Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinio tobulėjimo stovyklos

АNANDA VIDJA VASAROS STOVYKLA: TYLA VIDUJE – AIŠKUMAS IŠORĖJE.

Išlaikykite ramybę. Dirbkite savo darbus šiame pasaulyje, bet viduje išlaikykite ramybę.
Tuomet viskas, tiesiog, ateis pas jus savaime.
Jūsų tikroji viltis – jūsų proto tyloje ir širdies ramybėje.
(Nisargadatta Macharadžas)


2015 06 12 - 14

Ši stovykla atneš jums buvimo „čia ir dabar“ džiaugsmą, kūrybos malonumą,
padės pajusti bendrumo jausmą su gamta, vieno su kitu, giliau pažinti save.
Stovyklos metu plėsime savo asmenybės suvokimo ribas, ieškosime atsakymų savyje, auginsime dvasinį pasaulį, gerinsime tarpusavio bendravimą ir supratimą, pajusime buvimo čia ir dabar bei kūrybos džiaugsmą.
Stovyklos metu vyks paskaitos, meditacijos, kūrybinės saviraiškos / terapijos užsiėmimai, atsipalaidavimo, ir dėmesio susikaupimo, vaizduotės ir intuicijos lavinimo pratimai, jaukūs vakarai prie laužo...

• Tris dienas leisime ramiame ir jaukiame gamtos prieglobstyje – Vileikių kaimo sodyboje, Šiaulių rajone (atvykę penktadienio popietę stovyklausime iki sekmadienio vakaro).
• Gyvensime prisiliesdami prie gamtos, palapinėse.
• Kokybiškai ir gardžiai maitinsimės tris kartus per dieną (maistas šviežias, vegetariškas).
• Kūrybiškai, prasmingai leisime laiką: vyks užsiėmimai suaugusiems ir kūrybinės veiklos vaikams
• Kiekvieną dieną vyks paskaitos, meditacijos, praktiniai užsiėmimai (energijos atstatymui ir kaupimui, atsipalaidavimui, susikaupimui bei kelionei į savąjį „Aš“ – savęs pažinimui).
• Puikiai leisime laisvalaikį gamtoje (naktinis žygis, vakaro laužas, vaikščiojimas žarijomis, patyriminis labirintas...).
• Atsipalaiduosime ir pamiršime apie kasdienius rūpesčius (nereikės rūpintis veiklomis, maisto ruošimu…).
• Stovyklos vadovai – kvalifikuoti savo srities meistrai.
Atsakyti
OŠO MEDITACIJŲ STOVYKLA

Paremta “Išminties knyga”, kurioje Ošo komentuoja Atišos mokymą “Septyni Proto lavinimo taškai”
Šie “Septyni proto lavinimo taškai” – tai pagrindinis mokymas, kurį Atiša perdavė Tibetui. Jis yra nepaprastai vertingas. Tai visų religijų kondensatas. Tai sėklos, kuriose slypi begalybė. Akimirką, kai giliai susitelkiate į teiginius, kai kontempliuojate ir medituojate, kai pradedate su jais eksperimentuoti, būsite nustebinti – jūs patirsite didžiausią savo gyvenimo nuotykį…

