Įkraunama...
Įkraunama...

2010 m. Rugsėjinukų mamyčių skanumynai

Rugsėjinukų mamyčių virtuvėlė

user posted image


Maistas sielai pagal Zodiako ženklą

Sielos maistas - tai patiekalai, skirti išgyventi, kurie buvo sukurti Afrikos tautų, kai į jų teritoriją pradėjo skverbtis svetimšaliai. Afrikiečiai sugebėjo pakeisti savo racioną taip, kad būtų pamaitintas ne tik kūnas, bet ir siela. Pasirodo, kad kiekvienam žmogui, gimusiam po skirtingu Zodiako ženklu, yra skiriamas skirtingas maistas.
Avinams būtinas aštrus garstyčių padažas su kepta ėriena. Aštrus padažas tiksliai atitinka šių žmonių karštą prigimtį.
Jaučiams, atvirkščiai, geriau valgyti švelnias pupeles, ryžius, kukurūzus, bulvių košę su kepsniu. Maistas turi būti kiek riebokas. Jiems tiesiog būtinas desertas po kiekvieno valgio.
Dvyniams geriausi pietūs yra kepti šonkauliukai su daug daržovių. Svarbu, kad viskas būtų šviežia ir su įdomiu padažu.
Vėžiai, be abejo, mėgs krabus ir daugumą kitų jūros gėrybių - omarus, krevetes ir moliuskus. Puikiai tiks įvairios sriubos, sultiniai ir vaisiai, turintys daug vandens, pavyzdžiui, melionai ar arbūzai.
Liūtai įvertins valgį tada, kai gaus skanių sausainių, įmantrių miltinių kepinių, kurie gali būti ir riebesni, ir su nemažai sirupo.
Mergelės valgyti turėtų daug smulkių kruopų, košių. Gali būti, kad maistas nebus labai skanus, tačiau sveikata šiuo atveju svarbiau.
Svarstyklėms labai patrauklūs visi pyragai ir pyragėliai, ypač patiekti prabangiuose restoranuose ar bent gražiuose induose.
Skorpionai ir kiauliena tiesiog neatsiejami. Kepta, virta ar troškinta kiauliena šiems žmonėms pats skaniausias maistas.
Šaulių laisvam charakteriui labiausiai tinka vištiena arba triušiena - lengvas ir sveikas maistas, tinkantis kiekvienam.
Ožiaragiams geriausiai tinka ropės, špinatai bei kopūstai. Šie žmonės dažnai būna vegetarai, gaminantys daug greitų salotų su actu.
Vandeniams patiks visi grūdai, pavyzdžiui, ryžių, kukurūzų, avižinė košė. Taip pat tinkami lengvi užkandžiai bei sriubos.
Žuvys, kaip ir sufleruoja ženklo pavadinimas, turėtų valgyti daug žuvies. Tai jų pagrindinis maistas, o žvejyba - atgaiva sielai.


Dalijamės mūsų išbandytais, išragautais receptais. Nuotraukos taip pat labai laukiamos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soffyyy: 01 vasario 2011 - 18:22
absoliuciai tobulos bandeles biggrin.gif

Teslai:
500 g miltu
250 g pieno
25 g slapiu mieliu (arba mazas pakelis (7g) sausu mieliu)
2 kiausiniu tryniai
100 g cukraus
100 g margarino (arba sviesto)
5 g (1 arbatinis saukstelis) druskos
Vanilino.

Idarui:
50 g sviesto, cukraus, cinamono, (graikiniu riesutu jei norisi).

Produktai turetu būti kambario temperatūros ar vos šiltesni. slapias mieles užpilti pora saukstu pieno ir ideti sauksteli cukraus ir palikti siltai (nu tipo kambary) pastovėti. Jei mieles geros tai paprastai suputoja per 10-20 minuciu. (sausoms mielems nieko daryti nereikia, tik iberti i miltus). Tada maisyti visus kitus produktus kruvon ir minkyti tesla. Nepatingėkit tesla paminkyt bent 15 minuciu (galit ir pusvalandi - geras sportas biggrin.gif) nes mieline tesla kuo ilgiau minkoma tuo geresne ir puresne gaunasi wink.gif Na ir suminkius tesla palikti valandziukei kur siltai pridengus pakilti.

Kai tesla paruosta belieka ja iskocioti, patepti išlydytu (bet ne karstu!) sviestu (~50 g), gana gausiai pabarstyti cukrum ir cinamonu (galima dar pabarstyti smulkintu graikiniu riesutu, be galo skanu, tik nekurie seimos nariai riesutams alergiski doh.gif ), suvynioti ir supjaustyti riekelėmis. Tik vynioti reiketu taip standžiai, nes skystai suvyniojus bandeles po to issizioja labai kepdamos.

