Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *50 Namučiai...

QUOTE(LEEja @ 2011 02 03, 10:39)
man jo vienareiksmiskai Malda uz Ovena Mini geriausia is to ka skaiciau.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Manau, reik papsakot, ką gero sausį perskaičiau ax.gif

Amelie Nothomb "Alkio biografija". Net nežinau, kaip šią knygą apibūdinti, aprašyti. Rašytoja pasakoja savo, diplomato duktės, gyvenimą skirtingose šalyse: Japonijoje, Kinijoje, JAV, Bangladeše ir kt. Knyga sukėlė įdomių minčiu. Nors pradžioj nelabai kabino, bet vėliau pasidarė gana įdomu. Veiksmo mažai, daugiau minčių, jausmų, išgyvenimų. Rašytoja atkreipia dėmėsį į alkį - alkis - gyvenimo variklis. Alkio nejaučiantys žmonės - apatiški, neveiklūs. Man knyga patiko.
Daphne du Maurier "Mano pusseserė Reičel" . Embrouzas užaugina savo pusbrolį Filipą, mirus šio tėvams. Embrouzas, prisiekęs viengungis, išvyksta taisyt sveikatos. Filipas sužino, kad pusbrolis vedė. Po kurio laiko Embrouzas miršta, o jo našlė - pusseserė Reičel - atvyksta į dvarą ir Filipo gyvenimas pasikeičia.
Pradžia skaitėsi nuobodžiai, vėliau kažkaip visai įtraukė. Buvo įdomu sužinoti, kas bus pabaigoje. Patiko biggrin.gif
Peter Ackroyd "Paskutinis Oskaro Vaildo testamentas. Platono užrašai". Pirmoji knygos dalis pasakoja apie Oskaro Vaildo gyvenimą - ji parašyta garsaus rašytojo dienoraščio forma. Aprašomi paskutinieji jo gyvenimo metai, jam išėjus iš kalėjimo, prisimenami buvusi šlovė, homoseksualo džiaugsmai bei nuopolis. Buvo labai įdomu sužinoti apie Vaildo gyvenimą ir nors nesuskaičius jo kūrinių (kol kas blush2.gif ), bet atrodė, kad skaitau jo paties rašytą dienoraštį (šis kūrinys šiaip Ackroyd'o kūrybos vaisius). Aišku, kildavo abejonės, ar tikrai tokios buvo Vaildo mintys ir jausmai, ar kai kurie jų - tik autoriaus išmonė, bet tikrai labai patiko.
Kitas knygoje esantįs romanas - alegorija, utopija, antiutopija, galima pavadinti, kaip nori. Oratorius Platonas, gyvenantis ateityje - trisdešimt septintame amžiuje - Londono miesto gyventojams pasakoja apie dvidešimtąjį amžių, pateikia tuo metu vartotų sąvokų žodynėlį (kuris, beja, man pasirodė labai įdomus). Apskritai patiko įdomios autoriaus interpretacijos - žodžių, šiuolaikinio požiūrįo ir vertybių. Noriu šios knygos į savo biblioteką. wub.gif
Marmon Leslie Silko "Ceremonija". "Knygoje pasakojama baltaodžio vyro ir indėnės moters sūnaus, JAV armijos veterano Tajo istorija. Patyręs japonų nelaisvės siaubą ir kurį laiką praleidęs Los Andželo veteranų ligoninėje jis grįžta į gimtąjį Lagūnos pueblą. Kelionė namo nepaprastai sunki. Pasikeitė ir pats Tajo, ir jo namai. Išniekintoje šventoje žemėje buvo iškasta šachta. Tapo pažeista ne tik žmogaus dvasios, bet ir jį maitinančios gamtos pusiausvyra. Tajo, žūtbūtinai kabindamasis į gyvenimą, ieško išsigelbėjimo senosiose, išminties, magiškų galių ir nesutepto pirmykščio grožio kupinose savo genties istorijose." Savais žodžiais nelabai šią knygą ir apibūdinsiu. Gal paskubėjau greičiau ją perskaityt, gal netinkamu laiku sakičiau, o gal tiesiog ne mano knyga, nes man ji įspūdžio nepaliko unsure.gif
Patricia Duncker "Haliucinuojantis Foucault" . Knyga parašyta pirmuoju asmenu, tad pasakotojo vardo skaitytojas taip ir nesužino. Jis rašo disertaciją apie garsaus rašytojo Paulio Michelio kūrybą. Tačiau labai menkai žino apie jo gyvenimą. Net nežino to, kad Paulis Michelis gyvas ir leidžia savo dienas beprotnamyje. Todėl galiausiai draugės įkalbėtas jis nusprendžia važiuoti į Prancūziją ir surasti Paulį Michelį. Šis susitikimas daug ką pakeičia... Knyga patiko. Tokia... kitokia. Manau, skaityčiau antrą kartą drinks_cheers.gif
Alois Uhl "Popiežiai ir moterys" . Knyga pasakoja apie visais laikais šalia popiežių buvusias moteris. Apie jų meilužes, dukras, tiesiog geras drauges. Kai kurios jų darė įtaką popiežių sprendimams, kitos - ne. Tačiau net tai, kad tų moterų buvo nepakeitė dvasininkų požiūrio į moterį, kaip į kažkokį gyvūną, kuris, nors ir būdamas protingas, turi gyventi būdoje. Ir apskritai, kuo daugiau skaitau apie Vatikaną, popiežius ir pan., tuo labiau suprantu, kokia beviltiška institucija yra banyčia (atsiprašau, jei ką įžeidžiau ax.gif ). Skaitėsi daug lengviau, nei maniau. Tiesa, užkliuvo, kad kartais rašant metus buvo vietomis sukeisti skaičiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2011 02 03, 11:43)
Amelie Nothomb "Alkio biografija".

