Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose - 6 tema

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 02 12, 15:21)
Kaip ta langa "aprengti"? Kazi ar yra kokiu variantu be zaliuziu g.gif ? Ir kad langai atsidarinetu normaliai...

o romanete netinka? galima prie to medinio karnyziuko tvirtinti,nes as pati klausiau del tvirtinimo prie lubu, tai sake, kad galima
Atsakyti

QUOTE(kvietkas @ 2011 02 12, 16:17)
na, musu architekte gal ne tokia tobula, kaip cobres..bet as irgi buvau maloniai nustebinta ne karta ir ne du, kaip ji viska be mano prasymo issiaiskina, suranda, man tam tikru daiktu nuorodas atsiuncia, su visokiom parduotuvem sukontaktuoja..o dar kai pati savo iniciatyva apejo kazkuria diena visa kalvariju turgu ieskodama senobines duru rankenos, tai isvis apakau bigsmile.gif  nes nieko panasaus kita architekte, kuri pries 6 metus buta mums padejo isirengti nedare..reikedavo patiems daug kur skambinet, daiktu ieskot, jai jau parodydavom, ka patys radom, ka issiaiskinom..

Tai cia ne architekte, o dizainere jau g.gif
Papildyta:
QUOTE(kvietkas @ 2011 02 12, 16:25)
o romanete netinka? galima prie to medinio karnyziuko tvirtinti,nes as pati klausiau del tvirtinimo prie lubu, tai sake, kad galima

Bet kai romanete susitrauktu aukstyn, lango nebeiseitu atidaryt, o tik virsu atverst...
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 02 12, 15:27)
Tai cia ne architekte, o dizainere jau  g.gif

Bet kai romanete susitrauktu aukstyn, lango nebeiseitu atidaryt, o tik virsu atverst...

maniske pagal issilavinima architekte..tiesiog remontuojamam senam bute mes sienu negriovem, tik viena pertvarele vonioje, tai dideliu architekturiniu sprendimu is jos puses mums neprireike..bet va visus kitus darbus ji atlieka puikiai..

reiktu pakelti sutraukta romanete, kad atidaryti langa..pas mane bute su kai kuriais langais bus ta pati problema..bet as kadangi vedinu kambarius tik atverdama langa i virsu, tai man romenetes tvirtinimas ant tokiu langu nebus problema..langus pilnai atveriu tik juos valydama..tai tuos 2 kartus per metus jau kaip nors atidarysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvietkas: 12 vasario 2011 - 15:45
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 02 12, 15:21)
Gal kuri nors kokia ideja turetu musu virtuviniam langui ax.gif ?

Pvz. :
-sonuose paristos uzuolaideles, virsuje pritvirtintos stabiliai (neslankiojancios), o lango virsuje max tokio plocio, kad darant langa, jis pats stumtu medziaga ir praslystu pro ja.
-arba, "karbatkai" lango virsuje, svarbu, kad butu ne per ilgi ir netrukdytu darinejant. Tik jie turetu buti atitraukti kuo toliau nuo lango remo. Siuo atveju sonuose taip pat gali buti ilgesnes uzuolaideles.
Esme tame, kad uzuolaidos butu taip pritvirtintos prie karnyzo, kad darinejant langa, ju nereiketu kiekviena karta tvarkyti.

QUOTE(kvietkas @ 2011 02 12, 15:44)
...as kadangi vedinu kambarius tik atverdama langa i virsu, tai man romenetes tvirtinimas ant tokiu langu nebus problema..langus pilnai atveriu tik juos valydama..tai tuos 2 kartus per metus jau kaip nors atidarysiu biggrin.gif