Bandeles sudeti i skarda (as dedant dar taip paspaudžiu ir is sonu ir is virsaus kad maziau isiziotu), patepi kiausinio plakiniu (nebutina, retai kada tepu blush2.gif ) ir kepti.

Kepu as paprastai ~210-220 laipsniu temperatūroj (paprastas kaitinimas is virsaus ir apačios, be oro cirkuliacijos) apie 11-13 minuciu.

Beje, is nurodytu teslos normu gaunasi laaaabai daug bandeliu (nu aisku nelygu kokiu storumu iskocioji ir supjaustai). Man is tokios normos gaunasi 12 dideliu bandeliu, arba net apie 20 jei ploniau kočioju ir pjaustau wink.gif tai jei tik savo šeimynai tai galima ir is puses normos daryt.

SKANAUS!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2010 01 07, 21:43)
Kibinai

Tešlai: 1kg miltu, 450g margarino, 4 kiaušiniai, 200g grietinės, žiupsnelis druskos.
Įdarui: 1kg kiaulienos sprandinės, 3 svogūnai, 50g margarino, vegetos, pipirų, šlakelis virinto vandens.

Paruošimas: miltus supilam į puodą, supjaustom margariną gabaliukais ir sumetam į miltus. Įberiam druskos, ir gerai viską sutrinam. Svarbiausia, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas (maži neišsitrynę margarino gumbeliai gali likti). Įdedam 3 kiaušinius ir vieną baltymą (trynio prireiks vėliau). Dedam grietinę, ir išmaišom išminkom gerai, kad tešla nebeliptų prie rankų. Tešlą paliekam 30min šaldytuve.
Tuo metu ruošiam įdarą: supjaustome mėsą smulkiais gabaliukais, įdedame margarino, kubeliais pjaustyto svogūno, įpilam vandens bei vegetos. Gerai išmaišom.
Kibinų gamyba: iš tešlos suformuojame vienodo dydžio kamuoliukus. Suspaudžiam kiekvieną delne ir iškočiojame. Dedame šaukštą įdaro, suformuojame kibiną ir užlankstom viršūnėlę. Kibinus dedam ant sausos skardos. Kibinus aptepame likusiu išplaktu su truputėliu vandens tryniu. Kepame 200C orkaitėje apie 25-30min.
Gaunasi ziauriai skanus  thumbup.gif
Gamybos procesas
user posted image
Pries dedant i orkaite:
user posted image
Iskepti kibiniukai:
user posted image
Skanaus!!!!!
user posted image

as imesiu vienos musu is daniukiu temos recepta ,isbandziau ir labai patiko visai seimynai ,gal kas susigundysit 4u.gif
Atsakyti
Šioks toks mano receptų puslapis blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
mano kepama duonyte:

330 ml vandens
4 valgomi saukstai ruginio fermentuoto skrudinto salyklo, juos reikia uzplikyti 80-100 ml verdancio vandens (jis nesiskaiciuoja i tuos 330 ir siaip as pilu is akies...)
2 v.s. medaus (arba 4 v.s. cukraus)
2 a.s. druskos
2 a.s. sausu mieliu (as dedu maza, 7 g, pakeli)
2 v.s. aliejaus (pilu saulegrazu ar alyvuogiu - kas po ranka)
1-2 v.s. kmynu (kitu priedu: saulegrazu, sezamu, linu semenu pagal poreiki)
550 g miltu (as maisau mazdaug per puse ruginius su kvietiniais) kai tesla minkosi jeigu truksta dedu dar (labai nuo miltu priklauso...)

na o visa kita padaro duonkepe, nors as dabar joje tik minkau o kildinu ir kepu orkaitej - man taip greiciau ir forma patogesne ax.gif tuomet isimant tesla is indo reikia gausiai rankas aliejum pasitepti, nes tesla NEREALIAI lipni ir sunki doh.gif suformuoju kepaliuka, dedu i orkaite, pakildinu ~40 laipsniu temperaturoj koki pusvalandi ir tada kepu 190 laipsniu temperaturoj 55 (jei du kepaliukai) - 65 (jei vienas didelis) minutes.

