Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone terasoje

MB megsta su sumustiniais valgyt biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos ir aš pasirodau naujoj temutėj bigsmile.gif

Pipirnes tai aš ir ant sumuštinių dėdavausi, man visai nieko thumbup.gif o vat vienos tai neee schmoll.gif

Aš jau porą dienų kai pasėjau kai kurias sėklytes pomidoriukus 3 rūšių, mėtą (pipirmėtę), kažkokius narcizinius svogūnus (sėju pirmą kart, tai nežinau ar užaugs g.gif ). Šiemet sakiau nebeprisisėsiu visokių dalykų, nes ir balkonas labai užsigriozdina, o ir naudos nelabai būna (šia turiu omeny agurus, plaušenes ir pan. doh.gif ). Mano Žemuogės, braškės gyvos thumbup.gif žemuogė viena tai net žiedelį išleist sugalvojo doh.gif lotuliukas.gif Vat tik labai rūpi ar melisos išgyvens, nes dabar tai nėra jokios žalumos, bet gal iš šaknų ataugs g.gif bus matyt, kiek vėliau dėl visa ko jų dar pasisėsiu, nes augo labai neblogai thumbup.gif
Atsakyti
Laukiu savaitgalio. Važiuosiu žemių pirkt bigsmile.gif
Pomidorai ir prieskoninės žolelės šiemet planuose. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos naujoj temoj, ačiū 4u.gif

QUOTE(AisteZ @ 2011 02 04, 11:41)
Tiesa ar auginat kas lauro lapeliu medeli? Maniskis kazko visus lapelius numete, bet tik va dabar ne per seniausiai, bet matosi, kad pumpureliai bunda, bus nauju lapiuku smile.gif

ar pirkai lauro medelį ar daiginais? aš norėčiau jį turėti ax.gif

aš irgi pajutau didelį norą pasisėti ką nors ax.gif

klausimukas - ar balkoninius pomidoriukus, ramantantines žemuoges sėti į tabletes, ar į daigyklinius indelius? g.gif nu pomidorų sėklą įsivaizduoju kad sugraibysiu, bet žemuogių tą grudelį tai nžn...

ir šiaip, gal yra koks dėsnis, kada kas į tabletė, o kada kas tiesiai į tokį didenį kaušiuką? g.gif

ir dar, kada ką reikia sėti/pikiuoti į durpinį kaušiuką, o kada į juodą plastikinį kaušiuką?

pgl sodininko kalendorių šiandien, rytoj, tada 15 ir 16 dienom palanku sėti DARŽOVES
žalumynai, prieskoniniai augalai - 15, 16
gėlėms - 19, 23, 24

tręšiam 24,25 biggrin.gif

čia kadangi sau žiūrinėjausi, tai ir jums parašiau 4u.gif
Papildyta:
ar pipirnė kažkuo panaši į rukolą?

man rukola vat visai viena savo skoniu nepatinka, bet jei pamaišai salotose, ar su makaronasi - nu nerealu kaip dera ir kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
Aš tai imu kokius nedidelius negilius indelius ir sėju, tik va svogūnam narciziniam paėmiau jau tokį didesnį vazoniuką, kad galėčiau veliau su visom žemėm perkelt į dar didesnį, aišku jei kas išdygs biggrin.gif Smulkias sėklytes tai tiesiog į saugą įsiberiu kiek noriu sėt ir tada pabarstau atsargiai, o didesnes sėklas gražiai išrikiuoju ax.gif Mano dabat 3 rūšys pomidoriukų po 3 - 4 sėklytes vienam induke pasėtos (taip darau jau ne pirmus metus), tik užsižymėjau kur kas, kad atskirčiau ax.gif O jau kai pikuoju tada juos sodinu atskirai po vieną.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 02 10, 22:20)
Sveikos naujoj temoj, ačiū  4u.gif
ar pirkai lauro medelį ar daiginais? aš norėčiau jį turėti  ax.gif

As pirkau pernai, nedideli toki is maximos atrodo ax.gif Pernai balkone nemazai paaugo, graziai taip, bet va dabar teko apgenet, tai liko mazesnis net gi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 02 10, 22:20)
ir šiaip, gal yra koks dėsnis, kada kas į tabletė, o kada kas tiesiai į tokį didenį kaušiukąg.gif

ir dar, kada ką reikia sėti/pikiuoti į durpinį kaušiuką, o kada į juodą plastikinį kaušiuką?

čia gal daugiau patogumo klausimas, o ne taisyklė. Sugraibomas sėklas į durpines tabletes, o tokias kaip žemuogių į substratą ( labai labai nepersistengiant, nebet paskui bus noro ir kantrybės 500-800 siūliukų pikuot.

Pikuojasi į vazonėlius arba plastikines kasetes. Taip pat, kaip kam patogiau vėliau prižiūrėti visą ūkį wink.gif

Ačiū už datas smile.gif
Atsakyti
O, klausykit... aš kiekvieną žiemą lamerišku klausimu kankinuosi rolleyes.gif
Kada metas sėti sėklas? Gryna miestietė biggrin.gif
Va tarkim balkone auginti aitriuosius pipirus, pomidorus... ant sėklų pakelių vos ne balandis užrašytas, o gretimoj temoj merginos jau tabaską pasėjusios g.gif
O mano mama daržui gegužės pradžioj sėja g.gif
Tai kada tas tikrasis laikas, kai nei per anksti, nei per vėlai?
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2011 02 11, 12:29)
O, klausykit... aš kiekvieną žiemą lamerišku klausimu kankinuosi  rolleyes.gif
Kada metas sėti sėklas? Gryna miestietė biggrin.gif
Va tarkim balkone auginti aitriuosius pipirus, pomidorus... ant sėklų pakelių vos ne balandis užrašytas, o gretimoj temoj merginos jau tabaską pasėjusios  g.gif
O mano mama daržui gegužės pradžioj sėja  g.gif
Tai kada tas tikrasis laikas, kai nei per anksti, nei per vėlai?

o balkonas pas tave įstikintas?
Čili jau reikia sėt - nespės užaugt kitaip... tik iki gegužės į nestikintą balkoną kažin ar pavyks išnešt...

Pomidorus be kovo pabaigos nesėsiu... na kelis daigus pažaidimui pasėsiu, bet pagrindinius kovą, nes pernai vasario 20d pasėjau VILMA, tai vedė kartu su kitias balandžio mėnesį sėtais kartu doh.gif

Jeigu balkonas įstiklintas, tai pomidorus gali anksčiau sėt... maniškis deja nestikintas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 11 vasario 2011 - 11:45
Kas dėl pomidorų sėjimo, tai labai individualiai. Vienų pomidorus galima skinti nuo pasėjimo praėjus 60-80 dienų, kitus nuo pasėjimo praėjus 100-120 dienų. Norint paankstinti, sėjama ir vasarį wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 vasario 2011 - 11:51
Sveikos, darželinukės 4u.gif

žaliuoja jau ir mano palangė.. Sudygo jau ir salotos. Tik kaži ar išaugs..
user posted image
Atsakyti
Naujas sezonas - nauja tema thumbup.gif
Buvau ir as jau nusiteikusi cilius ir pomidorus seti, tik kad paziurejau oru prognoze ateinancioms dviems savaitems tai noras atsoko, bijau kad neisstyptu, tai bandysiu seti kita savaite. O ant palanges tik svogunai, pipiprine (man skanu ir viena ant sumustiniu ir i salotas imaisyti) ir bazilikas, kuris uzsispyres laukia silumos ir saulutes ir ne is vietos schmoll.gif
Atsakyti