Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (6)

QUOTE(izabele111 @ 2011 02 09, 13:06)
tai vat ,kad privaciuose namuose kai buna,tai slaugos pinigu negaus.....o jei butu pas tave,gautumet pinigeliu,vaistukus kompensuojamus gautumet,taip pat ir pampersu kompensuojamu(1pampersas -1 dienai)...aisku mazai,reikia dasipirkti....o ir mociutei butu geriau pas savo anukyte,jaustusi ji saugesne.....o savo namuose vienai jai bus per sunku.....kartais del savo artimuju tenka kaika paukot,pasukt gyvenima i kita kelia.....

Bijau netekti savo gyvenimo, susigadinti nervus. Ir pikta, kad kitoms dviems dukroms ir anūkams vienodai šviečia, kur ji yra, kas jai yra. doh.gif
O su ja sunku, jai atrodo, kad visi iš jos viską vagia, pradedant šakutėmis ir baigiant pensija. Plius aš tikrai jos nepakelčiau jai reiktų, pvz nueiti į wc, nuprausti, nes pas mus vonia, ar net ir pampersą pakeisti, ji kartais išsilaiko stovėti, o kartais ir ne... Viskas susideda, mama tai už tai, kad ji būtų namuose su žmogumi, bet va naktį man rodos būtų bėdų, nes ji galvoja galvoja ir prisigalvoja visko, tada eina tikrinti ar niekas nedingo...
Atsakyti
Mano mamai psichiatrė rašydavo Tiapridalį, tokius nestiprius vaistus nuo psichozės, kad nesivaidentų priešai ir nebūtų įtarimų visokių ir baimių. Ypač ramiau būdavo dėl nakties, nes būdavo tokių naktų, kad ir tris sykius esu radusi nukritusią mamą ant grindų, jai svaigdavo galva atsistojus ir ji nuvirsdavo.... Sauskelnes pabaigoje keisdavau pastačius priešais jai kėdę, kad į atlošą įsikibusi pastovėtų. Labai gerai būtų ta stovynė ar vaikštynė, bet mes nespėjom nupirkt, tai aš ją už rankos vedžiodavaus, buvo dienų kai už pažastų reikėdavo beveik nešt...
Tik va dabar, kai šiandien savaitė kai nebeturiu mamos, visa ta slauga atrodė visiškai nesunki... kalbėjom su dukra, kad ir jokio vargo rodos nebuvo... Kaip viskas pasikeičia.... Pamenu verkdavau, kad pavargau, nebepakeliu ar kad kelintą sykį sauskelnės pilnos ir mamą praust reikia, o mama mane glostydavo ir guosdavo, sakydavo, kaip jai manęs gaila... bet nesuprasdavo ko aš verkiu....
Dieter, o močiutė nenorėtų slaugos ligoninėj pagulėt?
Neringaal, o gal lašinę pastatytų kokia felčerė? Ten pastiprinimui ringerio tikriausiai lieptų sulašint... Jei kateterį įveda į ranką, tai ir pačiam lašinę pastatyt galima, nereikia badyt...
Dėl slaugos, buvau įmetusi nuorodas, pagal ką skiriama slauga, o kada priežiūra... Yra ligos, pagal kurias skiria ir yra Bartelio indeksas (fizinio pajėgumo ir apsitarnavimo) bei MMSE testas (psichologinis)... Jei kam įdomu, galėsiu įdėt nuorodas vėl.... Mano mamukas tegavo vienus slaugos pinigėlius - gruodį tepaskyrė... kaip ir vienas kompensuojamas sauskelnes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paix: 09 vasario 2011 - 14:51
QUOTE(Paix @ 2011 02 09, 14:49)
Dieter, o močiutė nenorėtų slaugos ligoninėj pagulėt?
Jei kam įdomu, galėsiu įdėt nuorodas vėl....
Iki praėjusių metų gegužės viskas buvo gerai, ji pati nusiprausdavo, pasidarydavo valgyt, po namus vaikščiojo su ramentais (jai vienas klubo sąnarys keistas). Bet tada buvo antras mikro insultas, ir niekas nežinojo, ji 2-3 dienas namuose viena sėdėjo, tai namai buvo baisūs, virtuvės taburetės vonioj, paklodės sudraskytos, laikrodis orkaitėj ir t.t. Tada išvežė į ligoninę patikrinti, o po jos į slaugos namus, tačiau tik 4mėn. PO to pervežėm ją į privačius namus. Kol kas jai ten gerai, sakė jaučiuosi saugi, nes dažnai seselės ateina paklausti ar ko reikia. Tie slaugos namai pasiima 80% jos pensijos ir dar mes primokam 1200 kas mėnesį. Daug ir mamai vienai sunku. Tai ir galvojam ar gautume pinigų ir gal samdytume žmogų namuose kad su ja pabūtų, gal pigiau viskas išeitų.
O su gydytojais ten sunku susikalbėti, sakė taip taip, patikrinsim viską, vaistų paskirsim, bet kaip supratau nieko apart nuo spaudimo ir nepaskyrė. O aš iš Vilniaus dažnai irgi neprivažinėju ten, kai buvau tai vis gydytojos neina pagauti ir pasikalbėti doh.gif Tai net nežinau kokios tikros ten ligos pas ją yra. Tik tiek žinau, kad spaudimas kartasi sukyla, širdelė silpna, inkstams kažkas ir kojoj trombas yra...
Jei gali įdėk dar nuorodas, ar čia, ar į až, būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 02 09, 15:25)
Bijau netekti savo gyvenimo, susigadinti nervus. Ir pikta, kad kitoms dviems dukroms ir anūkams vienodai šviečia, kur ji yra, kas jai yra. doh.gif
O su ja sunku, jai atrodo, kad visi iš jos viską vagia, pradedant šakutėmis ir baigiant pensija. Plius aš tikrai jos nepakelčiau jai reiktų, pvz nueiti į wc, nuprausti, nes pas mus vonia, ar net ir pampersą pakeisti, ji kartais išsilaiko stovėti, o kartais ir ne... Viskas susideda, mama tai už tai, kad ji būtų namuose su žmogumi, bet va naktį man rodos būtų bėdų, nes ji galvoja galvoja ir prisigalvoja visko, tada eina tikrinti ar niekas nedingo...

