QUOTE(Maidenana @ 2012 02 08, 12:11)
1. todel mes turetumeme tiesiog jai padekoti, kad ji apskritai su mumis dirba ir nemokomai. Siais laikais noras padeti yra gana retas.
2. O siaip, teko skaityti, kad psichologai yra batsiuviai be batu - jie gerai skaito svetimus, bet saves ir savu - ne-a. nezinau kiek tiesos.
Labas.
1. Manau,ties tuo ir verta susikoncedntruoti, ji konsultuoja, vedama jai vienai žinomų paskatų, o mes priimam arba ne, jeigu forumietė mano,kad jai to nereikia, ji tiesiog neužeina į šį skyrelį, nematau problemos.
2. Gal ir yra tiesos, aš dėl šios priežasties išėjau iš psichologijos, ne tik dėl šios, bet buvo viena iš priežasčių. Nesusitvarkiau tuo metu su savimi, atrodė, kaip tada galėsiu dirbti šį darbą. Dabar gal ir kitaip galvoju, bet...
Esmė gal ta, kad noras rinktis psichologo profesiją kai kam (nesakau,kad visiems) kyla iš noro padėti sau. Ir ne visada pavyksta. Nors.. ką gali žinoti:)
Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2012 02 08, 12:11)
kodel sunku? argi sunku islikti objektyviam suprantant problema is vidaus ir isgyvenus ja savo kailiu? Arba bent jau ikisus koja i ta pacia pelke ir zinant kad ten salta ir slapia?
dar apie tai pagalvojau..Kažin, ar gali būti absoliutus objektyvumas? Viena vertus, jei žmogus pats turi problemų, jis galbūt negalės patarti "iš šalies", imkim kad ir patarimą įvertinti, kiek svarbus vaikas, ar keistum į karjerą.. Juk jeigu pačiai tiek skauda, kad atiduotum visas pasaulio karjeras už kūdikį, tai net nešaus į galvą toks klausimas..turbūt..o kažkam jis gal visai tinkamas ir reikalingas.
Bet kita vertus.. Nesusidūrimas su problema turbūt irgi negarantuoja objektyvumo, nes tada į problemą gali būti žiūrima..na.. irgi subjektyviai, pvz,jei psichologė pati vaikų nenori turėti (būna gi ir taip, nors ir retai), ji gali nesąmoningai menkinti problemą. Jei susilaukė lengvai, per anksti, netyčia ir t. t., gali primetinėti nuomonę, kad verta pagyenti sau, daryti karjerą, keliauti ir t. t.
Dar trečia vertus- tai labiau tinka šiaip eiliniams pažįstamiems, geras psichologas to iš principo neturėtų daryti, neturėtų primetinėti savo pozicijos bet kuriuo atveju, ką, man rodos, Tokia Profesija tikrai sėkmingai ir daro (nebendravau šioje temoje, bet skaitau jau seniai). Žmogus pats užvedamas ant kelio, kad pats rastų atsakymus, o ne kad jie būtų pasiūlyti. Tai tikrai gerai, mano nuomone.
Bet ne visi tai sugeba. Aš kažkada iš psichoterapeutės išgirdau, kad turiu nusiteikti gyventi be vaikų. Daugiau pas ją nėjau, mane siaubingai supykdė, sukėlė atmetimo reakciją. Buvau darius kelias IUI, bet dar prieš akis buvo IVF ir t. t., galvoju, net nesiruošiu, dar tiek galimybių turiu, kaip tu gali mane skatinti pasiduoti.. Aišku, gal ji net neišmanė apie tas galimybes. Jau nekalbant apie tai,kad pastojau natūraliai.