Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių cukrinis diabetas

Sveiki,
norėčiau sužinoti gal kas susidūrėte su kačių cukriniu diabetu, gal žinote kaip jį gydyti?
Atsakyti
mano katei irgi jį rado sad.gif
Atsakyti
Kazkaip neissiplete tema. Bet bandau rasyti.. Mano katei taip pat nustatytas diabetas. Kolkas gydomes glipizidu. Kaip kitoms sekasi?
Atsakyti
Sveiki,
kaip gydyti diabetą gali pasakyti tik veterinaras, ir tai ne kiekvienas, nes tai labai reta liga katėms. Be to gydymas priklauso nuo ligos stiprumo, t.y. gliukozės kiekio kraujyje. Maniškei buvo per vėlu sad.gif(((
Turiu diabetinio maisto Royal canin, jei kam reikia - dovanosiu, nes sveikoms katėms jis netinka, tik diabetikėms. Esu Kaunietė.
Atsakyti
Sveikos. Ir mūsų katei diabetas. Būtų smagu padiskutuoti su sergančių kačių šeimininkėmis.
Atsakyti
Sveiki, parašykite man į AŽ savo tel. numerį. Gydysim, jeigu turite daug nusiteikimo ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wriedna @ 2014 04 29, 17:50)
Sveikos. Ir mūsų katei diabetas. Būtų smagu padiskutuoti su sergančių kačių šeimininkėmis.


Kaip suprantu, arba pati viską išsiaiškinote, pasidomėjote ir gydote savo katę, arba, atleiskite, susidaro toks įspūdis, kad Jums nelabai rūpi.
Diskutuoti apie kačių debetą, patikėkite, visai nėra smagu ir šią ligą reikia gydyti nedelsiant. Man labai gaila tos begalės kačių, kurios, sirgdamos debetu, numirė dėl šeimininkų aplaidumo. Viliuosi, kad tai nėra jūsų atvejis.
Atsakyti
Sveiki.
Mano katinui irgi cukrinis diabetas. Leidziame insulina du kart per diena, bet vel sukilo gliukoze...mitybos nekeiteme, gyvena "ant" specialios dietos. Gal kas turite patirties gydant? kaip jums sekesi su katinuko ligoniuko prieziura?
Atsakyti
Sveika,
mano katinui tai buvo nutikę prieš daugybę metų ir pats katinas jau nebuvo jaunas ir gydymo metodai kiti gal buvo. Mes leisdavom insuliną ir periodiškai važiuodavom kraujo tikrintis. Iš pradžių kurį laiką cukrus laikėsi arti normos bet vėliau vis kilo. Su priežiūra jokių problemų nebuvo, priepolių irgi nebuvo, netgi pabaigoje kai cukrus pasiekė nerealias ribas, katinas puikiai jautėsi, elgėsi kaip visada, valgė su apetitu, žaidė. Kai katinas susirgo jm buvo 9 metai, veterinarai nedavė vilčių kad pavyks nugalėti debeta, tiesiog stengėmės palaikyti normalią katino savijautą ir atsižvelgiant į kraujo tyimus reguliavome insulino dozę. Pradžioje, man rodos, irgi leidome du kartus dienoje, vėliau buvo periodas kai cukrus laikėsi vienoje vietoje ir nekilo tai leidomės vieną kartą dienoje, o vėliau kai nnumaldomai pradėjo kilti, truputį didinom dozę. Sėkmės jums gydant katuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa.rasyte @ 2014 09 15, 21:40)
Sveiki.
Mano katinui irgi cukrinis diabetas. Leidziame insulina  du kart per diena, bet vel sukilo gliukoze...mitybos nekeiteme, gyvena "ant" specialios dietos. Gal kas turite patirties gydant? kaip jums sekesi su katinuko ligoniuko prieziura?

Turiu diabetikę katę. Reguliariai matuoju insuliną. Valgo būtent diabetikams skirtą maistą, tai beveik visada gliukozė normos ribose laikosi, insuliną tenka retai leisti. smile.gif
Atsakyti
O man kažkaip įdomu pasidarė kaip matuojat katei cukrų? g.gif Kažkada skaičiau, kad kraujas imamas iš ausies kažkaip. O matuokliai žmogiški tinka ar gyvūnams yra kokie specialūs?
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 09 16, 09:15)
O man kažkaip įdomu pasidarė kaip matuojat katei cukrų?  g.gif Kažkada skaičiau, kad kraujas imamas iš ausies kažkaip. O matuokliai žmogiški tinka ar gyvūnams yra kokie specialūs?

Žmogiškas matuoklis. Tiesiog į ausies kraštelį, aš dar ausį pamasažuoju švelniai, padedu kelis maisto gabaliukus ir kol valgo - įdūriu ir matuoju.
Atsakyti