O kiek jai metu?Sitaip darosi musu kaimo kaimynei...ji dabar guli slaugoje...jai 87metai...daktare sake,kad tai senatvine silpnaprotyste....bet man atrodo,kad irgi buvo mikro insultas.....gyvena savo pasaulelyje,vis atrodo,kad is jos vagia,nesusigaudo kur randasi....sunku....
Papildyta:
QUOTE(neringaal @ 2011 02 09, 15:18)
Net nezinau ar namie imanoma, niekada su tuo nesusidurem, ten kaime veiksmas vyksta, mieste gal ir lengviau butu arciau gydytojai ir t.t. Bet man idomu ar cia gydytoja jau nori nurasyti zmogu kaip sena ar tikrai pagalbos jokios nera kitokios. Vaistus jinai tai geria, kur ir buvo prirase po insulto.

Namie imanoma,jei tai butu mieste...
musu irgi kaime,tai gulem i ligonine,nes butinai reikejo laseliniu.....
Ar jai labai stiprus insultas buvo,kuria puse paralyziavo??Gali ir blogeti,dar ir amzius savo daro...beje kiek jai metu??
Jeigu ji jau valde ranka irkoja,tai reikejo kiekviena diena masazuot,mankstint....o ar reabilitacijoje buvo?
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2011 02 09, 17:56)
O kiek jai metu?Sitaip darosi musu kaimo kaimynei...ji dabar guli slaugoje...jai 87metai...daktare sake,kad tai senatvine silpnaprotyste....bet man atrodo,kad irgi buvo mikro insultas.....gyvena savo pasaulelyje,vis atrodo,kad is jos vagia,nesusigaudo kur randasi....sunku....
Jai 83. Pasirodo su mikro insultais taip pasitaiko. Nes B močiutės seseriai irgi buvo mikro, ir visi namai buvo kaip po karo, visko pridraskyta, primėtyta, ir jau nesigaudė kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 02 09, 19:04)
Jai 83. Pasirodo su mikro insultais taip pasitaiko. Nes B močiutės seseriai irgi buvo mikro, ir visi namai buvo kaip po karo, visko pridraskyta, primėtyta, ir jau nesigaudė kas ir kaip.

tai va ir as taip speju....bet gydytojai tiksliai nieko nesako....
Atsakyti
Namie imanoma,jei tai butu mieste...
musu irgi kaime,tai gulem i ligonine,nes butinai reikejo laseliniu.....
Ar jai labai stiprus insultas buvo,kuria puse paralyziavo??Gali ir blogeti,dar ir amzius savo daro...beje kiek jai metu??
Jeigu ji jau valde ranka irkoja,tai reikejo kiekviena diena masazuot,mankstint....o ar reabilitacijoje buvo?

