Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunietes diskutuojam toliau,16 tema

QUOTE(rumsasr @ 2011 02 18, 00:25)
Turbut per daug didelis optimistas buvau iki sios dienos ir maniau kad nama galima pasistatyti uz 200k, tai tada jus man pasakykit jaigu namo bendras plotas +- 150 kv/m kiek tada pastatymas jo gali kainuot ? su pilnumoi baigta isore ir dalinai vidumi ?
dekui

Turint tokį ribotą biudžetą, neišvengiamai taupysite. Vis kas ok jei taupysite ten, kur galima - dizainas, šustra įranga, bet jei pradėsite taupyti ten kur negalima (šiltinimas, sandarumas) namas daug džiaugsmo neatneš ir pasirodys, kad dabar turimas užjūriuose yra žymiai geresnis...
Kur be abejonės galite taupyti Nr1 - garažas. Jūsų skarbonkė/skarbonkės pakentės ir lauke - juk užjūriuose puikiai surikiuotos gatvėje, na geriausiu atveju įvažoje prie įėjimo arba back yard'e. Atsisakote garažo ir jūsų biudžeto dalis gyvenamam plotui padideja bent jau 20.000t.
Nr. 2 rūsys. Nors sklando nuomonė, kad rūsys yra "beveik nemokami m2" bet jūsų atveju tie "beveik" šiek tiek prisidėtų prie pagrindinio tikslo - kokybiško gyvenomojo tūrio.
Jūsų išdėstyti sub-biudžetai: su 15-20t pamatai pavyks labai neblogi, bet 25t sienoms - visiškas mizeris. Vieni iš kauniečių tik blokeliams žada išleist 36,000.
Ką aš daryčiau su jūsų biudžetu: rimtai galvočiau apie karkasinį namą. Pamatas - švediška plokštė. Kodėl karkasas - pradžiai statote 20cm pločio sieną, naudojant neoporą kaip karkaso užpildą ir artėjate prie R~6. Prasigyvenę (pora sezonų įmonoma pragyventi su R~6, kas LT vis dar stipriai viršija vidurkį) namo išorę papildomai apšiltinate - tuo pačiu NEPS, PIR ir pasiekiate reikiamą R bent jau min 8. Vienintelė problema man (bet čia tik man - profai juoksis) perdanga. Reikia kvalifikuoto karkaso konstruktoriaus kad ši konstrukcija būtų kokybiška - negirgždanti ir nelaidi garsui. Tai viskas padaroma palyginti ne sunkiai.
Pas pats variantas su blokeliais - sunkiai įgyvendinamas, papildomas šiltinimas ant šiltinimo yra tikras himarojus (pain in the ass - taip turbūt dabartiniai jūsų kaimynai sakytų?)
Karkaso privalumas: surinkti samdote išmanančius dailides, o likusieji darbai pakankamai švarūs ir super kvalifikacijos nereikalaujantys, galėtumėt ir patys (jei liks laiko nuo užjūriuose kalamų litų).
Jei tikslas vis tik bus pasiekti rekomenduotinus "bent jau R~8" galėsite drąsiai atsisakyti KK ir taip 20t nukreipti į šiuolaikiškesnius įrenginius - šilumos siurblį, saulės kolektorių. Gyventi be įsipareigojimų KK.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2011 02 18, 10:45)

jus PIR pirksit lietuvoj ar lenkijoj?

Dar kartą permečiau, kol kas balex dirba be didesnių konkurentų - Lenkijoje nieko gero neradau. Kaip matote, pramoninių plokščių pasirinkimas platus, o folijos (ne skardos) pagrindu - beveik nėra.
Nebent galite šnekinti ecothermą - bet transportą gausite organizuotis patys. Beveik įsitikinęs, kad galų gale grįšite į balexą.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2011 02 18, 10:45)
bet jei po to is paskutiniuju reikia bankui atidavineti tai tada jau kazkas is anksto gerai nebuvo apgalvota.

na as bankuose bedos tokios irgi nematau, kaip Jus.. nes geriau pastatyt ir gyvent ir atidavinet, nei pasistatyt dezute, uzkonservuot ja 5+nk metu ir ale kaupt... paskui dezute atsiprasau - shd.. verta lieka, max du metus ji gali stovet tuscia...

aisku nesakau, akd mes viska is banko ir svaistomes.. bet nespjausiu ir i skolinimasi, jei reikes...

