Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VII

QUOTE(kaban @ 2011 06 06, 22:11)
1. Kaip tvirtinsite neopora prie sienos


klijais ir smeigėmis.
QUOTE
2. Nu paskaiciokte, idomu kaip su 30 cm neoporu pritempsite iki PN


gerai, nesunku. 25 cm akyto betono, sakykim "AEROC Classic" liambda ≤0,11 W/mK R=2,27
neoporas, liambda =0,032 W/mK R=9,375
taigi sienos R bendras =11,645

QUOTE
Kai "sakoma: kad PN pabrangsta tik 10% turima omenije, kad skaiciojamas kiekvienas centas.. o pas jumi sienos jau per storos, pamatas joms per galingas, siltinimas per mazas, tvirtinimas 3gubai brangesnis, dar sildimo sistema "suprjektuota".. joks cia nebus pn ir dar okiu 30-40% brangiau uz standarta.. jei rinktis PN - reishkia is anksto reik pamirsti savoka "man norisi kad butu taip"..


Wow, kaip supratau, Jūs namą pats statėtės, taigi tikrai gerai viską žinote. Jei darau pamatus gręžtinius, man rostverko storį reikia daryti pagal blokelio ir šiltinimo sluoksnio storį? Ar rostverkas turi būti neplonesnis tik už blokelio storį?
Jei kas netyčia pamiršo, blokelio storis 25 cm.
Taigi, prašyčiau smulkiau paaiškinti, kame tas pamatų galingumas. Dar nespėjau pradėti statybų, gal Jūs kaip tik mane išgelbėsite nuo neapgalvoto žingsnio.

Taip pat baisiai domina, kodėl sienų R=11,6 yra per mažas?

Taip pat baisiai įdomu, iš kur tas "30-40% brangiau", pasikartosiu, Jūs gal mane išgelbėsite nuo neapgalvotų investicijų. Ups, jei Jūs teisus, tai jau ne investicijos o tik išlaidos.

Taigi, jei tikrai įtikinsit mane, kad aš klystu, na nežinau kaip Jums reikės atsidėkoti, bet buteliukas tai tikrai priklausys wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 06 06, 21:20)
Davėte gerą idėją - savam monitoringe reiks padaryti tikią eilutę, nuo dienos D gauta energija Eg / siurblinės suvartota energija Es. Labai paprasta ir bus akivaizdus COP. Spėju kad pasiekti vidurkį 6 per sezoną bus kaip du pirtu apm... smile.gif  nes kai kolektorius šaltas siurblinė nedirba, tik valdiklis srebia kelis mW.

Šeip tai padaryta viena klaidelė. Kad teisingai apskaičiuoti COP, tokiu atveju reikėtų elektros skaitliuko ir prie teno ir tik jo sanaudas sudėjus gausis bendras COP.

QUOTE

Nebijote problemų su sandarumu? Jūsų pasirenkama technologija negarantuoja kokybės - ši labai priklausys nuo žmogiškojo faktoriaus. Juk nemesite praktikos ir nepulsite pats blokelių klijais tept? O kas dėl statybų leidimo - mano projekte irgi blokeliai, irgi vata ar eps...ir nieko. Svarbiausia matmenis išlaikyti - čia šventai.
Įdomu, iš ko statysite sekantį, antrą ir trečią? thumbup.gif


Dėl sandarumo kaip ir prisibijau, todėl įpač paskaitintas EVOY šiltalo apskaičiavimo programėlės, kur jis vos ne visur kišo aliuminio folija, taip susidomėjau atspindinčiaja izoliacija wink.gif. Tikrai tikiu kad veikia, ir tikrai manau, kad akyto betono atveju jos reikia ne dėl vienos, bet dėl dviejų priežaščių.

O kad Jūsų projekte blokeliai, tikrai nesitikėjau ohmy.gif
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2011 06 06, 22:33)
akumuliacinėja atsiras gyviu nes kas savaitia reik uškelt temperatura berots iki 60c... o darant uždara rata ...