Jei nebuvo labai stiprus mano manymu mikrobuvo, nes jai nebuvo pilno paralyziaus, tik sunkiau valde desine koja ir ranka. Jai jau 87 metai. Ka as galiu pasakyti reikia aisku rebilitacijos ir t.t. bet gydytoju nera ten kaime, o be to kaip pastebejau jau kaip sena zmogu nuraso, tai ka cia ir bekalbeti. Buvo kaimo sesele, sulasino laseline viena, bet daugiau bijo, nu vienu zodziu bardakas ten ir tiek. Butu mieste tai butu kitas reikalas. Bet taip nesinori zmogaus tampyti, bet gali tekti ir toks variantas, jei negalima gauti pagalbos normalios. Ir dar kai pasako kam cia reikia tos lasines, kam cia betampyti tai truputi idomu daros, ar cia tingi ar cia kaip. Nors gydytojo prieziura mano manymu yra privaloma, ir bent taip sake gydytoja mieste. Na ziuresim, kaip cia bus. Bet ziuriu kurios pasisakete, visoms cia panasiai, po mikroinsulto, ir siaip smegenys nebe taip funkcionuoja, bet ka darysi zmogaus gi nepaliksi.
Atsakyti
QUOTE(neringaal @ 2011 02 09, 22:03)

... bet gydytoju nera ten kaime, o be to kaip pastebejau jau kaip sena zmogu nuraso, tai ka cia ir bekalbeti. Buvo kaimo sesele, sulasino laseline viena, bet daugiau bijo, nu vienu zodziu bardakas ten ir tiek. Butu mieste tai butu kitas reikalas. Bet taip nesinori zmogaus tampyti, bet gali tekti ir toks variantas, jei negalima gauti pagalbos normalios. Ir dar kai pasako kam cia reikia tos lasines, kam cia betampyti tai truputi idomu daros, ar cia tingi ar cia kaip. Nors gydytojo prieziura mano manymu yra privaloma, ir bent taip sake gydytoja mieste.

butent,su gydytojais kaime yra vargas.mes irgi teoriskai turim gydytoja,o praktiskai kaip ir ne,nes dirba ji pas mus tik pusantros dienos per savaite,ir tai dazniausiai nebuna jos del kazkokiu tai priezasciu.apie lygonio lankyma tai ne kalbos nera,pastoviai uzsiemusi ir neturi laiko,paskutiniu metu koncultuojames tik telefonu.jei kasrimciau tai tenka kviestis greituke ir dar turim pasiaiskint kodel nesikreipiami savo gyd.,o greitaja kvieciam.
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 02 09, 19:04)

