Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

QUOTE(Nneka @ 2011 02 16, 15:40)
wa pas mane trys adresai, nelabai zinau kaip ta forma pildyt g.gif ir pas mane is dweju adresu eina pawedimas, is kito tik cash  unsure.gif

Kur valot namus adresu nereikia rasyti, nes jie yra jusu klientai, jusu self employment adresas butu jusu pacios namu adresas, tai kad jei jie jum ka siustu- eitu i jusu namu adresa, ne i zmoniu kuriu namus valot 4u.gif taip pat ir su kompanijos pavadinimu- jei nera registruota kompanija- reikia rasyt savo varda 4u.gif
Atsakyti
Aciu labai,jums Astreja uz atsakyma 4u.gif
Dabar belieka suzinoti,kaip irodyti pajamas,juk banko statementai nieko nerodo,jei moka i rankas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute99 @ 2011 02 16, 23:24)
Aciu labai,jums Astreja uz atsakyma 4u.gif
Dabar belieka suzinoti,kaip irodyti pajamas,juk banko statementai nieko nerodo,jei moka i rankas schmoll.gif

Pajamom irodyti reikia rasytis invoicus. Buna tokios invoice knygos (dauguma pardziu turi ir svarinese buna) kaip dvigubi lapai, virsutinis nusiplesiantis, tai reikia kalkes ir rasytis invoicus uz kiekviena darba ir tas butu kaip pajamu irodymas 4u.gif zinau kad kvailai skamba, nes pati pasirasai, bet tu esi self employed, tai tu duotai ta virsutini nusiplesianti lapa zmonem kad jie tau moketu, o knygoj kalke atspausdinti liktu kaip tavo pajamu knyga... O dar jei jau nepirmi metai kai dirbi self employed, tai turi darytis Tax Return finansiniu metu gale, tai Taxu ofiso paskaiciuotas laiskas butu irgi geras irodymas g.gif
Atsakyti
Dekui labai uz atsakymus,tikrai padejot 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Gal kas susidure su WTC ir CTC pakeitimais,man atejo vienas laiskas raso kad man per metus pvz priklauso 7000 svaru,poto jie ten raso kad man pervede i saskaita 4000svaru,ir vel atejo laiskas kad jie dar man turi ismoketi 3000svaru (sumas rasau netikras kaip pvz) o as kaip tik jiems buvau isiuntus laiska kad nebedyrbu jau tik kad vyras dirbantis.....tai dabar nesuprantu jie tam laiske nieko neraso nei datos kada tie pinigai bus pervesti,(tik kad paciai parasyta pasiskaiciuoti,ir iki 26d.pranesti jai kas neteisyngai paskaiciuota)ir dabar nesuprantu jie man gal uz ta laika ka laukiau per du kartus ismokes ar kaip? nes dar laisko antro negavau kur jau paskaiciuota bus naujai suma,kiek i savaite gausui kaip nedyrbanti......Ar jie ka ten pridejo man paskirsti per visus metus?
Atsakyti
gavau is konsulo laiska del HB, nori mano ir draugo home ofisu, patikslint data, kada atvaziavom i UK ir laisko is landlordo. Parasiau sms landlordui, kad kreipiausi del benefitu ir reik man laisko. gaunu atsakyma "no, sorry. this rent for students or profesionals" Tai ka dabar daryt? eit pas konsula ir sakyk, kad sorry, bet jis neparaso nieko?
blem, nu o taip tikejaus sad.gif
Atsakyti
Ejom siandiena i CAB'a klausti del benefitu, ar priklauso kas jei vaikucio laukiames ir cia gimdysiu. Pataikiau pas kazkoki pasimetusi dede kuris atspausdino kruva popieriu, o svarbiausio atsakyti negalejo.. Tad klausiu cia, gal galesite kas padeti - kaip turbut dauguma zino, musu salies (vadinamosios A8 zonos) pilieciai gali i benefitus pretenduoti tik po metu legalaus darbo. Ar imanomos kazkokios isimtys (esu cia 3 menesi), jei laukiuosi vaiko ir gimdysiu ju saly, dabar cia ir dirbu, cia planuoju ir likti? Beje, girdejau, kad lietuviams nuo s.m. balandzio nebereikes registruotis WRS, tad kaip suprantu ir kitos taisykles pasinaikina, gal tarp ju ir ta kad reikia metus laukti kol kokius benefitus galesi "claiminti"?Vaikui juk nepasakysi "nepyk, mazyli, musu salis tik neseniai i ES isiprase, tai pinigeliu kosei negausim" rolleyes.gif CAB'e mum tepatare susisiekti su imigracijos tarnyba, bet nesu tikra ar ten reikia kreiptis siuo labiau teisiniu klausimu. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 02 17, 18:13)
gavau is konsulo laiska del HB, nori mano ir draugo home ofisu, patikslint data, kada atvaziavom i UK ir laisko is landlordo. Parasiau sms landlordui, kad kreipiausi del benefitu ir reik man laisko. gaunu atsakyma "no, sorry. this rent for students or profesionals" Tai ka dabar daryt? eit pas konsula ir sakyk, kad sorry, bet jis neparaso nieko?
blem, nu o taip tikejaus sad.gif