Jo, žinau šią problemą, turiu kelias mintis, bet dar norėčiau pasitikslint. Cirkuliacijos nė už ką nedarysiu, tai mano nuomone prieštarauja PN koncepcijai- neekonomiška smile.gif. Pas mane visi vandens vartojimo taškai arba prie pat , arba virš boilerinės.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 06 07, 00:03)
klijais ir smeigėmis.

sienos R bendras =11,645

Jei darau pamatus gręžtinius, man rostverko storį reikia daryti pagal blokelio ir šiltinimo sluoksnio storį? Ar rostverkas turi būti neplonesnis tik už blokelio storį?

Taigi, prašyčiau smulkiau paaiškinti, kame tas pamatų galingumas. Dar nespėjau pradėti statybų, gal Jūs kaip tik mane išgelbėsite nuo neapgalvoto žingsnio.

Taip pat baisiai domina, kodėl sienų R=11,6 yra per mažas?

Taip pat baisiai įdomu, iš kur tas "30-40% brangiau", pasikartosiu, Jūs gal mane išgelbėsite nuo neapgalvotų investicijų. Ups, jei Jūs teisus, tai jau ne investicijos o tik išlaidos.



pasidomekyte tu smeigu 30cm neoporui kainomis.. aishq nepamirskyte, kad dar i i siena kazkiek turi ilisti.. apie apkrovas pagalvokite, tinkas bus? kabes ant 30 cm smeiges? nunu..

koks sienu plotis, kiek susidaro pro ji per metus praradymai 1m2 grindu?

greztinis pamatas su rostverku - vienas dydelis salcio tiltas.. vilene vo 2m2 durima daro super puper izoliacija, o kaip ta konstrukcij izolioti? kiek tas kainuos? kokie praradymai bus per ja?

rostverko storis priklauso nuo konstruktyvo.. jus turite zinoti ar reikia tos 30 cm remti i kazka ar galima pakabinti ore? ir kas su jo bus po 20 metu? nuslinks? isskris?

visas jusu projekas - neapglvotas zingsnis.. PN tai arba liktiniai pilnas komplektas arba karkasas pilnas komplektas.. o rostverkai, murai ir t.t. - tai KKK

o kodel jis pakankamas tas jusu R? cia kuom pagristas teiginis? Skaiciavimais? ar siaip viena bobute pasake?

PN kaip jis darba formuluojasi - jau klaida.. kazkokie dedes pasake kad tai gerai - ir valio..viskas, ka jus "nepagailejote pinigu" - jau yra PN koncepcijos zudikas.. Su PN reikia taupyti ant kiekvienos smeiges - kitaip nera prasmes jo statyti.. nei finansines, nei teorines, nei ekologines,,


Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 06 06, 21:20)
Metinis COP bus momentinių COP vidurkis...

Tarkim, aš eilinis vartotojas, nežinau žodžio COP ir man tai nerūpi. Man rūpi kiek aš per metus sumokėsiu, už tai kad pas manė visada būtu karštas vanduo, kad jis būtu kas jis būtu tinkamai dezinfekuotas (reikia laikas nuo laiko kelti vandens temperatūra boileryje iki 80"C), o vandens sunaudosiu viso labo ~60m3.
QUOTE

Neteko girdėti tokios problemos - manau pati gamta tuo pasirūpina nupildama vandeniu ...

Keista kad tuo nepasidomėjote jei rimtai ruošiatės įrenginėti šią sistema.
QUOTE
Jei vidutiniai pritekėjimai žiemą ~1,5kW o vasarą eliminuojam(dalinai) viryklę, saulę - beveik 100proc... belieka elektra(irgi sumažėjimas dėl trumpesnio apšvietimo periodo) tai prognozuoju kad tie 1,5kW ženkliai patirps, sakykim iki 1,2kW.

