QUOTE(argus @ 2011 02 15, 22:23)
Kiek pačiai tekdavo apsinuodyti, kiek vaikas sirgdavo žarnyno ligomis, gydytojai yra ne kartą pasakę, kad tai sunkiai virškinamas maistas.
O kas dėl košių - apsirikusi neimu tų užplikomų. Sudėta ko reikia ir ko nereikia.
O kas dėl pervirimo - grikių net nebeverdu - tiesiog užpilu šaltu vandeniu ir palaikau apie 8 val. Viskas - galima valgyti. Kruopas ir - į verdantį vandenį įdėkite, truputį pavirkite ir uždengę palaikykite.
daug kas deja, tokių dalykų nežino
bet dėl bananų tai tikrai pirmą kartą tai girdžu, turėjau vaiką badaujantį ir su žarnyno aeergijomis, disbakterioze, du metus kovojom, bananai visad buvo mūsų rekomenudojamo meniu sąraše, ir dabar iternete kiek ieškojau, visur tik kaip lengvai virškinamas maistas vardijamas.
taip, tai ne vietinis, bet turinis daug naudigų medžiagų, vartojamas neapdirbtas ir mažina rūgštingumą, gerin žarnyno veiklą. dėl kaloringumo ir diedlio cukraus kiekio nerekomenduojama valgyti daug. bet saikingai vartojant mums tirkai buvo išsigelbėjimas dažnai. neradom nė vieno lietuviško vaisiaus - daržovės, pakeičiančio bananus.
vienintelis jo minusas ir pagrindinis alergj šaltinis gali būti kaip ir kitų vaisių / daržovių -nupurkštas chemikalais. bet ir tai jo stora luoba manau savotiškas pliusas tuo atžvilgiu.
o susirgus, pasinuodijus pradžioj apskritai tik termiškai apdirbtą maistą galima.
ir dar, dėl gydytojų... doveriaj, no proveriaj. šita taisykle jau kurį laiką vadovaujuos. nes ne kartą mačiau jų skirtingas nuomones ir dar klaidingus rekomendacijas.
kad ir paskutinis toks pastebėjimas buvo - mano mažajai kyla temperatūra 41, gali prasidėti truakuliai. tai supuolęs med personalas man imperatyviai liepia ją išklot nuogą ir drėkint kūną. o vaikas visa tirta, šąla, pati neleidžia jos nuklot ir prašo dar daugiau apmūturiuot. tokiu atveju aš labiau pasitikiu vaiko prigimtiniu protu.