QUOTE(Vilienė @ 2011 02 18, 11:26)
(šiltinimas, sandarumas)

atsiprasau uz nuomone, bet Jus labai jau vienpusiskas.. labai labai svarbu tas siltinimas, bet nereikia iprastiniam namui sandarumo visisko.. o apie karkasinius Lt salygom mano nuomone nekokia.. labai nekokia..
Atsakyti
QUOTE(jepsius @ 2011 02 18, 11:46)
na as bankuose bedos tokios irgi nematau, kaip Jus.. nes geriau pastatyt ir gyvent ir atidavinet, nei pasistatyt dezute, uzkonservuot ja 5+nk metu ir ale kaupt... paskui dezute atsiprasau - shd.. verta lieka, max du metus ji gali stovet tuscia...

aisku nesakau, akd mes viska is banko ir svaistomes.. bet nespjausiu ir i skolinimasi, jei reikes...
atsiprasau uz nuomone, bet Jus labai jau vienpusiskas.. labai labai svarbu tas siltinimas, bet nereikia iprastiniam namui sandarumo visisko.. o apie karkasinius Lt salygom mano nuomone nekokia.. labai nekokia..

na kas liecia paskola as nieko pries, bet kai reikia valgyti tik kruopas tam kad atiduoti paskolos dali tada jau ne kas, cia ta turejau galvoje, jei atiduodant paskola nesijaucia $ trukumo tai puiku.

o suomijos norvegijos svedijos salygom kokia nuomone apie karkasinius? viskas priklauso nuo meistru, karkasinis irgi gali buti puikus namas. Gal jus maisot su skydiniais, kur gamykloj pastato, isrenka, atvaziuoja i vieta surenka ir stovi per savaite namas.

Ir kodel nereikia iprastiniam namui sandarumo, kaip tik reikia siekti kuo didesnio sandrumo, anksciau apie tai nebuvo kalbeta, dabar vis daugiau ir daugiau kalbama, kai uzhsienyje tas jau seniai zinoma ir taikoma, net neabejoju kad tas pats bus ir lietuvoj, kaip ir buvo su atejimu i rinka mob tel, su nesiojamais komp, kaip bus su saules jegainem, saules kolektoriais. Juk ventliacijos sistema automatiskai turi buti padaryta bet kokiu atveju tai kodel prie to pacio nepadidinti sandarumo kuris kazkokios zalos tikrai nepadarys o tures tik pliusine nauda. Tada pasakykit nesandaraus silto ir sandaraus silto namo pliusus ir trukumus?
Atsakyti

Visiškas namo sandarumas - konstruktoriaus, architekto ir gyventojų svajonė smile.gif Jums irgi - nes turite rekupą name ir jūsų interesas, kad vėdinimas vyktų IŠSKIRTINAI tik per jį o ne per kiauras sienas (infiltracijos) 4u.gif Dėl vienpusiškumo: turiu tvirtą nuomonę ir nemėgstu linkti kaip nendrė, pagal diskusijos temą...Jei manote kitaip - visad galime diskutuoti, ir jei įrodysite, kad aš neteisus - savo tvirtą nuomonę koreguosiu smile.gif
Apie karkasinius užvedėte labai įdomią diskusiją - galėtumėt plačiau savo nuomonę išdėstyti, kuom čia LT klimatas, gamtovaizdis ar kiti ištekliai ypatingi ir netinkami karkasui?
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2011 02 18, 12:00)
* jei atiduodant paskola nesijaucia $ trukumo tai puiku.

**Gal jus maisot su skydiniais, kur gamykloj pastato, isrenka, atvaziuoja i vieta surenka ir stovi per savaite namas.

***Ir kodel nereikia iprastiniam namui sandarumo, kaip tik reikia siekti kuo didesnio sandrumo,

* drinks_cheers.gif
**kt saliu salygu nelyginu, nes ne ten statau ir ne ten gyvenu... nemaisau su skydiniais.. tiesiog teko trumpai pagyvent karkasiniam.. nu blyn nepatinka man ten trukumas garso izoliacijos.. nors ir puikiai padaryta, bet tas bildesys is proto vede doh.gif tiesa, as jautri garsui.. kaip ir sviesai nakti, todel namie grieztai atsisakiau visokiu mechaniniu tiksinciu laikrodziu ir sviecianciu jungikliu.. jie trukdo man miegot ir veda is proto doh.gif lotuliukas.gif