O jus nuomos sutarties neturejot?
Atsakyti
QUOTE(Elcia @ 2011 02 17, 18:31)
Ejom siandiena i CAB'a klausti del benefitu, ar priklauso kas jei vaikucio laukiames ir cia gimdysiu. Pataikiau pas kazkoki pasimetusi dede kuris atspausdino kruva popieriu, o svarbiausio atsakyti negalejo.. Tad klausiu cia, gal galesite kas padeti - kaip turbut dauguma zino, musu salies (vadinamosios A8 zonos) pilieciai gali i benefitus pretenduoti tik po metu legalaus darbo. Ar imanomos kazkokios isimtys (esu cia 3 menesi), jei laukiuosi vaiko ir gimdysiu ju saly, dabar cia ir dirbu, cia planuoju ir likti?  Beje, girdejau, kad lietuviams nuo s.m. balandzio nebereikes registruotis WRS, tad kaip suprantu ir kitos taisykles pasinaikina, gal tarp ju ir ta kad reikia metus laukti kol kokius benefitus galesi "claiminti"?Vaikui juk nepasakysi "nepyk, mazyli, musu salis tik neseniai i ES isiprase, tai pinigeliu kosei negausim"  rolleyes.gif CAB'e mum tepatare susisiekti su imigracijos tarnyba, bet nesu tikra ar ten reikia kreiptis siuo labiau teisiniu klausimu. Aciu  4u.gif

Kokiem čia benefitam tokie reikalavimai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spylkutia: 17 vasario 2011 - 23:47
QUOTE(spylkutia @ 2011 02 18, 00:46)
Kokiem čia benefitam tokie reikalavimai?  g.gif

buvo gi cia kalbanciu,kad pasalpas gali gaut tik metus isdirbes,nezinau,mes gavom po 6men viska,o dirbes vyras buvo cia tik men gal,taip kad nesamone cia del tu metu.

pasigimdysit ir gausit jus tas pasalpas.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 02 17, 23:37)
O jus nuomos sutarties neturejot?

turim. Atsisviete ana sav konsule. Dabar praso "provide a letter from your landlord to confirm amount included in your rent for bills". Jis nieko nerasys. Tai va. Pamirst viska?
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 02 17, 23:31)
turim. Atsisviete ana sav konsule. Dabar praso "provide a letter from your landlord to confirm amount included in your rent for bills". Jis nieko nerasys. Tai va. Pamirst viska?

Ar i jusu busto kaina ieina mokesciai?
As dar pabandyciau konsule paaiskint situacija ax.gif
Seip tai dazniausiai nuomos sutartys neprofesionaliai parsytos buna,tai seimininko vardo nera,tai adreso,tai dar ko nors,todel ir kimba.Jei nurodet,kad bilai iskaiciuoti i nuomos kaina,o sutartyje to nera parasyta,gal del to ir liepia irodyti ax.gif
Atsakyti