Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(truputukas @ 2011 02 09, 12:24)
Man tuoj bus depresija doh.gif Ziurekit - pirmadieni ryte uzmaisiau rugini rauga, vakar pamaitinau - tai pavakari jis pradejo kilti (pakilo vosne dvigubai)burbuliuoti...taciau velai vakare jis visas susmego. Siandien ryte vel emiausi maitinimo - jo jis visas toks nu man rodos kaip praruges. Pasidares labai skystas ir kvapas nebausus bet jau toks...Kaip suprasti ar jis jau vsio - kaput keliauja siuksliu dezenar dar galiu bandyti? O gal jis pas man per skystas - per daug vandenio?niu tokia labai skysta miltiniu blynu tesla.gal miltu dadeti?

Susigundziau ir as duonos kepimu smile.gif
Uzmaisiau taip pat pirmadieni rauga, bet jisai man visiskai vakar nepakites, jokiu burbuliuku g.gif Gal padariau klaida, kad vos drungna vandeni emiau. Ir beto namuose dar vesu..
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2011 02 09, 15:33)
Susigundziau ir as duonos kepimu smile.gif
Uzmaisiau taip pat pirmadieni rauga, bet jisai man visiskai vakar nepakites, jokiu burbuliuku g.gif Gal padariau klaida, kad vos drungna vandeni emiau. Ir beto namuose dar vesu..

Nepergyvenkit, procesas vyksta, tik matyt, ne taip kaip jūs įsivaizduojat. Tai visai natūralu - viskas bus gerai. Raugo gaminimui reikalinga temperatūra apie 23-25*. Apgaubkit indą su raugu kokiu šiltu audeklu ir įkiškit kur niors(pvz. į orkaitę)
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 09, 15:56)
Nepergyvenkit, procesas vyksta, tik matyt, ne taip kaip jūs įsivaizduojat. Tai visai natūralu - viskas bus gerai. Raugo gaminimui reikalinga temperatūra apie 23-25*. Apgaubkit indą su raugu kokiu šiltu audeklu ir įkiškit kur niors(pvz. į orkaitę)

Aciu uz patarimus smile.gif
Turbut be reikalo supanikavau. Temperatura mano 23 laipsniu nesiekia, na bet uzkamciau ir tikiuosi raugimo procesas pajudes.
Atsakyti
[quote=truputukas,2011 02 08, 10:17]
Na ką, vakar pirmą kartelį iškepiau duonelę, kepiau pagalSonatinos Lenkiška ruginė duonelė
Aš taip pat išsikepiau lenkišką ruginę duonelę, bet man atrodo, kad tešla truputį skystoka ir kepaliukas šiek tiek išskydo.Ar tikrai miltų toks kiekis ir ne kitoks g.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles ax.gif

Siandien ir as issikepiau, pirmaja savo duonele, dabar austa, eisim tuoj ragauti essen.gif
Atsakyti
Skanu skanu naminė duonelė. O sakykit, merginos, jūs neperkat iš čia? Kažkada rodos kooperavotės ir pirkot visos kartu? Nebevyksta tokie dalykai? ax.gif Norėčiau šio bei to...
Atsakyti
[quote=AngeleZ,2011 02 09, 21:42]
[quote=truputukas,2011 02 08, 10:17]
Na ką, vakar pirmą kartelį iškepiau duonelę, kepiau pagalSonatinos Lenkiška ruginė duonelė
Aš taip pat išsikepiau lenkišką ruginę duonelę, bet man atrodo, kad tešla truputį skystoka ir kepaliukas šiek tiek išskydo.Ar tikrai miltų toks kiekis ir ne kitoks g.gif
[/quote]
Viska dejau kaip parasyta ir gavosi viskas ok, tik kepiau kaip nataliunciuk daugeli duonu kepa - stikliniame inde su dangciu
Papildyta:
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 09, 15:56)

Bet man visvien ko tai neramu...kazkodel manau kad jis pas man perrugo...skystas toks ir rugstus kvapas doh.gif niu man matyt nelemta su tais raugais: kvietinis "prazydo" melynom gelytem, o sitas ruginis - tai kilo, paskiau kaip suspego..suskystejo...
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2011 02 09, 20:54)
Skanu skanu naminė duonelė. O sakykit, merginos, jūs neperkat iš čia? Kažkada rodos kooperavotės ir pirkot visos kartu? Nebevyksta tokie dalykai?  ax.gif Norėčiau šio bei to...

vyksta ax.gif

QUOTE(truputukas @ 2011 02 09, 21:16)
Viska dejau kaip parasyta ir gavosi viskas ok, tik kepiau kaip nataliunciuk daugeli duonu kepa - stikliniame inde su dangciu
Papildyta:

Bet man visvien ko tai neramu...kazkodel manau kad jis pas man perrugo...skystas toks ir rugstus kvapas doh.gif niu man matyt nelemta su tais raugais: kvietinis "prazydo" melynom gelytem, o sitas ruginis - tai kilo, paskiau kaip suspego..suskystejo...

na bandykit pamaitint dar arba palykit šaukštą raugo ir ji maitinkit, turi suaktyvėt
Atsakyti
nelabai laiko yra ieskot, atsiprasau jei kartosiuos, bet kur, kokius ir po kiek uz 1kg kaunietes perkat miltus duonai? blush2.gif is anksto dekoju uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabe: 09 vasario 2011 - 22:57
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 09, 22:45)
vyksta  ax.gif
na bandykit pamaitint dar arba palykit šaukštą raugo ir ji maitinkit, turi suaktyvėt

Jei teisingai supratau - tai isviso to raugo paimti tik sauksta ir ji pamaitinti pvz 50 miltu ir 50 vandens, o likusi ismesti ane?
Atsakyti
nataliuncik, gal galėtute parašyti kokią duonelę kepat stikliniame inde su dangčiu, o kokią ne? Koks stiklinio indo privalumas, labai ačiū
Atsakyti
Gal kuri turit forminės duonos receptuką?
Atsakyti