Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Jei teisingai supratau - tai isviso to raugo paimti tik sauksta ir ji pamaitinti pvz 50 miltu ir 50 vandens, o likusi ismesti ane?
Ir kiek dar dienu mazdaug laikyti ta ale nauja rauga?
Atsakyti
ačiū už patarimus 4u.gif vis dėlto iškilo mano duona, matyt, pernelyg nekantravau blush2.gif duonelė labai skani išėjo, tik pluta kietoka unsure.gif

o apie raugo auginimą nieko nesuprantu, nes gavau gatavą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2011 02 10, 11:31)
ačiū už patarimus  4u.gif vis dėlto iškilo mano duona, matyt, pernelyg nekantravau  blush2.gif duonelė labai skani išėjo, tik pluta kietoka unsure.gif

o apie raugo auginimą nieko nesuprantu, nes gavau gatavą rolleyes.gif


gal per ilgai kepėt

o šiaip padeda, iškepus reikia apipurkšt vandeniu ir į rankšluostį suvyniot
(arba į šlapią rankšluostį galima)
Atsakyti
Labusiukas

o aš iškeptą duonytę tiesiog maišeliu apgobiu tai ji kol atvėsta ir nuo susidariusios drėgmės plutelė paminkštėja ax.gif o tada laikau rankšluostuku uždengusi.

Beja vakar vėl išsikepiau borodino duonelę po ilgo laiko tai visgi kol kas ji man pati skaniausia wub.gif
Atsakyti
gal ir ilgokai kepiau unsure.gif valandą 20 minučių unsure.gif reiks gal iki valandos sutrumpint g.gif
Atsakyti
Žiūrint kokią duoną kepi ir kur...

Aš pvz jei kepu ruginę duonkepėje tai ir kepu maždauk pusantros valandos nes per valandą bent mano duonkepėje neiškepa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 10, 10:07)
Jei teisingai supratau - tai isviso to raugo paimti tik sauksta ir ji pamaitinti pvz 50 miltu ir 50 vandens, o likusi ismesti ane?

taip
jau kitą diena, pas mane net po keliu val. jau paruoštas ir kepu

QUOTE(AngeleZ @ 2011 02 10, 10:30)
nataliuncik, gal galėtute parašyti kokią duonelę kepat stikliniame inde su dangčiu, o kokią ne? Koks stiklinio indo privalumas, labai ačiū

visas
iš visu, man patiko stiklinis, kitiems patinka silikoninės formos, kiekvienas suranda sau patogiausia
vakar įsigijau TW Ultra Pro, tai batonas superinis gavosi, duona dar nebandžiau

Atsakyti
Man irgi klausimelis-ar duona kepat stikliniame inde uzdengus dangcium?Ir kodel?Minkstesne gaunas g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 10, 14:09)
Man irgi klausimelis-ar duona kepat stikliniame inde uzdengus dangcium?Ir kodel?Minkstesne gaunas g.gif

pirmus 5-10 min dar gražiai iškyla, neapždžiuna, gerai išsikepa, netrukinėja, nereikia statyt papildomai vandens į apačią , nes kepasi savo "sultyse"
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 10, 14:24)
taip
jau kitą diena, pas mane net po keliu val. jau paruoštas ir kepu
visas
iš visu, man patiko stiklinis, kitiems patinka silikoninės formos, kiekvienas suranda sau patogiausia
vakar įsigijau TW Ultra Pro, tai batonas superinis gavosi, duona dar nebandžiau

Tai nori pasakyti, jei tarkim mano pradinis raugas buvo uzmaisytas pirmadieni ir siandien atidejau sauksta raugo - ji pamaitinai-- tai gal siandien galiu bandyti kepti?
Ir dar - to kito raugo dar neismeciau - jei gal man ji pastati i saldytuva - maza ka - jei is to raugo gaunasi gerai duonele - tai ir is jo gautusi,aa?
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 10, 14:23)
Tai nori pasakyti, jei tarkim mano pradinis raugas buvo uzmaisytas pirmadieni  ir siandien atidejau sauksta raugo - ji pamaitinai-- tai gal siandien galiu bandyti kepti?
Ir dar - to kito raugo dar neismeciau - jei gal man ji pastati i saldytuva - maza ka - jei is to raugo gaunasi gerai duonele - tai ir is jo gautusi,aa?

jei užmaišytas pirmadieni, tai dar per jaunas bus, geriau dar rytoj pamaitink ir geriausia kept šeštadieni
gali nemest, bet nežinau ar gausis, bet pabandyt verta
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 10, 15:46)
jei užmaišytas pirmadieni, tai dar per jaunas bus, geriau dar rytoj pamaitink ir geriausia kept šeštadieni
gali nemest, bet nežinau ar gausis, bet pabandyt verta

Gal galetumei pasakyti,kokia tada esmine klaida daroma mano kai darau rauga?
Namu temperatura(ganetinai karsta namie), per skystas pirminis raugas, per mazai damaitinu? Del ko jis galetu perrugineti?
Atsakyti