Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas daržas..

QUOTE(Dovaina @ 2011 02 19, 21:14)
Mielos, moterys, merginos, nuostabios daržininkės - gal galit pagelbėt, nežinau kurioj temoj buvau skaičius apie žuvų atliekų panaudojimą daržams, lyg ir buvau išsisaugojus, o nerandu. Žuvies atliekų pas mus yra - esam žvejai (tiksliau vyras - aš tik prisiderinu  biggrin.gif ), taip apsidžiaugiau - pilnas šaldiklis. Tas atliekas lyg raugt reikia, kaip dilgėles ar kaip? Gal galit kokia nuorodėlę įmest. Būčiau be galo dėkinga! 4u.gif

zuvu atliekas deda po saknim sodinant pomidorus
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 02 19, 21:19)

Aciū blakstiena5 4u.gif Emocijų ''veidukais'' daug nereiškiu, nes nerandu tinkamo... smile.gif Pomidorų šiltnamy turėsim - žuvų atleikų taip pat.... biggrin.gif Tik šiltnamis dar kolkas nėra visas mano... smile.gif Bet atliekas juk reikia iškišt... biggrin.gif
Atsakyti
Patarkite kaip sėti baklažanus? ar ne per vėlai? ar sėti tiesiai į puodelius ar galima kaip pomidorus persodinėti?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 02 19, 21:01)
Patarkite kaip sėti baklažanus? ar ne per vėlai? ar sėti tiesiai į puodelius ar galima kaip pomidorus persodinėti?

aš pernai sėjau vasari vidury. Gerai buvo, užaugo, sunoko. Kai kuriuos sėjau tik balandį (užsakymas tik tokiu laiku atėjo), irgi sunokt spėjo, bet jau kur kas kukliau. Tai manau, kad drąsiai galit sėt.
Aš persodinėjau, nes neturiu tiek vietos iškart viską į atskirus puodelius sėt.
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 02 19, 21:19)

Mano teta isvis po viskuo uzkasa: po krumais, po daugiametem gelem, darze.
Atsakyti
Merginos, o kaip su žiediniais kopūstais (kalafiorais) reikalai? Ar sodinot kuri? Kaip sekėsi auginti, girdėjau, kad labai jau juos puola kenkėjai... g.gif Pati bandžiau vienais metais, tai vyras juokėsi, kad rapsų prisisėjau, išaugo aukšti augalai ir tiek... biggrin.gif Dabar vėl noras yra, nes mėgstam juos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 19, 22:43)
Merginos, o kaip su žiediniais kopūstais (kalafiorais) reikalai? Ar sodinot kuri? Kaip sekėsi auginti, girdėjau, kad labai jau juos puola kenkėjai...  g.gif  Pati bandžiau vienais metais, tai vyras juokėsi, kad rapsų prisisėjau, išaugo aukšti augalai ir tiek...  biggrin.gif  Dabar vėl noras yra, nes mėgstam juos  ax.gif

aš kelis metus sodinau tai užaugo labai gražūs lapai smile.gif nemoku jų auginti... ir rišau lapus kaip kad patarė, nieko man nesigavo...
Atsakyti
pas mane tas pats su kalafiorais...auksti, lapai dideli grazus , o galvutes, kaip spygutes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 02 19, 23:58)
pas mane tas pats su kalafiorais...auksti, lapai dideli grazus , o galvutes, kaip spygutes g.gif

Auginu, dabar jau visada užauga, bet tikrai žinau vieną dalyką, reikia auginti tik hibridus, žinomos firmos, t.y brangias sėklas pirkti, tik tada kalafiorai normalūs būna, pigiai perki - špygutes gauni. Antras dalykas - drėgmės neturi trūkti. Ši daržovė ypač reikli drėgmei.
Atsakyti
Aišku, tai vadinasi ne man vienai išstypo tie kalafiorai doh.gif O gal galit veislę parašyt, kuri patikima Atigisa ?
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2011 02 19, 23:08)
Auginu, dabar jau visada užauga, bet tikrai žinau vieną dalyką, reikia auginti tik hibridus, žinomos firmos, t.y brangias sėklas pirkti, tik tada kalafiorai normalūs būna, pigiai perki - špygutes gauni. Antras dalykas - drėgmės neturi trūkti. Ši daržovė ypač reikli drėgmei.

dregmes tikrai netruko schmoll.gif , tai bus veisle bloga g.gif O kokios firmos jus auginat ir kokia veisle?
Atsakyti
o mano grazuolius kalafiorus pernai balti kirmeliukai mazuliukai sugrauze..saknis...auga auga..o viena diena visi isvirto.. unsure.gif ziuriu nugrauzti unsure.gif laisciau ir tabaku ir deciu ir kuot tik sugalvojau..nieks negelbejo unsure.gif
Atsakyti