Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone terasoje

Gal kas žinot daržovę ar prieskonį, kuris mėgtų daug saulės, nebijotų per daug sausros ir vėjo? ax.gif

Pas mane kadangi balkone grotos iki pusės, tai aš kabinu lovelius 2 aukštais - viršuj kažką, kas saulės nebijo, o apačioj salotas, špinatus ir rucolą, nes jie ant saulės pražydi iš karto... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 03 01, 12:58)
o man krapai du šiandien išlindo, o  žemuogių nesimato daigelių ,

o kokia veslė pas tave žemuogėlių?

Sejau dvieju veisliu: Regina ir Rugen 4u.gif
Atsakyti
Partizane, ku-kū, ar tai tose kempinėlėse ir bazilikus, pomidorus sėjai?
Atsakyti
Sveikos, esu visai zalia seklu sejime, bet isigijome namuka tai noriu pasiseti gelyciu, kurias po to perkelsiu i lauka, tai prasau jusu patarimo kaip tas seklytes eti, neturiu zalio supratimo, vienur raso, kad nereikia zeme uzberti? dabar noriu pasiseti kvapniuosius heliotropus, totorinius kermekus ir tikraja levanda, turiu nusipirkusi zeme zeme spec sekloms raso sodinti ir tuos indelius, tai idomu ar reikia kazkaip jas drekinti ar uzdenti
Atsakyti
o kur Kaune ras venus pomidoriuku?
Atsakyti
QUOTE(smiltute11 @ 2011 03 02, 14:28)

Sėklelėj ir Shetelig`e nėra... Tai nebent Žalioj stotelėj g.gif Aš pirkau paprastoj parduotuvytėj pas tėvus kaime blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltute11 @ 2011 03 02, 14:28)

Žalioj Stotelėj 4u.gif daug, daug.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 03 02, 13:02)
Gal kas žinot daržovę ar prieskonį, kuris mėgtų daug saulės, nebijotų per daug sausros ir vėjo?  ax.gif

Morka? Burokelis? Kokie porai gal?
Papildyta:
QUOTE(juokiukas @ 2011 03 02, 15:01)
Sveikos, esu visai zalia seklu sejime, bet isigijome namuka tai noriu pasiseti gelyciu, kurias po to perkelsiu i lauka, tai prasau jusu patarimo kaip tas seklytes eti, neturiu zalio supratimo, vienur raso, kad nereikia zeme uzberti? dabar noriu pasiseti kvapniuosius heliotropus, totorinius kermekus ir tikraja levanda, turiu nusipirkusi zeme zeme spec sekloms raso sodinti ir tuos indelius, tai idomu ar reikia kazkaip jas drekinti ar uzdenti

Sveikute, na kaip pradziai pasirinkai ko gero ne pacius lengviausiu augalus. Heliotropus pernai auginau, sudygo gana neblogai, o va su levanda tiek man tiek draugems niekaip nepavyksta "rankos atmusti" daiginime sad.gif Man treti metai su ja nieko nesigauna. Siemet vis delto bandysiu dar...
Tiksliausia butu skaityti konkretaus augalo nurodymus ant pakuotes. O siaip daiginimui svarbiausia temperatura ir dregme, kai daigelis prasikala - sviesa ir visa kita.
Be vandens nei vienas augalas neaugs, tai sausa neturi buti smile.gif o uzdengti kol dygsta reikia. Paskui nuimk plevele ir i saulyte nesk, kitaip isstyps tavo augaliukai ir nieko nesigaus.
Bet jei namuka turi pirmus metus tai ar neverta butu turgelyje daigu nusipirkti ir taip pradeti draugyste su augalu pasauliu?
Atsakyti
QUOTE(Renamambu @ 2011 03 02, 19:29)
Morka? Burokelis? Kokie porai gal?
Papildyta:

Sveikute, na kaip pradziai pasirinkai ko gero ne pacius lengviausiu augalus. Heliotropus pernai auginau, sudygo gana neblogai, o va su levanda tiek man tiek draugems niekaip nepavyksta "rankos atmusti" daiginime sad.gif Man treti metai su ja nieko nesigauna. Siemet vis delto bandysiu dar...
Tiksliausia butu skaityti konkretaus augalo nurodymus ant pakuotes. O siaip daiginimui svarbiausia temperatura ir dregme, kai daigelis prasikala - sviesa ir visa kita.
Be vandens nei vienas augalas neaugs, tai sausa neturi buti smile.gif o uzdengti kol dygsta reikia. Paskui nuimk plevele ir i saulyte nesk, kitaip isstyps tavo augaliukai ir nieko nesigaus.
Bet jei namuka turi pirmus metus tai ar neverta butu turgelyje daigu nusipirkti ir taip pradeti draugyste su augalu pasauliu?

