Hortonai, kažkada gana seniai mes apie metus laiko kosėjom būtent šitaip. Ir gale kosulio dar ir gleivių išvemdavom gan nemažai. Ir būtent rytais/vakarais ir labai stipriai tik atsigulus arba tik pradėjus miegot (laike valandos). Mano nuomone tiesiog užsigleivinus kažkur nosis arba gerklė (aš net matydavau tirštų gleivių ant galinės gerklės sienelės, ir išvemdavo labai tąsių skaidrių/gelsvų gleivių), nors kvėpuodavo vaikas per nosį visai laisvai, o ir krenkštimas nuolat būdavo.
Galiu tik surašyt ką mums M. buvo skyręs. Sepia, Na mur, galiausiai Arsenicum, po to ilgesniam naudojimui gavom Pulsatilą (viskas 30C). Viską naudojom paeiliui po 3-5 dienas. Po Arsenicumo ilgalaikis kosulys liovėsi. Pulsatila buvo skirta keliems mėnesiams, kaip suprantu proceso "užbaigimui".
Bet čia tik simptomatinės priemonės, galutinį ir ilgalaikį rezultatą mums turėjo tik konstitucinis žirnis, kurio po ūmių situacijų apvaldymo gan ilgai ieškojom.
O mažoji mano sirgdavo su panašiais požymiais, bet sekretas visiškai skystas (atsigulus ir užmigus atrodo vos spėja ryt - lyg gertų vandenį, nors iki atsigulimo apie tai, kad yra kažkokių gleivių net įtart neidavo), kosulys panašus į laringitinį, tai mums su M pagalba labai puikiai veikdavo Hepar sulphur 6 + lycopodium 6. Konstitucinio jai taip ir neatradom, bet ilgėlesnį laiką naudojom Hepar sulphur 6 ir rezultatas lyiai toks pat kaip ir sesės

Aciu labai uz atsakyma. Man cia panasu labiau i jusu vyresniosios situacija. Diena net neina itarti, kad yra tu gleiviu kur nors. Nevedame i darzeli paskutines tris dienas, tai aukle sako, kad svaika vaika namie laikome. Apie Nar Mur irgi lyg ir buvau pagalvojusi, bet Arsenicum, tai nebuciau sugalvojusi. Bandysime ir tikiuosi, kad mums nesites beveik metus