė traktuojama kaip autoimuninė bendra viso organizmo liga, kurios pagrindas – dideli imuninės sistemos pokyčiai.

Komplikacijos
1. Endometrioidinės kiaušidžių cistos gali plyšti, sukeldamos pavojingą gyvybei vidinį kraujavimą.
2. Endometriozė beveik visada sukelia nevaisingumą.
3. Endometriozės židiniai, kur jie bebūtų, gali suvėžėti (kai kurie šaltiniai teigia, kad NE)
4. Kitos komplikacijos priklauso nuo to, kokiuose organuose yra naujieji endometriozės židiniai:
Jeigu endometriozės židiniai yra žarnyne, virškinamajame trakte, bus pilvo skausmas, skausmingas tuštinimasis, kraujavimas iš tiesiosios žarnos, besikartojantys vidurių užkietėjimai.
Jeigu pažeisti šlapimo takai, vargina inkstų diegliai – aštrus skausmas juosmenyje, plintantis žemyn į tarpvietę, kirkšnis ir tos pusės šlaunį, šlapime atsiranda kraujo priemaiša.
5. Esant endometriozės židiniams plaučiuose ir bronchuose, periodiškai atsikosima krauju mėnesinių metu, gali būti gausesnis kraujavimas iš kvėpavimo takų.
6. Stuburo kanale ir nugaros smegenų dangaluose esantys endometriozės židiniai gali sukelti kraujavimą po voratinkliniu smegenų dangalu.
7. Kraujavimas iš šlapimo organų ir tiesiosios žarnos bei skausmingas tuštinimasis, sergant endometrioze, pasitaiko gana dažnai.

Medikamentinis/Chirurginis gydymas
Endometriozės gydymas priklauso nuo ligos sunkumo, moters amžiaus ir sukeliamų simptomų. Gydymas yra kompleksinis – operacinis ir medikamentinis.
Būtina koreguoti nervų sistemos sutrikimus, vengti stresinių situacijų, psichoemocinių traumų, didelių fizinių perkrovų, reguliuoti darbo ir poilsio režimą, vartoti organizmą stiprinančius multivitaminus.
* jei nustatyta I endometriozės stadija, pacientės amžius ties menopauzės riba, nėra ryškių ligos simptomų, ligonė gali būti tik stebima;
*jeigu yra I endometriozės stadija jaunai moteriai arba II-IV endometriozės stadija bet kokio amžiaus moteriai, gydymas yra būtinas. Dažniausiai užtenka laparoskopinio operacinio gydymo būdo, tačiau labai išplitusios endometriozės atveju gali būti atliekama laparotomija ir radikali operacija – kiaušidžių, kiaušintakių ir visos gimdos pašalinimas.
* esant I-II ligos stadijai, jei moteris jauna ir ateityje nori turėti vaikų, tuomet atliekamas operacinis endometriozės židinių pašalinimas, o po to skiriami mažų estrogenų dozių monofaziniai geriamieji kontraceptikai 6-12 mėn. iš eilės. *Šie vaistai taip pat gali būti skiriami ir esant labiau pažengusiai ligai po pravesto 6 mėn. gydymo GnRH agonistais, norint išvengti ligos progresavimo.
*Skiriant progestinus (gestagenus), ligos gydymo efektas didesnis, bet pašaliniai reiškiniai taip pat stipresni. Jaunai moteriai sukeliama dirbtinė menopauzė. Gydoma 3-6 mėn. Papildomai pašaliniams reiškiniams sumažinti skiriamos normalios kasdieninės natūralių estrogenų dozės.
*Antiprogestinai padidina vyriško lytinio hormono testosterono kiekį kraujyje, iki minimumo sumažina estrogenų kiekį kraujyje, nutraukia ciklinius gonadotropinių hormonų kitimus, sukelia endometriozės židinių degeneraciją ir išnykimą.
*GnRH agonistai yra efektyviausi: jiems veikiant pradeda mažiau gamintis gonadotropinų, kiaušidės gamina mažiau lytinių hormonų ir vystosi dirbtinės menopauzės būklė. Šie vaistai purškiami į nosį arba leidžiami injekcijomis į šalia bambos esantį riebalinį paodį. Gydoma ilgiau negu 6 mėn.
*Gydant endometriozę, būtinai skiriami enzimai; jie sumažina sąaugų kiekį ir apsaugo nuo naujų endometriozės židinių atsiradimo.