teisingas vedinimo budas - bent 1 k. dienoje atverti pilnai langus 5-10 min, kad pilnai pasikeistu visas patalpos oras. Atverdama lango virsu, isleidziate tik virsuje esanti silta ora.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 12 vasario 2011 - 16:20
QUOTE(kvietkas @ 2011 02 12, 15:17)
na, musu architekte gal ne tokia tobula, kaip cobres..bet as irgi buvau maloniai nustebinta ne karta ir ne du, kaip ji viska be mano prasymo issiaiskina, suranda, man tam tikru daiktu nuorodas atsiuncia, su visokiom parduotuvem sukontaktuoja..o dar kai pati savo iniciatyva apejo kazkuria diena visa kalvariju turgu ieskodama senobines duru rankenos, tai isvis apakau bigsmile.gif  nes nieko panasaus kita architekte, kuri pries 6 metus buta mums padejo isirengti nedare..reikedavo patiems daug kur skambinet, daiktu ieskot, jai jau parodydavom, ka patys radom, ka issiaiskinom..

Kvietkai, gal galetumet pasidalinti tos geros architektes kontaktais, geri zmones nesimeto. biggrin.gif
Galima cia arba i AZ. 4u.gif
Atsakyti
liktai, kazkas kazkada ieskojo kazko panasaus
mirksiukas.gif
http://www.e-senukai...42051578_1.html
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 02 12, 17:15)
Pvz. :
-sonuose paristos uzuolaideles, virsuje pritvirtintos stabiliai (neslankiojancios), o lango virsuje max tokio plocio, kad darant langa, jis pats stumtu medziaga ir praslystu pro ja.
-arba, "karbatkai" lango virsuje, svarbu, kad butu ne per ilgi ir netrukdytu darinejant. Tik jie turetu buti atitraukti kuo toliau nuo lango remo. Siuo atveju sonuose taip pat gali buti ilgesnes uzuolaideles.
Esme tame, kad uzuolaidos butu taip pritvirtintos prie karnyzo, kad darinejant langa, ju nereiketu kiekviena karta tvarkyti.
teisingas vedinimo budas - bent 1 k. dienoje atverti pilnai langus 5-10 min, kad pilnai pasikeistu visas patalpos oras. Atverdama lango virsu, isleidziate tik virsuje esanti silta ora.

Aciu, Vida777!
Tik prie uzuolaideliu dar reiktu zaliuziu, nes noretusi, kad kai tamsu nieko nesimatytu. Neatrodys keistai jei is 3 langu bus zaliuzes tik ant vieno g.gif

O del oro, nezinojau, kad atidarius tik virsu, nesivedina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 02 12, 22:59)
Aciu, Vida777!
Tik prie uzuolaideliu dar reiktu zaliuziu, nes noretusi, kad kai tamsu nieko nesimatytu. Neatrodys keistai jei is 3 langu bus zaliuzes tik ant vieno g.gif

O del oro, nezinojau, kad atidarius tik virsu, nesivedina  doh.gif

Vedinasi, tik ne taip greitai, kaip atidarius visa langa. todel reiktu ilgiau laikyti langa pravira ir daugiau silumos iseitu. bet as virtuveje atidarau ne karta per diena, tai atidarineju tik virsu, kitaip nukraustyti palange kaskart reiktu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 02 11, 17:02)
tai kad cia beveik ne kampinis apvadas - tik 2,5 cm uzeina ant lubu  g.gif . Tokie labiau tinka aukstoms luboms, kad jas suzeminti (dazant lubu spalva). Jusu atveju manau butina ji dazyti sienu spalva (o gal jus taip ir planuojate).
Dar klausimas, o kaip ji priklijavote ant slaitines/nuozulniosios dalies - virsuje, ar apcioje? Pas mus buvo iskiles klausimas, kam priskirti ta nuozunia dali - sienoms, ar luboms. Galiausiai nudazeme baltai, kaip ir lubas.
Jeigu jus apklijavote tik horizontalia lubu plokstuma (jei teisingai supratau), tada vel gi toks niuansas, kad lubu plotas gaunasi nedidelis (jau nebe 16 kv.m.) ir jei apvadus nudazysit sienu spalva, lubu plotas optiskai dar labiau sumazes, o jei lubu spalva - tada kambarys siek tiek vizualiai pazemes.

