Jei teisingai supratau - tai isviso to raugo paimti tik sauksta ir ji pamaitinti pvz 50 miltu ir 50 vandens, o likusi ismesti ane?
Ir kiek dar dienu mazdaug laikyti ta ale nauja rauga?
                
                                    
                
                
                
            
                ačiū už patarimus  
 vis dėlto iškilo mano duona, matyt, pernelyg nekantravau  
 duonelė labai skani išėjo, tik pluta kietoka 
 
o apie raugo auginimą nieko nesuprantu, nes gavau gatavą
                
                                    
                
                
                
            o apie raugo auginimą nieko nesuprantu, nes gavau gatavą
QUOTE(Džinė79 @ 2011 02 10, 11:31)
ačiū už patarimus  
 vis dėlto iškilo mano duona, matyt, pernelyg nekantravau  
 duonelė labai skani išėjo, tik pluta kietoka 
 
o apie raugo auginimą nieko nesuprantu, nes gavau gatavą
o apie raugo auginimą nieko nesuprantu, nes gavau gatavą
gal per ilgai kepėt
o šiaip padeda, iškepus reikia apipurkšt vandeniu ir į rankšluostį suvyniot
(arba į šlapią rankšluostį galima)
                Labusiukas
o aš iškeptą duonytę tiesiog maišeliu apgobiu tai ji kol atvėsta ir nuo susidariusios drėgmės plutelė paminkštėja
  o tada laikau rankšluostuku uždengusi.
Beja vakar vėl išsikepiau borodino duonelę po ilgo laiko tai visgi kol kas ji man pati skaniausia
                
                                    
                
                
                
            o aš iškeptą duonytę tiesiog maišeliu apgobiu tai ji kol atvėsta ir nuo susidariusios drėgmės plutelė paminkštėja
Beja vakar vėl išsikepiau borodino duonelę po ilgo laiko tai visgi kol kas ji man pati skaniausia
                gal ir ilgokai kepiau  
  valandą 20 minučių 
  reiks gal iki valandos sutrumpint 
                
                                    
                
                
                
            
                Žiūrint kokią duoną kepi ir kur...
Aš pvz jei kepu ruginę duonkepėje tai ir kepu maždauk pusantros valandos nes per valandą bent mano duonkepėje neiškepa
                
                                    
                
                
                
            Aš pvz jei kepu ruginę duonkepėje tai ir kepu maždauk pusantros valandos nes per valandą bent mano duonkepėje neiškepa
QUOTE(truputukas @ 2011 02 10, 10:07)
Jei teisingai supratau - tai isviso to raugo paimti tik sauksta ir ji pamaitinti pvz 50 miltu ir 50 vandens, o likusi ismesti ane?
taip
jau kitą diena, pas mane net po keliu val. jau paruoštas ir kepu
QUOTE(AngeleZ @ 2011 02 10, 10:30)
nataliuncik, gal galėtute parašyti kokią duonelę kepat stikliniame inde su dangčiu, o kokią ne? Koks stiklinio indo privalumas, labai ačiū
visas
iš visu, man patiko stiklinis, kitiems patinka silikoninės formos, kiekvienas suranda sau patogiausia
vakar įsigijau TW Ultra Pro, tai batonas superinis gavosi, duona dar nebandžiau
                Man irgi klausimelis-ar duona kepat stikliniame inde uzdengus dangcium?Ir kodel?Minkstesne gaunas 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 10, 14:09)
Man irgi klausimelis-ar duona kepat stikliniame inde uzdengus dangcium?Ir kodel?Minkstesne gaunas 
pirmus 5-10 min dar gražiai iškyla, neapždžiuna, gerai išsikepa, netrukinėja, nereikia statyt papildomai vandens į apačią , nes kepasi savo "sultyse"
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 10, 14:24)
taip
jau kitą diena, pas mane net po keliu val. jau paruoštas ir kepu
visas
iš visu, man patiko stiklinis, kitiems patinka silikoninės formos, kiekvienas suranda sau patogiausia
vakar įsigijau TW Ultra Pro, tai batonas superinis gavosi, duona dar nebandžiau
jau kitą diena, pas mane net po keliu val. jau paruoštas ir kepu
visas
iš visu, man patiko stiklinis, kitiems patinka silikoninės formos, kiekvienas suranda sau patogiausia
vakar įsigijau TW Ultra Pro, tai batonas superinis gavosi, duona dar nebandžiau
Tai nori pasakyti, jei tarkim mano pradinis raugas buvo uzmaisytas pirmadieni ir siandien atidejau sauksta raugo - ji pamaitinai-- tai gal siandien galiu bandyti kepti?
Ir dar - to kito raugo dar neismeciau - jei gal man ji pastati i saldytuva - maza ka - jei is to raugo gaunasi gerai duonele - tai ir is jo gautusi,aa?
QUOTE(truputukas @ 2011 02 10, 14:23)
Tai nori pasakyti, jei tarkim mano pradinis raugas buvo uzmaisytas pirmadieni  ir siandien atidejau sauksta raugo - ji pamaitinai-- tai gal siandien galiu bandyti kepti?
Ir dar - to kito raugo dar neismeciau - jei gal man ji pastati i saldytuva - maza ka - jei is to raugo gaunasi gerai duonele - tai ir is jo gautusi,aa?
Ir dar - to kito raugo dar neismeciau - jei gal man ji pastati i saldytuva - maza ka - jei is to raugo gaunasi gerai duonele - tai ir is jo gautusi,aa?
jei užmaišytas pirmadieni, tai dar per jaunas bus, geriau dar rytoj pamaitink ir geriausia kept šeštadieni
gali nemest, bet nežinau ar gausis, bet pabandyt verta
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 10, 15:46)
jei užmaišytas pirmadieni, tai dar per jaunas bus, geriau dar rytoj pamaitink ir geriausia kept šeštadieni
gali nemest, bet nežinau ar gausis, bet pabandyt verta
gali nemest, bet nežinau ar gausis, bet pabandyt verta
Gal galetumei pasakyti,kokia tada esmine klaida daroma mano kai darau rauga?
Namu temperatura(ganetinai karsta namie), per skystas pirminis raugas, per mazai damaitinu? Del ko jis galetu perrugineti?
    