I stadija – pilvaplėvėje randami 1-3 cm paviršiniai židiniai, dešinėje kiaušidėje mažesni nei 1cm paviršiniai židiniai ir voratinklinės sąaugos;

II stadija – pilvaplėvėje matomi didesni nei 3 cm ploto gilūs židiniai, dešinėje kiaušidėje mažesni nei 1cm paviršiniai židiniai ir voratinklinės sąaugos, kairėje kiaušidėje mažesni nei 1cm paviršiniai židiniai;

III stadija – pilvaplėvėje didesni nei 3cm ploto paviršiniai ir gilūs židiniai, aplink dešiniąją kiaušidę ir dešinįjį kiaušintakį voratinklinės sąaugos, kairiojoje kiaušidėje 1-3 cm gilūs židiniai, ryškios sąaugos, aplink kairįjį kiaušintakį taip pat ryškios sąaugos, dalinai užakusi užgimdinė įduba;

IV stadija – pilvaplėvėje matomi didesni nei 3cm ploto paviršiniai ir gilūs židiniai, dešinėje ir kairėje kiaušidėje 1-3 cm gilūs židiniai ir ryškios sąaugos, aplink kairįjį kiaušintakį ryškios sąaugos, pilnai užakusi užgimdinė įduba.

Šiek tiek apie endometriozės gydymą:
Nė nepatikėsite, kad brokolis – tai lyderis tarp visų augalų,padedančių nugalėti šią ligą. Kuo išskirtinis šis mažas kopūstėlis ? savyje jis slepia indanolį -3- karbinolį, veikiantį ne tik endometriozę, bet ir visus auglius, kurių augimą lemia estrogenas. Sveikosioms ląstelėms jis neutralus, o ligotas tuojau pat suardo. Kaipgi paruošti vaistų iš brokolių ?
Patarimai:
1. vieną dalį jauno brokolio sutrinkite su penkiomis dalimis 40 laipsnių degtinės. Vartokite po 15 lašų, įlašintų į valgomą šaukštą vandens, du kartus per dieną prieš valgį. Tai puiki priemonė pagerinti hormonų pusiausvyrą organizme ir gerokai sustiprinti imunitetą.
2. kai sudygę brokolių daigeliai bus iki 3-4 cm ilgio, sutrinkite juos porcelianiniame inde sėmenų aliejumi ir auksinio ūso tinktūra. Šių turi būti po lygiai. Tyrelė –skystos grietinės konsistencijos. Savaitiniam gydymo kursui prireiks 250 gramų šio mišinio. Laikykite jį šaldytuve. Vartokite po arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną likus 30 min iki valgio.

Taip pat šioje knygoje rašo ir apie tokius "vaistus" nuo endometriozės:

Juodasis daktaras: Dėlė. Netradiciniai medicinos specialistai teigia, kad šie mažieji mūsų pagalbininkai smarkiai pagerina sveikatą. Prisiurbę prie odos jie į kraują įleidžia girudiną, kuriame yra šimtai biologiškai naudingų fermentų.
SVARBU žinoti, kad šiuo gydymo metodu negali naudotis ligoniai, sergantys gemofilija (kraujo nekrešėjimas), hipotonija (žemas kraujospūdis), turintys opų.