***reikalingas sandarumas iprastiniam namui.. taciau, jei ruosiasi zmogus taip jau taupyti, vadinas smarkiai taupys ir ant ventiliacijos sistemos, ko pasekoje gal padarys naturalios traukos pora vent sachtyciu/angyciu, o gal ir ne... itin sandariam tada bus sakes doh.gif paskui ir prasideda - langai rasoja, grindys juoduoja, pelesis apsigyvena...
o vat su visais saules kolektoriais ir pan.. turiu savo nuomone..tikrai nesakau, kad tai blogis, taciau manau kol kas LT jos per brangios ir per mazai valstybes remiamos ir dar mazai istobulintos butent musu salygoms... labai intensyviai svarstem ir mes situos variantus, taciau pasilikom ateiciai, kai dar labiau istobules ir nukris ju isirengimo kastai.. o siaip dar reikia ivertint tokius dalykus pries netgi projektuojant.. kadangi Lt salygom ypatingai svarbus ir namo pastatymas pasaulio saliu atzvilgiu ir naudojant alternatyvius silumos saltinius (kolektoriai, jegaines ir pan..) kadangi pas mus buvo dujos, pradziai buvom giliai 1000proc isitikine, kad jom ir kurensim.. tik veliau uzsikepem kitais pasidomet, ir pasirodo, kad kai kuriems saltiniams musu namas nebetinka del blogo pastatymo pasaulio saliu atzvilgiu, del stogo ypatumu ir pan 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 18, 12:06)
Visiškas namo sandarumas - konstruktoriaus, architekto ir gyventojų svajonė smile.gif Jums irgi - nes turite rekupą name ir jūsų interesas, kad vėdinimas vyktų IŠSKIRTINAI tik per jį o ne per kiauras sienas (infiltracijos) 4u.gif Dėl vienpusiškumo: turiu tvirtą nuomonę ir nemėgstu linkti kaip nendrė, pagal diskusijos temą...Jei manote kitaip - visad galime diskutuoti, ir jei įrodysite, kad aš neteisus - savo tvirtą nuomonę koreguosiu smile.gif
Apie karkasinius užvedėte labai įdomią diskusiją - galėtumėt plačiau savo nuomonę išdėstyti, kuom čia LT klimatas, gamtovaizdis ar kiti ištekliai ypatingi ir netinkami karkasui?

tikrai taip, ir ne veltui vyras puse ziemos lakste su termovizorium naktim per salcius, o tam, kad sutikrint, ar visi taskai uzkimsti, ar niekur neliko salcio tiltu ir pan mirksiukas.gif
Jusu tvirta nuomone sauni, taciau ji itin kalama kiekvienam naujam cia pasirodanciam nariui.. o gal kitaip pabandysiu issireiksti.. manau svarbiu dalyku yra daug daugiau, ne vien apsiltinimas ir sandarumas 4u.gif
o apie karkasinius - tai mausiu i krumus cool.gif tiesig man nepatiko jame gyvent lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif yra dar ir kitu pastebejimu, taciau jie ne speco lygio, todel patylesiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jepsius: 18 vasario 2011 - 11:32
Karkasinio namo tikrai nenorime, na o jaigu reikes teks taupyti dar labiau kad biudzeta kiek imanoma praplesti, nes namuka norime turet be paskolos jokios, o zeme jau yra galbut 14 a yra per daug, galbut reik 7 parduot kad iseitu geresnis namukas....
Atsakyti
QUOTE(rumsasr @ 2011 02 18, 12:39)
Karkasinio namo tikrai nenorime, na o jaigu reikes teks taupyti dar labiau kad biudzeta kiek imanoma praplesti, nes namuka norime turet be paskolos jokios, o zeme jau yra galbut 14 a yra per daug, galbut reik 7 parduot kad iseitu geresnis namukas....

bet 7a labai jau per mazai.. labai... schmoll.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jepsius @ 2011 02 18, 12:21)
tikrai taip, ir ne veltui vyras puse ziemos lakste su termovizorium naktim per salcius, o tam, kad sutikrint, ar visi taskai uzkimsti, ar niekur neliko salcio tiltu ir pan  mirksiukas.gif
Jusu tvirta nuomone sauni, taciau ji itin kalama kiekvienam naujam cia pasirodanciam nariui.. o gal kitaip pabandysiu issireiksti.. manau svarbiu dalyku yra daug daugiau, ne vien apsiltinimas ir sandarumas  4u.gif