Nelabai noriu gilintis į jūsų skaičiavimus, iš esmės viskas atrodo teisingai, tik dėl netikslumų gaunasi klaidingas rezultatas. Taip visada būna bandant operuoti minimaliais skaičiais, nežinant tiksliai nei vieno parametro.
Pasakysiu tik kas krenta į akis:
- jei šildymui skaičiuojate vidurkį per parą, tai kondicionavimui reikia skaičiuoti piko laikotarpį.
- 4 žmonės net ramybės būsenoje išskiria ~1kW šilumos, jei visa šeima atsisies žiūrėti TV, tai tas kilovatas nebus išskirstytas po visą namą, o jo prireiks vien svetainei. Jei rodis krepšinį - 1kW greitai pavirs į 2kw. Jei dar paimsite alučio, vaikai pakepins popkorno ar pradės kramtyti ką kitą - šilumos išsiskyrimai dar padidės.
O ką jau kalbėti apie tai, kad gali ateiti svečių?
- jei visi 4 žmonės įjungs savo kompus, kiek padidės pritekėjimai? (O jei vaikai susižavies pvz. animacija ir teks įsigyti galingą Laptopą, kuris valgis ~650Wt)?
- spinduliniai pritekėjimai nuo saulės yra ne tik tiesioginiai, be to markizės apsaugo tik kai saulė aukštai. Be to saulė pašildo sienų stiklų bei stogo paviršius gerokai daugiau nei lauko oro temperatūra, todėl skaičiuotinas temperatūrų skirtumas bus didesnis.
Yra daug situacijų, kurios net iš tolo netelpa į jūsų nustatyta 2kW limitą.
ŠŽ gal turi pakankamai skaldos, tačiau 200mm vamzdis neteikia daug vilčių... bent jau name nepradėkite taupyti ventiliacijos ortakių sąskaita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ed@: 07 birželio 2011 - 00:44
QUOTE(kaban @ 2011 06 06, 23:30)
PN kaip jis darba formuluojasi - jau klaida.. kazkokie dedes pasake kad tai gerai - ir valio..viskas, ka jus "nepagailejote pinigu" - jau yra PN koncepcijos zudikas.. Su PN reikia taupyti ant kiekvienos smeiges - kitaip nera prasmes jo statyti.. nei finansines, nei teorines, nei ekologines,


Kaban, niekas čia su Jumis jau ir nesiginčija, kad geriausias PN tai R=5 sienų varža ir KKK. Įsivaizduojat, jog tai Jūsų PN, ok, svarbu patys esat laimingas. O tas apibrėžimas, kurį ka tik bandėt išvesti - tokio nėra. Atvirkščiai, PN tai yra absoliuti kūrybinė laisvė su svarbiu tiktai rezultatu.

Dėl pamatų žinokit neįtikinot, matot pamatus aš irgi šiltinsiu, tai jei pamatai bus gręžtiniai su rostverku, tai žinokit, rostverką irgi šiltinti reikės. Tikrai nedarysiu jo 55 cm, nes po to, kai dar ir jį apšiltinsiu gausis pamatai metro storio, kai sienos apie 60 cm. taip kad, nu atleiskit man neišmanėliui, na bet negražu bus kaip tais wink.gif ...

Smeigės, na jo, kažkaip apie jas nepagalvojau wink.gif. Kadangi neįsivaizduoju kiek jos gali kainuoti, gal galėtumėt paskaičiuoti?

Tiesa, netyčia teko girdėti apie tokią smeigių tvirtinimo technologiją, kai jos šiek tiek įgilinamos į putplastį, sako ir termo nuotraukos gražesnės gaunasi. Gal galėtumėt, kaip didesnę patirtį turintis, pagelbėt mažiau patyrusiems forumo dalyviams, šiek tiek plačiau apie tai papasakodami wink.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 birželio 2011 - 07:50
QUOTE(mintas @ 2011 06 06, 23:10)

Taigi, jei vanduo elektriniu tenu šildomas ne pačioje akumuliacinėje, tai kuo daugiau vandens, tuo geriau. Na čia sutinku tik pamastymai, o ne kažkuo pagrysti teiginiai.


