Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

Sveikos 4u.gif
Gavau laiska is WTC, kad jiem paskambinciau ir sutarciau laika del interviu telefonu, na paskambinau sutarem...tik kazkaip keista, kad po tiek 'susirasynejimo' su jais laiskais, informacijos siuntimais, jie dar paskyre interviu telefonu, ka jie ten klausynes? Ar tiesiog tikrins vel informacija tik zodziu? g.gif
Atsakyti
Laba diena,
Noriu papasakot mūsų situaciją ir paklaust jūsų nuomonės/patarimo:
Lapkričio 12 d. vyras užpildė popierius dėl TC. Aš į UK buvau nesenai atvykus ir NI dar neturėjau. Popierius užpildėm viską kaip yra, mum buvo paaiškinta, kad Revenue pokalbį dėl NI mum užsakys. Mes, būdami nlb patiklūs, bandėm patys užsakyt. Bet paskambinus dėl to gavom ats., kad tai turi padaryt Revenue svarstymo bėgy. Gerai, laukiam. Gruodžio 30 d. sulaukiau skambučio - kodėl neatvykau į pokalbį dėl Ni. Bet neatvykau - nes paprasčiausiai nežinojau, kad toks yra - negavau nei jokio laiško, nei skambučio. Paprašius, kad naują vėl užsakytų, atsakė, kad turim laukt kt. laiško. Laukiam. Nieko nesulaukę už kelių sav. skambinam, gaunam vėl nulinę info, kad viskas vyksta, kad turim laukt (bet jokios info, kad kokie laiškai buvo siųsti). O užvakar ateina laiškas: "We are sorry to tell you that you do not qualify for tax credits for the following reason. From the information you have given us we cannot find a record for one of the adults named on your claim". Vo taip. Ir šiandie galiausiai gavom info, kad net 3 laiškai buvo mum siųsti dėl pokalbio NI.

Kaip čia gaunas, laiškų pokalbiui nei vieno negavom, o laiškas dėl užkancelinimo mus pasiekė unsure.gif
Kitas dalykas - patys užsisakyt pokalbio NEgalim, o jie matai kaip "užsako".

Kreipsimės į paštą, ieškosim dingusių laiškų ir bandysim apeliuot. Nu briedas kažkoks, ne kitaip....

Turit kokių protingų minčių ar pastebėjimų?
Atsakyti
QUOTE(Jojoskia @ 2011 02 04, 13:35)
ne mokykloje,o koledze vaikai,kurie tevu pajamos nevirsija 30k gauna kazkiek pinigeliu i savaite  4u.gif bet ir tai nuo level 2, level 1 nieks nemoka  unsure.gif

bijau sumeluoti, bet man atrodo ir tuos pinigelius zada nuimti verysad.gif
Atsakyti
is karto atsiprasau uz klausima, bet gal kas galite mane patikslinti...

as siuo metu esu on sick leave, na dar porai savaiciu.
bandziau skaiciuotis, kiek gauciau SMP, jei tas sick pay neisiskaiciuotu, tai iseitu mano SMP tik £91sav...
bet kaip supratau tos kurios dirbe 26 sav metu begyje gali prasyti Maternity allowance, kuris yra apie £124 sav... ir ten galima siusti pasirinktus 13 payslipu is tu metu su trupuciu...
tai man gal geriau apsimoka iseiti is darbo 24sav g.gif na man 124 geriau nei 91 butu mastau.gif
beda, kad as jau nunesus MAT B1 forma i darba... ar imanoma iseinant ja atsiimti?

na pasidalinkit patirtimi, kiek jus MA gavot? 4u.gif
jei nenorite cia, galit i AZ. Aciu jei kas galite pakomentuoti mano situacija 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,nagrinejant sia tema ir man iskilo vienas neaiskumas.su seima taip pat planuojam isvykti i uk,siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose ir gaunu ismokas is Sodros.Beskaitydama radau pasisakymu,kad is sodros ismoku atsisakyti nereikia,bet jei as isidarbinsiu uk legaliai,tai nejaugi sodra nepamatys,kad dirbu ir kad gaunu pajamas,kaip tada su ismokom is sodros?ar nereikes ju grazinti?
Atsakyti
QUOTE(kamill82 @ 2011 02 04, 17:32)
Laba diena,nagrinejant sia tema ir man iskilo vienas neaiskumas.su seima taip pat planuojam isvykti i uk,siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose ir gaunu ismokas is Sodros.Beskaitydama radau pasisakymu,kad is sodros ismoku atsisakyti nereikia,bet jei as isidarbinsiu uk legaliai,tai nejaugi sodra nepamatys,kad dirbu ir kad gaunu pajamas,kaip tada su ismokom is sodros?ar nereikes ju grazinti?

Manau geriausia nutraukti viska lt,jei ruosiates gyventi uk.Ar del keliu pinigeliu jums reikalingos porblemos ir nulatinis galvojimas ar nesuzinos?Manau nesiterliokit ir ramiai gyvenkit.
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2011 02 04, 18:14)
Manau geriausia nutraukti viska lt,jei ruosiates gyventi uk.Ar del keliu pinigeliu jums reikalingos porblemos ir nulatinis galvojimas ar nesuzinos?Manau nesiterliokit ir ramiai gyvenkit.

Tai as taip pat galvoju,kad pries isvaziuojant nutraukti visas ismokas is sodros,bet beskaitinedama pasisakymus pradejau painiotis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2011 02 04, 19:14)

tik jau nesugalvokit jus nieko nutraukinet.Sodros ismoka-ne pasalpa,jus ja uzsidirbos savo darbu.Kol isikursit,kol ta darba gausit (nepamirskit,kad jus vaika turesit,kai pasiskaiciuosit,kiek kainuos jo prieziura, nebesinores ne to darbo doh.gif ) iki to laiko ziurekit ir vaikas pauges ir nereikes tu ismoku problemu sprest,kai dirbt pradesit.
Atsakyti
QUOTE(romuciukas @ 2011 02 04, 18:35)
tik jau nesugalvokit jus nieko nutraukinet.Sodros ismoka-ne pasalpa,jus ja uzsidirbos savo darbu.Kol isikursit,kol ta darba gausit (nepamirskit,kad jus vaika turesit,kai pasiskaiciuosit,kiek kainuos jo prieziura, nebesinores ne to darbo  doh.gif ) iki to laiko ziurekit ir vaikas pauges ir nereikes tu ismoku problemu sprest,kai dirbt pradesit.

Labai teisingai drinks_cheers.gif Nutraukti visada spesit. Vaiko pasalpa nutraukiau parasius laiska el. pastu, po to uzpildzius ju atsiusta prasyma ir persiuntus atgal. Manau ir su Sodra nebutu problemu, jei vis tik greitu metu pradetumet dirbti UK.
Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2011 02 04, 12:56)
bijau sumeluoti, bet man atrodo ir tuos pinigelius zada nuimti verysad.gif

nuo siu metu sausio 1 nauju claimu nepriiema, o nuo kitu mokslo metu man atrodo g.gif jau nebebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikuteee @ 2011 02 04, 21:47)
nuo siu metu sausio 1 nauju claimu nepriiema, o nuo kitu mokslo metu man atrodo g.gif  jau nebebus 4u.gif

kas gauna nuo pradzios mokslo metu tie ir gauna,nauju nebepriima verysad.gif
Atsakyti
Norejau paklausti gal kas veda savo vaiku i darzeli? ir claimino kad grazintu uz darzeli? ar tvarketes pacios ar per agentus?
Atsakyti