QUOTE(Mrs. R @ 2011 02 08, 18:18)
Man reikėtų gelio - lenvgo, veidui. Galvoju visai nedėt aliejinės fazės. Kažin - kuo geriau tirštint?

Ksantanu ar BTMS, ar guaru?
QUOTE(Flos @ 2011 02 08, 18:38)
.
Mrs. R., vasarą buvau pasidariusi gelį su ksantanu, tai nebuvo įpatingas nes daugiau užtepus jausdavau kažkokią plėvelę, lyg ir traukdavo.. Dabar turiu kremą su BTMS bet 20% aliejine dalimi tai labai smagus kaip ir kremukas darytas pagal
Palominos kremo proporcijas. Greitu laiku (gal net šiandien) gaminsiuosi plaukams nenuplaunamą balzamuką su labai mažai aliejuko ir BTMS, patepsiu ant odos galėsiu tau parašyti koks jausmas
Aš gaminuosi su ksantanu, man veidui patinka labiau nei guaro guma. Vasarą, pavasarį gaminau daug

, tik reikia pagal savo poreikius atitaikyti proporcijas, kad netemptų (dedu hialurono rūgštį, gliceriną), netepti storo sluoksnio, kad nesijaustų plėvelės. Kartais tepu šiek tiek gelio ir lašelį aliejaus, drėkina nerealiai. Naudoju - pagal poreikį - įvairius ingredientus: alavijų ekstraktą, įvairias ištraukas, alantoiną, kologeną, ožkos pieno miltelius ir t.t. Mano odai labai tinka, aišku, kito poreikiai gal kitokie, bet man tinka dauguma priemonių, mėgstu pakaitomis naudoti gelį, hidrolatą, aliejus (o juos labiausiai mėgstu), kremus.