Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalba

QUOTE(Shana @ 2011 02 10, 13:26)
g.gif
As prisipazistu, kad nezinau kaip veikia sita sritis, bet isivaizduoju, kad yra reitingai, kazkaip nustatoma ar yra ziurima ir pan. Tokiu atveju, laikos kurios leidziamos "geriausiu" laiku matyt visgi turi paklausa g.gif
As televizijos jau pora meteliu kaip beveik isviso atsisakiau, ir zinokit pripratus nejauciu jokio trukumo schmoll.gif

dieną serialai pensininkams ir bedarbiams. Vakarop-tiems, kurie grįžta po darbo, mokslų-kad tik galvos neapsunkintų ir mąstyt nepriverstų-šlamštas.Ir konkuruoja, kuri TV didesnį š pasiūlys, geriau galvas išvėdins. Va jums ir geriausias laikas. Reitingai-pastato telemetrus ir pamiršta, juokas tie reitingai, kai šitokie pinigai reklamoms sukasi.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 02 10, 11:26)
g.gif
As prisipazistu, kad nezinau kaip veikia sita sritis, bet isivaizduoju, kad yra reitingai, kazkaip nustatoma ar yra ziurima ir pan. Tokiu atveju, laidos kurios leidziamos "geriausiu" laiku matyt visgi turi paklausa g.gif
As televizijos jau pora meteliu kaip beveik isviso atsisakiau, ir zinokit pripratus nejauciu jokio trukumo schmoll.gif

va būtent, kad "geriausiu" laiku visos tokios laidos kai yra sukišamos, nebėra daugiau ką žiūrėti. daug kur TV eina tiesiog kaip "fonas", vat ir kyla vienos ar kitos laidos reitingai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 02 10, 11:25)
va va...man ir mano šeimai to taip pat nereikia.
o kam to reikia ? g.gif
su taisyklinga kalba ar be jos ..

Tai visgi svarbiausias gaunasi turinys, ne forma....

QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 10, 11:28)
Va jums ir geriausias laikas. Reitingai-pastato telemetrus ir pamiršta, juokas tie reitingai, kai šitokie pinigai reklamoms sukasi.

Gali buti, kaip sakiau apie tai ne ka zinau.
Man zymiai paprasciau iseina susirasti per interneta KA AS noriu paziureti ir kada noriu paziureti tai be nesamoningo nuolatinio pertraukinejimo tom reklamom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 02 10, 12:36)
Tai visgi svarbiausias gaunasi turinys, ne forma....

be abejonės
Atsakyti
QUOTE(Novembri @ 2011 02 10, 11:57)
O man vienodai rodo, kad jums dzin blush2.gif

puiku, kad mes sutariam thumbup.gif

QUOTE(something else @ 2011 02 10, 12:19)
Va, pastaruoju dalyku imu abejoti: man to nereikia, mano šeimai - ne, draugams - taip pat neįdomu, kolegoms - juo labiau.  Nematau savo aplinkoj to 'populiaraus produkto' adresato, ir noromis nenoromis kyla mintis: o gal tas poreikis tik tariamas? Gal tai lengviausiu keliu kuriamas ir neprofesionalios žiniasklaidos primetamas produktas, liudijantis anos impotenciją? Kudabienė, Grinevičiūtė, Krivickas, Mikelkevičiūtė .... - argi bent kiek prakutusiam piliečiui apsivers liežuvis tuos personažus ir jų marazmus žurnalistais / žurnalistika vadinti?

pritariu drinks_cheers.gif

QUOTE(something else @ 2011 02 10, 12:24)
Nžn... Bet kuriuo atveju šiame kontekste man šiurpsta oda, nes piktintis jau nebelikę  jėgų : )

pritariu 100%

Ne tik del laidu, ir del filmu... kada rodo normalius fimus? Anksciausiai 23val. pradeda doh.gif ar normalus zmogus, kuriam i darba keltis 6-7ryto gali ziureti filma iki 3val.? schmoll.gif Nejaugi tikrai zmones tokie buki, kad ziuri visokius Seagal'us? doh.gif Nejau neturetu reitingu rimtas filmas pradedamas rodyti 21val. vakaro? Na, bet cia jau ne lietuviu kalbos tema... o zmoniu bukumo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridyte: 10 vasario 2011 - 13:39
QUOTE(ingridyte @ 2011 02 10, 13:24)
ar normalus zmogus, kuriam i darba keltis 6-7ryto gali ziureti filma iki 3val.?