Numečiau aš ją, nors gal reikėjo daugiau paskaityt, gal būtų ir man patikusi vėliau rolleyes.gif
Atsakyti

Labas dienas mirksiukas.gif

Vakar per dieną ir suvalgiau "Eva Luna" biggrin.gif Patiko. Atsiliepimas, jei mintys susibėgs į vieną krūvą, bus vėliau.

QUOTE(Skaitanti @ 2011 02 02, 18:43)
O, tik dabar pastebėjau, kad tema 50.
Kur tortas, kur žvakutės?
Žvakutės užpūstos, tortas suvalgytas biggrin.gif Kalta ne aš, kaltas dėdė Karlsonas, kuris gyvena ant stogo biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas, (bent vienas pliusas išėjus "ant biuletenio" - gali išsimiegoti tiek, kad maža nepasirodys hihihi.gif )

QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 03, 10:58)
Filmas pagal šią knygą, kaip nekeista, labai patiko thumbup.gif

Ania? bigsmile.gif Filmo nemačiau, bet tylutėliai jau trinu rankomis, nes tikiu, kad ir man patikti turėtų! g.gif

QUOTE(ina8001 @ 2011 02 03, 11:04)
As ir perskaicius Ketvirta ranka uzpykau, nu jau tokia nesamoninga  doh.gif 

Aš net iki galo nedavaliojau jos perskaityt, bet užpykau taip pat lotuliukas.gif Toks briedas. cool.gif

Patricia Duncker "Haliucinuojantis Foucault" . Knyga parašyta pirmuoju asmenu, tad pasakotojo vardo skaitytojas taip ir nesužino. Jis rašo disertaciją apie garsaus rašytojo Paulio Michelio kūrybą. Tačiau labai menkai žino apie jo gyvenimą. Net nežino to, kad Paulis Michelis gyvas ir leidžia savo dienas beprotnamyje. Todėl galiausiai draugės įkalbėtas jis nusprendžia važiuoti į Prancūziją ir surasti Paulį Michelį. Šis susitikimas daug ką pakeičia... Knyga patiko. Tokia... kitokia. Manau, skaityčiau antrą kartą drinks_cheers.gif

Šita labai sudominai. thumbup.gif Man atrodo kažkas čia ją gyrė, ar tik ne Doriforė?