Galvoju dažyti apvadą kiek tamsiau nei sienas, o tarpą tarp apvado ir lubų bei pačias lubas baltai. Šiandien įkėliau čia foto kaip atrodo siena, apvadai eina per visą kambario perimetą. Kokia jūsų būtų nuomonė ar reikia apvadą storinti (klijuoti dar vieną juostelę), gal dar vieną dėti prie lubų (bet kaip tada su sujungimu tarp sieninių ir lubinių), ar palikti viską taip ir dažyti? Tik kai nudažysiu tamsesne nei sienų spalva juostelė optiškai dar susiaurės g.gif , o baltai dažyti nelabai noriu dėl "sužeminimo".
Gal kas matot kokią išeitį, esu pasimetus 4u.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristaline @ 2011 02 11, 15:40)
Sienų spalva:
user posted image

Per kitą kompiuterį visiškai kitokia spalva atrodo g.gif
Atsakyti
Kristaline, as ant tokiu lubu isvis nebuciau dejusi apvado blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2011 02 12, 21:56)
Galvoju dažyti apvadą kiek tamsiau nei sienas, o tarpą tarp apvado ir lubų bei pačias lubas baltai. Šiandien įkėliau čia foto kaip atrodo siena,  apvadai eina per visą kambario perimetą. Kokia jūsų būtų nuomonė ar reikia apvadą storinti (klijuoti dar vieną juostelę), gal dar vieną dėti prie lubų (bet kaip tada su sujungimu tarp sieninių ir lubinių), ar palikti viską taip ir dažyti? Tik kai nudažysiu tamsesne nei sienų spalva juostelė optiškai dar susiaurės g.gif , o baltai dažyti nelabai noriu dėl "sužeminimo".
Gal kas matot kokią išeitį, esu pasimetus 4u.gif  doh.gif

dabar aisku, kad tai yra sienu apvadai, ir su kampiniais lubu apvadais nieko bendra neturi.
Man asmeniskai atrodo labai graziai.
Tamsesnes spalvos apvadas ryskiai suskaidys erdve i dvi dalis. As dazyciau ta apvada sienu spalva, nes, kaip jau ir dabar matosi, horizontalus apvado pavirsius (apvado apacia, kampeliai), nudazytas net ir ta pacia sienu spalva, atrodys tamsiau, del to apvadas savaime isryskes. Nebent jums norisi ryskumo (man - ne smile.gif ).
Bet kokiu atveju, jei jau galvojate apie tamsesne spalva, siulyciau pirmiausia pabandyti nudazyti sienu spalva, o jei nepatiks, tada - tamsiau.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 02 12, 22:50)
dabar aisku, kad tai yra sienu apvadai, ir su kampiniais lubu apvadais nieko bendra neturi.
Man asmeniskai atrodo labai graziai.
Tamsesnes spalvos apvadas ryskiai suskaidys erdve i dvi dalis. As dazyciau ta apvada sienu spalva, nes, kaip jau ir dabar matosi, horizontalus apvado pavirsius (apvado apacia, kampeliai), nudazytas net ir ta pacia sienu spalva, atrodys tamsiau, del to apvadas savaime isryskes. Nebent jums norisi ryskumo (man - ne  smile.gif ).
Bet kokiu atveju, jei jau galvojate apie tamsesne spalva, siulyciau pirmiausia pabandyti nudazyti sienu spalva, o jei nepatiks, tada - tamsiau.

Ačiū 4u.gif Atrodo taip paprasta, bet pati nesugalvojau, kad apvadas dėl šešėlių natūraliai atrodys tamsesnis blush2.gif doh.gif
Pas mane dar trys patalpos bus su tokiomis lubomis bus - nesinori prarasti lubų aukščio ax.gif Turiu dar sugalvoti kaip elgtis su kitomis patalpomis, klijuoti apvadus ar ne? Miegamajam išrinkau platesnius, bet, aišku, tas lubų nelygumas gadina kažkiek vaizdą unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 02 12, 22:43)
Kristaline, as ant tokiu lubu isvis nebuciau dejusi apvado  blush2.gif

Man vis dėlto gražiau su apvadu, nors tikėjaus geresnio vaizdo ax.gif
Atsakyti