dieviskai skanu tiesiog su sviestu... rolleyes.gif


xxx


nuostabiai purus varskes apkepas
i 0,5 stiklines pienos uzmerkti 4-5 saukstus manu, tegu jie pabrinksta kol bus ruosiami kiti produktai.
100 g sviesto islydyti, bet neuzkaitinti per daug.
atskirti 4 kiausiniu trynius ir baltymus, baltymus gerai isplakti iki standumo.
toliau plakam kiausiniu trynius, beriam cukraus ir vanilinio cukraus (pagal skoni. as dedu apie pora saukstu), siek tiek druskytes, 500 g varskes, plakam, pilam sviesta, plakam, pilam manus, plakam. atsargiai maisant supilam isplaktus baltymus, svenlniai ismaisome ir pilame i skarda (kepu tefloninej, niekuo nepateptoj, tai neprilimpa. kitokioj matyt reiktu patepti).

kepu ~170-180 laipsniu temperaturoj mazdaug 50-60 minuciu - iskepimo lygi vertinu akimis biggrin.gif

is visu varskes apkepu man sitas pats skaniausias nes yra be galo purus, tiesiog tirpsta burnoje. labai labai skanu su svieziom trintom uogom thumbup.gif geriau nei koks desertas.

dar kartais i tesla imaisau tarkuotos cukinijos del ivairumo, irgi labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syu: 01 vasario 2011 - 22:49
QUOTE(ruoniukas @ 2011 02 01, 22:24)
as imesiu vienos musu is daniukiu temos recepta ,isbandziau ir labai patiko visai seimynai ,gal kas susigundysit  4u.gif

o ar per tiek laiko mėsa iškepa? kažkaip neįtikėtinai atrodo...
Atsakyti
QUOTE(GūGa @ 2011 02 02, 01:10)
o ar per tiek laiko mėsa iškepa? kažkaip neįtikėtinai atrodo...

iskepa ir dar kaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 02 01, 23:27)

Oho, tikra saunuole, net puslapiuka savo turi, super drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kotletukai-kukuliukai (nepamenu tik kurios mamytės atrastas receptukas)


500 g maltos kalakutienos arba vištienos; (puikiai gaunasi ir iš kiaulienos)
1 a.š. pjaustytų šviežių čiobrelių;
60 g tarkuoto parmezano sūrio (tarkuoto bulvine tarka)
60 g šviežios baltos duonos trupinių;
1 kiaušinis;
druskos;
pipirų;
aliejaus kepimui.
Padažui:
200 ml grietinėlės;
2 š. sviesto ar aliejaus;
½ -1 š. Dižono garstyčių (pagal skonį);
1 didelis svogūnas;
1 š. miltų
pipirų, druskos.
Kukuliams skirtus produktus gerai išmaišyti, formuoti graikinio riešuto dydžio kukuliukus ir apkepti aliejuje. Išgriebus sudėti ant vienkartinių rankšluosčių.
Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepti svieste, kai suminkštėja, pabarstyti miltais, pamaišyti kelias sekundes, sudėti garstyčias ir maišant po truputį pilti grietinėlę. Įberti pipirų, druskos, sudėti kukulius. Užvirus pavirti 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.

Papildyta:
Vištienos gabalėliai (juostelės) su parmezano plutele

2 kiaušiniai;
60 ml pieno;
160 ml tarkuoto permezano (Džiugo) sūrio;
160 ml džiūvėsėlių;
2 š. smulkinto džiovinto raudonėlio;
1š.paprikos miltelių;
1/4 š. maltų juodųjų pipirų,
2 kg susmulkintos vištienos be kaulų ir odos;
130 ml tirpinto sviesto arba margarino.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus. Iškloti didelį negilų kepimo indą kepimo popieriumi. Mažesniame inde išplakti kiaušinį ir pieno. Negilioje lėkštėje sumaišyti permezano sūrų, džiūvėsėlius, raudonėlį, papriką ir pipirus. Pamerkti vištienos gabalėlius į kiaušinių ir pieno plakinį, nuvarvinti skysčio perteklių. Apvolioti džiūvėsėlių ir prieskonių mišinyje. Išdėlioti apvoliotus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, taip, kad gabalėliai nesiliestų. Apšlakstyti tirpintu sviestu.
Kepti 30-50 minučių (priklausomai nuo gabalėlių dydžio), kol gražiai apskrus.Kepimo metu, gabalėlių neliesti ir nevartyti. Galima patiekti su ryžiai ar česnakiniu majonezo padažu kaip užkandį.