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 03, 11:56)
Kalta ne aš, kaltas dėdė Karlsonas, kuris gyvena ant stogo biggrin.gif

hihihi.gif
Atsakyti

user posted image

Isabel Allende "Eva Luna"

Labai patiko, viskas viskas, nuo pradžios iki pat pabaigos. Ši istorija tarsi nepaprastai gardus patiekalas su begale pačių įvairiausių prieskonių, iš kurių kiekvienas įneša savo spalvą, o kartu jie sukuria nepamirštamą skonį. Tikėjausi paprastos meilės istorijos, su šiokia tokia egzotika, tokio beveik lengvo skaitaliuko, o gavau nepaprastai daugiasluoksnį pasakojimą su tokia gausybe veikėjų, pasakojimo vingių, kad net akys raibo, o mano vaizduotė pablūdusi nuo įspūdžių, spalvų, kvapų gausos, nebetilpo į jokius rėmus ir nebespėjo visko piešti mano galvoje. Nepaprastai sunkūs gyvenimai, skaudūs likimo vingiai, labai ryškūs ir savotiški personažai, apipynę dviejų pagrindinių veikėjų, per visą pasakojimą mažais žingsneliais žengiančių vienas kito link, gyvenimus, įpintus į revoliucijos, pilietinių sambrūzdžių, partizaninių judėjimų atmosferą, indėnai, džiunglės, keistuolis daktaras-profesorius su savo iškamšomis ir dar keistesniais gydymo metodais, raudonųjų žibintų gatvės su savo spalvingais gyventojais, mažas miestelis su labai draugiška ir nuoširdžia bendruomene, geraširdis arabas, įpynęs į pasakojimą rytietiškų motyvų, pirmieji seksualiniai potyriai ir žaidimai, susižavėjimai, meilė, nusivylimai, tikri draugai ir nuoširdi pagalba bei rūpestis. Visko tiek daug, kad tikrai akys raibsta ir protas svaigsta nuo tokios gausos ir margumo. Ir, mane neišpasakytai apžavėjo šiokia tokia aliuzija į „Tūkstantis ir viena naktis“, tas nepaprastas Evos gebėjimas kurti stebuklingus pasakojimus, neribota vaizduotė ir išmonė, nenusileidžianti ir pačiai Šecherezadai. Patiko ir pati kalba, sakiniai, palyginimai, pasakojimo stilius, viską gerte gėriau į save, o akys taip ir slydo per kiekvieną eilutę, puslapį. Radau ir grynai asmeniškų jausminių sąsajų su savo gyvenimu, jo personažais, susišaukė tam tikros mintys ir jausmai su mano vidumi. Neina trumpai ir nuosekliai nusakyti apie ką knyga, koks jos siužetas. Visko daug, bet tuo pačiu labai skanu.
Atsakyti
Sielos Sparnai, labai šaunus atsiliepimas bigsmile.gif thumbup.gif
Reiks ir man ją traukti į norimų perskaityti sąrašą.
Atsakyti

QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 03, 12:10)
Sielos Sparnai, labai šaunus atsiliepimas bigsmile.gif  thumbup.gif
Reiks ir man ją traukti į norimų perskaityti sąrašą.
Iš kitos pusės ir labai jau subjektyvus tas mano atsiliepimas, nežinia kokia iš tikrųjų ta knyga tau pasirodytų rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos skaitoves, vos pavijau jus karsta.gif . Nutrukus buvau nuo temos, bet vel griztu i skaitymo pasauli. Registras su knyga "Rivertono dvaro paslaptis", o nutariua, jog "Sala po vandenynu" siek tiek luktels manes smile.gif

"Ceremonija" Gal paskubėjau greičiau ją perskaityt, gal netinkamu laiku sakičiau, o gal tiesiog ne mano knyga, nes man ji įspūdžio nepaliko unsure.gif

sios knygos as nesugebejau net ipuseti, vis sau sakydama, kad matyt ne tinkamu laiku skaiciau, bet sveikinu tamsta ja uzbaigus thumbup.gif

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 03, 13:03)

Na tikrai be galo siltas ir grazus atsiliepimas. Apie sia knyga dar nebuvau taip graziai girdejusi mirksiukas.gif . Aciukas ir uz temute drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerinha: 03 vasario 2011 - 12:39
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 03, 10:47)
Numečiau aš ją, nors gal reikėjo daugiau paskaityt, gal būtų ir man patikusi vėliau  rolleyes.gif

Na, man visai patiko, bet tau gal ir nepatiks mirksiukas.gif ax.gif

QUOTE(Biancca @ 2011 02 03, 11:29)
Šita labai sudominai. thumbup.gif Man atrodo kažkas čia ją gyrė, ar tik ne Doriforė?
hihihi.gif

Taip, Doriforė gyrė smile.gif Manau, man ši knyga paliko ne tokį gilų įspūdį, bet vistiek labai patiko, ypač susigulėjus mintims biggrin.gif.