…Medituokite į Atišą, klausykitės Jo patarimų – jų vertė didžiulė. Tai nėra filosofija, tai vadovėlis, mokantis taikyti discipliną pačiam sau; tai vidinės transformacijos vadovas… Šios sutros yra auksinės. Laikykite jas savo širdyje, jos maitins jus, stiprins, transformuos… Tai mokymas, kuris gali padėti jums augti Išmintyje.” Ošo
~~~
Meditacija – tai konfrontacija su mūsų savastimi.
Skrydis į mūsų vidinės esybės dangų; individualus tyrinėjimas ir kelionė į mūsų širdies ir proto gelmes; į tai, kas ir kuo mes esame. Tai ėjimo vis giliau į šią realybę procesas, sluoksnis po sluoksnio nusimetant sąlygotumus, baimes, iliuzijas, idėjas, svajones…
Meditacija reiškia buvimą čia ir dabar; buvimą dabarties akimirkoje. Tai gili ir intymi tyla mūsų esybėje; mūsų įgimtos išminties atskleidimas, atidengimas.
“Meditacija tai visados esanti požeminė srovė; kad vėl rastume šį begalinį šaltinį, turime pakankamai giliai kastis savyje. Radę tai, mes randame didžiausią džiaugsmą gyvenime.” (Ošo)
Ši stovykla, gilus panirimas į maištingas ir inovatyvias Ošho meditacijas, paremta Ošo komentarais ir aiškinimais apie ХI amžiaus Tibetietišką Atišos tekstą “Septyni proto lavinimo taškai (Lo Jong)” (Pha-chos Bu-chos). Neįkainojamas vadovas ir vidinės kelionės šviesa kiekvienam medituojančiąjam, kuri gali pilnai transformuoti protą ir širdį. Tai vidinės mūsų esyvės berinės erdvės atvėrimas.

Keletas svarbiausių šio retryto aspektų:
1. Pasirengimas
2. “Tong-len” (“Davimas ir ėmimas” tibetietiškai), dar žinoma kaip “Širdies meditacija”.
3. Bodhicitta (Budos sąmonės) kėlimas
4. Proto funkcionavimo pagrindas ir ego iliuzija.
5. Penki kūnai (Kaya).
6. Esminė stebėjimo reikšmė.
7. Sąmoningumo didėjimo proceso sunkumai ir pagrindiniai aspektai.
8. “Atjautos” ir “Išminties” reikšmė.
9. Penkių pojūčių transcendentinė funkcija.
10. “Trys pagrindinės priežastys” ir “Trys brangenybės”.
11. Autentiškoji ir tikroji “Laisvės” reikšmė.

“Aš esu kvietimas visiems, kurie siekia, ieško ir savo širdyje giliai trokšta rasti savo namus. Aš esu atsakymas į klausimą, kuriuo kiekvienas esame, tačiau negalime suformuluoti; klausimas, kuris yra labiau ieškojimas nei klausimas, daugiau troškulys nei žodis, mentalinis tyrinėjimas; troškulys, kurį žmogus jaučia kiekviena savo būtybės ląstele ir skaidula, tačiau neturi kaip tai sudėti į žodžius ir paklausti. Aš esu atsakymas į tą klausimą, kurio jūs negalite paklausti ir negalite tikėtis, kad jis gali būti atsakytas.

Kai sakau, “aš esu atsakymas”, nenoriu pasakyti, kad aš galiu jums duoti atsakymą… taip, jeigu esate pasirengę, galite jį gauti. Aš esu tik kaip šulinys, pasirengęs, kad jūs įmestumėte savo kibirą ir patys pasisemtumėte vandens. Aš tai turiu, bet negaliu pasiekti jūsų be jūsų pastangų. Tik jūs galite mane pasiekti.

Tai keistas kvietimas. Tai išves jus į ilgą piligriminę kelionę, ji baigsis tik ten, kur jau esate. Turėsite žengti daug žingsnių ir eiti daugeliu kelių vien tam, kad ateitumėte pas save, nes esate gerokai toli nuėję nuo savęs. Jūs visiškai pamiršote kelią atgalios. Aš esu prarastų namų priminimas, prisiminimas. Aš neegzistuoju kaip asmuo. Aš tik atrodau kaip asmuo. Aš egzistuoju kaip būtis.
Nuo tos dienos, kai pažinau save, asmuo dingo. Liko tik buvimas, labai gyvas buvimas, kuris gali numalšinti tavo troškulį, kuris gali išpildyti tavo ilgesį. Todėl vienu žodžiu galiu pasakyti, aš esu kvietimas, žinoma tik tiems, kurie savo širdyse jaučia gilų ilgesį, kad jiems trūksta savęs; gilų suvokimą – kol neras savęs, visa kita bus nereikšminga. Kol tai nebus jūsų “prioritetinis” rūpestis, jūsų aukščiausias rūpestis, toks, kad dėl šio poreikio būsite net pasirengęs prarasti viską, tačiau jo atsisakyti negalėsite… Yra tūkstančiai troškimų, tačiau tikrasis troškimas yra tik vienas: sugrįžti namo, rasti savo realybę. Šiame radime, jūs randate viską, kas yra vertinga, suteikia laimę, tiesą, ekstazę.