Žalieji pagalbininkai : Fitomišinys: paimkite po vieną valg.šaukštą beržų bei tuopų pumpurų, kadagių uogų, bitkrėslių žiedų, ajerų šaknų ir gysločių lapų, viską gerai sumaišykite. Valgomąjį šaukštą šio mišinio užplikykite stikline virinto vandens ir palaikiusios valandą perkoškite. Vartokite po 1/3 stiklinės tris kartus per dieną po valgio.

Agurkų virkščios: liaudyje labai populiarios šiai ligai gydyti bet kokios rūšies agurkų virkščios, tik svarbu, kad jų nebūtų pažeidęs pelėsis. Jos gerai išdžiovinamos. 50 gr šių virkščių užpilama puse litro vandens, penkias minutes paverdama, perkošiama. Vartoti po pusę stiklinės tris kartus per dieną. Gydymo kursas – trys savaitės, paskui padarykite septynių dienų pertrauką ir kursą kartokite.

Kraujažolė. Užpilkite vandeniu valg.šaukštą kraujažolių, palaikiusios valandą perkoškite. Vartokite po ¼ stiklinės 3-4 kartus per dieną. Galite pakaitomis vieną savaitę gydytis agurkų virkščiomis, kitą – kraujažolėmis.

Varnalėšų sultys. Kad išnyktų cistų dariniai, rekomenduojama pagerti varnalėšų lapų ir stiebų sulčių. Vatojama po 50-80 gramų kasdien. Kursas dvi sav. Pertrauka 5-7 dienos. Žinoma, šis būdas tinka tik vasarą.

Erškėtrožių šakelių arbata. Du valgomuosius šaukštus susmulkintų šakelių su lapais užpylusios 300 mililitrų verdančio vandens pavirkite ant silpnos ugnies 20 min., perkoškite. Nuovirą išgerkite mažomis porcijomis per dieną likus pusvalandžiui iki valgio. Šią arbatą taip pat galite vartoti pakaitomis (po savaitę) su varnalėšų sulčių terapija.

Fitomišinys. Paimkite po valg.šaukštą kraujažolių žiedų, sukatžolių ir lakišių. Suberkite vaistažoles į termosą, užpilkite puse litro verdančio vandens, palaikykite lygiai valandą, perkoškite, tirščius nusunkite. Vartokite ryte ir vakare po ½ stiklinės likus pusvalandžiui iki valgio. Jeigu turite skrandžio problemų, gerkite šį užpilą praėjus 20-30 min po valgio. Gydymo kursas – 6 mėn. pasistenkite griežtai laikytis nurodytų dozių. Mėnesinių ciklo metu šio nuoviro nevartokite.
SVARBU :nėštumo metu jo taip pat nevartoti. Tuo laiku, kai geriate šių vaistažolių nuovirą, taip pat venkite nutraukti nėštumą.

Jonažolė. Arbatinį šaukštelį jonažolių užpilkite puse stiklinės verdančio vandens, palaikykite 20 min ir perkoškite. Vartokite po valg.šaukštą tris kartus per dieną. Vasarą galima gerti ir grynų jonažolių sulčių: po 40 lašų stiklinei vandens tris kartus per dieną.

Barkūnas ir šalpusnis. Vasarą parinkite geltonžiedių barkūnų ir šalpusnių lapų, sumaišykite. Valg.šaukštą vaistažolių užpilkite stikline verdančio vandens ir po 20 min perkoškite. Vartokite po 1/3 stiklinės 5-6 kartus per dieną.
SVARBU geriant šį nuovirą susilaikyti nuo lytinių santykių.

