Įkraunama...
Įkraunama...

Vieno ar dviejų aukštų namas, koks ekonomiškesnis?

Na matote, kolkas yra planavimo etapas todel apie tikslius architekturinius sprendimus sunku pasakyti, bet namas bus is blokeliu (greiciausiai akytbetonio). Stogo konstrukcija medine, del dangos dar negalvojome.
Ka jau tirime tai preliminaru namo planeli (pirmo auksto). Virs svetaines ir virtuves galvojame palikti aukstesnes lubas, taciau virs kambariu nereikia tokios erdves, taigi ir neapsisprendziame.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2011 01 27, 12:24)
Na matote, kolkas yra planavimo etapas todel apie tikslius architekturinius sprendimus sunku pasakyti, bet namas bus is blokeliu (greiciausiai akytbetonio). Stogo konstrukcija medine, del dangos dar negalvojome.
Ka jau tirime tai preliminaru namo planeli (pirmo auksto). Virs svetaines ir virtuves galvojame palikti aukstesnes lubas, taciau virs kambariu nereikia tokios erdves, taigi ir neapsisprendziame.

user posted image

Na taip cia lengvai issispres su templemis.
Atsakyti
Nedidelis namas paprastai 1 auksto.
jei kvadratura link 200 ar dar virsaus tai 2 aukstai.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2011 01 27, 14:21)
Nedidelis namas paprastai 1 auksto.
jei kvadratura link 200 ar dar virsaus tai 2 aukstai.

ir kuo mažiau tų kamurkių, jau ant popieriaus atrodo nekaip, o natūroj iš viso nesamonė, užtenka butuose skylučių ir siaurų kolidorių doh.gif aš už kuo daugiau erdvės ir mažiau sienų, ko nebūtina tvert to netverkit schmoll.gif gyvenu naujam kvartale, vakštom po statybas ir negalim atsistebėti tomis kamurkėm doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 01 27, 14:44)
ir kuo mažiau tų kamurkių, jau ant popieriaus atrodo nekaip, o natūroj iš viso nesamonė, užtenka butuose skylučių ir siaurų kolidorių doh.gif aš už kuo daugiau erdvės ir mažiau sienų, ko nebūtina tvert to netverkit schmoll.gif  gyvenu naujam kvartale, vakštom po statybas ir negalim atsistebėti tomis kamurkėm doh.gif

O man atvirksciai - nesinori gyvenamuju kambariu spintom apkrauti ir jose laikyti visas smutkes. Tam zymiai geriau sadeliukas + drabuzine + ukine patalpa.
Bet tema ne apie tai, mano idomi jusu nuomone ar verta daryti perdanga ir palikti palepe ar kelti aukstesnes lubas per visa nama.
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2011 01 27, 14:06)
O man atvirksciai - nesinori gyvenamuju kambariu spintom apkrauti ir jose laikyti visas smutkes. Tam zymiai geriau sadeliukas + drabuzine + ukine patalpa.
Bet tema ne apie tai, mano idomi jusu nuomone ar verta daryti perdanga ir palikti palepe ar kelti aukstesnes lubas per visa nama.

Mano nuomone nereiktu daryti palepes. Kam ten kaupti nereikalingus daiktus smile.gif.
Tik papildomos investicijos, o naudos jokios. Siaip namas pakankamai didelis, tad vietos tikrai nepritruksi smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Torro @ 2011 01 27, 16:55)
Mano nuomone nereiktu daryti palepes. Kam ten kaupti nereikalingus daiktus smile.gif.
Tik papildomos investicijos, o naudos jokios. Siaip namas pakankamai didelis, tad vietos tikrai nepritruksi smile.gif.

Toro - palepe galvojau daryti ne daiktu kaupiui o ateityje irengti kambarius, pvz miegamuosius. Dabartiniame plane man pvz trukta darbo kambario. Plesti namo daugiau...... manau per didelis blynas gaunasi. Ateinancius 5 metus man 3 miegamuju tikrai nereikes, o darbo kambario reikes. Tai manau vietoje pietinio miegamojo pirmame aukste dabar padaryti darbo kambari. O po 5 - 10 metu isirengti papildoma 100 kvm palepeje (jei reikes) porai miegamuju ir san mazgui. Ir visa didele seima gali patogiai gyventi. smile.gif

Kitas klausimas jei nedaryti palepes tai tada nedaryti perdangos? Bet tada gaunasi arba labai zemas prie zemes priplotas namas (zemos sienos ir zemo nuolydzio stogas) arba labai didele erdve kambariuose (normalios sienos ir 25 laipsniu stogas).
Atsakyti
QUOTE(Torro @ 2011 01 27, 14:13)
Viskas priklauso nuo stogo nuolydzio. Speju jog pa sjus ji sbus nedielis, tad norit to ar nenorit visvien reikes ivedineti temples, kuris laikys sketimo jegas atsirandancias gegnese. Tad to stemples ir atstos perdanga, tarp ju susidesite vata ir viskas.Aisku galima deti ir metalines sijas, ant kuriu remti gegnes. Sunku ka ir patarti. Pamacius architektura galim butu konkreciau patarti.