Be abejo tenas bus ne akumuliacinėje , bet boileryje! Akumuliacinės paskirtis aušinti kolektorių vasarą, sukaupti perteklinę pigią saulės energiją. Nesamonė elektra šildyti 3t vandens. Užteks naktiniu režimu pasišildyt boilerį jei tuo metu saulės badas.
O staigaus atšalimo ramu - izoliacija + didelė vandens šiluminė talpa.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 06 07, 00:03)

Šeip tai padaryta viena klaidelė. Kad teisingai apskaičiuoti COP, tokiu atveju reikėtų elektros skaitliuko ir prie teno ir tik jo sanaudas sudėjus gausis bendras COP.




Jei įtraukiam teną - turim nebe kolektoriaus, bet boilerio cop biggrin.gif Tas mūsų visai nedomina, domina tik pačio kolektoriaus cop - kiek jis suėda ir kiek pagamina(pagauna). Tenas čia ne prie ko.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 06 07, 00:03)
klijais ir smeigėmis.
gerai, nesunku. 25 cm akyto betono, sakykim "AEROC Classic" liambda ≤0,11 W/mK R=2,27
neoporas, liambda =0,032 W/mK R=9,375
taigi sienos R bendras =11,645


Kaban lenkia prie to, kad jūsų sienos bus storos kaip Trakų pilies. Visai be reikalo žavitės aeroc varža, jei palygintumėt aeroc ir neps lambdas suprastumėt kodėl.
Aplamai visi blokeliai tik apš.. ir padegt, atgyvena su labai gajom tradicijom.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 06 07, 00:03)
Cirkuliacijos nė už ką nedarysiu, tai mano nuomone prieštarauja PN koncepcijai- neekonomiška smile.gif. Pas mane visi vandens vartojimo taškai arba prie pat , arba virš boilerinės.


O aš cirkuliaciją turiu. Noriu karšto vandens iškart, nenuleidinėdamas puskikirį kas kart. Jei boileris 300l nematau problemos, plius boilerį žadu gaminti pagal užsakymą ir izoliuoti purškiamu PIR pagal savo standartą - 150mm. Karvę tikrai nekainuos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 06 07, 08:32)
Gal galėtumėt, kaip didesnę patirtį turintis, pagelbėt mažiau patyrusiems forumo dalyviams, šiek tiek plačiau apie tai papasakodami wink.gif ?


jau pakankamai ta tema buvo isdiskutuota.. bet jums gi nerupi daryti teisingai, jums svarbi "kurybine laisve"..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 06 07, 00:30)
PN tai arba liktiniai pilnas komplektas arba karkasas pilnas komplektas.. o rostverkai, murai ir t.t. - tai KKK

o kodel jis pakankamas tas jusu R? cia kuom pagristas teiginis? Skaiciavimais? ar siaip viena bobute pasake?

PN kaip jis darba formuluojasi - jau klaida.. kazkokie dedes pasake kad tai gerai - ir valio..viskas, ka jus "nepagailejote pinigu" - jau yra PN koncepcijos zudikas.. Su PN reikia taupyti ant kiekvienos smeiges - kitaip nera prasmes jo statyti.. nei finansines, nei teorines, nei ekologines,,


Pritariu dėl statybos technologijų PN drinks_cheers.gif jei nebūčiau atradęs liktinių, tai 99proc būtų karkasas - su trupučiu medžio(tik nešančiai galiai) ir daug daug šiltinimo. Karkasas tikrai labai tinkama technologija PN, tik sandarumą paspręst - PIR plokštės idealu!
Mintas daro didelę klaidą prasidėdamas su blokais, klijais. Rostverkai irgi atgyvena. Plokštieji tokia paprasta konstrukcija - nei gręžt nei šiltint.