Liaudiškas būdas patikrinti kiaušintakių praeinamumą.
Atsargiai, kad nepažeistumėte minkštimo, nuvalykite nuo česnako skiltelės sausąjį paviršinį lukštą ir skiltelę įdėkite į makštį. Jei po 2-3 valandų burnoje pajusite česnako skonį, kiaušintakiai visiškai praeinami, jei ne – jie užblokuoti.
Vienas gydymo būdas iš kelių : norint pravalyti kiaušintakius reikia 400 gramų alavijų iškepti orkaitėje, paskui suvynioti į tamsų popierių ir septynias dienas laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje. Praėjus šiam laikui sumalkite alavijus mėsmale ir užpilkite puse litro degtinės. Vartokite po valg.šaukštą tris kartus per dieną likus pusvalandžiui iki valgio.
Šaltinis: "Liaudies išminčių patarimai šeimai", sudarytoja Aušra Žvirblienė

Daugiau info, info, info, info, info, info


user posted image



iewike 2002- endo I, endo cista k. kiaušidėj; 2005 dukrytė (natūraliai); 2007- endo III, endo cista d. kiaušidėj; 2009 dukrytė (natūraliai) iškart po KT 3 mėn kurso
Inga04 2008- endo IV, prognozė - tik dirbtinis apvaisinimas; 4 dozės Zoladex,mmm po 11 mėn.,tarpe to- 2008 skydliaukės vėžys,3 kursai radiacinio gydymo, 2010- po antro ciklo naturaliai nestuke.gif ; 2011 pavasarį laukiam 2.gif
vilmajun 2009- LP endo IV su 126 balais; 4 diferelino dozės; 3 ciklą po klimakso (mmm po 81 d. susileidus paskutinę diferelino dozę) nestuke.gif natūraliai; 2010.12 2.gif
mmazuliuke 2009.05- endo III,k. kiaušintakio nepraeinamumas, daug sąaugų; 2009.11 endo IV, k. kiaušintakio nepraeinamumas, sąaugos. 2010.02 nestuke.gif po pirmojo IUI, spalio 2d- du nuostabūs 2.gif 2.gif
Sesita 2007.01- endo IV, cista; 2008.02- endo IV, 3 mėn. diferelinas, 1 IUI, vėl endo cista; 2009.03- endo IV, 2 IUI be rezultatų, perėjom prie IVF- ir....rezultatas 2.gif guli lovytėj, miega
mariuska 2008.05- endo IV (112 balų), ½ metų Diferelinas, 2010.11 II ir nestuke.gif
vitalyte25 2009- endo cista, IUI ir 2.gif, 2010- KT
zirza 2008- endo III 3 inj. Diferelinas, 4-5 IUI, 2009 IVF, 2010.07 II su antru IVF ir DVIGUBAS nestuke.gif
Siguliukas 2010.02- endo IV, endo cista k. kiaušidėje, 4 ciklai su KT, 2010.12 II ir nestuke.gif
juroszuvedra 2010.01- endo IV, abejose pusėse po endo cistą, 2 mėn KT, 5 IUI, po IVF 2010.11 II ir nestuke.gif
imona 2010.04- endo IV; 2 ciklai KT, 2010.09 II ir natūraliai nestuke.gif
akilezna 2009.01- endo II, kiaušintakių nepraeinamumas; 2009.09 II ir 2010.05 2.gif
beatka1983 endo II; nestuke.gif
Tule 2 endo, 3 mėn. žolyčių gėrimas (putino šakos, medetkos ir vienašaė užgina) ir II, 2010 2.gif
Pilėnė 2008- endo III, endo cista, KT; po metų be KT 2010.12 II ir natūraliai nestuke.gif
nosiukasj įtaria endo- 2011.01 II ir nestuke.gif


