QUOTE(Totore @ 2011 02 10, 16:40)
Is mano, dar netvirtos patirties su raugu
Kaip ir dauguma pradedanciuju skubejau duonele kepti, o kadangi raugas dar nebuvo pakankamai subrendes, tai duoneles neiskeldavo

Tada suemiau save i rankas ir nusprendziau kokia pusantros savaites nieko nekepti tik maitinti savo augintini

Taigi atsidejau turimo ruginio raugo 100 gr i stiklini indeli ji pamaitinau 50 g ruginiu miltu ir 50 gr drungno vandens uzdengiau subadyta politileno plevele ir padejau ant radiatoriaus uzkloto rankstustuku ir tada kiekviena vakara nuo turimo raugo kiekio nuimu 100 g ir vel primaitinu r. miltais 50 g ir vandens 50 g taip kaip Teve musu pries miega as maitinau savo rauga ir tebemaitinu, taip mano augintinis tapo tikru raugu (as taip manau

, i koeta mozaika negaliu atsiziureti, o per stikla tai puikiai matosi

). Sia procedura kartoju dabar kiekviena vakara, nors ir duoneles daznai nekepu (nera stipriu valgytoju

) bet vien tam, kad ta kvapa galeciau uzuosti

Taigi kantrybes, ramybes ir jums tikrai pasiseks
Jau susitaikiau su tuo, kad artimiausiu metu duoneles su raugu teks palaukti - tai naudoju mieles.
Bet ir kur ta pirmini rauga 100 gramu gauti jei jie visi pas man nesigauna...
Ar tarkim ispradziu uzmaisyti rauga is 50 vandens ir 50 r.miltu, sekancia diena ji pamaitinti tokiu pat santikiu. trecia diena nuimti ta 100g. pasilikti o kita ismesti ir ta jau 100 g. pamaitinti ir sekanciai kaip aprasiai?
NESIGAUNA RAUGAI, tai...vat mano plykita duonelė pagal Mamyte, tik viska dariau iš pusės porcijos