na kiek esu girdejus tai pagrindiniai rekalkavimai kriksto tevams yra kad nors vienas is jusu butu vyresnis nei 16 metu, gali buti ir vienas kriksto tevas/motina (mergaitei turi buti moteris, berniukui - vyras)
siaip kiek zinau visose kataliku baznyciose reikalavimai yra vienodi ir negali skirtingos parapijos reikalauti skirtingai
o cia citata is vilniaus archikatedros website
Krikšto tėvai turi būti vyresni nei 16 metų ir jau priėmę Krikšto, Sutvirtinimo ir Eucharistijos sakramentus.
Jei krikštatėviai vedę, turi būti priėmę ir Santuokos sakramentą.
Krikštatėviai turi padėti tėvams rūpintis vaiko tikėjimo ir bendruomeniškumo ugdymu.
Malda nuo šiol bus svarbu lydėti naują krikščionį.
Krikštatėviai puoselėja atsakomybę ir dvasinę giminystę su pakrikštytu žmogumi.
Visą gyvenimą krikštatėviai Krikšto sūnų ar dukrą palaiko sunkumuose ir džiaugsmuose.
Jie turi stengtis dalyvauti Bažnyčios gyvenime, švęsti sekmadienius ir krikščioniškai gyventi.
Papildyta:
QUOTE(slitka @ 2011 02 23, 12:12)
***** is kitos puses man kaip nelogiska, pvz mano broliui , kuris bus mano maziaus kirkstotetis, yra antra santuoka,ir jie su zmona baznycioj negalejo tuoktis, tai ka tada daryt
kiek zinau tai katalikybe netoleruoja antru santuoku, todel ir baznycioje negali tuoktis, nebent jei pirmas sutuoktinis mire, isprotejo ir pan..na yra isimtys, tai naturalu kad antra santuoka pagal katalikybe yra gyvenimas nuodemeje, todel ir toks krikstatevis pagal katalikus butu netinkamas kandidatas