Na matot - reiškia turim bendrų minčių smile.gif su termovizorium bandė išgaudyt šalčio tiltus, nesandarumas turi būti labai ženklus,kad termovizorius parodytų. Sandarumui nustatyti yra savi būdai ir testai smile.gif
Matot, kadangi man nerūpi plytelės, spalvos, kilimai, židiniai ir aplamai dizainas, o akcentuoju pastato savybes, kurios prisidės prie pigios namo eksploatacijos tai ir kalama nuomonė išimtinai tik tokiom temom. Kas dėl grožio, dizaino, čia MB įsikiš smile.gif
Jūsų nuomonė apie jums svarbius dalykus labai įdomi. Galėtumėt reikšti ją drąsiau smile.gif
Tik namo statyba prasideda nuo man svarbių dalykų, o po to pereina prie jūsiškių? 4u.gif
Dėl termino "kalama" truputi nesutinku - mano nuomonė niekam neprivaloma, tai tik papildoma informacija, kurią pagrįsiu savo pavyzdžiu, kiekvienas besistatantis galės pats atsirinkti kas aktualu ir kas ne. Jokios prievartos. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jepsius @ 2011 02 18, 12:21)
***reikalingas sandarumas iprastiniam namui.. taciau, jei ruosiasi zmogus taip jau taupyti, vadinas smarkiai taupys ir ant ventiliacijos sistemos, ko pasekoje gal padarys naturalios traukos pora vent sachtyciu/angyciu, o gal ir ne... itin sandariam tada bus sakes  doh.gif paskui ir prasideda - langai rasoja, grindys juoduoja, pelesis apsigyvena...

Mintis apie taupymą ventiliacijai visiškai teisinga drinks_cheers.gif todėl ir "kalam" nuomonę, kad viskas turi būti padaryta taip, kaip turi būti. Jei būtini žieminiai batai - neverta bandyti prasisukti su šlepetėm ar sandaliais biggrin.gif Skūpus moka du kart biggrin.gif
Ventiliacija būtina bet kokiam namui - net kiaurieji senieji namai neišsiversdavo be natūralios - kelių ventiliacinių kanalų kamine. O ką jau kalbėti apie šiuolaikinius, pažangių technologijų namus, kur patalpos be ventiliacijos prilygs dujų kameroms smile.gif
Atsakyti

Pritariu ir as del to siltinimo, cia kaip kokia manija, o man net tik siltinimas svarbu, tarkim Vileine deklaruoja neinvestuoti i lauko apdaila, o man tai svarbu, nebenoriu tinko, kad kas kelis metus reiketu bruzinti sienu, o kai paskaiciuoji kiek tai kainuoja, tai ir pasirenki plyta, gaila, kad sitoje vietoje paklausem kitu ir plytai pamato nepasidarem, dabar teks plyteles klijuoti doh.gif , stogas taip pat rinkomes cerpe ir tik cerpe, del jos amziskumo, bet cia kiekvieno asmeninis reikalas, vieni taupo ant vieno, kiti ant kito ir kas atrodo nepriimtina man, nebutinai turi atrodyti kitam ir atvirksciai ir dar kuom rememes statydami nama, tai ne brosiurelem ir techninem savybem, kurias deklaruoja gamintojas, o kitu zmoniu patirtimi, ta praktika pritaikome 4u.gif sau
Atsakyti
QUOTE(jepsius @ 2011 02 18, 12:44)
bet 7a labai jau per mazai.. labai...  schmoll.gif  rolleyes.gif

Kaip kam- vieniems per mazai, kitiems labai normaliai smile.gif .Mes turim nepilnai 6 arus, kadangi zemes ukiu uzsiimti neplanuojam,baseino neisirenginesim, tai pilnai pakanka.
Vienintelis minusas- 6-7 aru sklype vienaaukscio namuko nelabai pastatysi, nes tada zolytei minimaliai vietos lieka.

Rumsar vietoje, jei tai imanoma- forminciau 2 sklypus po 7 arus, statyciau nama ant vieno is ju, o prispyrus reikalui viena sklypa parduociau.

Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2011 02 18, 15:02)
Kaip kam- vieniems per mazai, kitiems labai normaliai smile.gif .Mes turim nepilnai 6 arus, kadangi zemes ukiu uzsiimti neplanuojam,baseino neisirenginesim, tai pilnai pakanka.
Vienintelis minusas- 6-7 aru sklype vienaaukscio namuko nelabai pastatysi, nes tada zolytei minimaliai vietos lieka.

Rumsar vietoje, jei tai imanoma- forminciau 2 sklypus po 7 arus, statyciau nama ant vieno is ju, o prispyrus reikalui viena sklypa parduociau.

vienaaukscio nepastatysi ne vien del zolytes, bet ir visu str ir kt reikalavimu kaimynu atzvilgiu.. o is tikro - tikrai kaip kam.. mes turim 10a, ir mums labai mazai verysad.gif
Atsakyti