man atrodo levandas reikia truputį pagąsdinti tongue.gif pas mane levanda visai nedygo, kol katytė nenukrapštė jos nuo lentynos ir nenumetė. O po to žiūriu -du rubuiliai daigiukai prasikalė lotuliukas.gif
Deja su čiobreliu taip nepasisekė, nes jis buvo numestas žemyn galva ir žuvo vietoje.
pas mane dabar visuose vazonėliuose (išskyrus šalaviją, kuris nerodo gyvybės ženklų) yra po du daigelius. Jiems ko gero mažoka šviesos, nes dėl savo uodeguotosios sodininkės turiu laikyti aukštai sudėtus vazoniukus, ir deja ne ant palangės, tai stypsta viršun tie daigeliai, bet gal jiems pavyks užaugti.
Šiandien dar kelis vazonus prikaišiojau sėklyčių, ir sudėjau ant palangės svetainėje, ten katytė neleidžiama. Tačiau ten vėsiau, nes langas į rytus ir kambarys didelis -neprišyla tiek, tai nežinia kaip ten seksis dygti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 02, 12:32)
Partizane, ku-kū, ar tai tose kempinėlėse ir bazilikus, pomidorus sėjai?

ne schmoll.gif sėjau durpinėse tabletėse, kaip ir pas tave 4u.gif šitas š. kempinėles sunaudojau gėlėms sėti, nes... turėjau nuo praėjusių metų ir jau žinojau, kad čia biškį nesamonė biggrin.gif

nuo trijų rūšių pomidorų pasėjimo - nuostolis po vieną sėklą kiekvienos. du dygo ir nugaišo, vienas net nedygo, jo net sėklos neradau unsure.gif

kiti sėkmingai išpikiuoti pakasant kuo giliau, iki pat pirmų lapelių thumbup.gif

nu dar kai bus ta kažkuri super gera diena, sėsiu ir kitus. tik dar neapsisprendžiu, tabletėja ar žemėj ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Renamambu @ 2011 03 02, 10:18)
As auginu ir tokias ir tokias. Kad tik daugiau butu  biggrin.gif  Bet manyciau idealu yra auginti daugiametes, sutaupysim laiko daiginimui. Tikiuosi mano pernykstes iskis ir siemet nosi

mama sode man rudeniop buvo iškasusi daugiametę (tokią su šaknim?) petražolę ir įsodinus į vazoną. sakyčiau labai neblogai jai sekėsi, augo, žaliavo, leido lapelius. paskabyk ir vos pakrapint ant patiekalų užtekdavo. staiga ji ėmė vysti, maniau per sausa, puoliau laistyt.. tada ją paliečiau, jo visa atsipalaidavusi tokia nuo žemės... nu matyt vyresnioji bandė ropę raut biggrin.gif

redenį tikrai prašysiu to paties 4u.gif

QUOTE(aaagnex @ 2011 03 02, 11:02)
Gal kas žinot daržovę ar prieskonį, kuris mėgtų daug saulės, nebijotų per daug sausros ir vėjo? 

šovė į galvą mintis - pelargonija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 03 02, 23:05)

šovė į galvą mintis - pelargonija  biggrin.gif

thumbup.gif tikrai taip, labai atspari daržovė thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 03 03, 00:05)

mama sode man rudeniop buvo iškasusi daugiametę (tokią su šaknim?) petražolę ir įsodinus į vazoną. sakyčiau labai neblogai jai sekėsi, augo, žaliavo, leido lapelius. paskabyk ir vos pakrapint ant patiekalų užtekdavo. staiga ji ėmė vysti, maniau per sausa, puoliau laistyt.. tada ją paliečiau, jo visa atsipalaidavusi tokia nuo žemės... nu matyt vyresnioji bandė ropę raut biggrin.gif

aš galvoju, kad ne vyresnioji ropę rovė, o ji tiesiog neišbūna grynai per visą žiemą vazone.aš irgi buvau išsirovus ir ant palangės petražolę pasisodinus, labai buvo fainiai kai beveik visą žiemą šviežių lapukų galėjau pasiskinti, bet paskui irgi pradėjo džiūti, nykti, tik po kelis lapelius išuginti ir atsipalaiduodavo irgi šaknys nuo žemės, tokios kaip suvytusios pasidarydavo, tai ištraukdavau po vieną ir mesdavau lauk
Atsakyti