Glamour 2009.05- endo II, endo cista, KT
Ice tea 2010.04- endo II, endo cista ant d.kiaušidės, 3 ciklai KT
Levanda81 2010.11- endo NĖRA
BomBonke86 2010.06- endo III, endo cista; Diferelinas 3 mėn.
Kristinukė 2008.02- endo III, endo cista k. kiaušidėj, 2009.09- endo cista d. kiaušidėj
lauraz5 2010.04- endo II-III pilvaplėvėje ir ant kiaušintakių voratinklinės endo sąaugos; 2010.11 IUI, KT
dalcisdalcis 2010.09- endo I, bet netoli II
Vovera 2010.05- LP ''tiriamoji'', 2010.09- LP ''gydomoji'' endo III
Iride 2010.06- endo II (pagrinde pilvaplėvėje), 1 IUI - 2010.08, 2 IUI- 2010.10
linuke79 2010.06- endo I-II, KT
Myllia 2010.03- endo III gimdoje, cista d. kiaušidėj
meskos 2010.02- endo II
sanzile 2010.08- endo I
MAMA#1 2010.11- endo IV, endo cistos dvi
Kivuka 2010.09- endo I
KittyKitty 2004- endo I, po D 2.gif 2007
Rute 2009 laparotomija, 2010.08 LP su histero ir histero- endo, k.kiaušidėj endo cista
pasislepusi 2009.12 - endo III, kiaušintakiai nepratekami, mastopatija
Afrodite69 2011.01- endo III, cista endo??
ramushka endo IV, išoperuota kiaušidė; 3IUI, 1IVF
ikea 2002 ir 2005 – endo IV, 5 metai KT
Ugnee 2011.01- endo II, endo cista
dulsyte endo II, enso cista

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 18 sausio 2011 - 09:21
Plepiausių dešimtukas:
Ice tea 130
Myllia 69
Siguliukas 64
kristinuke 39
lauraz5 36
linuke79 29
vitalyte25 29
Afrodite69 29
vovera 14
Oliunia 12

SIAUBAS doh.gif Einu į pensiją blush2.gif
Atsakyti
Nauji namuciai 4u.gif vis grazesni ir grazesni wub.gif Aciu Ice tea 4u.gif
OOO net II vieta biggrin.gif Bet iki taves Ice tea, dar oooj kaip toli smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myllia: 18 sausio 2011 - 10:36
Kvieciau i musu tema sia mergina, bet ji dingo kazkur, gal uzsiemus ar pan, tai pakopijuosiu is kitos temos, saulytukass istorija, kuria ji pati parase. Tikiuosi ji nesupyks:) juk tokios istorijos mus ikvepia wub.gif

2011 01 13, 18:11

" Labas mergaites,
Dar siais metais tebebuvau forumo ENDOMETRIOZE skaitytoja... Turejau laparaskopine operacija, gydima diferelino puse metu, praejus gydimui, sulaukus menesiniu slinko dar septyni menesiai. Taigi, poryt mums sesiolikta savaite prasides ! Tai buvo stebuklas, iki kurio ilga kelia nuejome
Nerasiau issamiai visko, musu istorijos labai panasios visu.. tik galiu pridurti, kad mano atveju endometrioze buvo paveldeta, ja sirgo mano mamyte ir mano pussesere, tik jos nebuvo tokios jaunos...
Dar pridursiu keleta patarimuku, kuriuos su daktare aptardavom kiekviena menesi (po operacijos ji mane stebejo kiekviena menesi):
1. Gerti C ir E vitaminus jums ir jusu vyrui;
2. Po lytinio akto paguleti lovyteje, po uzpakaliuku pasikisus pagalvele;
3. Tiksliai apsiskaiciuoti vaisingaja dienele.
Juk jus viska ir pacios zinote
Rasau savo istorija, kad tik daugiau tos vilties kiekvienai butu "
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 01 18, 10:33)
Plepiausių dešimtukas:
Ice tea 130
Myllia 69
Siguliukas 64
kristinuke 39
lauraz5 36
linuke79 29
vitalyte25 29
Afrodite69 29
vovera 14
Oliunia 12