Papildyta:
Nutelos keksas (MamytesAusrytes)

Reikės:
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
100 gr. sviesto
1 stliklinė grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
apie 2 stiklinės miltų
2 dideli šaukštai Nutelos

Reikės:

Kiaušinius issukti su cukrumi, ideti grietines, islydyti sviesta, ideti i mase, paskui kepimo milteliai ir miltai. Tesla turi buti grietines tirstumo.
Padalinti tesla i dvi dalis. I viena ideti nutelos.
Keksine iskloti kepimo popieriumi ir nuo vidurio pradeti: saukstas sviesios mases, ant virsaus tamsios, ir vel ant virsaus sviesios ir t.t.
Kepti 180 laipsniu, apie 40 min.
Papildyta:
Trinta brokolių-sūrio sriubytė

Reikes:
600gr brokoliu
60gr sviesto
150gr lydyto surio
200ml grietineles
200ml pieno
900gr bulviu
1200ml vistienos sultinio
120gr poru
120gr svogunu

Gamyba:
I vistienos sultini dedam bulves pjaustytas kubeliaisir verdam. Keptuveje islydome sviesta, dedam poro balta dali (pjaustymas nesvarbu) ir svoguno stambius kubelius. Pakepinam 2min, kad neparuduotu, dedam i sultini. brokoliu ziedynai pjaunami per puse, dedam i sultini kai bulves isverda, verdam 2min. Puoda nukeliam nuo ugnies ir pertirnam blenderiu. Dedam vel ant ugnies, pilma piena ir grietinele, pakaitinam, dedam lydyto surio. Kai suris istirpsta patiekiame. Puosiam brokolio ziedynai ir barstom pipirais.

Papildyta:
Sūrio pyragas

Reikės:
1 pakelis Selgos sausainių (galima ir 1.5)
120 gr sviesto
20 gr miltų
90 gr cukraus (aš dedu daugiau)
5 kiaušiniai
2 pakeliai sūrio (tinka rama cream bonjure be jokiu priedu - melsvas. Taip pat galima ir Philadelphia)
cukraus pudra papuošimui.

Eiga:
1. Sausainius sutrinti iki trupinių ir sumaišyti (sutrinti) su sviestu. Kad būtų vientisa masė. Šią masę dėti į sviestu pateptą skardą. Išdengti dugną ir truputį kraštus. Galima kepti apvalioj formoj kur kraštai nusiima.
2. Atskirti kiaušinių baltymus. Išplakti standžiai. Dėti visą cukrų, išplakti ir palikti stovėti.
3. Išplakti trynius. Sudėti miltus ir abu pakelius sūrio. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Tada atsargiai suversti jau paruoštus saldžius baltymus. Atsargiai išmaišyti, kad liktų standumas. Ir tuomet dėti į skardą ant sausainių pagrindo.
Kepti iki 160-180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj maždaug 1 val. 30 min.

Orientuotis, taip jog iš pradžių pyragas iškyla, būna baltas. Tada paruduoja, šiek tiek, ir suklenka (neišsigąsti). Va tada jau ir iškepęs. Atvėsusį dėti i šaldytuvą.
Geriausia valgyti kitą dieną, nors pas mus nelieka ir pirmąją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soffyyy: 04 vasario 2011 - 13:34
"Kadžiūnai"

Reikės:
Vištienos krūtinelės
vieno kiaušinio
džiūveselių
aliejaus kepimui
druskos

eiga
Vistienos krūtinėlę supjaustom juostelėmis, pasūdom.
Kiaušinį išplakame atskiroje lėkštėje. Kitoje lėkštėje beriame šiek tiek maltų džiūvėsių.
Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinam alieju.
Krūtinėles juostelę vilgom į kiaušinio plakinį, voliojam džiūvesiuose ir verdam aliejuje kol gražiai apskrunda. Skanaus mirksiukas.gif


gaunasi kažkas panašaus į
user posted image
o pavadinimą sukūrėm patys, nes nežinom lietuviško atitikmens blush2.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Varskes apkepas "Du draugai"

(dariau is akies mazdaug )

reikes:
2 pakeliai varskes
200gr grietines
puses citrinos nutarkuotos zieveles ir sulciu
2 kiausiniai
apie nepilna stikline cukraus
1a.s sodos
pora sauju manu kruopu
ziupsnelis druskos

eiga:
kiausinius ir cukru gerai issukti iki purios mases. Pilti grietine, gerinta soda (soda gerinau cutrinos sultimis), tarkuota citrinos zievele ir viska ismaisyti. Sudeti manus. Keptu 180*C orkaitej puse valandos smile.gif Karstas labai minkstas ir slapias. Atvesusi galima graiziai isimt is skardos smile.gif
user posted image
Atsakyti
Noriu pasidalinti labai paprastu kekso receptu user posted image
Keksas gaunasi labai panasus i "Negriuka" , tai ir pavadinam:

"Keksas a le negriukas"
Reikia:
200g sviesto
200g cukraus
200g miltu
2 kiausiniai
Kakavos
Kepimo milteliu (1-2saukstai)

Viską supilame i riebalais ištepta forma. Kepti tol, kol gražiai paskrus apie 180 C temp. Skanaus user posted image
Atsakyti