Sveiki,
Galite paiškinti plačiau apie tas temples? Kada jos gali atstoti perdangą? Pas mus suplanuotas vieno aukšto namas su 20 laipsniu dvišlaičiu stogu. Tad gal nereikia tos perdangos? Kaip nors pigiau galima išspręsti?
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2011 01 27, 18:03)
Toro - palepe galvojau daryti ne daiktu kaupiui o ateityje irengti kambarius, pvz miegamuosius. Dabartiniame plane man pvz trukta darbo kambario. Plesti namo daugiau...... manau per didelis blynas gaunasi. Ateinancius 5 metus man 3 miegamuju tikrai nereikes, o darbo kambario reikes. Tai manau vietoje pietinio miegamojo pirmame aukste dabar padaryti darbo kambari. O po 5 - 10 metu isirengti papildoma 100 kvm palepeje (jei reikes)  porai miegamuju ir san mazgui. Ir visa didele seima gali patogiai gyventi. smile.gif
---------------------------------------------------------------------------------------------

Jei planuojate  įrengti mansardą,nuspręsti reikia jau pirminėje eskizavimo stadijoje.
Juk tuomet reiks nemažai vietos laiptų įrengimui,be to- iškart susiplanuoti patalpas viršuje( langai turės atsirasti reikiamose vietose,ventiliaciją numatyti ir pan. )   
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kitas klausimas jei nedaryti palepes tai tada nedaryti perdangos? Bet tada gaunasi arba labai zemas prie zemes priplotas namas (zemos sienos ir zemo nuolydzio stogas) arba labai didele erdve kambariuose (normalios sienos ir 25 laipsniu stogas).

---------------------------------------------------------------------------------------------
Gal reiktų daryti medinę apšiltintą perdangą (tada turėtumėt lygias horizontalias lubas),o viršuje palėpę ,į kurią užliptumėt ištraukiamomis kopėtėlėmis..?
(užlipimas būtinas dėl priešgaisrinių reikalavimų).

Galima ir tą didelę erdvę daryti-jeigu ji jums priimtina-tada šiltinsite stogo konstrukciją .
Kažkaip blogai sudėliojau atsakymus, bet gal atsirinksite? ax.gif
Trumpai tariant-pirmiausia turite apsispręsti ,ar tikrai jums reiks patalpų mansardoje. Jeigu reikia-vienas sprendimas, jeigu ne-visai kitoks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jomre: 27 sausio 2011 - 23:19
QUOTE(Auruma @ 2011 01 28, 00:06)
Sveiki,
Galite paiškinti plačiau apie tas temples? Kada jos gali atstoti perdangą? Pas mus suplanuotas vieno aukšto namas su 20 laipsniu dvišlaičiu stogu. Tad gal nereikia tos perdangos? Kaip nors pigiau galima išspręsti?

Templės -tai horizontalus gegnių sujungimas.
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2011 01 27, 17:03)
Toro - palepe galvojau daryti ne daiktu kaupiui o ateityje irengti kambarius, pvz miegamuosius. Dabartiniame plane man pvz trukta darbo kambario. Plesti namo daugiau...... manau per didelis blynas gaunasi. Ateinancius 5 metus man 3 miegamuju tikrai nereikes, o darbo kambario reikes. Tai manau vietoje pietinio miegamojo pirmame aukste dabar padaryti darbo kambari. O po 5 - 10 metu isirengti papildoma 100 kvm palepeje (jei reikes)  porai miegamuju ir san mazgui. Ir visa didele seima gali patogiai gyventi. smile.gif

Matai, tam ir samdai architekta kad jis is tavo namo padarytu grozi smile.gif. Uzduok uzduoti kad nedidaliame turyje butu tau suprojektuotas darbo kambarelis su graziu vaizdu i lauka smile.gif. Ir problema isspresta
Atsakyti
QUOTE(Torro @ 2011 01 28, 08:50)
Matai, tam ir samdai architekta kad jis is tavo namo padarytu grozi smile.gif. Uzduok uzduoti kad nedidaliame turyje butu tau suprojektuotas darbo kambarelis su graziu vaizdu i lauka smile.gif. Ir problema isspresta

Na siaip architekta samdau kad jis isbraizytu, pasakytu klaidas, veliau tvarkytu dokumentus, bendrautu su konstruktoriais ir visa kita. O namo isplanavima, noriu susidelioti pats (aisku su architekto konsultacija). Juk as jame gyvensiui.
O del medines perdangos taip ir galvoju, kiek zinau jinai yra pigiausia. Tai turbut ja reikia ir daryti. Pirmam kartui padaryti reikia istraukiamas kopecias i palepe, bet ten pat palikti pakankamai vietos normaliems laiptams - ateity atsiradus poreikiui isirengti normalia laiptine. O pirmame aukste bandyti iterpti dar viena kamurke darbo vietai. smile.gif

Ar medines perdangos balkiai atstoja horizontalias temples ar reikia papildomai tvirtinti?
Kaip sprendziamas horizontaliu templiu klausimas su vienslaiciu stogu? Pagal logika ju isviso tada nereikia?
Atsakyti