Nejaugi tikrai zmones tokie buki, kad ziuri visokius Seagal'us?

normalus zmogus nesikelia i darba 6-7 ryto.

Kas liecia s.sygala...
Po jo seminaro lenkijoj pries penkis metus, susirinkom isgert kas alaus kas arbatos..
Tai as jo paklausiau, ar jam negeda filmuose taip netaisyklingai kalbet angliskai.
O jis atsake:
-O tau negeda ziuret situ filmu?

Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.274 @ 2011 02 10, 23:53)
normalus zmogus nesikelia i darba 6-7 ryto.

Kas liecia s.sygala...
Po jo seminaro lenkijoj pries penkis metus, susirinkom isgert kas alaus kas arbatos..
Tai as jo paklausiau, ar jam negeda filmuose taip netaisyklingai kalbet angliskai.
O jis atsake:
-O tau negeda ziuret situ filmu?

ir negeda? g.gif
Atsakyti
Kuo jums Segalas uzkliuvo? smile.gif Ziurejau ir Segalo ir Stallone ir Svarco filmus, tiesa buvau kokiu 16 m. Geda? Ne kiek. Beje jis retai filmuose ginkla rankuose turejo, visus blogiukus tvarke kojomis arba rankomis biggrin.gif Manyciau kai kurie siuolaikiniai animaciniai filmukai baisesni ir bukesni uz tuos musu (o gal tik mano g.gif ) paaugliskus herojus.
Beje jei manes netenkina TV siuloma programa, renkuosi knyga...jau pora metu taip praleidziami vakarai.
O del ziniu: taipogi megstu taisyti klaidas, ypac kai rodomas interviu. Idomu butu surengti valdininkams lietuviu kalbos egzamina, manyciau daugelis jo neislaikytu.
Atsakyti
Kodėl jums neužkiuvo tai, kad kartais (ar net dažniau nei kartais) per lietuviškus kanalus, TV laidose ar per žinias, kai kalbina rusakalbius, neverčia į lietuvių kalbą. Kartais verčia titruose. Arba laidų vedėjai, dalyviai vartoja rusiškus žodelius, išsireiškimus ir kt. Juk pasitaiko. Bet niekas tam TV nedaro dramų.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 11, 15:08)
Kodėl jums neužkiuvo tai, kad kartais (ar net dažniau nei kartais) per lietuviškus kanalus, TV laidose ar per žinias, kai kalbina rusakalbius, neverčia į lietuvių kalbą. Kartais verčia titruose. Arba laidų vedėjai, dalyviai vartoja rusiškus žodelius, išsireiškimus ir kt. Juk pasitaiko. Bet niekas tam TV nedaro dramų.

Mano nuomone del tokiu dalyku kai TV laidos isvis ner cia ko kelti dramu. Tai yra pasirinkimo reikalas, kaip pvz maistas - gali pirkti Maggie sriuba maiselyje, pagaminama per 3 min, gali stoveti 2 val prie puodo. Tu pasirenki.
Taip pat pasirenki laida, kanala, vedeja, kuris tau labiausiai tinka-patinka-atitinka. Arba ismeti telika ir skaitai knygas tongue.gif
O jei vedejas vartoja pvz angliska issireiskima, tai jau siek tiek geriau, maziau smerktina ar kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 02 11, 15:22)
O jei vedejas vartoja pvz angliska issireiskima, tai jau siek tiek geriau, maziau smerktina ar kaip? g.gif

Taigi cia jau prestizas (ne tik Lietuvoje) biggrin.gif Siaip vokieciai labai gerai isvercia visus filmus, bet kartais taip nervina, tas paliekamas "mom" ir "dad" brrrrr koks bjaurus skambesys (man asmeniskai)
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 02 11, 15:22)

Matai, aš klausiau ne tavęs, nes man kaip ir vienodai rodo, bet labiau patriotiškai nusiteikusiųjų rolleyes.gif

O anglų k. invazija, kuri nevaldoma ir nekontroliuojama, manyčiau ne ką mažesnis blogis. Tiesiog kieno vežime sėdi, to ir giesmę giedi. Nieko naujo.
Atsakyti