SIAUBAS  doh.gif Einu į pensiją  blush2.gif

smagu tureti naujus namelius aciu musu PENSININKEI lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauraz5: 18 sausio 2011 - 13:32
Sveikos mergaitės.Rašiau skyrelyje ligos, bet įlysiu ir pas jus.Man neseniai nustatė endometriozę( pagal mano pasakojimus ir echo).Aišku nžn nei kokio ji laipsnio, nieko, bet jei echo matosi, tai turbūt, kad jau ne I-o unsure.gif Turiu du vaikučius, su abiem pastojau natūraliai( na šiek tiek su pirmąją mergyte buvo sunkiau, nes pradėjus planavimą visiškai sutriko ciklas doh.gif .Tai po pusės metų, sugėriau vieną ciklą KT, tada ovuliacijos metu reikėjo susileisti kažkokius vaistukus, jau net ir nepamenu pavadinimo, vis dėlto daugiau nei 5 metai praėjo.Ir tas ciklas sėkmingas buvo).Įtariu, kad endometriozę turėjau jau prieš nėštumus, nes tepliodavo rudai, tik aš niekur nesikreipiau dėl to. kaip dabar pagalvoju, gal ir gerai, nes bučiau žinojusi, kad turiu tokią ligą, tai ir pastoti sunkiau būtų, nes prisigalvočiau būtų ir nebūtų dalykų.Po nėštumų visi tepliojimai buvo dingę.Ir tik dabar, praėjus 1,5 metų po antro gimdymo, vėl išlindo tepliojimai ir pilvo skausmai.Gydymo man beveik jokio negalima skirti, nes kontraceptikų aš negaliu gerti dėl venų varikozės( prieš 3 metus turėjau vienos kojos operaciją).Aišku labai norėčiau dar kur nors nuvažiuoti konsultacijai, kad išgirsčiau kito gydytojo nuomonę.Bet nžn kada galėsiu ištrūkti iš namų doh.gif O šeip bandau susitaikyti, kad turiu šitokį "džiaugsmą" ir tiek.Tikiuosi, kad neprisiauginsiu kokių "baubų".O kodėl rašau jums?Na labai tikiuosi, kad gal kai kurias įkvėps mano pasakojimas, kad ir turint šią ligą galimą susilaukti vaikučių.Linkiu jums neprarasti vilties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Indula @ 2011 01 18, 16:06)
Sveikos mergaitės.Rašiau skyrelyje ligos, bet įlysiu ir pas jus.Man neseniai nustatė endometriozę( pagal mano pasakojimus ir echo).Aišku nžn nei kokio ji laipsnio, nieko, bet jei echo matosi, tai turbūt, kad jau ne I-o  unsure.gif Turiu du vaikučius, su abiem pastojau natūraliai

bigsmile.gif Ačiū rolleyes.gif wub.gif
Aukit didučiai ir drūtučiai wub.gif Ir tikiuosi, kad greitu laiku ateisi pranešti žinią, kad ir trečio laukiesi biggrin.gif - juk vienas tėvynei, kitas tėveliui, o trečias mamytei wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 18 sausio 2011 - 16:19
QUOTE(Ice tea @ 2011 01 18, 16:18)
bigsmile.gif Ačiū  rolleyes.gif  wub.gif
Aukit didučiai ir drūtučiai  wub.gif Ir tikiuosi, kad greitu laiku ateisi pranešti žinią, kad ir trečio laukiesi  biggrin.gif - juk vienas tėvynei, kitas tėveliui, o trečias mamytei  wub.gif

