TRINTA POMIDORŲ SRIUBA Reikės:
1kg 500g gerai sunokusių pomidorų,
2 skilt. česnako,
1 didelio svogūno,
1/2l daržovių sultinio,
2 v.š. kapotų šviežių petražolių,
2 v.š. tyro alyvų aliejaus,
1 a.š. kmynų,
1 a.š. džiovintų raudonėlių,
1/2 a.š. maltos kalendros miltelių,
juodųjų pipirų,
druskos.
Paruošimas: Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnaką, kmynus, kalendrą, juoduosius pipirus, raudonėlius ir aliejų sumaišykite ir gerai sutrinkite grustuvėje (ar tiesiog sumaišykite maltus prieskonius su aliejumi). Šį mišinį sudėkite į gilų puodą ir pakepinkite ant mažos ugnies apie 2min., sudėkite smulkintą svogūną ir pakepkite kol suminkštės, sudėkite smulkintus pomidorus ir petražoles, kepkite ant stiprios ugnies, kol pomidorai paleis savo sultis (apie 15min.), supilkite sultinį, dar pavirkite apie 10min., jei reikia padruskinkite. Sriubą supilkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir gerai sutrinkite, vėl supilkite į puodą ir dar kartą užvirinkite. Patiekite karštą su tarkuotu lydytu sūriu, grietine, liesiu jogurtu, ar vieną. Valgykite su patinkančia duona. Skanaus!
MORKŲ PYRAGAS
Stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų
2 šaukštai aliejaus
1,5 stiklinės miltų
Šaukštelis kepimo miltelių
Cukrų išsukt su kiaušiniais iki baltumo. Maišant po šaukštą dėti morkas sumaišytas su aliejumi. Tada suberti miltus su kepimo milteliais. Skardą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
CITRININIS KEKSAS300 g cukraus
350 g margarino
6 kiaušiniai
2 citrinos
50 g krakmolo
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
3 šaukštai konjako arba kavos likerio
3 šaukštai vandens
Glajui: 2 stiklinės miltinio cukraus
6-8 šaukštai citrinų sulčių
konditerinių karoliukų papuošimui
Margariną išsukame su cukrumi. Įmaišome kiaušinius, nutarkuotas citrinų žieveles ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais. Kepimo formą patepame sviestu ir apibarstome miltais. Sukrečiame tešlą. Kepame 175-200°C temperatūros orkaitėje apie valandą. Iškeptą keksą iškrečiame iš kepimo formos, ją išvalome ir vėl įdedame keksą. Išspaudžiame vienos citrinos sultis ir sumaišome su konjaku, vandeniu ir miltiniu cukrumi (1 šaukštas). Šiuo mišiniu sulaistome karštą keksą. Glajui miltinį cukrų sumaišome su antrosios citrinos sultimis. Šiuo glajumi papuošiame atvėsusį keksą ir apibarstome konditeriniais karoliukais.
OBUOLIŲ PYRAGAS700 G obuolių Šaukštelis cinamono
Stiklinė cukraus 250g sviesto
8 kiaušiniai 2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių Žiupsnelis druskos
Obuolius nulupti ir supjaustyti kuo plonesnėmis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant riebalais pateptos kepimo formos. Įpilti 100ml vandens. Šaukštą cukraus sumaišyti su cinamonu ir apibarstyti obuolių skilteles.Likusį cukrų ištrinti su sviestu. Kai masė pasidarys puri, sukant po vieną įmišti kiaušinius. Maišant užsijoti miltus, sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Tešlą sukrėsti ant paruoštų obuolių. Pyragą 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepti apie 40-50 min. Dar karštą apibarstyti cukraus pudra.
ČILI SRIUBA500 gr pomidorų
2 čili pipirai
500gr pomidorų padažo aštraus
Indelis marinuotų pupelių čili padaže
500gr maltos jautienos
2 svogūnai
Druska
Pipirai
Paruošimas: aliejuje iškepti faršą su svogūnu, pomidorus nuplikyti ir supjaustyti kuo smulkiau, ir viską sudėti į puodą, vandens pilti nedaug. Virti apie 10 15 min.

Nemetykit akmenu i mano kiema-pasistaytsiu nama, mirsit is pavydo!