Įkraunama...
Įkraunama...

Žiedas ant mažojo pirštelio

Tokiomis reikšmėmis aš netikiu. Kažkaip jos man neatrodo tikros, kaip ir dėl drabužių spalvos. Man rodos daug daugiau tiesos pasako ne žiedas ant kažkurio piršto, o žmogaus kūno kalba. Kurią nedaugelis sugeba valdyti smile.gif
Atsakyti
Aš pati nešioju ant mažojo piršto, bet tikrai NIEKO NET GIRDEJUS APIE REIKSMES schmoll.gif blink.gif tongue.gif
Atsakyti
Apie žiedelį ant mažylio girdėjau tą patį kaip dauguma - seksualumo bei kūrybiškumo ženklas.
QUOTE(gp0629 @ 2006 09 22, 12:43)
As buvau pas tokia bobute burtinike ir ji pamate pas mane ant rodomojo pirsto zieda. Sako greit nusiimk zieda nuo sio pirsto - ale kad cia labai blogai, o kas nepasake. Sako tik paziurek, net sventuju paveiksle, nei vienas ant to pirsto ziedo nenesioja g.gif

Man tas pats buvo su žiedu ant nykščio doh.gif Maždaug,kad šis pirštas ir taip atskirtas nuo kitų,todėl prisišauksiu nelaimę jį dar labiau išskirdama iš kitų blink.gif

QUOTE(vjz @ 2010 03 10, 08:54)
radau tokios info ax.gif

– siauri ir kuklūs žiedai labiau tinka jaunoms merginoms;

– nešioti po kelis žiedus ant to paties piršto – blogas tonas;

Taigi, demonstruoju blogą toną (nors ir praktiniais sumetimais,kad nepamest vestuvino) ir dar "įsipaišiau" į jaunas merginas biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Nu cia ne i tema ax.gif bet ka jau reiskia,kai pameti vestuvini,o po keliu metu suzadetuviu zieda doh.gif
Zinau,kad ziopluma,o ka be jo? lotuliukas.gif
Atsakyti
Manau kad žiedas ant mažojo piršto nieko nereiškia, tiesiog gražu thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
Niekada negirdėjau kad žiedas ant mažojo piršto ką nors reikštų smile.gif
Manau nieko jis nereiškia, nebent pvz. padovanojo žieduką Antanas, tai tą ir reiškia kad Antanas padovanojo smile.gif smile.gif
Atsakyti
Labas visiems
Visiškai netyčia pakliuvau į šį forumą ir į šią temą, bet patiko dalyvių nuomonės, tad nutariau ir aš parašyti. Ir net prisiregistruoti biggrin.gif Gal nieko tokio, jei įlįsiu į seną temą? wink.gif
Yra nemažai paaiškinimų, ką reiškia viena ar kita šiame gyvenime. Paaiškinimų autoriai – patys įvairiausi žmonės su įvairiausiais pomėgiais, skoniais, su įvairiausiu supratimu ir žiniomis… Tai ir psichologai, ir menininkai, ir traktoristai, ir prezidentai… Tačiau toks dalykas kaip asmeninis papuošalas, mano manymu, dažniausiai turi asmeninę reikšmę. Negaliu kalbėti už kitus, tai pasakysiu tik apie save.
Esu vyras ir ant kairės rankos mažojo piršto labai seniai mūviu auksinį žiedą su neblizgiu raudonai rudu kvadratiniu akmenuku. Nesu nei kilmingas karalius, nei menininkas, nei gėjus, nei paskui madas lakstantis žmogus. Kodėl nešioju ir ką jis reiškia? Žiedas nėra pigus, bet ir nebrangus. Bet kas galėtų tokį nusipirkti… Jokių mano turtų jis nesimbolizuoja. Akmenukas – vienas iš mano akmenų pagal zodiaką, nors zodiakais netikiu. Bet patinka spalva. Auksinis todėl, kad ant tos pačios rankos nešioju auksinį šveicarišką laikrodį, kuris jau nėra pigus, tačiau yra nemasyvus, atrodo kukliai ir neiššaukiančiai. Jis klasikinės formos, tad nesensta ir nešioju jį nemažai metų. Prie jo ir žiedas dera. Paties žiedo korpusas – Keltų ornamentas. Toks ornamentas todėl, kad daug metų gyvenu Lietuvos žmonėms nemažai prieštaringų nuomonių keliančioje šalyje – Anglijoje. Man patinka Didžioji Britanija – aš nepaprastai daug važinėju Anglijoje, Škotijoje ir Velse, keliauju, jau beveik visur esu buvęs; matau jų kultūrą ir daug žinau apie šią šalį, britų papročius ir įpročius, tad Keltų ornamentas lyg ir labiau tinka nei, tarkim, Vyčio simbolis. Lietuvių ornamentika taip pat labai graži, tačiau pasirinkau Keltus…
Be viso to, žiedą nešioju dar ir todėl, kad galiu sau leisti jį nešioti, nes nedirbu darbo, kuriame rankos arba rūbai būtų purvini.
Mano žiedo prasmė man pačiam yra žinoma ir aiški. Tai – keletas konkrečių simbolių. Man nelabai rūpi, ką pagalvos kiti. Bet nereikia reikalauti, kad savo žiedų prasmę paaiškintų moterys, nes moterys pačios iš savęs gražios ir tam tikri papuošaliukai jų grožio nesugadins. Vyrai patys perka moterims papuošalus ir be jokių klausimų. Tačiau vyro papuošalai turėtų turėti bent jau kažkokį rimtesnį paaiškinimą nei “…žiūrėkite, kokią grandinę aš galiu sau nusipirkti…”. Ir jau ypač nederėtų tą grandinę nešioti ant viršutinių rūbų, kaip ir nederėtų nieko nereiškiančiu kaip įmanoma didesniu žiedu mojuoti kitiems prieš akis.
Pavyzdžiui, Anglijoje daugybė paties įvairiausio amžiaus vyrų, dažniausiai pagyvenusių, mūvi žiedus. Dažniausiai auksinius, tačiau jie vargu ar nori kam nors ką nors parodyti ar išsišokti. Čia taip pat labai mėgstamos vyriškos apyrankės, bet visi šie papuošalai arba turi savo konkrečią reikšmę (o neretai tai pereina nuo tėvo sūnui ir t.t.), arba nešiojami savo malonumui. Niekas čia nežiūri kas kuo pasipuošęs ir niekas nesistengia savo papuošalų demonstruoti kiekviename žingsnyje.
Galbūt toks paprastas požiūris “nešioju, nes man patinka” ir yra teisingas ir pats prasmingiausias?
Atsakyti