Atsakyti
Rašiau, o žinutės nėra, tik citata blink.gif
ačiū, bet mes gal apsiribosim 2 vaikučiais. Nes tėvynei vaikų nereikia schmoll.gif. Tėčiui dukrytė yra, man sūnelis. Kaip ir užteks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indula: 18 sausio 2011 - 18:34
QUOTE(Indula @ 2011 01 18, 17:06)
Sveikos mergaitės.Rašiau skyrelyje ligos, bet įlysiu ir pas jus.Man neseniai nustatė endometriozę( pagal mano pasakojimus ir echo).Aišku nžn nei kokio ji laipsnio, nieko, bet jei echo matosi, tai turbūt, kad jau ne I-o  unsure.gif Turiu du vaikučius, su abiem pastojau natūraliai( na šiek tiek su pirmąją mergyte buvo sunkiau, nes pradėjus planavimą visiškai sutriko ciklas doh.gif .Tai po pusės metų, sugėriau vieną ciklą KT, tada ovuliacijos metu reikėjo susileisti kažkokius vaistukus, jau net ir nepamenu pavadinimo, vis dėlto daugiau nei 5 metai praėjo.Ir tas ciklas sėkmingas buvo).Įtariu, kad endometriozę turėjau jau prieš nėštumus, nes tepliodavo rudai, tik aš niekur nesikreipiau dėl to. kaip dabar pagalvoju, gal ir gerai, nes bučiau žinojusi, kad turiu tokią ligą, tai ir pastoti sunkiau būtų, nes prisigalvočiau būtų ir nebūtų dalykų.Po nėštumų visi tepliojimai buvo dingę.Ir tik dabar, praėjus 1,5 metų po antro gimdymo, vėl išlindo tepliojimai ir pilvo skausmai.Gydymo man beveik jokio negalima skirti, nes kontraceptikų aš negaliu gerti dėl venų varikozės( prieš 3 metus turėjau vienos kojos operaciją).Aišku labai norėčiau dar kur nors nuvažiuoti konsultacijai, kad išgirsčiau kito gydytojo nuomonę.Bet nžn kada galėsiu ištrūkti iš namų  doh.gif O šeip bandau susitaikyti, kad turiu šitokį "džiaugsmą" ir tiek.Tikiuosi, kad neprisiauginsiu kokių "baubų".O kodėl rašau jums?Na labai tikiuosi, kad gal kai kurias įkvėps mano pasakojimas, kad ir turint šią ligą galimą susilaukti vaikučių.Linkiu jums neprarasti vilties 4u.gif

mano akim ziurint tai butu tiesiog neprotinga diagnozuoti sia liga is pasakojimu ir echo, todel kad n kartu mes sakem kad si liga nenustatoma ir nematoma kitaip kaip tik laparaskopijos budu...kiti nustatymo budai niekiniai ir gali buti ir kita liga...na bet jei jau apsiribosit 2vaikuciais tai tiesiog linkiu sekmytes!ir vistiek dekui uz grazia istorija....ko labiausiai linkiu tai sveikatytes! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2011 01 18, 19:03)
mano akim ziurint tai butu tiesiog neprotinga diagnozuoti sia liga is pasakojimu ir echo, todel kad n kartu mes sakem kad si liga nenustatoma ir nematoma kitaip kaip tik laparaskopijos budu...kiti nustatymo budai niekiniai ir gali buti ir kita liga...na bet jei jau apsiribosit 2vaikuciais tai tiesiog linkiu sekmytes!ir vistiek dekui uz grazia istorija....ko labiausiai linkiu tai sveikatytes! 4u.gif

na, mano seseriai irgi endometriozę pradžioj nustatė be jokių laparoskopijų .Tik po kurio laiko darė ją dėl miomų pašalinimo. unsure.gif taip, kad aš manau, kad ir man endometriozė, tai turbūt paveldėjimas unsure.gif
Jums irgi sveikatos ir kuo greičiau pamatyti riebias II
Atsakyti
QUOTE(Indula @ 2011 01 18, 20:16)
na, mano seseriai irgi endometriozę pradžioj nustatė be jokių laparoskopijų .Tik po kurio laiko darė ją dėl miomų pašalinimo.  unsure.gif taip, kad aš manau, kad ir man endometriozė, tai turbūt paveldėjimas unsure.gif
Jums irgi sveikatos ir kuo greičiau pamatyti riebias II

dekui 4u.gif na nera jums ko nerimauti del tos endo...ji tampa problema tuo atveju jei norite pastoti kitu atveju ji nera toia ir didele problema 4u.gif tai ji gali buti paveldima....as ja turiu, mano teta irgi...taigi irgi speju kad paveldejau ax.gif
Atsakyti