Na tų vienų bobučių pasaulyje ne viena - kad ir W. Feist. Evoy buvo ne vienintelis jį įvardindamas kaip aferiugą, teko bent du LT mokslo vyrus sutikt ir jų nuomonė apie šį pasyvininką nė kiek ne geresnė. Dabar tų bobučių turime čia. net nežinau, ką jie rekomenduoja, bet neabejotinai tai daro. Šiaip tai PN kaip sąvokos nereikia priimti kaip švento rašto. Sąvoka sugalvota bobutės tai ir aiškina. Galite KN(Kaban namas) sukurti - štai tiek reik šiltalo, tokio sandarumo, dar pvz namas būtinai mėlynas ir kreivu stogu turi būti - kitaip draudžiu vadinti KN. Ir jūs būsite teisus.

Dėl perdėm didelio taupymo: aš netaupau. Nenoriu visko pigiausio, bet noriu pažangiausio, inovatyviausio. Man aiškina, kad PV nesąmonė neatsiperkanti - vistiek bandysiu. Kažkada ir ŽŠ buvo nesąmonė - dabar tie apaštalai patys įrenginėja
Papildyta:
QUOTE(ed@ @ 2011 06 07, 01:42)
~650Wt)? 
- spinduliniai pritekėjimai nuo saulės yra ne tik tiesioginiai, be to markizės apsaugo tik kai saulė aukštai. Be to saulė pašildo sienų stiklų bei stogo paviršius gerokai daugiau nei lauko oro temperatūra, todėl skaičiuotinas temperatūrų skirtumas bus didesnis.


Jau seniau pastebėjau keistokus vienetus, matyt paraitinis vertimas iš rus.Bt smile.gif tikriausiai teisus mudu priskirdamas skirtingom kartom su skirtingais požiūriais: patirtis patikrinta nekintančia praktika vs. naujovės, bandymai ir at- / pra- radimai. Belieka metus palaukti ir įsitikinti, kaip bus iš tikrųjų. Taip, per daug nežinomųjų tikslūs skaičiavimai beveik negalimi. Tik inžinierinė nuojauta.
O kada saulė būna aukštai? Koks tai metų laikas ir kokia išorės temperatūra? O kai saulė žemai - ji labai laukiama namo viduje. Tai puikiai iliustruoja Minto avataras(čia toks net man naujas žodis; abrozdėlis Minto posto viršutiniame kairiajame kampe). Markizė mes šešėlį ant didžiojo vitrinos lango vasarą, o žiemą ji bus susukta kad saulė blizgintų tiesiai į langą taip dovanodama nemokamus kW.
Dėl sienų ir stogo jūs teisus - taip, delta t lieka pilnai nežinoma. Ypač mano atveju, kai pietinį fasadą noriu tamsinti su tikslu delta t mažinti žiemą.
Pagyvensim - pamatysim. Jei PL ŽŠ vėsina supermarketus ir gamyklas manau susitvarkys ir su gerai izoliuotu namu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 06 07, 08:32)
Tiesa, netyčia teko girdėti apie tokią smeigių tvirtinimo technologiją, kai jos šiek tiek įgilinamos į putplastį, sako ir termo nuotraukos gražesnės gaunasi. Gal galėtumėt, kaip didesnę patirtį turintis, pagelbėt mažiau patyrusiems forumo dalyviams, šiek tiek plačiau apie tai papasakodami wink.gif ?


Termonuotraukse vistiek matysite savo įgilinimus.
Napamirškite Kaban suteiktas Velnio advokato pareigas. Jas jis vykdo nepriekaištingai - parodo visus trūkumus: blokus, rostverką, smeiges. Reikia pasikausčiusio statybininko ala Evoy atlaikyti tokią analitinę kritiką - jūs net nevarkit, bet į pastabas vertėtų atkreipti dėmesį, ne š... mala.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 06 07, 07:59)
Jei įtraukiam teną - turim nebe kolektoriaus, bet boilerio cop biggrin.gif  Tas mūsų visai nedomina, domina tik pačio kolektoriaus cop - kiek jis suėda ir kiek pagamina(pagauna). Tenas čia ne prie ko.


