QUOTE(Rinna79 @ 2011 01 18, 14:31)
Sveiki visi, noriu pasidalinti savo patirtim ir paprašyti patarimo.
Noriu sužinoti gal kas turėjo panašios patirties. Mano sūnaus krikšto tėvai visiškai nesidomi savo krikštavaikiu, net per kalėdas ar gimtadienį nepasveikina, jau nekalbu apie šiaip pasiteiravimą be progos kaip sekasi.
Na, aš suprantu, kad tai ne pasaulio pabaiga, bet visgi norisi, kad tos krišto tėvų pareigos būtų ne vien formalumas, kad vaikas paaugęs žinotų kas jo krikštatėviai ir bendrautų sų jais. Sūnui dabar trys metai.
Šiaip kai krikštijom, atrodė, kad tie žmonės pakankamai artimi (draugų pora, ne giminės mums), bendravom, susitikdavom. Bet po to viskas pasikeitė.
Aš labai rimtai svarstau galimybę pakeisti krišto tėvus - ar kas nors tai yra darę? Ar tai leidžia bažnyčios teisė, kokios procedūros, jei taip?
Ačiū visiems už patarimus
oj oj kokia nepavydetina situacija...

labai uzjauciu...

pries metus, renkant kriksto tevus mes patys vos nepatekom i tokia situacija kaip jusiske. kriksto mama pakvietem tapti MB sese. maniau, jog toks gestas sustiprins musu bendravima, kadangi nelabai mums sekasi susibendrauti. nuosirdziai maniau, kad ji bus pati geriausia krikto mama mano dukrytei... taciau likus iki krikstynu mazdaug menesiui vyro tetis pasake, kad musu isrintoji kriksto mama visai nenori prisiimti siu pareigu. buvau pribloksta... taciau dekui Dievui, kad dar buvo laiko viska sutvarkyti ir pasirinkti kita kriksto mama

esam be galo patenkinti savo pasirinkimu... ir jei ne vyro tecio atviras pokalbis, tai manau dabar ir as cia guosciaus, kaip dukrytes kriksto mamai nerupi mano vaikas