Jėzus sakydavo: “Jei turite akis, kad matytumėte – matykite. Jei turite ausis, kad girdėtumėte – girdėkite. Žinoma, jis nekalbėjo akliesiems ir kurtiesiems. Jis kalbėjo tokiems žmonėms, kaip jūs. Galbūt jis kalbėjo tiesiog jums, nes jūs nesate naujas. Jūs toks pat senas kaip egzistencija. Jūs visados čia buvote. Galbūt sutikote daug Mokytojų; galbūt jūs priartėjote prie daugelio Budų, tačiau buvote pernelyg užsiėmęs niekais. Jūs nesuvokėte savo ilgesio. Aš esu jėga, kad išprovokuotų miegantį potencialą jumyse, pažadintų miegantyjį. Ugnis dega, tačiau labai silpna liepsna, nes jūs niekada ja nesirūpinote.
Mano kvietimas siekia jus uždegti. Kol nepažįstate nušviesto ir degančio gyvenimo, visos jūsų žinios yra tik gudrybė. Renkate jas tam, kad pamirštumėte, jog nėra tikrųjų žinių. Nepriklausomai nuo to, kiek daug esate sukaupęs kitų dalykų, daiktų, pasaulio, visa tai nepakeis jūsų savęs pažinimo. Su savęs pažinimu iš egzistencijos dingsta visa tamsa ir atskirtumas. Aš esu kvietimas padarytį drąsų šuolį į gyvenimo vandenyną. Praraskite save, nes tai vienintelis būdas rasti save.” Ošo

Videha, Ošo pasekėjas nuo 1980 metų. Inicijuotas į Konijos Mevlevi Sufijų ordiną (“Besisukantys dervišai”). Sufijų kelią Videha integruoja į Ošo viziją ir meilę. Kaip daug metų Zazen meditacijos praktikas, jis keliauja ir moko Mongolijoje, Kinijoje, Centrinėje Azijoje, Taivanyje, Japonijoje, Tibete – čia jis gavo daug iniciacijų. Jau daugiau kaip 27 metus jis veda grupes, seminarus, stovyklas ir meditacijos atsiskyrimus visame pasaulyje – tokiu būdu apjungia Meilės kelią ir Meditacijos kelią.
“Visą mano darbą įkvėpė Ošo mokymai, tai mano Mokytojas ir begalinis atjautos bei išminties šaltinis, nesuskaičiuojamų Dharmos mokymų lobynų neišsemiamas telkinys”.
http://www.pilgrimsofemptiness.com

Ši stovykla vyks Latvijoje, nuostabioje sodyboje.
http://www.purgaili.lv/

Visos stovyklos kaina su nakvyne ir maitinimu už 7 paras yra TIK 400 Eur.

Renginys vyks anglų kalba, su vertimu į rusu kalbą.

Seminaras prasideda birželio 3 d., 19 val. Seminaras baigiasi birželio 10 d., 17 val.

Registracija ir informacija: vilma@sviesosnamai.lt. Tel. 868786760.
Atsakyti
STOVYKLA: KAS VIRŠ MŪSŲ, KAS PO MŪSŲ IR KAS ŠALIA MŪSŲ?
Atsakyti
„SUSITIKIMAS su esamu SAVIMI dėl būsimo SAVĘS“
Atsakyti
Sveikata pagal ajurvedą 4u.gif

Sužinokite, kaip būti sveikiems be piliulių, kaip pažinti ir mylėti savo kūną, kaip sutarti su savo protu ir priimti emocijas. Išmokite būti sveiki natūraliai ir iš tikto, kaip to moko seniausia medicinos sistema – ajurveda.

Garbingiausias stovyklos svečias – ajurvedos gydytojas iš Indijos Sanjay Gosvami Mišra. Savo šeimoje jis yra jau keturioliktos kartos gydytojas, taip pat astrologas ir chiromantas, todėl gydydamas žmones pasitelkia įvairių sričių žinias. Stovyklos metu Sanjay Gosvami Mišra konsultuos visus norinčius ir atskys į rūpimus sveikatos klausimus.

Stovyklos metu paskaitas skaitys:
– bhakti jogas, Vedų psichologas ir ajurvedos gydytojas Anantara das
– gydytoja, ajurvedos gydytoja, ajurvedinių masažų ir konsultacijų studijos „Satvika “ įkūrėja Asta Keturkienė

Visomis dienomis vyks nemokami jogos užsiėmimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indonezija_: 27 birželio 2017 - 16:54
4u.gif
Atsakyti