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 03, 12:03)

Šaunus atsiliepimas drinks_cheers.gif Skaitau dabar jos "Afroditė". Labai patinka - rodos, jauti jos žodžių skonį rolleyes.gif Tikrai skaitysiu daugiau jos knygų, ir tavo aprašytąją įsitraukiu į sąrašą thumbup.gif
Tiesa, ačiū už temukę 4u.gif ax.gif

QUOTE(Nerinha @ 2011 02 03, 12:37)
sios knygos as nesugebejau net ipuseti, vis sau sakydama, kad matyt ne tinkamu laiku skaiciau, bet sveikinu tamsta ja uzbaigus  thumbup.gif

Ačiū biggrin.gif Na, aš irgi ją kažkaip kankinau. Tiesa, vienu metu man ji kažkaip greičiau skaitytis pradėjo, bet paskui, likus trečdaliui knygos, vėl strigau. Bet pagalvojau visgi, kad reik pabaigt. Maniau, kad bus kažkuo panaši į "Apsivalymo ritualą", bet pastaroji man patiko labiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 03 vasario 2011 - 13:04
QUOTE(Masako @ 2011 02 03, 10:24)
Sidro namu taisykles  - turininga, idomi ir intriguojanti.

Nasle vieneriems metams - istestas dirbtinas nuobodus skaitalas.
va kaip visiems skirtingai biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pritariu 100proc biggrin.gif
Kai kas sako , kad nepatinka "Sidro namu taisykles", negaliu suprast. lotuliukas.gif Man kiekvienas sakinys buvo thumbup.gif

Jungiuos ir as nauja Jubiliejine tema. SS, kaip visada ji nuostabi, o paveiksliukas pasakiskas wub.gif

Baigiau knyga 'Kas apverks ju dalia", nezinau ka dabar imtis g.gif
O Vinco Adomėno "Kas apverks ju dalią" labai patiko. Issami- veiksmas vyko ir Lietuvoj ir tremtyje, spalvinga, bet kartu ir liudna knyga apie pokari, pirmuju kolukiu kurima, partizanu pasipriesinima ir tremti, tiems kurie buvo suimti, isduoti..Ir aisku apie didziule meile, kuri tesiasi per visa knyga. Liudna buvo, kad pagrindinis veikejas knygos pabaigoje paluzo, pasidave, nebesulauke paleidimo is tremties. unsure.gif
Atsakyti

Ką tik grįžau iš pašto kiaurai šlapiom kojom doh.gif bet su knyga rolleyes.gif Alessandro Piperno "Su blogiausiais ketinimais". Ačiū Masako 4u.gif

O dėl knygos "Ceremonija", tai ***** blemba, jau trys nelabai kokie atsiliepimai apie ją, kaži kaip aš su ta knyga susidraugausiu g.gif nes ji dar laukia manęs, kantriai, kaip ir kitos knygos. Bet, turbūt aš jai atleisiu visus trūkumus dėl plunksninio viršelio biggrin.gif

QUOTE(Nerinha @ 2011 02 03, 12:37)
Na tikrai be galo siltas ir grazus atsiliepimas. Apie sia knyga dar nebuvau taip graziai girdejusi mirksiukas.gif
Ačiū už gerą žodį mano mintims mirksiukas.gif

QUOTE(sphinx @ 2011 02 03, 12:56)
Šaunus atsiliepimas drinks_cheers.gif Skaitau dabar jos "Afroditė". Labai patinka - rodos, jauti jos žodžių skonį rolleyes.gif Tikrai skaitysiu daugiau jos knygų, ir tavo aprašytąją įsitraukiu į sąrašą thumbup.gif
Va va drinks_cheers.gif Labai taiklus ir gražus apibūdinimas drinks_cheers.gif
Atsakyti