Vargsai tie zmogeliai savo gyvenimo pabaigoj. Ir kodel toks scenarijus?
As tai siulyciau surasti sazininga, tvarkinga moterele, kuri pas ja apsigyventu. Ir moketi pinigeliu reiketu gal maziau.
Mano teta taip serga. Gyvena mazame Lietuvos mietelyje. Tai pas ja gyvena moterele su dukra (vargses savo namu neturi). Ir priziuri, ir gerai sutaria su tetos vaikais. Gal verta pabandyti paieskoti.
Sutinku, kad pas tave ne iseitis. Juk tu - dirbantis zmogus, be to neturi seimos, tik drauga. Vyrai silpnesni, gali ir neatlaikyti.
Kuo didziausios sekmes randant sprendima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juknele: 10 vasario 2011 - 01:26
QUOTE(Juknele @ 2011 02 10, 01:24)
As tai siulyciau surasti sazininga, tvarkinga moterele, kuri pas ja apsigyventu. Ir moketi pinigeliu reiketu gal maziau.
Mano teta taip serga. Gyvena mazame Lietuvos mietelyje. Tai pas ja gyvena moterele su dukra (vargses savo namu neturi). Ir priziuri, ir gerai sutaria su tetos vaikais. Gal verta pabandyti paieskoti.
Sutinku, kad pas tave ne iseitis. Juk tu - dirbantis zmogus, be to neturi seimos, tik drauga. Vyrai silpnesni, gali ir neatlaikyti.
Kuo didziausios sekmes randant sprendima  4u.gif
Ačiū 4u.gif Stengiamės ieškoti to tinkamo varianto, tik sunku. Yra dar dvi dukros, joms ji nerūpi, bet jeigu ką nors padarai be jų, tuoj pat šoka man ir mano mamai į akis. Kai bandai normaliai pasikalbėti, ką darom su mama, kur jai geriau būtų, tai abi numoja ranka, daryk kaip nori, o kai padarai nesitarus jau negerai. Ir taip visad.
Nežinau ar pas ją galėtų visą laiką gyventi žmogus. Butas mažas, o ir mes atvažiuojam ir nakvojam ten, jei ką nors reikia Kaune tvarkyti. Gal tik dienai? Na, čia jau kaip nors bandysim spręsti tą problemą.
Žiūriu į kitą savo močiutę (iš tėčio pusės) ir galvoju, kaip jai gerai, protas sveikas, pati pajuda, viską gali pati pasidaryti, o dar ir vyresnė yra, ir taip mikro insultą turėjusi smile.gif Žinoma, senatvėje gal kas kiek kitaip atrodo, bet bent jau eina susikalbėti, pasipasakoti...
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 02 09, 23:56)
butent,su gydytojais kaime yra vargas.mes irgi teoriskai turim gydytoja,o praktiskai kaip ir ne,nes dirba ji pas mus tik pusantros dienos per savaite,ir tai dazniausiai nebuna jos del kazkokiu tai priezasciu.apie lygonio lankyma tai ne kalbos nera,pastoviai uzsiemusi ir neturi laiko,paskutiniu metu koncultuojames tik telefonu.jei kasrimciau tai tenka kviestis greituke ir dar turim pasiaiskint kodel nesikreipiami savo gyd.,o greitaja kvieciam.

labai panasi situacija pas mus....kai pradejo viduriuot vandeniu,iskvieciau greituke,nuveze i rajo ligonine,bet,kad paguldyt i ligonine,pareikalavo seimos gydytojos siuntimo...tetis buvo labai nusilpes,netekes daug skysciu....tik laselines isgelbejo gyvybe.....mes netgi jau galvojom blogiausia.....

QUOTE(Juknele @ 2011 02 10, 02:24)
Kuo didziausios sekmes randant sprendima  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif geriausia taip padaryti...

labukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2011 02 10, 12:02)
labai panasi situacija pas mus....kai pradejo viduriuot vandeniu,iskvieciau greituke,nuveze i rajo ligonine,bet,kad paguldyt i ligonine,pareikalavo seimos gydytojos siuntimo...tetis buvo labai nusilpes,netekes daug skysciu....tik laselines isgelbejo gyvybe.....mes netgi jau galvojom blogiausia.....
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif geriausia taip padaryti...

labukas 4u.gif

Oi tie gydytojai,vis popierizmas.Panašiai buvo mano vyrui prieš du metus,pasigavo musų šeima kažkokį virusą, tik vienas vaikas visai neviduriavo,kitas gal kelis kartus,mažylis su manim kelias dienas,bet nesunkiai,o vyrui buvo blogai,jokie vaistai nepadėjo,po dviejų dienų visai nusilpo,sako nebegaliu į darbą eiti,silpna,o gydytoja dirba tik po pietų. Tai nuvažiavom į ligoninę ir dar vaiką pasiėmėm dėl viso pikto,tai vyro be siuntimo ir nesutiko priimti,sako tik vaiką galim. Po ilgo aiškinimosi ir prašymų gydytojas visgi apžiūrėjo,tai vyrui net nebeleido eit,su ratukais į reanimaciją išvežė,jau buvo labai daug skysčių netekęs ir širdies ritmas sutrikęs... O vaikui nieko baisaus nerado,liepė gydytis namie...
O čia jums su tokiu ligoniu ir tai siuntimo pareikalavo lotuliukas.gif

Mamytę vakar vakare iš reanimacijos perkėlė į neurochirurginį skyrių. Prieš dvi dienas pradėjo pati kvėpuoti,bet ji vis dar gilioje komoje(jau 22dienos).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamax3: 12 vasario 2011 - 01:31