Matai, kai kalba eina apie šilumos siurblį, jo COP numušinėja elektrinių tenų naudojimas, taip, kad kaip galima labiau situacija su saulės kolektoriais pritraukti, reikėtų suvienodinti sąlygas. Taigi reikėtų gautą šilumą iš saulės kolektorių dalinti ne tik iš saulės kolektorių funkcionavimui reikalingos energijos kiekio bet iš sudėtos, kolektorių funkcionavimui reikalingos ir tenų šildymui naudotos
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2011 06 07, 08:09)
jau pakankamai ta tema buvo isdiskutuota.. bet jums gi nerupi daryti teisingai, jums svarbi "kurybine laisve"..



Matai, teisingumas šiuo atveju labai subjektyvus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 06 07, 11:06)
Matai, kai kalba eina apie šilumos siurblį, jo COP numušinėja elektrinių tenų naudojimas, taip, kad kaip galima labiau situacija su saulės kolektoriais pritraukti, reikėtų suvienodinti sąlygas. Taigi reikėtų gautą šilumą iš saulės kolektorių dalinti ne tik iš saulės kolektorių funkcionavimui reikalingos energijos kiekio bet iš sudėtos, kolektorių funkcionavimui reikalingos ir tenų šildymui naudotos



Ne netiesa. Siurblyje tenai irgi jungiasi tada, kai nebepaveža kompresorius. Siurblio COP tenas įtakos neturi.
Mes skaičiuojame COP - naudingo veikimo koef., o veikia tik kolektorius arba tik siurblys. Teno COP visad ~98% čia nieko išradinėti nereikia. Tenas abiem atvejais tik apsauga. Abiejų įrenginių COP krenta dėl aplinkos sąlygų blogėjimo - iš šalto oro yra sunkiau paimti šilumą, debesuotumas mažina spinduliuotę, o kompresorius ir cirkuliacinis kaip srėbė kWh taip ir srebia.
Tenus galima būtų vertinti tik lyginant abi sistemas tarpusavyje: imam atskaitinį laikotarpį ir skaičiuojam vieno įrenginio bendras su tenu sąnaudas ir lyginame su kito įrenginio bendrom sąnaudom.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 06 06, 23:30)
visas jusu projekas - neapglvotas zingsnis.. PN tai arba liktiniai pilnas komplektas arba karkasas pilnas komplektas.. o rostverkai, murai ir t.t. - tai KKK


Eikit sau, kokia aš padariau klaidą, kodėl ankščiau nepaklausiau šio profesoriaus, kuris pasistatė pusšimtį pasyvių namų, todėl turi tikrai kvalifikuotą nuomonę šiuo klausimu, ir turėdamas tokį bagažą užnugaryje turi pagrindo teigti kad R=5 ir KKK geriausia, vaje kokia bėda.

Patikėkit ponuli "kaban", pasakytų šį teiginį "Vilienė" tikrai susirūpinčiau, pasakytų "EVOY", viską sustabdyčiau ir iš naujo nuodugniai peržiūrėčiau tas vietas kurias nurodytų problematiškom, bet tamstos klausyt..., na atleiskit, nesat nei Jūs, nei Jūsų samprotavimai, man siektinu pavyzdžiu.

QUOTE(kaban @ 2011 06 07, 08:09)
jau pakankamai ta tema buvo isdiskutuota.. bet jums gi nerupi daryti teisingai, jums svarbi "kurybine laisve"..


O vat čia negražiai pasielgta. Taip gražiai buvo dėstoma, kad darau negerai, o kai paklausi kas negerai, pasiplaunama rankas. Negražu, oi negražu. Internete tuo pačiu klausimu surasi mažiausiai dešimt nuomonių, kurią Būtent Jūs ponuli "kaban" tuomet turėjote omenį prašyčiau pakomentuoti.

Dėl teisingumo jau sakiau, labai jau subjektyviai kiekvienam ta tiesa atrodo, kad dėl to verta būtų ginčytis, o vat, kad kurybinės laisvės nevertinat, tai minusas. Beje, šiame forume labiausiai kūrybingai į PN klausimą pažiūrėjęs ir savo požiūrį įgyvendinantis manyčiau tikrai ne aš esu, nepažystat manęs matau, o tokias gražias išvadas paišot.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti